Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Πέρασα τελικά την 11.0.3 και ξανά έβαλα τα αρχεία από το Backup.

Έκανα αυτό που μου είπες αλλά επί ματαίω.

Παρατήρησα όταν μπαίνω στο "XBMC" κάτω δεξιά να μου βγάζει ένα μήνυμα: "Script failed! : script.common.plugin.cache"
Δεν ξέρω αν είναι κάτι σημαντικό αυτό.

μπορείς να σβησεις την database χειροκίνητα αλλά δεν ξέρω πως γίνεται αυτό στο apple tv , έχεις πρόσβαση sftp?

Πέρασα τελικά την 11.0.3 και ξανά έβαλα τα αρχεία από το Backup.

Έκανα αυτό που μου είπες αλλά επί ματαίω.

Παρατήρησα όταν μπαίνω στο "XBMC" κάτω δεξιά να μου βγάζει ένα μήνυμα: "Script failed! : script.common.plugin.cache"

Ωχ..., εχεις βαλει μηπως ελληνικο ονομα, ελληνικους χαρακτηρες εννοω, καπου? Γιατι συνηθως τοτε το κανει αυτο... Τουλαχιστον στα windows που το εχω βαλει εγω. Για κοιταξε το λιγο...

Την διέγραψα την "Database" αλλά μετά δεν εμφάνιζε την επιλογή "Scan For new content".

Ελληνικούς χαρακτήρες δεν είχα πουθενά.

Το κόβω από την αρχή "Set up as new" και ξανά εγκαταστάσεις.
Τελικά, αν κάτι δουλεύει σωστά, δεν υπάρχει λόγος για αναβάθμιση.

Ίσως θα πρέπει να βρουν κάποιον τρόπο να κάνει "Update" μόνο του σαν το "KMPLayer" και να τα ρυθμίζει όλα μόνο του και όχι να του βάζουμε εμείς χέρι.

Την διέγραψα την "Database" αλλά μετά δεν εμφάνιζε την επιλογή "Scan For new content".

Ελληνικούς χαρακτήρες δεν είχα πουθενά.

Το κόβω από την αρχή "Set up as new" και ξανά εγκαταστάσεις.
Τελικά, αν κάτι δουλεύει σωστά, δεν υπάρχει λόγος για αναβάθμιση.

Ίσως θα πρέπει να βρουν κάποιον τρόπο να κάνει "Update" μόνο του σαν το "KMPLayer" και να τα ρυθμίζει όλα μόνο του και όχι να του βάζουμε εμείς χέρι.

πρέπει πρώτα να ορίσεις περιεχόμενο set content

Για την έκδοση 12 έπρεπε να περάσω την έκδοση "iOS 5.2" γιατί την 5.0.2 που είχα δεν δουλεύει.

Μόλις βρω χρόνο να ασχοληθώ μαζί του, θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

βρηκα Αυτο το site http://www.cinegreece.com/ Που εχει ολες τις παλιες σειρες-ολα τα επεισοδεια..πραγματικα φοβερο.για δες lambda Αν μπορεις να το προσθεσεις.

Θα τα εξετάσω συντόμως.
Πρώτα όμως πρέπει να κάνω updates στα υπόλοιπα addons μου.

subs4free, subtitles.gr, opensubtitles.org. Το subs4free είναι το μόνο που περιέχει και υπότιτλους απ' το subz.tv, οπότε ναι για ελληνικούς είναι μια χαρούλα...

Ακριβώς.

Έχω την εντύπωση ότι και το subtitles.gr φέρνει υπότιτλους από το subz.tv, θυμάμαι να έχω δει κάποιους για το "the walking dead".

Το subs4free ενσωματώνει τους υπότιτλους του subz.tv αυτομάτως με script. Δηλαδή με το που ανεβαίνουν στο subz.tv ανεβαίνουν αυτόματα και στο subs4free. Μάλιστα μια μέρα που είχε πέσει το subz.tv, είχαν αφαιρεθεί αυτόματα και από το subs4free γιατί τα links των υποτίτλων αυτών παραπέμπουν στο subz.tv για κατέβασμα. Στο subtitles.gr ανεβαίνουν αργότερα και όχι όλοι.

Το cache plugin χρησιμοποιείται από διάφορα addons. Τα δικά μου το χρησιμοποιούν. Το σφάλμα αυτό στο βγάζει γιατί χρησιμοποιείς addons που έχουν υποστεί τροποποιήσεις για να δουλεύουν σωστά στη Frodo, και ταυτόχρονα έχεις εγκατεστημένο το ασύμβατο cache plugin της Eden.

------------------------
Hellenic Toons v1.0.2 (20-Mar-13)
------------------------
- Code cosmetics.
- Switched to YouTube API.
- Note: Your favourites have to be re-added.

