Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Tέλεια... :grinning-smiley-043
Μια τελευταία ερώτηση για να δω αν είναι όντως αυτό που ζητάω.
Αν τελικά τα καταφέρω θα μου εμφανίζεται στο Home menu κι αυτό που δημιούργησα, έτσι δεν είναι;
Δηλαδή πχ θα βλέπω Movies - ΤV Shows - Documentaries κλπ.

Ειπες έχεις χωρισμένες τις ταινίες σε φακέλους/κατηγοριες, σωστά? Αν φτιαξεις μία smart playlist για κάθε έναν από αυτούς τους φακέλους (και ρυθμίσεις το skin κατάλληλα) θα μπορείς να τους βλεπεις όπως τους έχεις χωρισμένους στους φακέλους τους στο κεντρικό μενού.
H γενική κατηγορία movies που τις έχει όλες μέσα ΑΝ θέλεις θα φαίνεται. Θα είναι επιλεξιμο απ'το skin λογικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάτι άλλο. Λες "Πρίν πχ είχα κατηγορίες όπως BluRay-Matroska-TV Series-Cartoons-Documentaries-Music Videos κλπ."
Βασική προϋπόθεση στο kodi για την library είναι οι ταινίες να είναι ξεχωριστά απ'τις σειρές. Αν όλα αυτά που λες δλδ είναι σε έναν φάκελο, καλό είναι να βγάλεις τα TV Series έξω από αυτόν.
Εκτός κι αν έχεις προσθέσει κάθε φάκελο χωριστά στην library.

Last edited:

Έχω προσθέσει κάθε φάκελο χωριστά, πχ για τις σειρές έχω δύο φακέλους σε δυό διαφορετικούς δίσκους Tv Series 1 στον πρώτο διλσκο και Tv Series 2 στον δεύτερο. Στο Kodi έχω ορίσει ξεχωριστά το 1 και ξεχωριστά το 2.
Πχ D:TV Series 1
Ε: TV Series 2
Το ιδιο για τις ταινίες.
Έκανα μια smart playlist απο ταινίες μουσικής που έχω ήδη περάσει στο Κodi, την ονόμασα Music Videos άλλαξα skin, από Confluence σε Aeon Nox αλλά δεν τα κατάφερα. Στα settings του skin, εκεί που ορίζω τι θα εμφανιλζεται και τι ολχι στο κεντρικό μενού, δεν βλέπω πουθενά το Music Videos που ελχω δημιουργήσει. Μάλλον κάπου ενδιάμεσα έκανα κάποιο λάθος απ´ αυτά που μου είπες ή είναι κι αυτό απ´ τα skins που δεν το υποστηρίζουν.

Ωχ, aeon nox... Κάτι πιο περίπλοκο δεν μπορούσες να βρεις? :p
Λοιπόν πας (skin settings)/home menu/setup the aeon nox main menu/custom 1/edid label (βάζεις όνομα)/default select action/video library/playlist (όχι playlists) και λογικά θα είναι εκεί.

Τρέχω ξανά... -bye-
Αν υπάρχει κάποιο πιο εύκολο skin να το βάλω, κι αυτό στην τυλχη το έβαλα δοκιμαστικά.

Το aeon nox βλέπω έχει έτοιμο menu Concerts, οπότε τα δικά σου music videos μπορείς να τα βάλεις εκεί, για να γλυτώσεις μια θέση απ'τις 6 custom.
Στις παραπάνω οδηγίες απλά αντικαθιστάς το custom 1 με το concerts.

Αν πας απ'το κεντρικό μενου videos/playlists, βλέπεις την smart playlist που έφτιαξες? Αν ναι έχει μέσα τα αρχεία?

Το βλέπω αλλά χωρίς τα αρχεία.
Τώρα που το λές και το concerts μια χαρά μου κάνει.

Εχμ... Έχεις περάσει το υλικό σου στην library του kodi έτσι? Με εξώφυλλα και λοιπές πληροφορίες που βρίσκει το kodi απ'το νετ?

