Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Σ' εμένα το έκανε συνέχεια και τώρα τα σβήνω και δεν μου έχουν ξανατύχει διπλές ταινίες.

To source ολων ειναι ενα NAS. Δεν θα το ανοιξω, και θα κανω Update library το κανει αλλωστε σε καθε εκκινηση. Ομως στο path των αρχειων μουσικης ειναι δηλωμενο το NAS. Δε θα ψαχνει να το βρει αντι να καθαρισει την βιβλιοθηκη μετα με το Clean??

Στις ταινιες δεν εχω samples. Εξαλλου οποια διπλη εγγραφη και αν επιλεξω απο τη βιβλιοθηκη την ιδια παιζει

Δυστυχως δεν μπορω να τα επιβεβαιωσω τωρα θα τα δω το απογευμα και επανερχομαι

Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα δουλευω με το AEON NOX

Σας ευχαριστω ολους

Last edited:

Υπάρχει μια εντολή του advancedsettings.xml με την οποία αγνοεί αυτά τα αρχεία. Την έβαλα και σώθηκα.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Υπάρχει μια εντολή του advancedsettings.xml με την οποία αγνοεί αυτά τα αρχεία. Την έβαλα και σώθηκα.

Έχω την εντύπωση πως πλέον έχει ενσωματοθεί αυτό στην frodo, κάπου το συνάντησα σε κάποιο αρχείο που πείραζα αλλά δεν θυμάμαι που. Αφορά αρχεία που περιέχουν στο όνομά τους τις λέξεις sample, trailer, ίσως και κάποια άλλη...

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Έχω την εντύπωση πως πλέον έχει ενσωματοθεί αυτό στην frodo, κάπου το συνάντησα σε κάποιο αρχείο που πείραζα αλλά δεν θυμάμαι που. Αφορά αρχεία που περιέχουν στο όνομά τους τις λέξεις sample, trailer, ίσως και κάποια άλλη...

Ίσως έχεις δίκιο. Στο λίνκ που έδωσα πιο πάνω γράφει οτι το default είναι να εξαιρεί τα samples.

Εγώ έχω ένα advancedsettings που το κουβαλάω σε κάθε νέα εγκατάσταση απο τη Dharma και μετά. Φαντάζομαι θα έχει αρκετή σαβούρα μέσα :p

Τελικα με κλειστο το NAS εκανε update και μετα με το clean library οντως καθαρισε...ομως¨:

1. Πλεον δεν κανει μονο του update. Ουτε στην εκιινηση ουτε με update library. Πρεπει να ειμαι file mode και να κανω χειροκινητα φακελο φακελο scan this item...
2. Με τους ελληνικους χαρακτηρες εχω ακομα προβλημα. Παρατηρησα δε οτι σε filemode τους εμφανιζει κανονικα σε library mode οχι.

Με τις ταινιες σβηνοντας καποιες διπλοεγγραφες δεν τις ξαναβγαλε, αλλα καποιες αλλες δεν τις βλεπει καθολου.

Μηπως θελει επανεγκατάσταση??

Και ενα τελευταιο. Ψαχνω πως να ενεργοποιήσω το cinema experience στο ΑΕΟΝ ΝΟΧ. Μήπως δεν γινεται με αυτο το σκιν και ψαχνω τζαμπα??

καλημέρα. Έχω την εντύπωση πως σε αυτό το νήμα ένας φίλος είχε γράψει πως πουλάει το 808b. Το έχει δεί κανείς. Στο geekbuying με έχουν τρελάνει. Μετά απο 15 μέρες ακόμα δεν μου το έστειλαν επειδή δεν τους έχω δώσει διεύθυνση αλλά μόνο ταχ θυρίδα. Πως να εξηγήσω σε έναν Κινέζο ότι τα χωριά μας δεν έχουν διευθύνσεις? Τέλος πάντων. Αν έχει δεί κανείς το μηχανάκι του φίλου που το δίνει εδώ είμαι.

Λοιπόν τώρα που το δοκίμασα σε Openelec η εναλλαγή γίνεται κανονικότατα (Μέσω alt+shift) στην Frodo 12.1!
Επιτέλους! Είχα απογοητευτεί με την αδυναμία εναλλαγής στην Eden και στις πρώτες beta της Frodo!

Άρα δε χρειάζεται καμία παρέμβαση σε Openelec ενώ στα windows τα πράγματα είναι όπως παλια δηλαδή απλούστατα.

Αν δεν έχω πληκτρολόγιο και δουλεύω μόνο με remote control πώς κάνω την εναλλαγή ? Επίσης κάπου στις ρυθμίσεις δεν πρέπει να βάλω για το πληκτρολόγιο να έχει και τις 2 γλώσσες ?