------------------------
STAR WebTV v1.1.0 (20-Mar-13)
------------------------
- Code cosmetics.
- Tweaked context menus.
- Switched to YouTube API.
- Note: Your favourites have to be re-added.

------------------------
MAD Player v1.0.0 (20-Mar-13)
------------------------
- Initial version

Μόλις έκανα updates στα Hellenic Toons και STAR WebTV, και πρόσθεσα και ένα καινούριο.
Το description του MAD Player είναι:
Δείτε μουσικά προγράμματα και ειδήσεις από το MAD και το MAD Greekz.
Το πρόσθετο περιλαμβάνει επίσης και όλα τα μουσικά charts του καναλιού.

Είχα θεματάκια με το YouTube API στο παρελθόν και δεν το χρησιμοποιούσα, δεν μπορούσα να κάνω σε αυτό σωστές αναζητήσεις ανα κανάλι με ελληνικούς χαρακτήρες. Το YouTube addon δεν έχει το πρόβλημα αυτό γιατί κάνει γενικές αναζητήσεις, όχι ανά κανάλι.
Για να μην πλατιάζω, το θετικό για το τελικό χρήστη είναι ότι τα addons πλέον είναι γρηγορότερα και θωρακισμένα σε τυχόν αλλαγές στη σελίδα του YouTube, το αρνητικό είναι ότι θα πρέπει να ξαναπεραστούν τα αγαπημένα τους.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

@lambda: Το update γίνεται αυτόματα?

Μας "καταστρέφεις" ευχάριστα :)

παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. και εγω το subs4free εβαλα. επισης ειναι καλο και το opensubtitles γιατι καμια φορα εχει υποτιτλους που δεν τους εχει το subs4free, αλλα σπανια.
τωρα ηθελα να ρωτησω το εξης. επειδη θελω να στησω και δευτερο pc με xbmc για την μικρη με τα addons του lambda ειδικα, για να εχω στημενο το xbmc οπως στο αλλο pc μου και να μην ξαναστηνω απο την αρχη, τι πρεπει να σωσω στο πρωτο και να το αντιγραψω στο δευτερο pc αφου εγκαταστησω το xbmc ουτος ωστε να ειναι τα ιδια? και αν μπορω να παιρνω - βλεπω ταινιες απο το ενα στο αλλο μεσω δυκτιου xbmc?
σας ευχαριστω
laniel

Έχω ένα θέμα όταν χρησιμοποιώ το ΜQ4 ή το Ace (του ίδιου δημιουργού). Μόλις προσθέτω στο κεντρικό μενού ένα στοιχείο που περιέχει playlist μου βγάζει σφάλμα ότι το randomandlastitems.py απέτυχε. Και κάθε φορά που μπαίνω σε στοιχείο μενού ή σε κάτι άλλο και επιστρέφω στην 1η σελίδα μου παρουσιάζεται πάλι το σφάλμα. Αν αφαιρέσω το στοιχείο από το κεντρικό μενού τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχει κανείς κάποια γνώμη;

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. και εγω το subs4free εβαλα. επισης ειναι καλο και το opensubtitles γιατι καμια φορα εχει υποτιτλους που δεν τους εχει το subs4free, αλλα σπανια.
τωρα ηθελα να ρωτησω το εξης. επειδη θελω να στησω και δευτερο pc με xbmc για την μικρη με τα addons του lambda ειδικα, για να εχω στημενο το xbmc οπως στο αλλο pc μου και να μην ξαναστηνω απο την αρχη, τι πρεπει να σωσω στο πρωτο και να το αντιγραψω στο δευτερο pc αφου εγκαταστησω το xbmc ουτος ωστε να ειναι τα ιδια? και αν μπορω να παιρνω - βλεπω ταινιες απο το ενα στο αλλο μεσω δυκτιου xbmc?
σας ευχαριστω
laniel

Δεν μας λές αν έχεις κάποιο Server ή έχεις τα Video σου στο PC με το XBMC. Αν τα έχεις στο PC με το XBMC απλά ενεργοποιείς το Samba ουσιαστικά για να μοιράζεσαι το περιεχόμενο του με άλλα PC και δηλώνεις στο δεύτερο PC τα Path απ' το κύριο XBMC PC σου. Αν έχεις Server υπάρχει δυνατότητα να έχεις όλα τα δεδομένα στον Server και να βλέπουν όλα τα XBMC PC σου όλο το περιεχόμενο αλλά θέλει λίγο δουλίτσα και μεράκι. Μας λές ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Έχω ένα θέμα όταν χρησιμοποιώ το ΜQ4 ή το Ace (του ίδιου δημιουργού). Μόλις προσθέτω στο κεντρικό μενού ένα στοιχείο που περιέχει playlist μου βγάζει σφάλμα ότι το randomandlastitems.py απέτυχε. Και κάθε φορά που μπαίνω σε στοιχείο μενού ή σε κάτι άλλο και επιστρέφω στην 1η σελίδα μου παρουσιάζεται πάλι το σφάλμα. Αν αφαιρέσω το στοιχείο από το κεντρικό μενού τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχει κανείς κάποια γνώμη;

