XBOX One S/X

Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Αλλο τι κάνει απο οτι φαινεται το Xbox σαν disc player (οπου τα περνάει ολα κανονικά) και στα embedded stream apps (Netflix) και αλλο τι κανει εκτος επίσημου licensing.
Απο οτι διαβαζω, η MS τα εχει ολα κλειδωμένα.

Ειχα στειλει ενα mail στο scorpio και παραθέτω και την απαντηση ακολούθως. Αναφέρει οτι σαν streamer δνε υποστηριζει σωστά το HDR.

Hello team Scorpio! :)

As an owner of a XBOX One X unit, i would like to ask you the following before i purchase your noteworthy application. The only reason i am asking is because of the not so clear answers i get from the web results.

Can i stream high bit-rate UHD rips (50-100gb) from my NAS/SERVER? If so, using which protocol? NFS/SMB etc.

I read that when Xbox X is usesd as a UHD Disc player it supports corectly all audio bitstream codecs like ATMOS, DTS X, DTS Master Audio and such. Is that the case with playback via your Scorpio application? I read that some get an always DOLBY ATMOS reading on their A/V receiver even if a DTS X or HD Master audio track is used.
If so, what is the actual audio conversion that Scorpio player implements? What are the preffered/optimal settings in such case?

Will you support BD/UHD menu navigation in future updates of your application?

In case of a non HDR 4K display, does the Scorpio offer an HDR->SDR conversion when 4K HDR video is on playback? It would help when i watch on my older 1080p projector.
All 4K/HEVC files are supported?

Even though i will purchase the app anyway, i would appreciate your official response.

Thanks in advance and best regards,
Chris

Και πήρα την παρακάτω απάντηση...

1. Yes Streaming supported, using Scorpio Streaming Server or SMB or DLNA, depends on your Router network performence recommend use external hard drive.

2. Yes audio can be decode via Scorpio Player, internal use ffmpeg to software level decode, but no Audio Passthrough to AV Receiver, there is conversion, again using ffmpeg av decoder.

3. BD Menu navigation in future plan, but not soon. Currently Scorpio Player can direct open 4k ISO, or 4k Blu-Ray Folder.

4. Yes, Your can playback HDR video, use Context Menu => Graphic => Disable HDR Color Space, realtime playback as SDR.

5. I can say mostly 4k/HEVC, mkv support very well.

6. You can not Display Real HDR use Scorpio Player, it will appear over exposure color, due to Microsoft do not offer Third party app to use HDR API. Only Microsoft Movie&TV and Netflix.

Thanks.

发送自 Windows 10 版邮件应用

Μου αρέσει που γράφω τόσο καιρό ...Τα ίδια λέει και έχω απάντηση και για το HDR.
Καταρχήν με το kodi δεν διαβάζει τα HEVC 4 k αρχεία έχω ποστάρει τόσο καιρό μόνο online με την κατάλληλη προσθήκη add on για 4K.

Την απάντηση για τον ήχο την πήρατε για το force σε atmos που κάνει πάμε παρακάτω .

Scorpio player -κανονικά όλα τα 4 k hevc αρχεία ,τα coplete μπορεί και τα διαβάζει μεμονωμένα και τώρα .
Κανονικά από το δίκτυο έχω δείξει τον τρόπο -Κανονικά και από την usb.

Πάμε στο HDR ...
Απενεργοποίουμε το hdr σπο το hardware της εφαρμογής και το ενεργοποιούμε σπο την τηλεόραση απλά στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης που είμαι κάτοχος της καινούργιας sony oled AF8 το HDR δεν το ρυθμίζω αυτόματα αλλά το βάζω καρφί .
Αρκεί ακόμη και την μορφή του σήματος του HDMI να το έχουμε ρυθμίσει συν βελτιωμένη μορφή ,περνάει όλα τα σήματα και όλες τις μορφές HDMI υψηλής ποιότητας ακόμη και το hdr.

Σαν εικόνα ; Απλά δεν συγκρίνεται με αυτό το hardware με ότι έχουμε δει .
Απλά θέλει ψάξιμο με το κάθε πρόγραμμα και συγκεκριμένες ρυθμίσεις και από την τηλεόραση .

