XBOX One S/X

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Το Kodi (πολύ χαζό όνομα κατά την γνώμη μου) ήταν η επομένη ονομασία του XBMC aka Xbox Media Centre το οποίο και φυσικά ξεκίνησε από το πρώτο καλό Xbox. Ηταν τόσο καλογραμμένο που υπό προϋποθέσεις μπορούσε άνετα να παίξει και 720p αρχεία χωρίς κολλήματα (είχα δοκιμάσει κάποια) και φυσικά υπήρχαν και games αντίστοιχα. Αργότερα φυσικά πέρασε σε windows ενώ για android ήρθε πολύ πολύ αργότερα. Αρά για πολλά χρόνο ήταν κ είναι σε Microsoft πλατφόρμα.
Τώρα και η κουτσή Μαρία ξέρει τι σημαίνει. Kodi και το έχει συνδέσει με on line streaming ταινιών και sports ενώ στην πραγματικότητα είναι ένας εξαιρετικός media player.

Ξέρω πολύ καλά τι είναι και από πού προέρχεται το kodi, (προσπαθώ να) παρακολουθώ την εξέλιξή του καθημερινά realtime εδώ, και έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι αυτά τα "είναι προσαρμοσμένο για την τάδε πλατφόρμα" απλά δεν ισχύουν.
Είναι ένα πρόγραμμα γραμμένο κυρίως σε C++. To σε ποιά πλατφόρμα αποδίδει καλύτερα, εξαρτάται (και) απ'το πόσοι και τι είδους developers ασχολούνται με την κάθε πλατφόρμα σε μια δεδομένη στιγμή.
Οι περισσότεροι αυτή τη στιγμή είναι linux-άδες (μεταξύ τους και ο #1 developer που ίσως είχε ποτέ το kodi/xbmc, που μεταξύ άλλων έγραψε στην ουσία απ'την αρχή τον videoplayer του kodi), για win έχουν 3 αλλά οι 1-2 ασχολούνται συστηματικά, και android 0 αυτή τη στιγμή.

Απάντηση: Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Βασικά ούτε τώρα υποστηρίζει η Microsoft το hevc στην κονσόλα της αφού παίζει μέσω software και όχι hardware με αποτέλεσμα η αμέσως προηγούμενη κονσόλα να μην δουλεύει σωστά

Aν δεν κάνω λάθος μόνο 4K-HEVC-10bit και 4Κ Η.264 δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει με h/a.
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=329211&pid=2710516#pid2710516

Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Οκ...Δεν έχω εικόνα σε αυτό και δεν έχω άποψη ...Όμως το X είναι άλλο πράγμα είναι αυτό που λέμε όλα σε ένα .
Και επειδή είμαι κάτοχος oppo τι να το κάνεις το hardware όταν το λογισμικό σου είναι για τα πανηγύρια .
Και μην νομίζεις έχω πλήρη εικόνα τι συμβαίνει και σε atroid πλατφόρμες .
Και οι επιλογές μου για τώρα θα ήταν Apple TV και Xbox X χωρίς να γνωρίζουμε όμως το τι υποστηρίξει θα υπάρξει στο μέλλον .
Αν η sony δεν είχε τους γνωστούς περιορισμούς θα πήγαινα και στο pro .

Η ουσία είναι όμως ότι όσοι είναι κάτοχοι του Χ πέρα από τις τεχνικές λεπτομέρειες ...Μιλούν για την πολύ καλή ποιότητα της εικόνας που αποτυπώνεται όχι μόνο στα γραφικά των παιχνιδιών αλλά όταν το σήμα είναι απλό sd .Τωρα το πως το κάνει πληροφορίες στην Microsoft και στην Apple την οποία εκτιμώ για την δουλειά που έχει κάνει στο καινούργιο Apple TV .

Re: Απάντηση: Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Aν δεν κάνω λάθος μόνο 4K-HEVC-10bit και 4Κ Η.264 δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει με h/a.
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=329211&pid=2710516#pid2710516

Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να καταγράφουμε και να μιλάμε για τι αρχείο μιλάμε τι codec και πόσα GB για να έχουμε πλήρη εικόνα και για το s μην ξεχνάτε ότι υπήρχε αναβάθμιση τον Απρίλιο μήνα κσι μια χθεσινή το βράδυ .

