Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Να ρωτησω και γω κατι..
Με Φροντο 12,1 δοκιμαζω να παιξω ματροσκα με dts-ma ηχο και εκτος του οτι ηχος δεν παιζει, η εικονα κανει τρελλα σπασιματα.
Χρειαζεται καποια αλλαγη σε κατι? Δοκιμασα και χωρις ΗΑ, τα ιδια...
Καμμια ιδεα??

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Να ρωτησω και γω κατι..
Με Φροντο 12,1 δοκιμαζω να παιξω ματροσκα με dts-ma ηχο και εκτος του οτι ηχος δεν παιζει, η εικονα κανει τρελλα σπασιματα.
Καμμια ιδεα??

Στρατο, ορισε εξωτερικο player για να ρυθμισεις τα πραγματα οπως πρεπει να ειναι. Δεν ειναι δυσκολο. Ακολουθησε τον οδηγο που εχουν τα παιδια εδω για mpchp και μετα ορισε τον στο xbmc.
Εγω τουλαχιστον εκει κατεληξα και παιζω τα παντα απο mpc. Matroska & Bluray!

Για δωσε περισσότερες πληροφορίες για λογισμικό και υλικό.

Windows 7 32bit ειναι το συστημα με nvidia 430 γραφικων και latest driver. Και το frodo 12.1 (και στο 12 το ιδιο εκανε)
Το hdmi (στο xbmc wasapi hdmi) το περναω απο τον προ, ο οποιος αφ ενος δεν κλειδωνει ηχο καθολου, αφ ετερου η εικονα κανει μεγαλα σπασιματα.
Εχω ενεργοποιημενα τα switches που λενε οτι ο ενισχυτης μου υποστηριζει HD audio κλπ.
Το σκιν ειναι το ΝΟΧ, αν και δε φανταζομαι να παιζει ρολο...

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Στρατο, ορισε εξωτερικο player για να ρυθμισεις τα πραγματα οπως πρεπει να ειναι. Δεν ειναι δυσκολο. Ακολουθησε τον οδηγο που εχουν τα παιδια εδω για mpchp και μετα ορισε τον στο xbmc.
Εγω τουλαχιστον εκει κατεληξα και παιζω τα παντα απο mpc. Matroska & Bluray!

Χρηστο, με ειχε εξιταρει η ενσωματωμενη υποστηριξη των hd formats αλλα και η smooth εναλλαγη του ενσωματωμενου player με τα μενου κλπ.
Αλλιως, αυτο που λες, το ειχα μια χαρα με το mpc και το media browser....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Χρηστο, με ειχε εξιταρει η ενσωματωμενη υποστηριξη των hd formats αλλα και η smooth εναλλαγη του ενσωματωμενου player με τα μενου κλπ.

OK. Δεν ξερω πως κανει την εναλλαγη το media browser, παντως με το xbmc δεν εχω παρατηρησει κατι που με χαλαει.
Εχω βαλει μαυρο backround στο desktop, εχω κλεισει τα εικονιδια να μη φαινεται τιποτα κι εχω βαλει επισης μαυρο backround χωρις logo στον mpc. Στην εναλλαγη δεν βλεπω τιποτα.
Επιλεγω ταινια, αλλαζει η εικονα απο το skin του xbmc σε μαυρο (αλλαζει και η αναλυση του προβολεα εαν χρειαζεται) και ερχεται κανονικα η ταινια.
Επισης στο στοπ, γινονται τα ιδια.
Ο λογος που το επελεξα ειναι οτι η εικονα του xbmc player ειναι καλη, αλλα οχι η καλυτερη που μπορω να παρω απο το pc :ernaehrung004:

Ασχολήσου όσο θές αλλά πάλι εκεί θα γυρίσεις.... Τι κάθεσαι κι ασχολείσαι με προγράμματα του διαόλου; :flipout:

Ασχολήσου όσο θές αλλά πάλι εκεί θα γυρίσεις.... Τι κάθεσαι κι ασχολείσαι με προγράμματα του διαόλου; :flipout:

Το ξερεις αυτο που περιγραφει μια "αλεπου" που ειναι "κοντη" ? :flipout:

Μου φαίνεται σαν να μην καταλαβαίνει η 430 οτι οι ενισχυτές σου υποστηρίζουν HD audio.

Κι ομως, με mpc και lav filters το HD Audio δουλευει αψογα. Πιστευω κατι με το xbmc παιζει...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Βουλωμενο γραμμα διαβαζεις ατιμε!!! (ηδη διαβασα το changelog της 2.6.2) :p

Κι ομως, με mpc και lav filters το HD Audio δουλευει αψογα. Πιστευω κατι με το xbmc παιζει...

Δοκίμασε να βγάλεις το wassapi και βάλε την απλή κάρτα ήχου. Εμένα το wassapi μου δημιουργεί πολλά προβλήματα στην frodo.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Να ρωτησω και γω κατι..
Καμμια ιδεα??