Αυτό το ξέρω να βάλω από τις ρυθμίσεις σε hdr αλλά δεν είναι το ίδιο όταν η τιβι αναγνώριζει το metadata της κάθε ταινίας τότε εμφανίζεται σωστά για την κάθε ταινία το χρωματικό τρίγωνο. Δεν είναι καθόλου το ίδιο. Η βλακεία είναι που η microsoft δεν αφήνει ελεύθερο το hdr api.
Δοκίμασε με ταινία με το movies & tv και μετά με scorpio και θα καταλάβεις.
Σε αυτό που συμφωνώ είναι ότι η εικόνα του xbox xδεν συγκρίνεται με κινέζικες γιατί πολύ απλά είναι native αλλά σωστό μας να το χαρούμε ρε micro

Να κάνω μια σούμα με αυτά που αντιλαμβάνομαι εγώ?
  1. Το KODI παίζει καλύτερα δικτυακά, αλλά μέχρι 1080p και με διαφορετική (υποδεέστερη?) ποιότητα εικόνας απο το scorpio (δεν εχω εικόνα, μόνο εξαιτίας αναφοράς χρηστών)
  2. To scorpio, που έχει την καλύτερη υποτίθεται εικόνα, παιζει 4Κ αλλά χωρίς HDR. Παιζει καλύτερα τα 1080p, αλλα κατα προτίμηση μόνο απο USB, ειδικα αν μιλάμε για remux / iso
  3. Σε οτι αφορά το Audio Passthrough, γίνεται διπλή μετατροπή. Απο Original bitstream -> ffmpeg to software level decode (LPCM), και απο εκει σε -> Microsoft decoding -> ATMOS/PCM
  4. Επίσημα API μόνο σε disc mode και σε επίσημες εφαρμογές. Disc player και Netflix (δεν γνωρίζω αν υποστηρίζει και amazon/VUDU. Αν ναι, λογικά και εκεί). Πχ Dolby Vision δεν θα έρθει ποτέ σε KODI/Scorpio αν δεν δώσει η MS API για 3rd party εφαρμογές. Ομοίως με HDR/Audio Passthrough.
  5. Σε KODI/Scorpio δεν υπάρχει αυτόματη εναλλαγή colorspace ( ? ) . Aπο rec709 <-> BT2020 . Λογικό όμως αν δεν περνάει το HDR αυτόματα. Αυτό προϋποθέτει ομως την χειροκίνητη αλλαγή του ανάλογα με τος προς αναπαραγωγή υλικό (4Κ/1080p). HDR μονο απο την αντίληψη και ικανότητα του μέσου προβολής (τηλεόραση προβολέας κλπ) αλλιώς η απεικόνιση, ειδικά χρωματικά, θα είναι λανθασμένη. Τα σωστά HDR metadata του πρωτογενούς αρχείου αναπαραγωγής δεν περνάνε (όπως δηλαδή θα ήθελε ο παραγωγός/σκηνοθέτης) και το αποτέλεσμα ορίζεται απο το μέσο προβολής και μόνο. Άλλο αποτέλεσμα κοινώς σε Samsung, αλλο σε LG, αλλο σε Sony, αλλο σε JVC κλπ κλπ.

Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Αν έχεις δισκάκια όλα καλά, έχεις και ένα εξαιρετικό player..
Αλλοιώς..’πολύς θορυβοσ κακο και φασαρία..’

Να κάνω μια σούμα με αυτά που αντιλαμβάνομαι εγώ?
  1. Το KODI παίζει καλύτερα δικτυακά, αλλά μέχρι 1080p και με διαφορετική (υποδεέστερη?) ποιότητα εικόνας απο το scorpio (δεν εχω εικόνα, μόνο εξαιτίας αναφοράς χρηστών)
  2. To scorpio, που έχει την καλύτερη υποτίθεται εικόνα, παιζει 4Κ αλλά χωρίς HDR. Παιζει καλύτερα τα 1080p, αλλα κατα προτίμηση μόνο απο USB, ειδικα αν μιλάμε για remux / iso
  3. Σε οτι αφορά το Audio Passthrough, γίνεται διπλή μετατροπή. Απο Original bitstream -> ffmpeg to software level decode (LPCM), και απο εκει σε -> Microsoft decoding -> ATMOS/PCM
  4. Επίσημα API μόνο σε disc mode και σε επίσημες εφαρμογές. Disc player και Netflix (δεν γνωρίζω αν υποστηρίζει και amazon/VUDU. Αν ναι, λογικά και εκεί). Πχ Dolby Vision δεν θα έρθει ποτέ σε KODI/Scorpio αν δεν δώσει η MS API για 3rd party εφαρμογές. Ομοίως με HDR/Audio Passthrough.
  5. Σε KODI/Scorpio δεν υπάρχει αυτόματη εναλλαγή colorspace ( ? ) . Aπο rec709 <-> BT2020 . Λογικό όμως αν δεν περνάει το HDR αυτόματα. Αυτό προϋποθέτει ομως την χειροκίνητη αλλαγή του ανάλογα με τος προς αναπαραγωγή υλικό (4Κ/1080p). HDR μονο απο την αντίληψη και ικανότητα του μέσου προβολής (τηλεόραση προβολέας κλπ) αλλιώς η απεικόνιση, ειδικά χρωματικά, θα είναι λανθασμένη. Τα σωστά HDR metadata του πρωτογενούς αρχείου αναπαραγωγής δεν περνάνε (όπως δηλαδή θα ήθελε ο παραγωγός/σκηνοθέτης) και το αποτέλεσμα ορίζεται απο το μέσο προβολής και μόνο. Άλλο αποτέλεσμα κοινώς σε Samsung, αλλο σε LG, αλλο σε Sony, αλλο σε JVC κλπ κλπ.

