Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Καλησπερα στην παρεα το προβλημα μου οταν κανω streaming μια ταινια απο kodi (σε pc με win7) στην samsung tv μου βγαζει στην τηλεοραση μηνυμα: αρχειο δεν υποστηριζεται.. Ενω απο mezzmo γινεται κανονικα και με υποτιτλους. Βοηθηστε.....

Θέλω στο HTPC μου να κάνω format και καθαρή εγκατάσταση των Windows και Kodi.

Μπορώ να πάρω backup μόνο τις ρυθμίσεις και τη Library των ταινιών μου στο Kodi; Όχι τα addons!

Ως προς τη βιβλιοθήκη:
Πήγα Settings > Backup και με ρωτάει αν το backup θα είναι σε separate ή single file.
Σε single μου έφτιαξε ένα αρχείο στην τοποθεσία που του όρισα.
Σε separate μου δημιούργησε πολλά αρχεία στους φακέλους όπου έχω αποθηκευμένες τις ταινίες μου (είναι σε file server στο lan μου), πράγμα που ΔΕΝ το ήθελα!

Ως προς τις ρυθμίσεις, έβαλα το σχετικό addon, ξετίκαρα το "Addons" και μου πήρε backup από την βιβλιοθήκη (fanarts, φωτο ηθοποιών, κλπ) και ευελπιστώ από τις Ρυθμίσεις. Η αποθήκευση έγινε επίσης στην τοποθεσία που του όρισα, αλλά πήρε πολύ περισσότερη ώρα απ' ότι η μέθοδος Single παραπάνω...

Ποια μέθοδο χρησιμοποιείτε για να πάρετε Βackup (των Ρυθμίσεων και της Βιβλιοθήκης ΜΟΝΟ);

Θέλω στο HTPC μου να κάνω format και καθαρή εγκατάσταση των Windows και Kodi.

Μπορώ να πάρω backup μόνο τις ρυθμίσεις και τη Library των ταινιών μου στο Kodi; Όχι τα addons!

Ως προς τη βιβλιοθήκη:
Πήγα Settings > Backup και με ρωτάει αν το backup θα είναι σε separate ή single file.
Σε single μου έφτιαξε ένα αρχείο στην τοποθεσία που του όρισα.
Σε separate μου δημιούργησε πολλά αρχεία στους φακέλους όπου έχω αποθηκευμένες τις ταινίες μου (είναι σε file server στο lan μου), πράγμα που ΔΕΝ το ήθελα!

Ως προς τις ρυθμίσεις, έβαλα το σχετικό addon, ξετίκαρα το "Addons" και μου πήρε backup από την βιβλιοθήκη (fanarts, φωτο ηθοποιών, κλπ) και ευελπιστώ από τις Ρυθμίσεις. Η αποθήκευση έγινε επίσης στην τοποθεσία που του όρισα, αλλά πήρε πολύ περισσότερη ώρα απ' ότι η μέθοδος Single παραπάνω...

Ποια μέθοδο χρησιμοποιείτε για να πάρετε Βackup (των Ρυθμίσεων και της Βιβλιοθήκης ΜΟΝΟ);
C:\Users\username\AppData\Roaming\Kodi\userdata
πάρε ότι θέλεις από εκεί και πέρνα το στη νέα εγκατάσταση

C:\Users\username\AppData\Roaming\Kodi\userdata
πάρε ότι θέλεις από εκεί και πέρνα το στη νέα εγκατάσταση

Ευχαριστώ πολύ.
Πως θα ξέρω όμως τι να πάρω; Δεν είμαι και μπροστά στο PC για να δω τα περιεχόμενα του φακέλου αυτή τη στιγμή...
Πχ μπορώ να επιλέξω μονο το configuration των Ρυθμίσεων και τη βιβλιοθήκη και να αφήσω τα addons;
Και μετά στη νέα εγκατάσταση κάνω απλά copy paste στην ίδια τοποθεσία;

Ευχαριστώ πολύ.
Πως θα ξέρω όμως τι να πάρω; Δεν είμαι και μπροστά στο PC για να δω τα περιεχόμενα του φακέλου αυτή τη στιγμή...
Πχ μπορώ να επιλέξω μονο το configuration των Ρυθμίσεων και τη βιβλιοθήκη και να αφήσω τα addons;
Και μετά στη νέα εγκατάσταση κάνω απλά copy paste στην ίδια τοποθεσία;

ο φάκελος database είναι η βιβλιοθήκη, οι ρυθμίσεις είναι το αρχείο guisettings.xml,οι πηγές είναι το sources.xml

Καλησπερα στην παρεα το προβλημα μου οταν κανω streaming μια ταινια απο kodi (σε pc με win7) στην samsung tv μου βγαζει στην τηλεοραση μηνυμα: αρχειο δεν υποστηριζεται.. Ενω απο mezzmo γινεται κανονικα και με υποτιτλους. Βοηθηστε..... Ευχαριστω

Καλησπερα στην παρεα το προβλημα μου οταν κανω streaming μια ταινια απο kodi (σε pc με win7) στην samsung tv μου βγαζει στην τηλεοραση μηνυμα: αρχειο δεν υποστηριζεται.. Ενω απο mezzmo γινεται κανονικα και με υποτιτλους. Βοηθηστε..... Ευχαριστω

Streaming? Το PC δεν είναι συνδεδεμένο με την TV?

