Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Το έφτιαξα. Επαιξα με το ρυθμό ανανέωσης από 60 στα 50 , μετά πάλι πίσω στα 60 και έφτιαξε... δεν κατάλαβα ακριβώς πώς αλλά σημασία έχει οτι έφτιαξε...

Ερώτηση γιατί δεν μπορώ να καταλάβω....
Έχω περάσει από το επίσημο του ΧΒΜC repo το trakt.tv. Ενώ δουλεύει και συγχρονίζει σειρές και έργα που βλέπω, δεν ανεβάζει στο site την βιβλιοθήκη με ότι έχω και προφανώς δεν μαρκάρει αυτά που βάζω watched. Μου πετάει ένα σφάλμα service.py στο scrobbling αν το λέω καλά..... Είδα ότι υπήρχε ένα τέτοιο σφάλμα, αλλά υποτίθεται έφτιαξε... Τί κάνω λάθος;

Trakt version 2.1.0

Solved όταν πέρασα την 2.2.0 ...προφανώς κάτι δεν έπαιζε καλά.......

Ερώτηση πάλι.....

Όταν θέλω να έχω τις παιδικές ταινίες σε custom επιλογή, και τις παιδικές σειρές, πάλι σε custom επιλογή..... (το πρώτο το έκανα).... αναγκαστικά θα πρέπει να "βλέπω" όλες τις ταινίες (και τις παιδικές) στο Movies? Δεν υπάρχει τρόπος να μη φαίνονται εκεί? Και αντίστοιχα για τις σειρές......

Φαντάζομαι ότι θα γίνεται μόνο αν γίνουν όλα σε custom? (και τα κανονικά Movies και TV shows...)

Φαντάζομαι ότι θα γίνεται μόνο αν γίνουν όλα σε custom? (και τα κανονικά Movies και TV shows...)

Αυτή είναι η ευκολότερη λύση.

Αν έχεις κάνει π.χ. μια smart playlist με κριτήριο "genre contains: kids\animation", φτιάχνεις μια νέα playlist με κριτήριο "genre does not contain: kids\animation". Έτσι θα βγάλει τα παιδικά απο τη λίστα.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ερώτηση πάλι.....

Όταν θέλω να έχω τις παιδικές ταινίες σε custom επιλογή, και τις παιδικές σειρές, πάλι σε custom επιλογή..... (το πρώτο το έκανα).... αναγκαστικά θα πρέπει να "βλέπω" όλες τις ταινίες (και τις παιδικές) στο Movies? Δεν υπάρχει τρόπος να μη φαίνονται εκεί? Και αντίστοιχα για τις σειρές......

Ή αυτό που κάνω - κάτι παρόμοιο με τον Kostas_Y-
κάνω smart playlist AnimeMovies και AnimeSeries με Path Starts with: (τα έχω σε διαφορετικά directories κανονικές ταινίες και Anime)
καθώς και άλλες smart playlist για Movies και TVShows (χωρίς να φαίνονται τα Anime)

Στο Νοχ στην αρχική οθόνη μεταξύ άλλων φαίνονται και Movies, TVShows, Anime Movies και Anime Series (σαν συντομεύσεις) χωρίς να μπλέκεται το ένα είδος ταινίας με άλλο...

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Να καλημερίσω την παρέα. Σήμερα ανακάλυψα το xbmc και αν και διάβασα πάνω απο 50 σελίδες στο thead οι απορίες μου δεν λύθηκαν. Μπορώ να βλέπω superleuge αγώνες? Το nickelodion κανάλι στο add on του λάμδα δεν μου το έχει. Όπως επίσης στον φάκελο lamdas addons δεν υπάρχει τίποτα μέσα. Γενικά πέρα απο τους ελληνικούς σταθμούς δεν μου έχει βγάλει κάτι άλλο. Υπάρχει και κανάλι με stream σε ξένες σειρές ή πρέπει να τις έχω? Αυτό που θα δοκιμάσω να κάνω είναι home network με 2 υπολογιστές και ένα android tv box και θα ήθελα να κόψω αρκετό απο το downloading και να βλέπω online.

Superleague; Ούτε για αστείο.

Το Nickelodeon είναι μέρος του Hellenic Toons, αυτο πρέπει να εγκαταστήσεις

Κάνε δεξι κλικ (ή πάτα το C) στο lambda's addons και κάνε Force refresh. Θα εμφανιστεί ότι λείπει. Εχει ελληνικά τηλεοπτικά και ελληνικά toons & ταινίες. Τι άλλο ψάχνεις;

Για streaming σειρών, είναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση. Θα πρέπει να αποκτήσεις IP διεύθυνση ΗΠΑ ή Αγγλίας επειδή τα περισσότερα online κανάλια είναι κλειδωμένα για συνδέσεις απο αυτές τις χώρες μόνο. Ξεχνάς τους υπότιτλους και πρέπει να ανέχεσαι και τις διακοπές του δικτύου.

