Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Το πρόβλημα λύθηκε και ήταν γελοίο !!!! Σε μια εγκατάσταση του openelec πάνω στις δοκιμές μου για να το λύσω μου εμφάνισε πάνω δεξιά εικονίδιο με Χ στον ήχο ! Από εκεί την ψιλιάστικα και από το remote πάτησα volume up και αυτό ήταν !!! Είχε μειωθεί στο minimum o ήχος του XBMC ο οποίος όμως δεν επηρέαζε τον ήχο των AC3,και DTS αλλά μόνο τον ήχο πλοήγησης, των avi και mp3 !!!!! Ετσι δεν πήγαινε το μυαλό μου εκεί αφού είχα κανονικά ήχο από AC3 και DTS... Τα λόγια είναι περιττά...

Το ίδιο είχα παθει κι εγώ μια φορά. Πάτησα το mute και το skin που χρησιμοποιούσα δεν είχε ευδιάκριτη ένδειξη. Που να φανταστώ οτι έκανε κι άλλος την ίδια βλακεία
6.gif

Πάντως είναι ενοχλητικό να μην πιάνει το mute στο passthrough. Πρέπει να ψάχνω στα σκοτάδια το μαύρο τηλεκοντρόλ του ενισχυτή.
22.gif

lambda ειναι κενος ο φακελος του μικυ clubhouse.

έχει διαγραφεί ο youtube λογαριασμός από τον οποίο τα έπαιρνα.
όσον αφορά το περιεχόμενο του συγκεκριμένου addon, θα ασχοληθώ αργότερα.
προέχουν άλλα addons.

ευχαριστω για την αμεση απαντηση κ φυσικα για τη δουλεια που κανεις.

Καλησπερα σ'ολους σας
Να ευχαριστησω οσους προσπαθησαν να με βοηθησουν στο προβλημα μου, με τα TvShows.
Oλους εσας.
Και βεβαιως τον @ leo06 , που μιλησαμε και στο τηλεφωνο

Και βεβαιως-βεβαιως τον @ nessus ( Θωμας ), ο οποιος με το καταπληκτικο προγραμμα TeamViewer εκεινος απο τη Ροδο online, και εγω στο Κερατσινι, μου διορθωσε δυο σειρες και εγω βλεποντας τον , διορθωσα και τις υπολοιπες σειρες.

Θελω ομως τωρα να με βοηθησετε με το Ember.
Ενω εχω 39 σειρες, αυτο βλεπει μονο 23.

Τι πρεπει να κανω?
Ευχαριστω ..................

Καλησπερα σ'ολους σας
Να ευχαριστησω οσους προσπαθησαν να με βοηθησουν στο προβλημα μου, με τα TvShows.
Oλους εσας.
Και βεβαιως τον @ leo06 , που μιλησαμε και στο τηλεφωνο

Και βεβαιως-βεβαιως τον @ nessus ( Θωμας ), ο οποιος με το καταπληκτικο προγραμμα TeamViewer εκεινος απο τη Ροδο online, και εγω στο Κερατσινι, μου διορθωσε δυο σειρες και εγω βλεποντας τον , διορθωσα και τις υπολοιπες σειρες.

Θελω ομως τωρα να με βοηθησετε με το Ember.
Ενω εχω 39 σειρες, αυτο βλεπει μονο 23.

Τι πρεπει να κανω?
Ευχαριστω ..................