Μετά την χθεσινή αναβάθμιση που έγινε που δεν μπόρεσα να τσεκάρω το τι γίνεται ..
Σύμφωνα πάντα με την Microsoft έχει εγκαταστήσει εφαρμογές τις οποίες έχουν την ονομασία Hardware για να της βρεις θα πρέπει να της αναζητήσεις με το όνομα αυτό στο store αριθμούν μέχρι στιγμής 26 και παιχνίδια 8 ,σαφέστατα δεν αναφέρομαι για τις άλλες εφαρμογές αυτή είναι μια κατηγορία από μόνη της .

Ξεχώρισα χωρίς να έχω ασχοληθεί πλήρως δυο για αρχή το Hardware video Decoder check και το Scorpio player το οποίο όπως λέει διαχειρίζεται το codec HEVC /H 265 4K και όχι μόνο ...
Για την ώρα μιας και θέλει ψάξιμο ,όντως έπαιξε το συγκεκριμένο codec κοντά στα 40 GB βρήκε τους Ελληνικούς υπότιτλους srt και μπορείς να κάνει αναζήτηση αν δεν υπάρχουν για να τους κατεβάσει ... Δίνεται και free trial για να το δοκιμάσεις και ειδική προσφορά κοντά στα 3 ευρώ για να το αγοράσεις .
0ACACD4D-BEDA-445E-8854-C2361131A114.jpg557F952E-D95B-4849-99E7-67F3C62C512B.jpg691E268F-910E-4660-90D7-70089AC75E11.jpg0390F5D3-97BB-4601-A95F-34022B56161E.jpg4A2FC726-9AE3-4914-B157-F1A8698BC42A.jpg

το δοκιμασα στο Pc,πολυ καλο πλειερ.
ανοιξα την επιλογη H265 και μου ζητησε να κατεβασω ενα πακετο codec.
παιζει πολυ καλα και χωρις κανενα κολλημα οτι του εδωσα να παιξει.
θα το δοκιμασω και στο xbox s να δω πως παιζει και εαν κλειδωνει και hdr και atmos.

στο Xbox μου κολλησε κανα 2 φορες.
δοκιμασα και 1080 και 4Κ και παιζει πολυ καλα με ωραια εικονα και κινηση.
εδω το Η265 ηταν ηδη στο on και δεν χρειαστηκε να κανω κατι αλλο.
με το Load subtitle,βλεπει το φακελο της ταινιας αλλα δεν βλεπει το srt,σε αντιθεση με το Pc που το βλεπει κανονικα.
hdr δεν κλειδωσε σε καμια απο τις τρεις ταινιες που του εβαλα.
σοβαρο πλειερ,αλλα σιγουρα θελει αρκετες βελτιωσεις.

Πρέπει να το μάθεις το πρόγραμμα θα πρέπει να πας αριστερά στο τρίτο από αριστερά κάτι σαν Φάκελο δείχνει και να φορτώσεις τους υπότιτλους ...Μην το μπερδεύεις το hdr μιλάμε για 4K Η265 10 bit σε αυτό το codec παίζει .
Για την ώρα πάω για ύπνο γιατί θα πάθω κανένα εγκεφαλικό το βράδυ ...Κλείδωσε κανονικά χωρίς σπασίματα στην εικόνα κοντά στα 70 GB εκεί που στο kodi δυσκολευόταν να παίξει ...Λεπτομέρειες αύριο .
Για βάλε off το H 265 μπας και κλειδώσει.
Καλό βράδυ !!!

Πρέπει να το μάθεις το πρόγραμμα θα πρέπει να πας αριστερά στο τρίτο από αριστερά κάτι σαν Φάκελο δείχνει και να φορτώσεις τους υπότιτλους ...Μην το μπερδεύεις το hdr μιλάμε για 4K Η265 10 bit σε αυτό το codec παίζει .
Για την ώρα πάω για ύπνο γιατί θα πάθω κανένα εγκεφαλικό το βράδυ ...Κλείδωσε κανονικά χωρίς σπασίματα στην εικόνα κοντά στα 70 GB εκεί που στο kodi δυσκολευόταν να παίξει ...Λεπτομέρειες αύριο .
Για βάλε off το H 265 μπας και κλειδώσει.
Καλό βράδυ !!!

ok-μιλαμε αυριο..

Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Και εμένα το Scorpio player έπαιξε 4Κ. Video αλλά μάλλον μου φάνηκε πολύ φωτεινό και τα χρώματα κάπως.
Έχω 4k tv αλλά δεν έχει hdr, λέτε αυτό να έχει σχέση;

Re: Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Και εμένα το Scorpio player έπαιξε 4Κ. Video αλλά μάλλον μου φάνηκε πολύ φωτεινό και τα χρώματα κάπως.
Έχω 4k tv αλλά δεν έχει hdr, λέτε αυτό να έχει σχέση;

hdr εμενα δεν μου κλειδωσε..

Η ουσία είναι hardware ζητήσατε ...hardware θα λάβετε .
Το ευχάριστο είναι ότι βλέπουμε φως στο S για το 4 k θα το δούμε και για το περίφημο hdr.
Παιδιά να είστε πιο συγκεκριμένοι με τα αρχεία σας πόσα GB σε τι codec.

Για την ώρα 2 αρχεία 40 GB και κοντά στα 70GB h265 10 bit 4Κ κανένα πρόβλημα με υπότιτλους για την έκδοση X.
Θα ανέβουν και οι σχετικές φωτογραφίες όταν θα υπάρξει χρόνος ...Καλημέρα .
Θα ανέβ

Συγνώμη για τα οποία λάθη γράφω από το κινητό .

Θα είχε ενδιαφέρον αν μπορείς να συνδέσεις πληκτρολόγιο να παταγες 'ο' και 'control+shift+o' κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής αυτών των αρχείων να δούμε τι decoder χρησιμοποιείται και dropped/skipped frames.

Δεν είναι απαραίτητο το πληκτρολόγιο. Αν έχει Android συσκευή με το yatse μπορεί να στείλει custom command και να εμφανιστεί.
Όταν είμαστε στο κεντρικό μενού του yatse και είμαστε συνδεδεμένοι με το kodi πατάμε πάνω δεξιά το εικονίδιο του remote, επιλέγουμε + media center και προς το τέλος είναι η εντολή player debug info

Είναι δεδομένο πως δεν υποστηρίζει (σε 4Κ H.265 10bit), αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω αν χρησιμοποιεί για το soft decode το ffmpeg που αξιοποιεί το Kodi σε άλλες πλατφόρμες ή κάποιο κλειστό binary της MS.
Και φυσικά τα dropped/skipped frames στην περίπτωση του 40GB αρχείου που λέει ο φίλος, να δούμε κατά πόσο ισχύει η άριστη αναπαραγωγή.

ff-hevc σε 1080p hevc με h/a
ff-hevc σε 4κ hevc με software αν και η χρήση cpu δεν ξεπερνά το 50%, παρόλα αυτά δεν παίζει καθόλου καλά αν και το αρχείο δεν ξεπερνά τα 6gb

:a0210:
FFmpeg it is, ό,τι δλδ και στις υπόλοιπες πλατφόρμες.

Λίγο οφθαλμόλουτρο για τις άλλες πλατφόρμες και είναι ακόμη η αρχή ....
Κοντά στα 70 GB με codec Η 265 10 bit με υψηλό bit rade με Ελληνικούς υπότιτλους ομαλή κίνηση και πάνω από όλα ποιότητα εικόνας .
Scorpio το λένε :flipout:
8BE83748-E861-4E13-A93B-72A5F2482E90.jpg4457C3D1-A2C0-492D-A6F9-4D55553D273F.jpg5C78676D-E140-40D9-BD4A-BDAC5788C790.jpg

H beta έκδοση τι περιορισμούς έχει σε σχέση με την full των 3 ευρώ;
Μάκη λες αξίζει να την πάρουμε τώρα που είναι σε προσφορά;
Τι διαφορετικό χρησιμοποιεί ο Scorpio από το kodi και έτσι παίζουν και τα 4Κ αρχεία στο Xbox one S;