Καλημέρα. Απολογούμαι για τις χαζές μου ερωτήσεις μιας και χθες άρχισα για 1η μου φορά να ασχολούμαι με το htpc και τα software γύρω απο αυτό οπότε ακόμα δεν έχω κατανοήσει πλήρως τον μηχανισμό και το πως κινούνται όλα. Για κάποιο λόγο που δεν ξέρω μου εμφάνισε αρκετά του λάμδα (άλλαξα skin και έκανα restart). To nickelodeon έχει μέσα 7 σειρές παιδικές. Αυτό είναι? Περίμενα να υπάρχει live stream για παρακολούθηση του ζωντανού προγράμματος του. Στις σειρές δεν με ενδιαφέρει να την βλέπω την ημέρα κυκλοφορίας. Έλπιζα να υπήρχε τίποτα σε στυλ on demand όπως σε αρκετά sites. Αυτό δεν γίνετε. Ένα μπράβο ξανά στον ΛΑΜΔΑ για την δουλειά που έκανε χωρίς ακόμα να την έχω κατανοήσει πλήρως αλλά εκεί που βρήκα όλες τις Ελληνικές ταινίες αποτελεί ένα μουσείο γνώσεων και ιστορίας της Ελληνικής 7ης τέχνης.

Καμία ερώτηση δεν είναι χαζή. Οι απαντήσεις όμως μπορούν να είναι ;)

To Nick δεν έχει live streaming προς το παρόν. Μικρό κανάλι με ειδικό κοινό και μάλλον δεν έχει ασχοληθεί κάποιος (ο lambda απλά φέρνει υπάρχοντα streams).

Για τις σειρές τώρα, υπήρχαν κάποια addons αλλα, λόγω της ουσιαστικά παράνομης λειτουργίας τους, έχουν φύγει απο το site του XBMC. Αν ψάξεις όμως λίγο πιο "underground", όλο και κάτι θα βρεις.

Θελω ομως τωρα να με βοηθησετε με το Ember.
Ενω εχω 39 σειρες, αυτο βλεπει μονο 23.

Προσωπικά το έχω παρατήσει το Ember και χρησιμοποιώ το MediaElch. Για μένα είναι καλύτερο.
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=136333

@ lambda

Ωραιο το CineGreece , και ευχαριστουμε για ολες τις προσπαθειες σου.
Αλλα ειναι μονο αλφαβητικα.
Υπαρχει περιπτωση να προστεθει και genre option?
Οπως υπηρχε και στα Greek Movies?

Δεν μπορεί να μπει γιατί δεν προσφέρεται από το site τέτοιου είδους κατηγοριοποίηση.

ΟΧΙ , το προβλημα υπαρχει τουλαχιστον για 10 μερες ................
Το podcast του real είναι μόνο σε μένα ξαφνικά άδειο;;;;

Και το podcast του real και του skai θέλουν update.
Ειδικά για τον skai θα μπορούσα να έχω κάνει ήδη update αφού το νέο κώδικα του τον έχω έτοιμο από το video addon του skai.
Έχω όμως ένα roadmap στο κεφάλι μου όσον αφορά τα addons. Όλες οι αναβαθμίσεις των video addons μου τους τελευταίους μήνες δεν ήταν απλά updates. Έχουν γραφτεί από την αρχή. Με τα σημερινά updates επανεγγράφηκε και το addon της ert και ολοκληρώνεται αυτή η διαδικασία στα video addons και θα κάνω πλέον σε αυτά απλά updates. Μένει το Hellenic TV το οποίο θα γραφτεί και αυτό από την αρχή όμως αυτή τη φορά όχι μόνο από εμένα αλλά και με καναδική βοήθεια.;) Στη συνέχεια θα επανεγγραφούν και τα μουσικά addons από την αρχή.

------------------------
ERT Online v1.2.0 (11-Apr-13)
------------------------

- Redesign of shows list.
- Added YouTube shows list (cinegreece.com).
- Tweaked video playback.
- Code cosmetics.
- Tweaked context menus.
- Added fallback image in favourites.
- Note: Your favourites have to be re-added.

------------------------
MAD Player v1.0.2 (11-Apr-13)
------------------------

- Tweaked loading of charts.
- Code cosmetics.

------------------------
MEGA Replay v2.1.3 (11-Apr-13)
------------------------

- Added more YouTube shows.
- Code cosmetics.