τι ήταν τελικά Βαγγέλη?για το ember δεν ξέρω να σου πω

τι ήταν τελικά Βαγγέλη?για το ember δεν ξέρω να σου πω
Leo καλησπερα
Οι σειρες που δεν μπορουσαν να σκραπαρισθουν ειχαν την μορφη :
Alcatraz\Alcatraz S01E01\Alcatraz S01E01.mkv
Alcatraz\Alcatraz S01E02\Alcatraz S01E02.mkv κλπ

Το εμαθα το μαθημα και θελει
Alcatraz\Season 1\ Alcatraz - 1x01.mkv και στον ιδιο φακελο Season 1\Alcatraz - 1x02.mkv

Leo καλησπερα
Οι σειρες που δεν μπορουσαν να σκραπαρισθουν ειχαν την μορφη :
Alcatraz\Alcatraz S01E01\Alcatraz S01E01.mkv
Alcatraz\Alcatraz S01E02\Alcatraz S01E02.mkv κλπ

Το εμαθα το μαθημα και θελει
Alcatraz\Season 1\ Alcatraz - 1x01.mkv και στον ιδιο φακελο Season 1\Alcatraz - 1x02.mkv

ε στο είχαμε πει με τον host505

Το podcast του real είναι μόνο σε μένα ξαφνικά άδειο;;;;

Sent from my nexus 7 using tapatalk

@ lambda

Ωραιο το CineGreece , και ευχαριστουμε για ολες τις προσπαθειες σου.
Αλλα ειναι μονο αλφαβητικα.
Υπαρχει περιπτωση να προστεθει και genre option?
Οπως υπηρχε και στα Greek Movies?

Παιδιά μήπως ξέρει κανείς από που μπορώ να ορίσω το μέγεθος της εικόνας του video ? Χρησιμοποιώ το skin Ace και ενώ έχω ρυθμίσει το μέγεθος στο skin και είναι ακριβώς στην TV , όταν παίζει video και πατήσω να μου βγάλει τα controls της ταινίας η κάτω μπάρα (που έχει τα Play-stop-subtitles κτλ) φεύγει λίγο έξω από την οθόνη...

Δεν έχω παρατηρήσει τέτοιο πρόβλημα. Κεντραρισμένο μου φαίνεται το OSD, χωρίς να έχω κάνει κάποια ρύθμιση.

image.jpg

Δεν είναι το overscan της TV. Αυτό που συμβαίνει βασικά είναι οτι όταν ξεκινάει να παίζει μια ταινία ουσιαστικά όλη η οθόνη μεγαλώνει λιγάκι με αποτέλεσμα όταν βγάλω τις OSD ρυθμίσεις να βγαίνουν ελαφρώς έξω από την TV.. Αυτό το διαπίστωσα τώρα γιατί πάτησα να δω τις γενικές ρυθμίσεις του XBMC μέσα από το OSD της ταινίας (χωρίς να έχω κλείσει την ταινία δηλαδή) και μου έφερε την οθόνη του XBMC με ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις , δηλαδή κομμένη στα άκρα. Οταν κλείσω όμως την ταινία το skin είναι έτσι όπως το έχω ρυθμίσει και εφαρμόζει ακριβώς στην TV !

Δεν είναι το overscan της TV. Αυτό που συμβαίνει βασικά είναι οτι όταν ξεκινάει να παίζει μια ταινία ουσιαστικά όλη η οθόνη μεγαλώνει λιγάκι με αποτέλεσμα όταν βγάλω τις OSD ρυθμίσεις να βγαίνουν ελαφρώς έξω από την TV.. Αυτό το διαπίστωσα τώρα γιατί πάτησα να δω τις γενικές ρυθμίσεις του XBMC μέσα από το OSD της ταινίας (χωρίς να έχω κλείσει την ταινία δηλαδή) και μου έφερε την οθόνη του XBMC με ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις , δηλαδή κομμένη στα άκρα. Οταν κλείσω όμως την ταινία το skin είναι έτσι όπως το έχω ρυθμίσει και εφαρμόζει ακριβώς στην TV !

μήπως έχεις αλλάξει τον ρυθμό ανανεώσεις στο μενού 50-60

Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι η τηλεόραση σου χρειάζεται ρύθμιση για κάθε ανάλυση\refresh rate χωριστά. Φαίνεται οτι όταν ξεκινάει η ταινία και αλλάζει το refresh rate, χάνονται οι ρυθμίσεις που έχεις κάνει.