XBOX One S/X

Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Μιας και προσφατα αγορασα και εγω ενα xbox one S ας καταθεσω τις εμπειριες μου..
Εχω συστημα 7.1 με ενισχυτη τον Yamaha RX-775, οποιος "δυστυχως" δεν περναει 4Κ @ 60Hz...
Το Xbox αρνειται να δουλεψει σε 4Κ, θελει ενισχυτη πιο προσφατο (δυστηχως) και για ηχο 7.1 uncompressed μονο 1080p
Βαζοντας το Xbox απευθειας στην ΤV, παιρνω 4Κ αλλα με οπτικη ινα απο το Xbox->Ενισχυτη παιρνω συμπιεσμενο ηχο DTS...
Οκ θα μου πει καποιος μικρο το κακο...ε ξενερα ελαφρως..

παμε λιγο στις εφαρμογες του Xbox market...

- KODI: Κατεβασα την τελευταια εκδοση που υπαρχει στο μαρκετ... Δεν δουλευει τιποτα. Ο ηχος δεν περναει και μπουκωνει, ασε που 1-2 φορες εχασε τα GUI και δεν φαινονται τα γραμματα... Και φυσικα δεν βλεπει SMB folders. Εμβρυακη κατασταση και ξανα απογοητευση, αφου το ΚΟDI σε αλλες πλατφορμες (Android/PC) παιζει μια χαρα. Φυσικα ισως καποια στιγμη τα φτιαξουν τα bugs, ειδωμεν
- VLC: Επισης απο το μαρκετ...Εδω καπως βρηκαμε την υγεια μας..Το προγραμμα βλεπει κανονικα SMB folders και παιζει μια χαρα αν και σε καθε βιντεο για 1-2 secs στην αρχη πρασινιζει η οθονη μεχρι να ξεκινησει το video...μικρο το κακο θα ελεγα, βεβαια δεν εχει πολλα Options για υποτιτλους κλπ. αλλα διαβαζει κανονικα ελληνικους
- Δοκιμασα και 2-3 αλλους Players που βρηκα στο μαρκετ αλλα κανενας δεν υποστηριζε SMB folders και τους εσβησα.
- Ποιοτητα εικονας... Σε σχεση με το Νvidia Shield, Ζidoo Z9s και PC που ειχα στο παρελθον, οκ νομιζω πανω κατω στο ιδιο επιπεδο, απολυτα ευχαριστημενος...

Αυτα προς το παρον..

Το Kodi παίζει μια χαρά εδώ και μήνες ( στο s σε 1080p tv), από τις τελευταίες Alpha

1)Ρυθμίζουμε τον Yamaha σε κατάσταση direct για να περάσει το σήμα 4K από όσο θυμάμαι αυτή η ρύθμιση υπήρχε και στους παλιούς AV.
2)Για να πάρεις atmos θα πρέπει να κατεβάσεις την εφαρμογή να την ρυθμίσεις μόνο με συμβατούς ενισχυτές atmos και μόνο μα HDMI.Στο λέει και η Microsoft...Άλλη ρύθμιση με ακουστικά.
3)Το kodi δουλεύει κανονικά με smb στο S μέχρι 1080 p -1080p Hevc άλλο πράγμα τα add on online όπου εκεί μπορείς να πάρεις 4K.
4)Στο Scorpio παίζει κανονικά τα 4K και στο S ειδικότερα από την θύρα usb.

Με αυτό το hardaware στο S που είναι και blu Ray player και μεNetflix-Dolby vision ,εικόνα δεν έχει καμία σχέση με ότι κυκλοφορεί ακόμη και σαν media player .Τα pc τα αφήνω έξω ανάλογα τοhardware γιατί απλούστατα είναι άλλη κατηγορία .

Υ.Σ .Για native 4K αυτήν την στιγμή μόνο το X και το Apple TV .

1)Ρυθμίζουμε τον Yamaha σε κατάσταση direct για να περάσει το σήμα 4K από όσο θυμάμαι αυτή η ρύθμιση υπήρχε και στους παλιούς AV.

Φυσικα και κανω 4Κ direct το video, αλλα λογω του ενισχυτη που δινει 4κ @ 24hz και οχι 60Hz δεν μου δινει option to xbox one S για 4Κ (συνδεδεμενο στον Yamaha)

2)Για να πάρεις atmos θα πρέπει να κατεβάσεις την εφαρμογή να την ρυθμίσεις μόνο με συμβατούς ενισχυτές atmos και μόνο μα HDMI.Στο λέει και η Microsoft...Άλλη ρύθμιση με ακουστικά.

Atmos δε με ενδιαφερει μιας και δεν εχω Atmos ηχεια...

- Το kodi δουλεύει κανονικά με smb στο S μέχρι 1080 p -1080p Hevc άλλο πράγμα τα add on online όπου εκεί μπορείς να πάρεις 4K.
- Το Kodi παίζει μια χαρά εδώ και μήνες ( στο s σε 1080p tv), από τις τελευταίες Alpha

Αντε να το ξαναβγαλω και να το ξαναβαλω παλι να δουμε μπας και παιξει οπως πρεπει...

Ξανά σήμερα εγκατάσταση...18.0 beta 5.. τελευταία έκδοση και για το Xbox one s... πρώτο τρέξιμο το gui οκ...ήχος τίποτα...κάνω ρυθμίσεις το κλείνω και το ξανά ανοίγω.. πάει το gui...χάθηκαν τα γράμματα... Επίσης smb folders δεν βλέπει ενώ το vlc, δουλεύει μια χαρά
5961627d4d0ec6fbaa577d3424160ee1.jpg

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Διέγραψε την εφαρμογή στο S και ξανά εγκατάσταση από το store.

Ξανά σήμερα εγκατάσταση...18.0 beta 5.. τελευταία έκδοση και για το Xbox one s... πρώτο τρέξιμο το gui οκ...ήχος τίποτα...κάνω ρυθμίσεις το κλείνω και το ξανά ανοίγω.. πάει το gui...χάθηκαν τα γράμματα... Επίσης smb folders δεν βλέπει ενώ το vlc, δουλεύει μια χαρά
5961627d4d0ec6fbaa577d3424160ee1.jpg

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φίλε μου καλημέρα, το bug με τα γράμματα που εξαφανίζονται είναι γνωστό για το kodi. Απλά αλλάζεις το GUI σε 1080p και όχι 4Κ.
Στο my plugins μπορείς να ενεργοποιήσεις το smb, δυστυχώς δεν γίνεται αυτόματα.
Στα άσχημα τώρα: στο s που είσαι, μέσω δικτύου δεν θα μπορέσεις να πάρεις πάνω από 1080p, HDR και audio pass through δεν θα δεις ποτέ, αν το πήρες κυρίως σαν media player απλώς ... την πάτησες (όπως την πάτησαν και πολλοί στο forum του Kodi)
Εγώ πάντως δεν είδα καλύτερη εικόνα από το zidoo που δεν έχει και τα παραπάνω limitations.

Σου
Φίλε μου καλημέρα, το bug με τα γράμματα που εξαφανίζονται είναι γνωστό για το kodi. Απλά αλλάζεις το GUI σε 1080p και όχι 4Κ.
Στο my plugins μπορείς να ενεργοποιήσεις το smb, δυστυχώς δεν γίνεται αυτόματα.
Στα άσχημα τώρα: στο s που είσαι, μέσω δικτύου δεν θα μπορέσεις να πάρεις πάνω από 1080p, HDR και audio pass through δεν θα δεις ποτέ, αν το πήρες κυρίως σαν media player απλώς ... την πάτησες (όπως την πάτησαν και πολλοί στο forum του Kodi)
Εγώ πάντως δεν είδα καλύτερη εικόνα από το zidoo που δεν έχει και τα παραπάνω limitations.

Σου επέδειξα στο S να κανείς διαγραφή για να μην πλέξεις με τα Gui.
Στην πλατφόρμα της Microsoft δεν είναι μόνο το kodi και δεν βγάζουμε συμπεράσματα με μια μόνο εφαρμογή -player .
Τοkodi βρίσκεται στην τελευταία έκδοση του στην πλατφόρμα της Microsoft και άμα ενεργοποιήσεις τις ρυθμίσεις experd θα διαπιστώσεις πολλές λειτουργίες ,όπως αν θέλεις η μετατροπή να γίνεται από την τηλεόραση σου η από το player ,υποστηρίζει κανονικά το audio pass through το ρυθμίζεις κατά την διάρκεια της ταινίας ,θα σου συνιστούσα να πάρεις το S και να το δοκιμάσεις σε ένα σύγχρονο av ενισχυτή με atmos .Τωρα μπορείς να δοκιμάσεις το atmos με ακουστικά ,ξέρεις πολλά media player να υποστηρίζουν την λειτουργία αυτή ;
Και εντέλει τα spec του S έχουν καμία σχέση με τα φασόν που μου ανέφερες ,έχει καμία σχέση η σταθερότητα του software ;
Έχει γραπτή εγγύηση η αγοράζουνε γουρούνι στο σακί ;

Πληροφοριακά το kodi διαβάζει και 4 k h264 πού με την κατάλληλη προσθήκη add on μπορείς να βλέπεις άλλα πράγματα ...
Αλλά όπως σου είπα δεν είναι μόνο το kodi υπάρχουν άλλα player στην πλατφόρμα που διαβάζουν κανονικά τα HEVC αρχεία γιατί απλούστατα το S μπορεί και βλέπει βαριά παιχνίδια ,διαθέτει Dolby vision -Netflix και είναι blu Ray player .

Το s μέσω δικτύου smb δεν παίζει 4Κ, Hevc 1080p 10bit παίζει κανονικότατα. Σαν κονσόλα είναι φανταστικό το Xbox αλλά σαν media player δεν.. και εννοώ media player όπου έχεις όλη την βιβλιοθήκη σου προσβάσιμη μέσω τοπικού δικτύου με εξώφυλλα, πλοκή κτλ στιλ kodi. Τώρα μεμονωμένα μέσω usb μπορεί να παίζει αλλά για μένα δεν με απασχολεί, αυτό που είναι σίγουρο όμως και έχουν πει και παραπάνω είναι ότι μέσω 3rd apps δεν δίνει passthrough και hdr και για τα λεφτά που θέλει το μηχάνημα, απλά πας σε άλλες λύσεις καθαρού media player

Το s μέσω δικτύου smb δεν παίζει 4Κ, Hevc 1080p 10bit παίζει κανονικότατα. Σαν κονσόλα είναι φανταστικό το Xbox αλλά σαν media player δεν.. και εννοώ media player όπου έχεις όλη την βιβλιοθήκη σου προσβάσιμη μέσω τοπικού δικτύου με εξώφυλλα, πλοκή κτλ στιλ kodi. Τώρα μεμονωμένα μέσω usb μπορεί να παίζει αλλά για μένα δεν με απασχολεί, αυτό που είναι σίγουρο όμως και έχουν πει και παραπάνω είναι ότι μέσω 3rd apps δεν δίνει passthrough και hdr και για τα λεφτά που θέλει το μηχάνημα, απλά πας σε άλλες λύσεις καθαρού media player

όπως?

όπως?

ενα zidoo στα 100 ευρω και κατι.
δεν μπορει ακομα τουλαχιστον ενα xbox να αναλαβει πληρως την θεση ενος καλου media Player.
δεν μπορει να παιξει πολλες μορφες αρχειων,δεν τα παιζει ολα μεσω δικτυου και ειναι πολυ δυσχρηστο.

δεν μπορει ακομα τουλαχιστον ενα xbox να αναλαβει πληρως την θεση ενος καλου media Player.
δεν μπορει να παιξει πολλες μορφες αρχειων,δεν τα παιζει ολα μεσω δικτυου και ειναι πολυ δυσχρηστο.

Ακριβώς!

Καλό media player το zidoo; Κόψτε κάτι. Τίμιο ναι. Καλό όχι.

Δεν θα τα χαλάσουμε στις ταμπέλες ρε παιδιά, το θέμα είναι το τι σε ικανοποιεί, για εμένα το Xbox είναι φοβερό σε πολλά αλλά όχι σαν media player, από την άλλη για 100 (105 το τσίμπησα εγώ) δεν υπάρχει ανταγωνισμός με αυτά που δίνει το zidoo.

Καλό media player το zidoo; Κόψτε κάτι. Τίμιο ναι. Καλό όχι.

για εμενα το x9s ειναι μια χαρα και τα παιζει ολα.
για πιο απαιτητικους υπαρχουν τα shield και dune.
το μονο σιγουρο ειναι οτι το xbox για media player δεν κανει..

για εμενα το x9s ειναι μια χαρα και τα παιζει ολα.
για πιο απαιτητικους υπαρχουν τα shield και dune.
το μονο σιγουρο ειναι οτι το xbox για media player δεν κανει..

Για όσους θέλουν 4κ, για τους υπόλοιπους μια χαρά κάνει

Να πέρναγε και hd audio να το συζητούσαμε :p
Προφανώς δεν αναφέρομαι στην απόδοση του σαν disc player.

Να πέρναγε και hd audio να το συζητούσαμε :p
Προφανώς δεν αναφέρομαι στην απόδοση του σαν disc player.

Ε, ελάχιστες ταινίες βλέπω. Αλλά και πάλι ενώ θα μπορούσα να τις δω στο shield δεν το κάνω και μου αρκεί απλό PCM :p
Δεν θα έλεγα όχι όμως αν η MS αποφάσιζε να δώσει pass through

τα 1080 τα παιζουν και τα μηχανακια των 30 ευρω Λεω.
στα δυσκολα ειναι το θεμα.
και στα δυσκολα δυστηχως μεχρι στιγμης το xbox δεν μπορει.
τουλαχιστον το s που εχω εγω.για το x δεν εχω προσωπικη αποψη.