Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Υποτιτλους βρίσκει;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αυτό είναι ανεξάρτητο του τι μηχάνημα έχεις, αρκεί να σερφάρεις σωστά το Kodi

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

-πως μπορω να κρυψω τα επεισοδια σειρας που εχω μεσα σε εναν φακελο?δηλαδη οταν πηγαινω "ταινιες" να μην μου δειχνει ενα κατεβατο με ολα τα επεισοδια,αλλα μονο τον φακελο της σειρας.
-πως θα βλεπω στις πληροφοριες της ταινιας στα Ελληνικα?

Απάντηση: Re: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

...δηλαδη οταν πηγαινω "ταινιες" να μην μου δειχνει ενα κατεβατο με ολα τα επεισοδια,αλλα μονο τον φακελο της σειρας.

Αυτό, πώς το κατάφερες? :blink:
Ταινίες, επεισόδεια, τι από τα δύο? Είναι ξεχωριστές κατηγορίες, με διαφορετικούς scrappers οι ταινίες και οι σειρές.

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Αυτό, πώς το κατάφερες? :blink:
Ταινίες, επεισόδεια, τι από τα δύο? Είναι ξεχωριστές κατηγορίες, με διαφορετικούς scrappers οι ταινίες και οι σειρές.

μπαινω στην κατηγορια ταινιες και αντι να εχω μονο τους φακελους των ταινιων και των σειρων(μια εχω αλλα λεμε τωρα)βλεπω σκορπια τα επεισοδια της σειρας που εχω μεσα στον φακελο..!
κατι πειραξα και δεν θυμαμαι τι..!

Απάντηση: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Κατ'αρχάς πρέπει να διαχωρίσεις ταινίες και σειρές. Δεν δουλεύει διαφορετικά.
Εσύ λογικά σκάναρες όλο τον φάκελο στην βιβλιοθήκη και δήλωσες ότι έχει ταινίες μέσα.
Για τις σειρές, πρέπει να τις μετακινήσεις σε άλλον φάκελο, και να τον προσθέσεις σαν source, όπου και θα δηλώσεις ότι περιέχει σειρές.
Όταν τελειώσει το σκανάρισμα, θα σου βγάλει νέα κατηγορία TV Shows στο κεντρικό μενού.

Last edited:
Re: Απάντηση: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Κατ'αρχάς πρέπει να διαχωρίσεις ταινίες και σειρές. Δεν δουλεύει διαφορετικά.
Εσύ λογικά σκάναρες όλο τον φάκελο στην βιβλιοθήκη και δήλωσες ότι έχει ταινίες μέσα.
Για τις σειρές, πρέπει να τις μετακινήσεις σε άλλον φάκελο, και να τον προσθέσεις σαν source, όπου και θα δηλώσεις ότι περιέχει σειρές.
Όταν τελειώσει το σκανάρισμα, θα σου βγάλει νέα κατηγορία TV Shows στο κεντρικό μενού.

οκ-το πιασα.τις πληροφοριες στα Ελληνικα?

Πρέπει να ρυθμίσεις τον scrapper να στα βγάζει στα ελληνικά. Αφού βάλεις τον φάκελο στην επόμενη εικόνα του λες τι έχει μέσα. Στα δεξιά έχει ρυθμίσεις. Πατα εκεί και στο νέο παράθυρο θα το βαλεις στα ελληνικά

παταω επανω στον φακελο video.Πηγαινω επεξεργασια και στις ρυθμισεις του Movie database,του λεω προτιμωμενη γλωσσα el.
παλι αγγλικα τα βγαζει.

Αντί να ρυθμίζεις τον scrapper κάθε φορά που βάζεις νέο source, μπορείς να πας στα settings, addons να βρεις τους scrapper για ταινίες και μουσική και να αλλάξει τις προρυθμισμένες ρυθμίσεις.
Μετά ότι νέο source βάλεις θα είμαι πάντα οπως το θες χωρίς να ασχολεισαι κάθε φορά να το βάζεις στα ελληνικά.
Αορρυ για τα ορθογραφικά αλλά ακόμα δεν το έχω φτιάξει το τηλ αυτό.

Αντί να ρυθμίζεις τον scrapper κάθε φορά που βάζεις νέο source, μπορείς να πας στα settings, addons να βρεις τους scrapper για ταινίες και μουσική και να αλλάξει τις προρυθμισμένες ρυθμίσεις.
Μετά ότι νέο source βάλεις θα είμαι πάντα οπως το θες χωρίς να ασχολεισαι κάθε φορά να το βάζεις στα ελληνικά.
Αορρυ για τα ορθογραφικά αλλά ακόμα δεν το έχω φτιάξει το τηλ αυτό.

οκ-ευχαριστω

Αν μια ταινία είναι σε dolby true hd θα μπορέσουμε να πάρουμε από την οπτική σε ενα Android tv box απλο 5.1 dts/digital?
Γίνετε downmix?

Αρα με ένα ηχοσυστημα που έχει μόνο dolby dts και dolby digital decoder θα έχουμε κανονικά 6 κανάλια ήχου?

Η περίπτωση που αναφέρω είναι για σύνδεση με οπτική απο ενα amlogic android box και σαν player ο Kodi.
Εδώ διαβάζω οτι δεν δουλεύει το passthrough στο hdmi, αλλά φαντάζομαι θα συμβαίνει το ιδιο και στην οπτική?
Οπότε σε μια μελλοντική αναβάθμιση του firmware η του kodi θα ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Συγγνώμη που ξαναρωταω αλλά θέλω να το επιβεβαιώσω.

Αρα με ένα ηχοσυστημα που έχει μόνο dolby dts και dolby digital decoder θα έχουμε κανονικά 6 κανάλια ήχου?

Η περίπτωση που αναφέρω είναι για σύνδεση με οπτική απο ενα amlogic android box και σαν player ο Kodi.
Εδώ διαβάζω οτι δεν δουλεύει το passthrough στο hdmi, αλλά φαντάζομαι θα συμβαίνει το ιδιο και στην οπτική?
Οπότε σε μια μελλοντική αναβάθμιση του firmware η του kodi θα ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Συγγνώμη που ξαναρωταω αλλά θέλω να το επιβεβαιώσω.

για το συγκεκριμενο μηχανακι δεν ξερω,αλλα γενικα το kodi κανει κανονικα downmix.

Κάνει downmix αλλά μήπως κάνει σε 2 κανάλια αντί για 5.1?
Ακόμα μήπως παίζει ρόλο που το box είναι Android με απλό s912 και όχι πχ 905-H η windows?

Last edited:

Κάνει downmix αλλά μήπως κάνει σε 2 κανάλια αντί για 5.1?
Ακόμα μήπως παίζει ρόλο που το box είναι Android με απλό s912 και όχι πχ 905-H η windows?

τoν hd-audio,απ`οσο θυμαμαι τον κανει dts.
για να στον κανει δικαναλο,θα πρεπει να του το δηλωσεις εσυ απο το μενου του kodi.
τα 2 chipset που αναφερεις,λογικα δεν θα πρεπει να εχουν προβλημα.