Υποθέσεις στο διαδύκτιο χωρίς να το έχω πιάσει στα χέρια μου και να το ακούσω μπορώ να κάνω και εγώ .
Στην ουσία και στα ερωτηματικά σου ;;;

1)kodi -διαδύκτιο -usb. Όλα τα 4Κ H264 και 1080P εκτός από τα HEVC αρχεία +με την προσθήκη add on και Hevc αρχεία 4Κ για online.
2)Scorpio player -δύκτιο Όλα τα 4 K H264 HEVC HDR και 4K iso και 1080 P.
Και ερχόμαστε στο θέμα του HDR πάνω στην καινούργια τηλεόραση που είμαι κάτοχος Sony oled KD-AF8 . HDR mode auto-HDMI video range auto-color space auto ,περνάνε όλα τα color space σε οποίο υλικό και αν του δώσουμε 1080P και 4Κ εκτός από HDR της τηλεόρασης ,αυτό το κάνει Η εφαρμογή δηλαδή το Scorpio player ....σύγκριση που έκανα με την εφαρμογή της Microsoft που υπάρχει στο Xbox δίνει κανονικά το HDR στην τηλεόραση ...Όμως σε αρχεία 4K HDR HEVC remux δεν υπάρχει καμία διαφορά .Διαφορά μπορεί να υπάρξει για 4 ISO αρχείο ,δεν έχω τέτοιο αρχείο. Οπότε καλό είναι αν διαθέτουμε αυτά τα αρχεία να χρησιμοποιούμε την εφαρμογή της Microsoft.
4)Amazon και Netflix κανονικά και σε λίγο Amazon music,αν πάλι κάτι δεν διατίθεται στην χώρας μας υπάρχει και άλλος τρόπος που μπορείς να κανείς ΜΜΕ το Xbox.
5)Το Force σε atmos που κάνει και με ακουστικά είναι όλα τα λεφτά ...Θα πρέπει να το ακούσεις και να το συγκρίνεις .

6)ΝΑΙ το HDR συμπεριφέρεται διαφορετικά ...Άλλο αποτέλεσμα κοινώς από τις εταιρίες .

7)Αν θέλουμε αρχείο το τι θέλει ο σκηνοθέτης ...αγοράζουμε το δισκάκι και όπως να το κάνουμε το X είναι ultra blu ray player.
Κοινώς δηλαδή πολυμηχάνημα και native 4K.

Μάκη, έγραψα για σούμα με βάση αυτά που αντιλαμβάνομαι από τα γραφόμενα μελών αυτού του φόρουμ, του avs ,και των απαντήσεων της Scorpio.

Στη Scorpio ανέφερα ότι είμαι κάτοχος για να μου απαντήσουν.

Αντιλαμβάνεσαι ότι μου απαντάς σε άλλα πράγματα όμως?

Μάκη, έγραψα για σούμα με βάση αυτά που αντιλαμβάνομαι από τα γραφόμενα μελών αυτού του φόρουμ, του avs ,και των απαντήσεων της Scorpio.

Στη Scorpio ανέφερα ότι είμαι κάτοχος για να μου απαντήσουν.

Αντιλαμβάνεσαι ότι μου απαντάς σε άλλα πράγματα όμως?

Σωστά ...
Λίγο όμως μυαλό ,καλοπροαίρετα για να το καταλάβεις .
Έχω όλες τις εφαρμογές και τις παρακολουθώ στενά για να δω που το πάει .
Το film-Tv ήταν πρώτη hardware εφαρμογή για Hevc μαζί με το Scorpio,είναι τυχαίο που δίνει η Microsoft για την ώρα hevc μόνο στο Scorpio ?Οπότε συγκρίνουμε HEVC remux κσι ISO με την εφαρμογή της Microsoft που δίνει το HDR στην τηλεόραση .
Από την δικιά μου εμπειρία όπως είπες σωστά ,διαφέρει σπο το κάθε μέσο προβολής .

Μάκη κατάλαβε κάτι το scorpio δεν περνάει hdr οπότε δεν βλέπεις σωστά τα χρώματα, το info από το metadata δεν έχει καμία σχέση με το forced που δίνει η τιβι, με λίγα λόγια όλες οι ταινίες έχουν την ίδια απόκριση αλλά οι ταινίες δεν είναι ίδια γυρισμένες. Απλά τα πράγματα όσα κάνει το scorpio δεν αξίζουν iso remux αν δεν παίζουν σωστά. Η microsoft έχει μια ferrari ,που δεν την αφήνει να τρέξει. Ευτυχώς το movies &tv παίζει mkv. Όλα όσα αναφερει ο vadergr είναι σωστά και δεν μιλάω με υποθέσεις η από εμπειρίες άλλων αλλά από αποκλειστικά δική μου

Μάκη κατάλαβε κάτι το scorpio δεν περνάει hdr οπότε δεν βλέπεις σωστά τα χρώματα, το info από το metadata δεν έχει καμία σχέση με το forced που δίνει η τιβι, με λίγα λόγια όλες οι ταινίες έχουν την ίδια απόκριση αλλά οι ταινίες δεν είναι ίδια γυρισμένες. Απλά τα πράγματα όσα κάνει το scorpio δεν αξίζουν iso remux αν δεν παίζουν σωστά. Η microsoft έχει μια ferrari ,που δεν την αφήνει να τρέξει. Ευτυχώς το movies &tv παίζει mkv. Όλα όσα αναφερει ο vadergr είναι σωστά και δεν μιλάω με υποθέσεις η από εμπειρίες άλλων αλλά από αποκλειστικά δική μου
Όπότε για σένα το movies -tv που περνάει το HDR στην τηλεόραση είναι το σωστό ;

Σωστά ...
Λίγο όμως μυαλό ,καλοπροαίρετα για να το καταλάβεις .
Έχω όλες τις εφαρμογές και τις παρακολουθώ στενά για να δω που το πάει .
Το film-Tv ήταν πρώτη hardware εφαρμογή για Hevc μαζί με το Scorpio,είναι τυχαίο που δίνει η Microsoft για την ώρα hevc μόνο στο Scorpio ?Οπότε συγκρίνουμε HEVC remux κσι ISO με την εφαρμογή της Microsoft που δίνει το HDR στην τηλεόραση .
Από την δικιά μου εμπειρία όπως είπες σωστά ,διαφέρει σπο το κάθε μέσο προβολής .

H/a έχει και το Kodi σε αρχεία hevc, οπότε δεν έχει μόνο το Scorpio

H/a έχει και το Kodi σε αρχεία hevc, οπότε δεν έχει μόνο το Scorpio

Μιλούσα για 4K HEVC. kodi διαβάζει 1080 p HEVC και 4 k H264 από όσο όμως θυμάμαι το original blu ray 1080 ήταν κωδικοποιημένο σε H264.
Το ultra 4K blu Ray σε Hevc .

Σωστό είναι αλλά δεν έχει δυνατοτητες
Είναι ένα απλό player Γιώργο που μπορεί να δίνει το HDR στην τηλεόραση για κάποιον όμως που έχει AV ενισχυτή θα έχει atmos στα ηχεία του ,όμως dts απλό και dtsX δεν θα πάρει δεν υπάρχει ήχος .
Αντίθετα το scorpio κάνει force τα δυο codec που ανέφερα σε atmos και την υποστήριξη που υπάρχει .όπως και το kodi.

Υ.Σ το VLC διαβάζει τα 4K H264 και 1080p

Μα αυτό λέω ότι έχει μια ferrari που δεν την αφήνει να τρέξει
Γιατί από εικόνα δεν συγκρίνεται με καμία κινέζικα όποιος ξέρει η εικόνα είναι επιπέδου oppo των χιλίων ευρώ.

Μα αυτό λέω ότι έχει μια ferrari που δεν την αφήνει να τρέξει
Γιατί από εικόνα δεν συγκρίνεται με καμία κινέζικα όποιος ξέρει η εικόνα είναι επιπέδου oppo των χιλίων ευρώ.

Επίτηδες δεν την αφήνει η MS να "τρέξει". Εκτός του ότι έτρωγε μηνύσεις από παντού, ούτε η ίδια θα ήθελε να τρέχουν σπασμένα παιχνίδια στην κονσόλα της οπότε γιατί να αφήσει κατεβασμένες ταινίες; (και μην ακούσω πάλι "τα blu-ray backs-ups" μας γιατί θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο!).