Καταρχάς αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σωστά το XBMC λόγω των ενσωματωμένων DECODERS καλό είναι να απενεργοποιήσετε τα "προγραμματάκια του διαβόλου ήτοι CODEC PACK". Μετά, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν παίζουν τα HD Audio Formats γράψτε μας όλη τη σύνθεση αναλυτικά (κάρτα γραφικών, τηλεόραση, ενισχυτή, λογισμικό κ.λ.π.). Από προσωπική εμπειρία εδώ και 2 περίπου χρόνια με μια Nvidia GT 430, ουδέποτε είχα πρόβλημα με τα HD Formats (MPC-HC, XBMC win 7, Openelec κ.λ.π.). Είναι σημαντικό για αρχή να μας πείς που κλειδώνει η κάρτα (24, 50, 60, 30) καθώς και τι ρυθμίσεις έχεις βάλει στην επιλογή Video.

Κάποιες συμβουλές
1. Ενεργοποιημένο το Hardware Acceleration
2. Ενεργοποιημένο το Sync Playback To Display.
3. Ενεργοποιημένη η επιλογή A/V Sync Method - Video Clock(Drop/Dupe Audio)

Επανεκκίνηση και βλέπουμε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Βουλωμενο γραμμα διαβαζεις ατιμε!!! (ηδη διαβασα το changelog της 2.6.2) :p

Strato
1) ΔΙπλοτσεκάρισε τις ρυθμίσεις στο audio να είναι WASAPI HDMI η έξοδος (για κάποιο λόγο είχε αλλάξει σε μένα ενώ αρχικά την είχα βάλει και δεν μου κλείδωνε στα HD audio formats
kai 2) μήπως το audio device HDMI (Playback/audio devices) της κάρτας σου δεν είναι ENABLED για κάποιο χαζό λόγο (πχ όταν έρχεσαι απο standby μου το κάνει μερικές φορές)

Γρήγορη ερωτησούλα γιατί δεν έχω βρεί αξιόπιστη λύση εδώ και πολύ καιρό :

Θέλω να έχω τα plots των ταινιών στα Ελληνικά, για να μην ξανακάνω scrape με κάποιον editor (π.χ. media companion) και για να μην έχω πολλαπλά αρχεία (.nfo, .jpg κλπ) στους φακέλους των ταινιών, χρησιμοποιώ το XBNE για να επεξεργαστώ την database του XBMC.
Βάζω το plot στα Ελληνικά, αλλά ενώ στον XBNE εμφανίζεται κανονικά, στο XBMC το δείχνει κινέζικα. Μόνο το plot, τα ονόματα αρχείων που είναι στα Ελληνικά, τα εμφανίζει κανονικά. Έχω δοκιμάσει όλες τις γνωστές λύσεις (αντιγραφή ελληνικών fonts στον κατάλληλο φάκελο με τα settings του XBMC, επιλογή των κατάλληλων ρυθμίσεων κλπ) και δεν μπορώ να το πετύχω.

Καμμιά ιδέα;

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

τα τελευταία updates των addons μου.
με force refresh στο repo θα αναβαθμιστούν άμεσα, διαφορετικά όταν ψάξει το xbmc για updates.

------------------------
MEGA Replay v2.1.0 (30-Mar-13)
------------------------

- Code cosmetics.
- Redesign of mega tv shows list.
- Added youtube shows list (megatv youtube channel, cinegreece.com and greek-movies.com).
- Tweaked context menus.
- Switched to YouTube API.
- Note: Your favourites have to be re-added.

------------------------
ANT1 Player v1.2.1 (30-Mar-13)
------------------------

- Redesign of shows list.
- Added proxy support.
- Code cosmetics.
- Tweaked context menus.

------------------------
SKAI Player v1.2.0 (23-Mar-13)
------------------------

- Fixed all issues caused by the redesign of skai.gr.
- Code cosmetics.
- Tweaked context menus.

βρηκα Αυτο το site http://www.cinegreece.com/ Που εχει ολες τις παλιες σειρες-ολα τα επεισοδεια..πραγματικα φοβερο.για δες lambda Αν μπορεις να το προσθεσεις.

φανταστικό το site αυτό όσον αφορά τις σειρές.
στο update του mega έχω προσθέσει σχεδόν 100 σειρές από το youtube, το greek-movies και το site αυτό.
αντίστοιχα θα βάλω και στα addons της ερτ και μελλοντικά του alpha πολλές παλιές σειρές από τα sites αυτά.

τέλος, το addon του ant1 πλέον δουλεύει και εκτός Ελλάδος μέσω proxy.
δοκιμασμένο σε όλες τις ηπείρους πλην Αφρικής:p

Last edited: