Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

@djx33

Το "κόλλημα" μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Για αρχή δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το screensaver του kodi, και για ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης και προστασίας της οθόνης ρύθμισε το saver των windows ή της οθόνης. Είναι αποδοτικότερο.

Σ'ευχαριστώ xamurabi.
Όμως συνήθως το αντίθετο γίνεται, δηλ. κλείνεις το screensaver των Win για να δουλεύει μόνο αυτός του Kodi!

Παρ' όλα αυτά υπάρχει τρόπος να δω τί φταίει; Μπορώ να πάρω κάποιο log από το Kodi που να δείχνει τί προκάλεσε το πρόβλημα (crash);
Υποψιάζομαι ότι συμβαίνει συχνότερα όταν αλλάζω hdmi. Δηλ. ενώ είναι στο screensaver γυρίζω να δώ π.χ. TV και όταν ξαναγυρίζω στο Kodi έχει κολλήσει!
Θέμα drivers της κ.γραφικών ίσως; (έχω Intel NUC με τον i5)

Έχω ένα MXQ S85 και επανέρχεται απο "κόκκινο λαμπάκι" απο τηλεχειριστήριο. Κάνει κανονικά όλη τη διαδικασία boot μετά απο κλείσιμο με Poweroff.
Αν διαλέξω Suspend στο μενού, επανέρχεται στιγμιαία με το τηλεκοντρόλ.

Συνεπώς μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι θέμα μηχανήματος και όχι χαλασμένου remote.

Συνεπώς μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι θέμα μηχανήματος και όχι χαλασμένου remote.

Δε χρειάζεται να υποθέσετε τίποτα. Απλά το MXQ έχει ενεργό και σε αναμονή το δέκτη IR όπως και κάθε android box ή HTPC που έχει ενσωματωμένο IR δέκτη και dedicated τηλεχειριστήριο. Καλό Πάσχα!

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Το θέμα με την αναμονή είναι οτι δεν κλείνει τους δίσκους που είναι συνδεδεμένοι πάνω του. Ειναι μόνιμα ON.

Παιδιά, εσείς από που βλέπετε ξένες HD σειρές;
Εγώ χρησιμοποιώ το Genesis και σχεδόν όλες τις φορές όταν βλέπω ένα επεισόδιο κάνει buffer κάθε μισό λεπτό με αποτέλεσμα να μου σπάει τα νεύρα και να πηγαίνω στο PopCorn Time ή να κατεβάζω το επεισόδιο..

Internet speed: ~15Mbps

Δεν έχω καταφέρει να δώ ποτέ κάτι ολοκληρωμένο στο Kodi τους τελευταίους μήνες..

Genesis κι εγω αν και βλεπω μονο τα τελευταια των Family Guy, Simpsons και American Dad. Με 56Mbps down κι εδω κανει buffering σε βαθμο οπως τον περιγραφεις οποτε βρηκα την υγεια μου με τον εξης τροπο: Κατεβαζοντας οτι θελω να δω και βλεποντας το επειτα η απο τον τοπικο σληρο η στελνωντας το μεσω LAN στον ενσωματωμενο σκληρο του Vu+ Solo². Φασαρια αλλα δεν γνωριζω αλλη πηγη γι' αυτα σε τοσο καλη ποιοτητα.

Με KMediaTorrent βλέπω ό,τι επεισόδιο θέλω απο την "σκηνή", χωρίς διακοπές. Αρκεί να το αφήσω να φέρει στην αρχή ένα 10% του αρχείου.

Εγκατέλειψα το genesis όταν μου είχε σπάσει τα νεύρα στο buffering, αφήστε που δεν ήξερα τι είδους ήχο θα έχει το επεισόδιο.

Παιδιά, εσείς από που βλέπετε ξένες HD σειρές;
Εγώ χρησιμοποιώ το Genesis και σχεδόν όλες τις φορές όταν βλέπω ένα επεισόδιο κάνει buffer κάθε μισό λεπτό με αποτέλεσμα να μου σπάει τα νεύρα και να πηγαίνω στο PopCorn Time ή να κατεβάζω το επεισόδιο..

Internet speed: ~15Mbps

Δεν έχω καταφέρει να δώ ποτέ κάτι ολοκληρωμένο στο Kodi τους τελευταίους μήνες..

Genesis κι εγω αν και βλεπω μονο τα τελευταια των Family Guy, Simpsons και American Dad. Με 56Mbps down κι εδω κανει buffering σε βαθμο οπως τον περιγραφεις οποτε βρηκα την υγεια μου με τον εξης τροπο: Κατεβαζοντας οτι θελω να δω και βλεποντας το επειτα η απο τον τοπικο σληρο η στελνωντας το μεσω LAN στον ενσωματωμενο σκληρο του Vu+ Solo². Φασαρια αλλα δεν γνωριζω αλλη πηγη γι' αυτα σε τοσο καλη ποιοτητα.

βάζεις αυτό στο advancedsettings.xml
Code:
<network>
    <buffermode>2</buffermode>
    <cachemembuffersize>248857600</cachemembuffersize>
  </network>

Με KMediaTorrent βλέπω ό,τι επεισόδιο θέλω απο την "σκηνή", χωρίς διακοπές. Αρκεί να το αφήσω να φέρει στην αρχή ένα 10% του αρχείου.

Εγκατέλειψα το genesis όταν μου είχε σπάσει τα νεύρα στο buffering, αφήστε που δεν ήξερα τι είδους ήχο θα έχει το επεισόδιο.
Είναι απίστευτο!
Δεν ήξερα πως υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο Kodi!

Χρησιμοποιούσα PopCorn Time γι' αυτό το σκοπό και πολλά επεισόδια τα έχει μόνο σε 480p.
Γνωρίζεις αν μπορώ να του βάλω εγώ magnet; Αν ναι, ακόμα και από Private trackers;

Code:
<network>
  </network>
Δεν βρίσκω κάπου αυτό το xml.
Μπορείς να μου πείς που βρίσκεται; Στο %APPDATA% δεν το βρήκα..

Είναι απίστευτο!
Δεν ήξερα πως υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο Kodi!

Χρησιμοποιούσα PopCorn Time γι' αυτό το σκοπό και πολλά επεισόδια τα έχει μόνο σε 480p.
Γνωρίζεις αν μπορώ να του βάλω εγώ magnet; Αν ναι, ακόμα και από Private trackers;
Δε νομίζω. Ό,τι έχει η λίστα.
Πάντως με πρόσφατα επεισόδια ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Όλα έρχονται γρήγορα.

Δεν βρίσκω κάπου αυτό το xml.
Μπορείς να μου πείς που βρίσκεται; Στο %APPDATA% δεν το βρήκα..
Στο %appdata%\Kodi\userdata\.
Δεν υπάρχει μετά την εγκατάσταση, πρέπει να το φτιάξεις μόνος σου. Περισσότερα εδώ: http://kodi.wiki/view/Advancedsettings.xml

Στο %appdata%\Kodi\userdata\.
Δεν υπάρχει μετά την εγκατάσταση, πρέπει να το φτιάξεις μόνος σου. Περισσότερα εδώ: http://kodi.wiki/view/Advancedsettings.xml
Έφτιαξα το xml με τον παρακάτω κώδικα:

Code:
<advancedsettings>
	<network>
	</network>
</advancedsettings>

Ελπίζω να στρώσει.. - Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Εφτιαξα και εγώ αυτό το xml και έστρωσε αρκετά το streaming στο genesis.Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Ευχαριστω για την συμβουλη. Ενω το ειχα εγκαταστησει πριν καιρο το ξεχασα και δεν το μελετησα καθολου. Θα το εχω υποψην μου απο δω και στο εξης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Code:
<network>
  </network>

Σ' ευχαριστω πολυ. Αλλο ενα προβλημα λυμενο.

Έφτιαξα το xml με τον παρακάτω κώδικα:

Code:
<advancedsettings>
	<network>
	</network>
</advancedsettings>

Ελπίζω να στρώσει.. - Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Δυστυχώς τα ίδια πάλι.. Συνέχεια κάνει buffer..
Υπάρχει άλλος τρόπος;

Εφτιαξα και εγώ αυτό το xml και έστρωσε αρκετά το streaming στο genesis.Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Πως το έφτιαξες;Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα ακόμα στα windows μέσα το δημιουργε'ος η μέσα στο kodi στις εφαρμογές που λέει advanced tuned xml;Και με ποιο πρόγραμμα το φτιάχνεις;.Ευχαριστώ

Δυστυχώς τα ίδια πάλι.. Συνέχεια κάνει buffer..
Υπάρχει άλλος τρόπος;

πάτα pause και άστο να γεμίσει η cache,μπορείς να το δεις πατώντας το 'Ο' στο πληκτρολόγιο,ξέχασα να το αναφέρω αλλά για το παραπανω πρέπει να έχεις περίπου 900mb ελεύθερη ram

Πως το έφτιαξες;Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα ακόμα στα windows μέσα το δημιουργε'ος η μέσα στο kodi στις εφαρμογές που λέει advanced tuned xml;Και με ποιο πρόγραμμα το φτιάχνεις;.Ευχαριστώ

με το notepad++,στην διαδρομή C:\Users\username\AppData\Roaming\Kodi\userdata

πάτα pause και άστο να γεμίσει η cache,μπορείς να το δεις πατώντας το 'Ο' στο πληκτρολόγιο,ξέχασα να το αναφέρω αλλά για το παραπανω πρέπει να έχεις περίπου 900mb ελεύθερη ram

με το notepad++,στην διαδρομή C:\Users\username\AppData\Roaming\Kodi\userdata
Τον κώδικα τον έφτιαξα με το Notepad++ και το έβαλα στο %APPDATA%\Roaming\Kodi\userdata και το όνομα του αρχείου είναι: advancedsettings.xml

Έχω 4GB RAM στον υπολογιστή. Με όλα τα προγράμματα κλειστά εκτός του Kodi συνεχίζει να κάνει buffer.
Σε υπολογιστή φίλου, με λίγο πιο παλιά CPU από μένα και ίδια RAM και περίπου 10Mbps Download speed, παίζει τα πάντα χωρίς buffering. Εκείνος δεν έχει πειράξει κάτι πέρα απ' το να προσθέσει Add ons.

Τον κώδικα τον έφτιαξα με το Notepad++ και το έβαλα στο %APPDATA%\Roaming\Kodi\userdata και το όνομα του αρχείου είναι: advancedsettings.xml

Έχω 4GB RAM στον υπολογιστή. Με όλα τα προγράμματα κλειστά εκτός του Kodi συνεχίζει να κάνει buffer.
Σε υπολογιστή φίλου, με λίγο πιο παλιά CPU από μένα και ίδια RAM και περίπου 10Mbps Download speed, παίζει τα πάντα χωρίς buffering. Εκείνος δεν έχει πειράξει κάτι πέρα απ' το να προσθέσει Add ons.
πατώντας pause δεν γεμίζει η cache?

Δεν μπορώ να καταλάβω...

Όταν βλέπω ένα SD αρχείο δεν έχω πρόβλημα.
Όταν βλέπω ένα HD βίντεο, τότε αρχίζει το buffer. Αν το αφήσω για λίγο και πατήσω πάλι Play, μετά από 1 δευτερόλεπτο πάλι buffer κ.ο.κ.

Δεν μπορώ να καταλάβω...

Όταν βλέπω ένα SD αρχείο δεν έχω πρόβλημα.
Όταν βλέπω ένα HD βίντεο, τότε αρχίζει το buffer. Αν το αφήσω για λίγο και πατήσω πάλι Play, μετά από 1 δευτερόλεπτο πάλι buffer κ.ο.κ.
πάτα pause και άστο να γεμίσει η cache,μπορείς να το δεις πατώντας το 'Ο' στο πληκτρολόγιο