Επίτηδες δεν την αφήνει η MS να "τρέξει". Εκτός του ότι έτρωγε μηνύσεις από παντού, ούτε η ίδια θα ήθελε να τρέχουν σπασμένα παιχνίδια στην κονσόλα της οπότε γιατί να αφήσει κατεβασμένες ταινίες; (και μην ακούσω πάλι "τα blu-ray backs-ups" μας γιατί θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο!).

Προσωπικά άργησα να αντιληφθώ τι εννοούσε ο Γιώργος .

Αυτό που θέλει να πει ας με διορθώσει ο ίδιος .
Έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η πλατφόρμα της Microsoft σαν media player με αυτό το Hardware δεν συγκρίνεται με κανένα media player που υπάρχει στην αγορά και ας τα περνάει έτσι όπως τα περνάει ...
Έλα ντε που ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο που με αυτό το hardware στο Χ ,όταν παίξεις βαριά αρχεία ειδικότερα καινούργιας γενιάς ultra blu Ray 4K HDR remux iso κτλ στο player της Microsoft στο Xbox παθαίνεις πολιτισμικό σοκ μιλάμε στην oled που έχω τρισδιάστατες υφές
Λεπτομέρεια ,πλούσια χρωματική παλέτα . Μιλάμε όντως για Ferrari.
Υπάρχουν όμως περιορισμοί ,δεν υπάρχουν δυνατότητες όπως τις γνωρίζουμε σε άλλες hardware εφαρμογές ,το σημαντικότερο για μένα δεν υπάρχει ήχος στα αρχεία με dts X μόνο atmos.
Εκεί λοιπόν η Ferrari μένει δίχως καύσιμα .

Αυτο που πρεπει να καταλάβεις Μακη, είναι οτι σαν media player, δεν ακους ATMOS, ακομα και οταν εχεις ATMOS track.

Σωστός αυτό εννοω
Και αυτό που λέει ο φίλος baspav
Πάντως δυστυχώς γιατί πραγματικά δεν είμαι υπέρ η πειρατεία διευκολύνει τον τελικό καταναλωτή
Αλλά αυτό είναι άλλη κουβεντα

Αυτο που πρεπει να καταλάβεις Μακη, είναι οτι σαν media player, δεν ακους ATMOS, ακομα και οταν εχεις ATMOS track.
Έχω άποψη για τον απλούστατο λόγο ,όπως έχω πει είμαι συλλέκτης καλών Blu-Ray και dvd.
Είναι και μια συνάρτηση ηχητικής αλυσίδας δυνατοτήτων AV ,τελικών κσι ηχείων .
Στην ουσία κατεβάζεις την εφαρμογή της Dolby,παίζεις με τα video clip της Dolby ...μήνυση στην Dolby γιατί υπάρχει επίσημα στην πλατφόρμα της Microsoft.

Δυο κουβέντες για την συμπεριφορά του Scorpio player vs εφαρμογή της Microsoft μετά από εξαντλητικές δοκιμές ακόμη και με υλικό 1080p.

Παρατηρείται ειδικότερα με καινούριο υλικό πχ ultra blu ray remux iso 4K HDR αφύσικα χρώματα στο Scorpio player εκεί ο προγραμματιστής μας δίνει την δυνατότητα να απενεργοποιήσουμε το HDR και το HDR της τηλεόρασης θα πρέπει να το έχουμε ρυθμίσει στο αυτόματο .
Γίνεται στην ουσία μετατροπή του HDR σε SDR όπου η μετατροπή στο X είναι υποδειγματική .
Σε υλικό 1080 p δεν παρατηρείται πρόβλημα ,όμως αν έχουμε στην διάθεση μας υλικό 4K HEVC η διαφορά είναι εμφανέστατη ακόμη σε τηλεόραση 1080p. Αυτά για το Scorpio player .

Όπως είπαμε η εφαρμογή της Microsoft επιτρέπει κανονικά να περάσει το HDR στην τηλεόραση και ισχύει ο κανόνας εχθρός του καλού είναι το καλύτερο ,εδώ απλά ξεδιπλώνεται ΚΑΙ η χρωματική συμπεριφορά πέρα από την ανάλυση -ευκρίνεια -καθαρότητα που είχαμε έτσι και αλλιώς στο Scorpio player .
Όλα αυτά αφορούν την συμπεριφορά του X σαν media player και δεν έχουν καμία σχέση με τα παιχνίδια μας το Netflix και την συμπεριφορά του σαν blu Ray player.