μιας και όπως πρότεινε ο συνονόματος φίλος Κώστας το δουλεύω με το openelec , εγκατέστησα στο κινητό (android) το yetse που δουλεύει ως χειριστήριο του xbmx. Πραγματικά γίνονται παπάδες και γλίτωσα και κάποια χρήματα για αγορά ασύρματου πληκτρολογίου.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

μιας και όπως πρότεινε ο συνονόματος φίλος Κώστας το δουλεύω με το openelec , εγκατέστησα στο κινητό (android) το yetse που δουλεύει ως χειριστήριο του xbmx. Πραγματικά γίνονται παπάδες και γλίτωσα και κάποια χρήματα για αγορά ασύρματου πληκτρολογίου.

Το yatse ειναι πολυ ωραιο παιχνιδακι, ειδικα αν εχεις tablet η λειτουργια stream to... (σταματαει την αναπαραγωγη στο PC και την συνεχίζει στο tablet - μονο στην paid εκδοση, πρεπει να εχεις εγκατεστημενο και τον mxplayer) μετραει πολυ...
Αλλα η ευκολια ενος remote control ειναι αναντικαταστατη, αν δεν θες να ανησυχεις για καταναλωση μπαταριας με always on wifi η να περιμενεις να συνδεθει το tablet στο δικτυο αν κλεινει το wifi στο sleep, η αν θες να το χειριζεσαι χωρις να το κοιτας - ο λογος που εχω εγκαταλειψει καθε ειδους touch control.

Έχω και τηλεκοντρόλ και ταμπλέτα, το yatse μπορείς να το γυρίσεις σε touch Mode και μετά δεν χρειάζεται να βλέπεις ;-)

Sent from my zte V970

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Έχω και τηλεκοντρόλ και ταμπλέτα, το yatse μπορείς να το γυρίσεις σε touch Mode και μετά δεν χρειάζεται να βλέπεις ;-)

Sent from my zte V970

Τι εννοείς να το γυρίσεις σε touch mode, υπάρχει και άλλο mode?
Με το απλό ir remote δουλεύεις με την αφή, δεν χρειάζεται να το κοιτάς για να ξέρεις τι πατάς, μετά από ελάχιστη χρήση ξέρεις πού είναι τα πιο βασικά τουλάχιστον πλήκτρα, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις εύκολα στην οθόνη του κινητού και ακόμα περισσότερο της ταμπλέτας.
Αλλά είναι όντως ψαρωτικό το yatse, και έχει κάποιες πολύ χρήσιμες λειτουργίες. Αν όμως θέλεις απλά να παίξεις μια ταινία και κατά την διάρκειά της να έχεις τον απόλυτο έλεγχο αναπαραγωγής, προσωπικά δεν...

kαλησπερα μπορει καπιος να μου πει πως κανω καινουργια εγκατασταση το add on του lambda?
εκανα format και δεν μπορω να τα περασω ξανα.

Μια παρατηρηση για το xbmc (windows). Το εχω ρυθμισμενο να κανει sleep/hibernate με mce remote κ wake on keyboard (οποτε με το που παταω καποιο κουμπι στο remote ανοιγει) κ ανοιγει το pc κατευθειαν μεσα στο xbmc. Με φροντο 12.1 παρατηρησα οτι τον τελευταιο καιρο σε ποσοστο >50% οταν το ανοιγα, δουλευε για ελαχιστα δευτερολεπτα κ μετα κολλουσε. Το τραγικο ηταν οτι δεν μπορουσα να το συνεφερω ουτε με ctrl-alt-del γιατι δεν εβλεπα το παραθυρο του task manager ωστε να κλεισω την εφαρμογη, συνεχιζε να δειχνει η τν το xbmc (απλα εβλεπα το βελακι να κουνιεται).

Λυση (μεσοβεζικη, δεν ελυσα στην πραγματικοτητα το προβλημα) ο xbmc launcher. Αυτο το προγραμματακι κανει ενα σωρο πραγματα, αλλα αυτο που με ενδιαφερει ειναι οτι μπορεις να το ρυθμισεις ωστε οταν πατας το power off βγαινει πρωτα απο το xbmc κ μετα κανει hibernate/sleep. Αντιστοιχα οταν ξυπναει το μηχανημα, μπαινει κανονικα στα win7 κ μετα ανοιγει μονο του το xbmc.

Απο τοτε που το εβαλα δεν ξαναπαρατηρησα το προβλημα αυτο..

ρε παιδια μπορει να ειχα ξαναρωτησει
δουλευω το XBMC με το NOX
ψαχνω να δω πως μπορω να εχω το cinema experience.
Παιζει με αυτο το skin η τζαμπα παιδευομαι??

kαλησπερα μπορει καπιος να μου πει πως κανω καινουργια εγκατασταση το add on του lambda?
εκανα format και δεν μπορω να τα περασω ξανα.
Πρέπει πρώτα να περάσεις το repo του Lambda.

ψαχνω να δω πως μπορω να εχω το cinema experience.
Παιζει με αυτο το skin η τζαμπα παιδευομαι??

Παίζει αλλα οδηγίες χρήσης θα πρέπει να σου δώσει κάποιος που το χρησιμοποιεί.