------------------------
Hellenic Toons v1.0.4 (11-Apr-13)
------------------------

- Added more Nickelodeon shows.
- Code cosmetics.

------------------------
STAR WebTV v1.1.2 (11-Apr-13)
------------------------

- Code cosmetics.

------------------------
ANT1 Player v1.2.3 (11-Apr-13)
------------------------

------------------------
Hellenic Movies v1.0.1 (11-Apr-13)
------------------------

------------------------
SKAI Player v1.2.2 (11-Apr-13)
------------------------

Αυτό που θα δοκιμάσω να κάνω είναι home network με 2 υπολογιστές και ένα android tv box και θα ήθελα να κόψω αρκετό απο το downloading και να βλέπω online.
Κάνε δεξι κλικ (ή πάτα το C) στο lambda's addons και κάνε Force refresh. Θα εμφανιστεί ότι λείπει. Εχει ελληνικά τηλεοπτικά και ελληνικά toons & ταινίες. Τι άλλο ψάχνεις;

Το repo μου είναι στο github. Όλα τα github repos έχουν θεματάκια σε κάποιες συσκευές.
Θα δω τι θα κάνω με αυτό μελλοντικά.

To nickelodeon έχει μέσα 7 σειρές παιδικές. Αυτό είναι? Περίμενα να υπάρχει live stream για παρακολούθηση του ζωντανού προγράμματος του. Στις σειρές δεν με ενδιαφέρει να την βλέπω την ημέρα κυκλοφορίας. Έλπιζα να υπήρχε τίποτα σε στυλ on demand όπως σε αρκετά sites.

Σήμερα πρόσθεσα και μια 8η.;) Άργα ή γρήγορα θα προσθέσει το κανάλι και άλλες.

Καλημερα σε ολους,

εστησα το πρωτο μου HTPC εχω ψιλοχαθει στις ρυθμίσεις και ψαχνω για κανα tip απο καποιον εμπειρο..

Το μηχανημα αποτελειται απο

MS tech MC380 case
ASUS P5LD2-VM DH μητρική απο ενα παλιο μηχανημα με 3Gb RAM
Intel Pentium D 2.8Ghz με μια κανουρια ψυκτρα Xilence γιατι η μαμα κανει σα σινουκ σε απογειωση
Ενα 80αρι σκληρο SATA αλλα τον βλεπω στα αζητητα για κανα SSD αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα
(Ειχα μια καρτα γραφικών Radeon HD2400 Pro 256MB αλλα την αλλαξα με μια )
Sapphire HD5450 1gb
Windows 7 32bit
XBMC frodo
Οτι παιζω δεν ειναι στο δισκο αλλα σε ενα NAS και η συνδεση ειναι στα 100mbit
Το μηχανημα ειναι συνδεδεμενο με HDMI με μια LG LE5500 και με οπτική με εναν Marantz SR4200 (δεν εχει HDMI)

Το προβλημα μου ειναι το εξης

Οτι mkv παιζω απο XBMC κανει σπασιματα. Ειτε μικρο ειτε μεγαλο
Το ιδιο mkv ο kmplayer το παιζει νερακι
Απο XBMC ο ενισχυτης παιρνει ηχο κανονικα DTS κλπ
Απο Win παιρνει μονο stereo

Τι μπορει να φταιει?
Ευχαριστω εκ των προτερων

Στις ρυθμίσεις βιντεο του XBMC έχεις "Use real full screen";

Δες και τι οδηγό έχεις για την κάρτα ήχου της HD5450. Ένας φίλος πρόσφατα είχε παρόμοια προβλήματα επειδή δεν είχε βάλει το πλήρες πακέτο οδηγών.

Τέλος, δες και τις ρυθμίσεις της LG. Ανάλογα με το σήμα που παίρνει, ίσως το χαλάει με τα συστήματα βελτίωσης εικόνας.

τελικά το xmbc είναι εύκολο και απλό (όσο και αν πελαγώνεις στην αρχή). Περιμένω το ΣΚ για να δω αν θα καταφέρω να δώ και superleague (βρήκα μια άκρη). Μία απορία μόνο προς τους παλιότερους χρήστες. Μερικά κανάλια βγάζουν script error ή κάνουν πως φορτώνουν αλλά μετά δεν γίνετε τίποτε. Τί ξέρετε για αυτά? Πάνε για σβήσιμό ή κάποια στιγμή θα δουλέψουν? Τώρα περιμένω την άφιξη του android βοχ για να αποτελειώσει η δουλειά.

Με τις μέρες τους είναι. Παίζουν τη μια μέρα, χάνονται την επόμενη, ξαναεμφανίζονται...

