Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Aν ξεχωρίσεις τις ταινίες απ'τις σειρές (βασικά αυτό είναι το μόνο που ζητάει το xbmc) νομίζω θα λυθούν τα προβλήματά σου. Κάνε και ένα remove source - clean library και ξανασκραπάρισμα με τους σωστούς scrapers αυτή τη φορά.
A, και δεν χρειάζετε να έχεις τα επεισόδια σε ξεχωριστούς φακέλους το καθένα, μόνο κατά season διαχωρισμό.
Τι εννοεις να ξεχωρισω ταινιες και σειρες?
Να βαλω τις σειρες σε ξεχωριστο σκληρο?
Εαν ΝΑΙ, τοτε εχω προβλημα γιατι δεν εχω αλλο σκληρο...............

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ενα επισης θεμα μου ειναι να αφαιρειται ταινια η επεισοδιο σειρας απο τη συλλογη του XBMC οταν αυτο γινεται rename η διαγραφη στο δισκο .. Πχ αν παω να κανω rename μια ταινια απο το σκληρο σε ενα ασχετο ονομα θελω με το που κανω ενημερωση συλλογης στο XBMC να φευγει απο τη συλλογη.. Το ιδιο να συμβαινει και αν κανω delete ταινια η επεισοδιο σειρας στο δισκο... Αυτο πως μπορω να το πετυχω ?

Τώρα μπαίνεις σε βαθειά νερά: advancedsettings.xml και ειδικότερα, η εντολή <cleanonupdate>true</cleanonupdate> <!-- default set to false to prevent xbmc from removing items from the database while updating. -->

Τα addons του lambda, εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthre...MC-(Win-7)/page86?p=1056390171#post1056390171

@ host505
@ leo06

Και οι δυο μου γραφετε οτι δεν χρειάζετε να έχω τα επεισόδια σε ξεχωριστούς φακέλους το καθένα, μόνο κατά season διαχωρισμό.

Αυτο ομως δεν γινεται.
Και το εξηγω γιατι.
Ε:\MOVIES\ΤV\BOARDWALK EMPIRE\SEASON 1\BOARDWALK EMPIRE S01E01\Boardwalk Empire S01E01

Στο τελευταιο φακελο Boardwalk Empire S01E01 υπαρχουν τα αρχεια Boardwalk Empire.mkv - Bordwalk Empire.srt - folder - fanart
Eαν το κανω αυτο σε καθε επεισοδιο , δεν θα ανακατευθουν ολα αυτα τα αρχεια ,απο τους 10 φακελους του καθε season?

Ευχαριστω .....................

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Τι εννοεις να ξεχωρισω ταινιες και σειρες?
Να βαλω τις σειρες σε ξεχωριστο σκληρο?
Εαν ΝΑΙ, τοτε εχω προβλημα γιατι δεν εχω αλλο σκληρο...............

Δεν χρειάζεται να είναι σε διαφορετικό σκληρό, αλλά σε διαφορετικό φάκελο απ´τις ταινίες. Όταν προσθέτεις πηγή δηλαδή, το path που δηλώνεις να έχει μόνο σειρές ή ταινίες, και να επιλέγεις τον εκάστοτε scraper ανάλογα.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

@ host505
@ leo06

Και οι δυο μου γραφετε οτι δεν χρειάζετε να έχω τα επεισόδια σε ξεχωριστούς φακέλους το καθένα, μόνο κατά season διαχωρισμό.

Αυτο ομως δεν γινεται.
Και το εξηγω γιατι.
Ε:\MOVIES\ΤV\BOARDWALK EMPIRE\SEASON 1\BOARDWALK EMPIRE S01E01\Boardwalk Empire S01E01

Στο τελευταιο φακελο Boardwalk Empire S01E01 υπαρχουν τα αρχεια Boardwalk Empire.mkv - Bordwalk Empire.srt - folder - fanart
Eαν το κανω αυτο σε καθε επεισοδιο , δεν θα ανακατευθουν ολα αυτα τα αρχεια ,απο τους 10 φακελους του καθε season?

Τα fanart, thumb και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες πάνε στο TV/BOARDWALK EMPIRE. Στους φακέλους Season xx πάνε μόνο τα .mkv και .srt.
Στο ξαναλέω όμως, ξεχώρισε σειρές από ταινίες. Κάνε αποκοπή τον φάκελο TV στο Ε:

@ host505
@ leo06

Αυτο ομως δεν γινεται.
Και το εξηγω γιατι.