Με το που εγκατέστησα το KODI σε υπολογιστή με Windows 10 μόλις το άνοιξα μου ζήτησε το firewall των windows να επιτρέψω ή όχι πρόσβαση στο Kodi. Eίναι ασφαλές;

Δε είναι. Συνδέεται μέσω ρουτερ..
Το πρόβλημα σου είναι ο τύπος αρχείων που υποστηρίζει η τηλεόραση σου.
Όχι το kodi

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με το που εγκατέστησα το KODI σε υπολογιστή με Windows 10 μόλις το άνοιξα μου ζήτησε το firewall των windows να επιτρέψω ή όχι πρόσβαση στο Kodi. Eίναι ασφαλές;
Έβαλες πρόγραμμα που συνδέεται στο ίντερνετ.
Σε ρωτάει το λειτουργικό αν πρέπει να το αφήσει να συνδέεται.
Αν εσύ θεωρείς ότι θές να συνδέεται κανονικά το πρόγραμμα σου απαντάς ναι. Αν όχι τι να σε πω.

Το πρόβλημα σου είναι ο τύπος αρχείων που υποστηρίζει η τηλεόραση σου.
Όχι το kodi

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έβαλες πρόγραμμα που συνδέεται στο ίντερνετ.
Σε ρωτάει το λειτουργικό αν πρέπει να το αφήσει να συνδέεται.
Αν εσύ θεωρείς ότι θές να συνδέεται κανονικά το πρόγραμμα σου απαντάς ναι. Αν όχι τι να σε πω.

Βρε απάντα σαφώς είναι ασφαλές να ανοίξουν οι θύρες ή αφήνει θύρες που ανιχνεύονται από port scanners;

Μια χαρά τα λέω. Έχει και τον Δρομολογητή μπροστά του. Πορτ σκαννερ περνάνε πρωτα από εκεί.

A) Το mezzmo πιθανώς κάνει κάποιου είδους transcoding για να στριμάρει τα αρχεία σου, προφανώς προσαρμόζοντας στοιχεία όπως ανάλυση και ήχο στις απαιτήσεις του ασύρματου δικτύου. Πολύ καλά κάνει και σου συμβαίνει το αντίθετο σε απευθείας streaming . Βάλε σύρμα. Δίπλα είναι.
Β) Εάν δεν επιτρέψεις στο Kodi να επικοινωνεί με το ιντερνετ πως θα σου κατεβάσει τα εξώφυλλα, θα πάρει πληροφορίες για τον καιρό, θα εμφανίσει τις εικόνες των τραγουδιστών κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής της μουσικής σου κτλπ.? :D

βλεπετε ταινιες απο genesis κλπ?το εβαλα σημερα και οτι ταινια και να εβαλα hq 1080 720p η ποιοτητα ειναι για ΚΛΩΤΣΙΕΣ!!!popcorn time κλασης ανωτερο.

Τελευταία beta kodi jarvis η 5, αλλά και με την 4 δεν έχω passthrough, (στον ήχο) bitstreaming. Με isengard είχα κανονικά.. Καινούργια εγκατάσταση και είπα να βάλω την τελευταία έκδοση. Υπάρχει λύση;; αν όχι γίνεται roll back ;;;

Τελευταία beta kodi jarvis η 5, αλλά και με την 4 δεν έχω passthrough, (στον ήχο) bitstreaming. Με isengard είχα κανονικά.. Καινούργια εγκατάσταση και είπα να βάλω την τελευταία έκδοση. Υπάρχει λύση;; αν όχι γίνεται roll back ;;;

Έχεις ενεργοποιήση από το Σύστημα -> έξοδος ήχου -> ενεργοποίηση διελευσης ? ( passthrough audio) Wasapi είναι η επιλογή .

Έχεις ενεργοποιήση από το Σύστημα -> έξοδος ήχου -> ενεργοποίηση διελευσης ? ( passthrough audio) Wasapi είναι η επιλογή .
Ναι και στις δύο επιλογές που έχει... Μετά όμως δεν έχω ήχο. (παλιός μπορώ να πω έμπειρος χρήστης) ακόμα δεν έχω βρει λύση... Βλέπω και άλλους από Google αναζήτηση να έχουν το ίδιο πρόβλημα και από ότι διαβάζω η έκδοση 16 μάλλον δεν θα το υποστηρίζει.... Είναι δυνατόν να κάνει decoding (λογικά θέλει καιρό άδειες χρήσης) και να μην κάνει bitstreaming?