My bad. Πήγαινε videos/playlists κάνε edit στην playlist (με context menu, το οποίο βγαίνει με δεξί κλικ αν χρησιμοποιείς ποντίκι, αλλιώς c στο πληκτρολόγιο ή παρατεταμένο ΟΚ στο τ/κ), και στο rule καν'το path / starts with (και όχι is που σου είπα πριν).

Τα έχω κάνει λίγο αχταρμά αλλά θα βγάλω άκρη... Είσαι άπαιχτος, σ´ ευχαριστώ πολύ. :grinning-smiley-043

Last edited:

H αλήθεια είναι δεν είναι και ό,τι πιο απλό έτσι όπως το έχουν κάνει. Όπως και πολλά στο kodi, πολλές δυνατότητες, αλλά...
Πάντως κατά 90% το λάθος είναι στο rule που είπα πιο πάνω, το path/is θα λειτουργούσε αν τα αρχεία βιντεο ήταν όλα χύμα στον συγκεκριμένο φάκελο, ενώ το path/starts with πιάνει και τους υποφακέλους.

Θα το παλέψω απόψε όσο αντέχω κι αύριο θα επανέλθω με νέες απορίες μάλλον.
Είμαστε σε καλό δρόμο πάντως. :grandpa:

Θα ήθελα σε παρακαλώ να μου πείς, όταν μπορέσεις, πως μπορώ τις καινούριες ενότητες που δημιούργησα, πχ Cartoons - Documentaries - Greek Movies κλπ να μην τα βλέπω και μέσα στα Movies.
Σ´ευχαριστώ για μια ακόμα φορά για την τεράστια βοήθεια.

Re: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

δοκίμασε μια χωρίς hardware acceleration από την κάρτα γραφικών, μήπως είναι θέμα driver της κάρτας, επίσης δοκίμασε και Kodi 17

Αλλαξα και τον driver στα γραφικα απενεργοποιησα και το rapid mode στον ssd και περιμενω τωρα να δω αν θα το ξανακανει
ειδωμεν

Κάτι μου λέει πως είναι θέμα hardware. Μια άλλη φορά που μου έκανε κάτι τέτοια κουλά ένας άλλος υπολογιστής, είναι όταν δεν είχαν κουμπώσει μέσα μέσα τα καλώδια ενός modular τροφοδοτικού. Επίσης αν έχεις 2 μνήμες δοκίμασε να τις έχεις μια την φορά. Δες και τις θερμοκρασίες.

Κάτι μου λέει πως είναι θέμα hardware. Μια άλλη φορά που μου έκανε κάτι τέτοια κουλά ένας άλλος υπολογιστής, είναι όταν δεν είχαν κουμπώσει μέσα μέσα τα καλώδια ενός modular τροφοδοτικού. Επίσης αν έχεις 2 μνήμες δοκίμασε να τις έχεις μια την φορά. Δες και τις θερμοκρασίες.
οι θερμοκρασιες ειναι καλες αλλαξα και παστα στη cpu επισης οι μνημες φενονται καλες με το memtest απλα το προβλημα ειναι οτι δεν το κανει καθε φορα που βλεπεις ταινια

Θα ήθελα σε παρακαλώ να μου πείς, όταν μπορέσεις, πως μπορώ τις καινούριες ενότητες που δημιούργησα, πχ Cartoons - Documentaries - Greek Movies κλπ να μην τα βλέπω και μέσα στα Movies.
Σ´ευχαριστώ για μια ακόμα φορά για την τεράστια βοήθεια.

Αυτό σημαίνει πως όλα οκ με τις playlists?
Αυτό που ρωτάς δεν ξέρω πώς γίνεται και αν γίνεται.
Αλλά αν έχεις όλο το υλικό σου χωρισμένο σε κατηγορίες και τις έχεις βγάλει όλες στο μενού, γιατί να κρατήσεις και το Movies που τις έχει ολες? Μπορείς να το καταργήσεις στο nox.