πρέπει να ξεχωρίσεις ταινίες με σειρές Ε:\MOVIES και Ε:\ΤV και όχι Ε:\MOVIES\ΤV\

Attachments

• Screenshot-Boardwalk Empire.jpg
    Screenshot-Boardwalk Empire.jpg
    31.7 KB · Views: 107
  • Screenshot-Season 1.jpg
    Screenshot-Season 1.jpg
    68.8 KB · Views: 107

Τώρα μπαίνεις σε βαθειά νερά: advancedsettings.xml και ειδικότερα, η εντολή <cleanonupdate>true</cleanonupdate> <!-- default set to false to prevent xbmc from removing items from the database while updating. -->

Τα addons του lambda, εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthre...MC-(Win-7)/page86?p=1056390171#post1056390171

Οκ λοιπον. Αν ορισω την τιμη true εκει, σε καθε update που θα κανω στη συλλογη του XBMC οχι μονο θα προσθετονται τα νεα αρχεια που θα εχω βαλει στο σκληρο αλλα και θα αφαιρουνται αυτα που δεν βρισκει πλεον, ε ? Ενα θεμα μου ειναι πχ οτι αυτη τη στιγμη ας πουμε οτι απο τα 13 επεισοδια μιας σειρας τα 6 τα εχει βρει και τα αλλα 7 δεν τα εχει βρει. Αν παω με καποιο tool και τα κανω rename και τα 13 αυτοματα σε μορφη που να αναγνωριζονται απο τον Xbmc και κανω update τη συλλογη , θα μου εμφανισει (εκτος απο τα 7 που πριν δεν ειχε βρει) διπλα τα 6 επεισοδια που ειχε βρει γιατι θα προσθεσει ξανα τα ιδια που εγιναν rename ... Αν ομως βαλω true στην τιμη τοτε με την ανανεωση τα 6 που ειχε βρει πριν θα φυγουν και θα μπουνε ξανα τα 6 με το νεο ονομα...

Στο ξαναλέω όμως, ξεχώρισε σειρές από ταινίες. Κάνε αποκοπή τον φάκελο TV στο Ε:
Ξερω οτι κουραζω αλλα το ξαναλεω.
Ο φακελος ειναι Ε:\(Cine Venezia)\Movies\All Time Classic - Documentary - Movιe Sets - TV - Αρχαια Ρωμη
Αυτη ειναι η διαρθρωση του σκληρου.
Δεν ξερω τι αλλο να κανω.

Μπορειτε να μου πειτε , εσεις πως εχετε τα Tv Shows?

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Θα κάνεις αποκοπή τον φάκελο TV από εκεί και θα τον βάλεις όπου θέλεις ΕΚΤΟΣ του φακέλου (Cine Venezia)\Movies, πχ απευθείας στον Ε.
Μετά θα κάνεις clean library, και μετά add source, όπου θα επιλέξεις τον φάκελο Ε:\ΤV και θα ορίσεις στην επιλογή πάνω αριστερά ότι είναι TV Shows.
Εκτός και αν έχεις ορίσει πηγή όλον τον Ε... Αυτό έχεις κάνει?

Last edited:

Ξερω οτι κουραζω αλλα το ξαναλεω.
Ο φακελος ειναι Ε:\(Cine Venezia)\Movies\All Time Classic - Documentary - Movιe Sets - TV - Αρχαια Ρωμη
Αυτη ειναι η διαρθρωση του σκληρου.
Δεν ξερω τι αλλο να κανω.

Μπορειτε να μου πειτε , εσεις πως εχετε τα Tv Shows?

στο έγραψα στο post #3276 πως πρέπει να είναι,δεν μου είπες που έχεις δηλώσει στο xbmc οτι βρίσκονται οι σειρές

@ host505
Τα εβγαλα απο τον φακελο Movies ( παντα στον ιδιο σκληρο ) , αλλα τιποτε.
Απο τα 34 Tv Shows μου βρισκει μονο τα 3.
Ακομη και το Downton Abbey δεν το βρισκει.
Ενω οσο υπηρχε ο IMDB τον δηλωνα Movies και τον εβρισκε

@ leo06

Τι εννοεις , που έχω δηλώσει στο xbmc οτι βρίσκονται οι σειρες?

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Έκανες ξεχωριστά scraping τον φάκελο TV oρισμένον ως tvshows με το tvdb?

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Έκανες ξεχωριστά scraping τον φάκελο TV oρισμένον ως tvshows με το tvdb?
Ναι , Ναι , Ναι
Εκανα και καθαρισμο μεσω xbmc , αλλα τιποτε.

Για δωσε μου ενα παραδειγμα, πως εχεις βαλει την καθε σου σειρα?

@ host505
Τα εβγαλα απο τον φακελο Movies ( παντα στον ιδιο σκληρο ) , αλλα τιποτε.
Απο τα 34 Tv Shows μου βρισκει μονο τα 3.
Ακομη και το Downton Abbey δεν το βρισκει.
Ενω οσο υπηρχε ο IMDB τον δηλωνα Movies και τον εβρισκε

@ leo06

Τι εννοεις , που έχω δηλώσει στο xbmc οτι βρίσκονται οι σειρες?
πως θα στις βρει τις σειρές βρε Βαγγέλη,σε cofluence σκιν βίντεο-αρχεία-προσθήκη βίντεο προσθετεις τον φάκελο TV μετά πατάς το C στο πληκτρολόγιο και επιλέγεις ορισμός περιεχόμενου επιλεγεις τηλ. σειρές

πως θα στις βρει τις σειρές βρε Βαγγέλη,σε cofluence σκιν βίντεο-αρχεία-προσθήκη βίντεο προσθετεις τον φάκελο TV μετά πατάς το C στο πληκτρολόγιο και επιλέγεις ορισμός περιεχόμενου επιλεγεις τηλ. σειρές
Λεο, δεν με καταλαβαινετε και οι δυο
Τις σειρες τις βρισκει και τις βλεπει ολες με τα εξωφυλλα τους.
Οπως και τα εξωφυλλα των seasons.

Οταν ομως μπαινω στη σειρα και στο season-επεισοδιο δεν τα τρεχει.
Πρεπει να πηγαινω σε καθε ενα επεισοδιο και να κανω refresh και να ξαναβρισκω τα thumbs και τα fanarts για καθε επεισοδιο.

Πιστευω να καταλαβατε τωρα ..............

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ναι , Ναι , Ναι
Εκανα και καθαρισμο μεσω xbmc , αλλα τιποτε.

Για δωσε μου ενα παραδειγμα, πως εχεις βαλει την καθε σου σειρα?

Να σε ρωτήσω 2 πράγματα.
1. Τις σειρές, από ποιό μενού τις βλέπεις? Απ'το μενού Τηλ.Σειρές του xbmc (όχι δικό σου custom) ή μήπως πάς στις Ταινίες?
2. Όταν όρισες πηγή ταινιών, όρισες τον φάκελο Μοvies μόνο, ή όλον τον Ε:?

Τεσπά, μάλλον έχει γίνει μεγάλο μπέρδεμα και δεν αξίζει να το ψάχνουμε. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις (αφού ξεχώρισες σειρές από ταινίες) είναι να κάνεις ένα remove source σε όλα, και να τα ξαναπεράσεις απ'την αρχή, τις ταινίες μόνο τον φάκελο Movies (όχι όλον τον Ε:) και το ίδιο τις σειρές.

Last edited:

Λεο, δεν με καταλαβαινετε και οι δυο
Τις σειρες τις βρισκει και τις βλεπει ολες με τα εξωφυλλα τους.
Οπως και τα εξωφυλλα των seasons.

Οταν ομως μπαινω στη σειρα και στο season-επεισοδιο δεν τα τρεχει.
Πρεπει να πηγαινω σε καθε ενα επεισοδιο και να κανω refresh και να ξαναβρισκω τα thumbs και τα fanarts για καθε επεισοδιο.

Πιστευω να καταλαβατε τωρα ..............

μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις την βιβλιοθήκη απο την αρχή,πας στο C:\Users\user name\AppData\Roaming\XBMC και κανε μετονομασία τον φάκελο databse ή διέγραψε τον μετά κανε σκαν ξανά

Οκ λοιπον. Αν ορισω την τιμη true εκει, σε καθε update που θα κανω στη συλλογη του XBMC οχι μονο θα προσθετονται τα νεα αρχεια που θα εχω βαλει στο σκληρο αλλα και θα αφαιρουνται αυτα που δεν βρισκει πλεον, ε ? Ενα θεμα μου ειναι πχ οτι αυτη τη στιγμη ας πουμε οτι απο τα 13 επεισοδια μιας σειρας τα 6 τα εχει βρει και τα αλλα 7 δεν τα εχει βρει. Αν παω με καποιο tool και τα κανω rename και τα 13 αυτοματα σε μορφη που να αναγνωριζονται απο τον Xbmc και κανω update τη συλλογη , θα μου εμφανισει (εκτος απο τα 7 που πριν δεν ειχε βρει) διπλα τα 6 επεισοδια που ειχε βρει γιατι θα προσθεσει ξανα τα ιδια που εγιναν rename ... Αν ομως βαλω true στην τιμη τοτε με την ανανεωση τα 6 που ειχε βρει πριν θα φυγουν και θα μπουνε ξανα τα 6 με το νεο ονομα...

Σωστά το κατάλαβες. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις αν κάνεις Clean Library μετά την ενημέρωση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Να σε ρωτήσω 2 πράγματα.
1. Τις σειρές, από ποιό μενού τις βλέπεις? Απ'το μενού Τηλ.Σειρές του xbmc (όχι δικό σου custom) ή μήπως πάς στις Ταινίες?
2. Όταν όρισες πηγή ταινιών, όρισες τον φάκελο Μοvies μόνο, ή όλον τον Ε:?
Και στις δυο ερωτησεις σου , εχω ξεχωρισει τον σκληρο σε δυο υπομενου.
1. Movies
2. Tv Shows

οποτε στο xbmc\Videos\Files τους βλεπω ξεχωριστα ............

Υ.Γ Δεν ειμαι καινουργιος στο xbmc. Το δουλευω τουλαχιστον 2 χρονια .............

μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις την βιβλιοθήκη απο την αρχή,πας στο C:\Users\user name\AppData\Roaming\XBMC και κανε μετονομασία τον φάκελο databse ή διέγραψε τον μετά κανε σκαν ξανά
Λεο , σε επιασα τωρα τι εννοεις.
Αλλα που ακριβως ειναι το database?
Στον φακελο userdata\database?
Και τον διαγραφω ολο το database?