Στις ρυθμίσεις βιντεο του XBMC έχεις "Use real full screen";

Δες και τι οδηγό έχεις για την κάρτα ήχου της HD5450. Ένας φίλος πρόσφατα είχε παρόμοια προβλήματα επειδή δεν είχε βάλει το πλήρες πακέτο οδηγών.

Τέλος, δες και τις ρυθμίσεις της LG. Ανάλογα με το σήμα που παίρνει, ίσως το χαλάει με τα συστήματα βελτίωσης εικόνας.

Οταν περασα την καρτα εβαλα τους οδηγους απο το CD. Οποτε θεωρω οτι μπηκε ολο το πακετο.
Σε περιβαλλον win ομως με kmplayer παιζουν ολα μια χαρα. Υπαρχει περιπτωση το XBMC να μη ταιριαζει με ATI??

Επίσης υπαρχει και κατι ακομα . Με την ATI Radeon 2400 pro η οθονη γεμιζε με την εικονα . Τωρα μου αφηνει ενα πλαισιο περιμετρικα και δεν ξερω πως να το διορθωσω

Οταν περασα την καρτα εβαλα τους οδηγους απο το CD. Οποτε θεωρω οτι μπηκε ολο το πακετο.
Σε περιβαλλον win ομως με kmplayer παιζουν ολα μια χαρα. Υπαρχει περιπτωση το XBMC να μη ταιριαζει με ATI??
Μια χαρά ταιριάζει με ΑΤΙ, δύο χρόνια με μια τέτοια το τρέχω :smile:

Ο ήχος πηγαίνει απο την ΑΤΙ μέσω HDMI στην τηλεόραση και απο εκεί στον ενισχυτή ή απο την κάρτα ήχου στον ενισχυτή;
Έχεις βάλει το Adjust display frame rate to match video στις ρυθμίσεις;

Επίσης υπαρχει και κατι ακομα . Με την ATI Radeon 2400 pro η οθονη γεμιζε με την εικονα . Τωρα μου αφηνει ενα πλαισιο περιμετρικα και δεν ξερω πως να το διορθωσω
Γνωστή π@π@ριά της ΑΤΙ που έχω κουραστεί να την αναφέρω: πρέπει να μπεις στο Catalyst Control Center και να ρυθμίσεις το overscan για κάθε συνδυασμό ανάλυσης\ρυθμού ανανέωσης που χρησιμοποιείς. Νομίζω είναι στην κατηγορία "My Digital Panel"

Απο ηχο εχω ταυτοχρονα την τηλεοραση με hdmi και τον ενισχυτη με οπτικη απο την Onboard καρτα ηχου. Εχω ρυθμισει το xbmc να στελνει ηχο απο οπτικη ενω τα win στελνουν απο hdmi αλλα και απο οπτικη αλλα ο ενισχυτης βλεπει stereo 96k οτι και να παιζει ο kmplayer.Να ναι θεμα ρυθμισης και αυτουνου?????. Μεγαλο μπλεξιμο μου φαινεται. εχω και ενα καλωδιο οπτικης απο την τηλεοραση στον ενiσχυτη ετσι για να υπαρχει αλλα η τηλεοραση νομιζω δε κανει DTS αποκωδικοποιηση κανει μονο απλο surround...κατι τετοιο.

Έχω εγκαταλείψει τα Windows στο HTPC εδώ και λίγο καιρό και δεν θυμάμαι ακριβώς τις ρυθμίσεις. Απο αυτό που μου λες όμως, καταλαβαίνω οτι έχεις το DirectSound για οδηγό ήχου στο XBMC. Ίσως θέλει WASAPI.

Τελικά τα παίρνω πίσω τα καλά λόγια:violent-smiley-030:. Στον σταθερό όλα καλά ΑΛΛΑ στο λαπτοπ παίρνω παντού script error. δεν παίζει σχεδόν τίποτα. Το εγκατέστησα άπειρες φορές και στο τέλος έκανα και clean format το λαπτοπ. Ακόμα δεν παίζει τίποτα. Στα φόρουμ του xbmc δεν βρήκα κάτι για βοήθεια.

Τελικά τα παίρνω πίσω τα καλά λόγια:violent-smiley-030:. Στον σταθερό όλα καλά ΑΛΛΑ στο λαπτοπ παίρνω παντού script error. δεν παίζει σχεδόν τίποτα. Το εγκατέστησα άπειρες φορές και στο τέλος έκανα και clean format το λαπτοπ. Ακόμα δεν παίζει τίποτα. Στα φόρουμ του xbmc δεν βρήκα κάτι για βοήθεια.
Βάλε Linux να σωθείς :smile:

Στα Windows το streaming έχει πρόβλημα. Χρειάζεται μια αναβάθμιση κάποιου αρχείου.