Σε Frodo\Openelec το Ace δεν μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα και έχω μόνο smart playlists στο μενού. Κάτι είχε πει ο MQ για ασυμβατότητα με το randomandlastitems οπότε περίμενε να σου απαντήσει στο forum του XBMC :smile:

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

φιλε Αυγερινε ναι sorry που δεν το ανεφερα. εχω gigabit οικιακο δυκτιο με 3 pc τα οποια βλεπωνται μεταξυ τους στο δυκτιο, το ενα ειναι το htpc που εχει το xbmc με τις ταινιες να κατεβαινουν σε αυτο, και θελω να βαλω και στο αλλο pc xbmc και απο οτι καταλαβα πρεπει να του δηλωσω να παρει τις ταινιες απο το πρωτο pc μεσω δυκτιου σωστα? (ελπιζω να μην υπαρχουν κολληματα οταν παιζει η ταινια μεσω δυκτιου). για να στηθει ομως το δευτερο pc σαν το πρωτο και να μην το ξαναστηνω απο την αρχη τι πρεπει να κανω?
επισης σαν skin εχω το aeon nox και ηθελα να ρωτησω αν γινετε και πως, τα addon του lambda για να τα δω πρεπει να παω video-addons και ειναι εκει. υπαρχει τροπος να μπουν π.χ. οπως παταμε το movies και αμεσως εκει ειναι ολες οι ταινιες να δημιουργηθει μια επιλογη στην αρχικη οθονη π.χ. lambdas addon και να στα εμφανιζει αμεσως εκει? Ή να φτιαξω π.χ. ενα φακελο (παιδικα) στην αρχικη οθονη και να βαλω το addon του lambda Hellenic Toons?

sorry για το μακρυσκελες μηνυμα και ευχαριστω εκ των προτερων!
laniel

φιλε Αυγερινε ναι sorry που δεν το ανεφερα. εχω gigabit οικιακο δυκτιο με 3 pc τα οποια βλεπωνται μεταξυ τους στο δυκτιο, το ενα ειναι το htpc που εχει το xbmc με τις ταινιες να κατεβαινουν σε αυτο, και θελω να βαλω και στο αλλο pc xbmc και απο οτι καταλαβα πρεπει να του δηλωσω να παρει τις ταινιες απο το πρωτο pc μεσω δυκτιου σωστα? (ελπιζω να μην υπαρχουν κολληματα οταν παιζει η ταινια μεσω δυκτιου). για να στηθει ομως το δευτερο pc σαν το πρωτο και να μην το ξαναστηνω απο την αρχη τι πρεπει να κανω?
laniel
Μια "μπακαλίστικη" λύση πριν πας στα πολύπλοκα που θα σου πει ο Αυγερινός:

- παίρνεις όλο τον φάκελο Users\Application Data\...\XBMC απο τον ένα Η/Υ και τον βάζεις στην αντίστοιχη θέση του νέου.
- Διορθώνεις τα sources έτσι ώστε να δείχνουν στις δικτυακές πλέον θέσεις, στον πρώτο Η/Υ
- Κάνεις και μια προσευχή :p

Για το ΝΟΧ, δοκίμασε να κάνεις το addon, favourite και να προσθέσεις το favourite αυτό στο κεντρικό μενού

Last edited:

κωστα το πρωτο το καταλαβα με το φακελο.
αυτο δεν καταλαβα.
δοκίμασε να κάνεις το addon, favourite και να προσθέσεις το favourite αυτό στο κεντρικό μενού
δηλαδη τι να κανω? πως να το κανω favourite
λιγο πιο λεπτομερεστατα αν μπορεις σε παρακαλω?
ευχαριστω

Aν πας στο Videos>Video Addon και κάνεις δεξι κλικ (ή πατήσεις το πλήκτρο C) μπορείς να προσθέσεις το addon στα favourites. Από εκεί και πέρα, δεν θυμάμαι ακριβώς πως μπαίνει στο μενού του ΝΟΧ

ok φιλε κωστα το δοκιμαζω μολις παω σπιτι και σου λεω. να σαι καλα παντος ευχαριστω!

οκ το καταφερα! κατι τελευταιο.
μπορουμε στο aeon nox να μετονομασουμε το favourites σε cartoon για παραδειγμα?
ευχαριστω
laniel

καλησπερα,ειμαι μονο εγω ή μετα το update το Hellenic toons δεν δουλευει?Συγκεκριμενα τα stream απο youtube