Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εγώ έχω εγακτεστημένο το XBMC σε Windows 7 και το έχω συνδέσει με την τηλεόραση. Το θέμα είναι ότι για τηλεκοντρόλ χρησιμοποιώ μία εφαρμογη HID (Human Interface Device) της Sony Ericsson μέσω Bluetooth σε ένα παλιό κινητό και επειδή ίσως πέσει στα χέρια μου ένα παλιό Android 2 κινητό σκέφτομαι να το βάλω μέσω WiFi να λειτουργεί ως τηλεκοντρόλ. Το θέμ είναι ότι έχω προσπαθήσει να το κάνω ήδη σε ένα άλλο Android και δεν έβγαλα άκρη από το XBMC WIKI πως να ρυθμίσω την εφαρμογή που εγκαθιστάς για Remote Control. Θα ήθελα αν έχεις υπόψη σου κάποιον καλό οδηγό για να ρυθμίσεις την εφαρμογή του Android ως Remote του XBMC ή επίσης επειδή το είχα σκεφτέι και αυτό που έχεις κάνει με το Remote από το ebay, να μου έλεγες περίπου τι θα μπορούσα να αγοράσω σε Remote με λίγα χρήματα και να το χρησιμοποιώ μέσω των Windows 7. Ευχαριστώ.

https://play.google.com/store/apps/...sZWV0em9uZS5hbmRyb2lkLnlhdHNld2lkZ2V0ZnJlZSJd

Attachments

• DSC_0003.jpg
    DSC_0003.jpg
    76.8 KB · Views: 361
  • DSC_0002.jpg
    DSC_0002.jpg
    72.3 KB · Views: 363

Έχεις κανένας άλλος θέμα με το Hellenic TV addon; Συγκεκριμένα το Σκάι εδώ και 2 μέρες έχει κολλήσει στην εκπομπή Eco News και παίζει συνέχεια το ίδιο σημείο.

Houston we have a problem.

Έχω συνδέσει τις εξόδους ήχου της μητρικής με τις αναλογικές εισόδους του ενισχυτή (3 καλώδια καρφί σε 2 rca) και έχω επιλέξει 6 channel input.

Η ρύθμιση ήχου στο xbmc είναι όπως αυτή που φαίνεται στη φωτογραφία, ενώ ή έκδοση που χρησιμοποιώ είναι η frodo 12 ή 12.1 ή 12κάτι τέσπα δεν θυμάμαι.

600px-Settings_-_Audio_Output.png

με τη διαφορά ότι στο speaker configuration έχω ορίσει 5.1 αντί για 2.0

Δοκιμάζω ένα αρχείο dts demo το οποίο ελέγχει τα ηχεία.

Τα εμπρός 3 και το sub είναι οκ αλλά στα 2 πίσω ακούγεται ήχος και από τα εμπρός αλλά έχω την εντύπωση με μικρότερη ένταση.

Να τονίσω ότι το συγκεκριμένο αρχείο παίζει κανονικά τα κανάλια με mpc + lav audio/video + mad. Επίσης το speaker test από το control panel / sound test δουλεύει κανονικά χωρίς να αλλάζουν κάποιες ρυθμίσεις στον ενισχυτή.

Καμμία ιδέα τι μπορεί να φταίει???

DTS-HD MA demo προσπαθούσα να παίξω (κακώς ανέφερα dts) και πώς να παίξει σωστά το κακόμοιρο το xbmc από τις αναλογικές όταν δεν υπάρχει ουσιαστικά "ελεύθερος" dts-hd ma decoder παρά μόνον το dll του arcsoft total media theater. Στο mpc παίζει σωστά γιατί υπάρχει το dll του tmt 5 στο directory των lav filters. H λύση για xbmc είναι μάλλον η χρήση mpc σαν external player

Έχεις κανένας άλλος θέμα με το Hellenic TV addon; Συγκεκριμένα το Σκάι εδώ και 2 μέρες έχει κολλήσει στην εκπομπή Eco News και παίζει συνέχεια το ίδιο σημείο.

Επιβεβαιωνω. Ας περιμένουμε τον Lambda να το δει...

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εγώ έχω εγακτεστημένο το XBMC σε Windows 7 και το έχω συνδέσει με την τηλεόραση. Το θέμα είναι ότι για τηλεκοντρόλ χρησιμοποιώ μία εφαρμογη HID (Human Interface Device) της Sony Ericsson μέσω Bluetooth σε ένα παλιό κινητό και επειδή ίσως πέσει στα χέρια μου ένα παλιό Android 2 κινητό σκέφτομαι να το βάλω μέσω WiFi να λειτουργεί ως τηλεκοντρόλ. Το θέμ είναι ότι έχω προσπαθήσει να το κάνω ήδη σε ένα άλλο Android και δεν έβγαλα άκρη από το XBMC WIKI πως να ρυθμίσω την εφαρμογή που εγκαθιστάς για Remote Control. Θα ήθελα αν έχεις υπόψη σου κάποιον καλό οδηγό για να ρυθμίσεις την εφαρμογή του Android ως Remote του XBMC ή επίσης επειδή το είχα σκεφτέι και αυτό που έχεις κάνει με το Remote από το ebay, να μου έλεγες περίπου τι θα μπορούσα να αγοράσω σε Remote με λίγα χρήματα και να το χρησιμοποιώ μέσω των Windows 7. Ευχαριστώ.

Φίλε μου καλωσήρθες στην παρέα. Στο ξεκίνημα του ο οδηγός, αν και απαρχαιομένος πλέον, έχει την βάση και της οδηγίες για να ξεκινήσεις. Δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό στην έκδοση Frodo. Εδώ στο wiki υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τις συσκευές Android http://code.google.com/p/android-xbmcremote/wiki/Setup_Instructions_9_11_and_later. Προσπάθησε το και όπου κολήσεις ποστάρεις για απάντηση. Όσο για Remote απλά να είναι συμβατό με αυτά της Microsoft RC6 αν θυμάμαι καλά. Αυτά της HP ήταν πάντα αξιόπιστα http://search.eim.ebay.gr/?elc=3&kw=hp+rc6+remote&ect=

Υπάρχει κάπου επιλογή για output range [16-235] ??

Λύθηκε μέσα από τον Catalyst το θέμα.Σε όσους είναι γκριζαρισμένη η επιλογή Dynamic Range [16-235] για να ενεργοποιηθεί πρέπει να ξετικάρετε το "Enforce Smooth Video Playback" στα Quality settings
Sorry αν έχει ειπωθεί ξανά,αλλά το θεωρώ σημαντικότατο ζήτημα για τις περισσότερες TV που είναι μουντές στο [0-255]

Samsung EH6030
Στο [0-255] δε μπορούσα να τη φέρω με τίποτα με τα πατερνάκια του AVS
Τώρα όλα καλά

Μια ερώτηση:

Λέω να δοκιμάσω το xbmc σε ένα HP Microserver N40L που μόλις πήρα με μία ATI 6450 2GB συνδεδεμένο σε έναν Yamaha RX-A2020.

Τις ταινίες τις έχω σε έναν άλλο υπολογιστή που έχω ανοικτό συνέχεια και μέχρι τώρα τις έβλεπα στο σαλόνι από ένα WD Live 3.

Με το xbmc δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.
Αυτό που θα ήθελα όμως είναι να μην σκανάρει από μόνο του τις ταινίες για εξώφυλλα, πληροφορίες κτλ κ γεμίσει τους φακέλους με τις ταινίες με διάφορα άλλα αρχεία.
Με το WD Live 3 απλά είχα απενεργοποιήσει το library και ήταν μια χαρά.

Σε κάθε φάκελο που έχω υπάρχουν 3 αρχεία. Η ταινία, το srt με τους υπότιτλους και το εξώφυλλο και δε θέλω να προστεθεί τίποτα άλλο.

Με το xbmc θέλω απλά να βλέπω τις ταινίες με τα εξώφυλλα, όπως τις έβλεπα κ με το WD Live 3.

Χρειάζεται να προσέξω κάτι για να το αποφύγω αυτό πριν ξεκινήσω την εγκατάσταση και τα πειράματα?

Ευχαριστώ.

Μια ερώτηση:

Λέω να δοκιμάσω το xbmc σε ένα HP Microserver N40L που μόλις πήρα με μία ATI 6450 2GB συνδεδεμένο σε έναν Yamaha RX-A2020.

Τις ταινίες τις έχω σε έναν άλλο υπολογιστή που έχω ανοικτό συνέχεια και μέχρι τώρα τις έβλεπα στο σαλόνι από ένα WD Live 3.

Με το xbmc δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.
Αυτό που θα ήθελα όμως είναι να μην σκανάρει από μόνο του τις ταινίες για εξώφυλλα, πληροφορίες κτλ κ γεμίσει τους φακέλους με τις ταινίες με διάφορα άλλα αρχεία.
Με το WD Live 3 απλά είχα απενεργοποιήσει το library και ήταν μια χαρά.

Σε κάθε φάκελο που έχω υπάρχουν 3 αρχεία. Η ταινία, το srt με τους υπότιτλους και το εξώφυλλο και δε θέλω να προστεθεί τίποτα άλλο.

Με το xbmc θέλω απλά να βλέπω τις ταινίες με τα εξώφυλλα, όπως τις έβλεπα κ με το WD Live 3.

Χρειάζεται να προσέξω κάτι για να το αποφύγω αυτό πριν ξεκινήσω την εγκατάσταση και τα πειράματα?

Ευχαριστώ.

Δεν προσθέτει τίποτα στους φακέλους,τα κρατάει σε δικιά του database

Έχει φύγει ήδη από προχθές που έβαλα το xbmc... :)

Δεν περίμενα να είναι τόσο καλό... κάνει τα πάντα, πολύ γρήγορα και καλά.
Η εφαρμογή που έχει για android επίσης είναι πολύ καλή.
Δηλαδή δεν υπάρχει κάτι που θα ήθελα να κάνει και δεν το κάνει.

Σε θέματα ευκολιών δεν συγκρίνεται με το WD Live.
Μένει τώρα να το δοκιμάσω σε βάθος χρόνου να δω πώς τα πάει με την αναπαραγωγή των ταινιών σε θέματα εικόνας - ήχου και σταθερότητας.