Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Καπου εχει μια επιλογη clean library κατι τετοιο. Δεν θυμαμαι ακριβως αλλα θα το βρεις πιστευω !

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

παιδική ίσως ερώτηση, αλλά... δεν το έχω βρει (win & frodo)

Πως μπορεί να διαγράψει αυτόματα ο scraper τις ταινίες που δεν υπάρχουν πια? Έχω σβήσει άπειρες από τον δίσκο, αλλά το XBMC συνεχίζει και τις εμφανίζει... και αν κάνω update, δεν διαγράφει, μόνο προσθέτει τις νέες...

System>Video>Clean Library.

Εγω λεχω βάλει το παρακάτω στο advancedsettings.xml:

<videolibrary>
<cleanonupdate>true</cleanonupdate>
</videolibrary>

Καθαρίζει την βιβλιοθήκη μετά απο κάθε update. Θέλει προσοχή όμως, να είσαι σίγουρος οτι το NAS λειτουργεί όταν κάνεις update γιατι αλλιώς θα σου σβήσει όλη τη βιβλιοθήκη.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Σας ευχαριστώ όλους παίδες!

υγ. να φανταστώ ότι δεν πειράζει τις υπάρχουσες ε?

@Κostas_Y δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, το ίδιο PC εκτελεί και χρέη XBMC player, και χρέη "ΝΑS"... τα πάντα όλα δλδ! :-)

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Σας ευχαριστώ όλους παίδες!

υγ. να φανταστώ ότι δεν πειράζει τις υπάρχουσες ε?

@Κostas_Y δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, το ίδιο PC εκτελεί και χρέη XBMC player, και χρέη "ΝΑS"... τα πάντα όλα δλδ! :-)

Κάτι τέτοιο θυμόμουν για το set-up σου αλλα είπα να βάλω μια προειδοποίηση :smile:

Όχι, τις υπάρχουσες δεν τις πειράζει.

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το XBMC Library Auto Update addon (αν δεν θέλεις να καθαρίζεις την βιβλιοθήκη χειροκίνητα) και να ορίσεις κάθε πότε θα το κάνει.
Για όσους χρησιμοποιούν NAS ή εξωτερικό δίσκο έχει και την επιλογή verify source για να μην σβήσει κάτι όταν οι πηγές δεν είναι διαθέσιμες.

Last edited:

καλησπερα παιδια μια ερωτησουλα..... με xbmc μπορω να δω 3D? Μιλαμε για αρχεια .mkv παντα!

πως? επειδη ειμαι νεος στο xbmc και σιγα σιγα μαθαινω!

όπως και κάθε άλλο αρχείο και όταν η tv αντιληφθεί ότι το βίντεο είναι 3d (sbs,ou)θα αλλάξει σε 3d ή θα σου ζητήσει να πατήσεις το αντίστοιχο κουμπί

εβαλα μια 3d ταινια αλλα τπτ .... για αυτο στο λεω.... εχω συνδεση το pc με την τηλεοραση η τηλεοραση αναγνωριζει αυτοματα οταν παιζει 3d ταινια και δεν χρειαζεται να πατησεις καποιο κουμπι, τωρα που το σκεφτομαι ομως υπαρχει περιπτωση το hdmi να μην 1.4 αλλα 1.3 οποτε ισως φταιει αυτο..!

εβαλα μια 3d ταινια αλλα τπτ .... για αυτο στο λεω.... εχω συνδεση το pc με την τηλεοραση η τηλεοραση αναγνωριζει αυτοματα οταν παιζει 3d ταινια και δεν χρειαζεται να πατησεις καποιο κουμπι, τωρα που το σκεφτομαι ομως υπαρχει περιπτωση το hdmi να μην 1.4 αλλα 1.3 οποτε ισως φταιει αυτο..!

όχι,δεν φταίει αυτό, όταν παίζει η ταινία βλέπεις δυο εικόνες δίπλα-δίπλα ή πάνω-κάτω,ποια ταινία είναι?

αναβαθμίστηκα και εγω frodo :) (καθαρη εγκατασταση δυστηχως) υπαρχει προβλημα απο οτι εχω δει με το imdb και εβαλα τον universal scpaper. σωστα; στο get info from και στο get gengers from τι να βαλω; βρηκε 800 τανιες απο τις 1077.......με imdb...........

αναβαθμίστηκα και εγω frodo :) (καθαρη εγκατασταση δυστηχως) υπαρχει προβλημα απο οτι εχω δει με το imdb και εβαλα τον universal scpaper. σωστα; στο get info from και στο get gengers from τι να βαλω; βρηκε 800 τανιες απο τις 1077.......με imdb...........

Για τα genres δεν έχει τόση σημασία τι θα βάλεις. Όποιο σου φαίνεται οτι φέρνει πιο σωστά το είδος της ταινίας.

Ο Universal πάλι απο IMDb φέρνει ό,τι στοιχεία επιλέξεις. Είναι λίγο trial & error μέχρι να δεις ποιο δουλεύει καλύτερα. Υποθέτω το IMDb είναι πιο ενημερωμένο αν και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το ThemovieDB.

Για τις ταινίες που δεν βρήκε, τσέκαρε τα ονόματα των αρχείων. Στην ανάγκη "κούρεψε" λίγο το μήκος τους ή κάνε copy\paste τον τίτλο απο το IMDb ή ThemovieDB.

εγώ χρησιμοποιώ το Couchpotato, το οποίο κάνει και άλλα, απλά παραξενευτικα γιατί εκτός από την μετονομασία βάζει στον φάκελο ότι χρειάζεται το xbmc. Και με eden έβρισκε όλες τις ταινίες, ενώ η frodo όχι..... Το πρόβλημα είναι πλέον στο imdb; να διαλεξω the movie. org καλύτερα;;;

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

Το IMDb είχε προβλήματα πριν λίγο καιρό. Όπως έγραψα και πριν, δοκιμάζεις και αποφασίζεις.

Εγώ πάντως με περίπου 250 ταινίες στο NAS, σπάνια έχω πρόβλημα χρησιμοποιώντας το TheMovieDB.

Καλημερα. Ειμαι και εγω καινουργιος στο xbmc και εχω λιγες αποριες.
οταν παιζει μια ταινια μετα απο 10 περιπου λεπτα μαυριζει η οθονη ενω ο ηχος παιζει κανονικα και πρεπει να κανω forward για να επανελθει η εικονα. Υπαρχει λυση;
επισης στα τραγουδια δεν μου βγαζει πληροφοριες οπως στις ταινιες ενω επισης δεν βλεπει αρκετες απο οσες εχω..... ευχαριστω

Δες στις ρυθμίσεις του υπολογιστή μήπως είναι σεταρισμένος να κλείνει την οθόνη μετά απο 10' αδράνειας. Νομίζω υπάρχει και μία ρύθμιση στο XBMC για να προλαβαίνει το standby.

O lambda ανανέωσε τα Hellenic TV & MEGA Replay.

Το κακό με αυτό το παιδί είναι οτι δεν ξέρει να γράφει change logs :p

lambda Στο greek-movies addon μπορεις να βαλεις κ αλλες ενοτητεσ?οπως παιδικεσ σειρες,σειρες γενικα?επισης μπορεις ν κανεις καποιο addon με sites οπως το online-filmer ή αλλα παρομοια?

Last edited: