XBOX One S/X

Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Λάθος ...θα κοιτάξεις να έχεις περάσει την τελευταία έκδοση του Scorpio .

Να έχεις επιλέξει μόνο το audio τα υπόλοιπα στο of ...Τα υπόλοιπα τα χρησιμοποιείς όταν και μόνο δεις πράσινη οθόνη .
Αν το codec είναι hdr θα παίξει μόνο με τηλεόραση hdr,να έχεις ενεργοποιημένο το h265 και τα 10 bit στην τηλεόραση σου και τα 24 καρέ .
Το hardware της Microsoft που πρόσθεσες δουλεύει μόνο με την εφαρμογή της Microsoft film και διαβάζει κανονικά το codec 265 με υπότιτλους κανονικά αφού το δοκίμασα με το αρχείο των 70gb.

Στο Scorpio player είναι από μονής της hardware εφαρμογή αλλά ακολούθησε τα βήματα που σου είπα πιο πάνω .

Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Δεν έχω hdr tv, σκέτη 4k είναι και είναι hdr το αρχείο.
Ευχαριστώ.
Τα έπαιξε πάλι η εφαρμογή την κάνε απεγκατασταση και την ξαναβάζω.

Το media player της Microsoft το παίζει νερό με σούπερ χρώματα χωρίς ήχο όμως και υπότιτλους.

Την εφαρμογή της microsft δεν την συνιστώ ...Παίζει μόνο Atmos και οτιδήποτε που είναι σε Dolby αγνοεί τελείως το dds Hd X
Αναγνωρίζει κανονικά τους υπότιτλους αν πας αριστερά και επιλέξεις το choose subtitle file .
Το Scorpio όπως και το Kodi αναγνωρίζει το dds x και έχεις ήχο όλα Atmos .
Θα σου συνιστούσα να κοιτάξεις ξανά το Scorpio με τα βήματα που σου είπα πιο πάνω codec 265 10 bit και να ρυθμίσεις το Kodi για αρχεία 4Κ 264 1080p 3D που είναι ένας εξαιρετικός player .

Πριν αυτά που έγραψα ήταν με το app media player, κατέβασα το film και tv που μάλλον αυτό εννοούμε Microsoft και παίζει με ήχο αλλά με λίγο ξεπλυμένα χρώματα και με αλαμπουρνέζικα στους ελληνικούς υπότιτλους που είναι σε ansi κωδικοποίηση, θα τους γύρισα σε UTF8 να δω.
Τι ταλαιπωρία σήμερα, μια λύση όλα σε ένα ακόμη να βρω.
Μπορώ να πάρω πίσω τα 3 ευρώ του Scorpio, όχι για τα λεφτά αλλά για το γαμώτο.

Ήχο έχεις στην εφαρμογή της Microsoft γιατί είναι σε Dolby Atmos κτλ .
Το Scorpio δεν έχει ξεπλυμένα χρώματα ... Έχεις επιλέξει στις ρυθμίσεις της Microsoft τα 10 bit στο χρώμα φορτώνεις αρχείο hdr χωρίς η τηλεόραση σου να έχει αυτήν την δυνατότητα .
Να επιλέγεις αρχεία 4 Κ Η265 10bit δεν καταλαβαίνει τα πόσα GB είναι το αρχείο 264 4K 1080 p3D και δεν θα έχεις πρόβλημα .
Το kodi τουλάχιστον προς το παρών διαβάζει αν αλλάξει κάτι με τις αναβαθμίσεις όλα τα 4 Κ 1080 P H 264 ανεξαρτήτως πόσα GB είναι το αρχείο σου αλλά και εκεί θα πρέπει να ρυθμίσεις τους υπότιτλους σου .
Όλα είναι και θέμα ρυθμίσεων .
Αν κολλήσεις στο kodi πες μου να σε βοηθήσω στο Scorpio σου είπα πιο πάνω τι να κάνεις .

Για το film Tv σου έλεγα .Οπως και να έχει να ενεργοποιήσεις τα 10bit αν το αρχείο σου είναι HEVC 10bit μην επιλέξεις τα 12bit αφορά την HDMI 2.1 που έτσι και αλλιώς υπάρχει ...για τις τηλεοράσεις που θα έρθουν στο μέλλον .

εμενα hdr συνεχιζει να μην κλειδωνει και εαν το ζορισω λιγακι κρασαρει...
επισης το startrek(4Κ 57Gb)δειχνει οτι τρεχει η ταινια,αλλα μαυρη μαυριλα..

Δημήτρη όλες οι παρατηρήσεις αφορούν την έκδοση S που δεν ξέρω τι γίνεται και ο φίλος που τώρα μίλησα στο τηλέφωνο μιλούσε για την έκδοση s .
Άσε το Scorpio player και δοκίμασε την εφαρμογή της Microsoft film tv αφού έχεις κάνει εγκατάσταση της Hardware εφαρμογής της Microsoft HEVC για να δούμε τι παίζει και εκεί να είσαι όμως σίγουρος ότι το codec είναι σίγουρα γραμμένο σε hdr.

Επανέρχομαι.
Ευχαριστώ το Μάκη για τη τηλεφωνική βοήθεια.
Στην εφαρμογή Microsoft flm tv έχω και εικόνα και ήχο και υπότιτλους αρκεί η κωδικοποίηση των υποτίτλων να είναι σε utf-8 και όχι ansi.
Δεν μου αρέσουν τα χρώματα που μου φαίνονται κάπως άτονα. Η μόνη εφαρμογή που μου έπαιξε με ωραία ζωηρά χρώματα ήταν το media player το οποίο όμως δεν έχει ούτε ήχο, ούτε υπότιτλους.
Το Scorpio μια το kodi αρνούνται να παίξουν το αρχείο των 50gb.

Για να συνοψίσουμε ...
Είναι διαφορετική συμπεριφορά των εφαρμογών στην έκδοση S.
Στην έκδοση Χ ότι αρχείο έβαλα στο Scorpio και βαριά αρχεία τα έπαιξε σε codec H 265 H 264 εδώ χρειάζεται ρύθμιση μέσα στο Scorpio αν δεν παίξει όχι όλα και ένα αρχείο σε codec hdr κοντά 50gb κανονικά σε 4K τηλεόραση .
Στο kodi διαβάζει κανονικά όλα τα αρχεία 4K και 1080p σε h264 ασχέτως GB 3d και ένα αρχείο σε h265 κοντά στα 40GB.
Με τους υπότιτλους δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα τους έχω εξωτερικούς χωρίς φάκελο πάνω κάτω από την ταινία .
Εξάλλου τα σχόλια που διαβάζω στο εξωτερικό για το Scorpio είναι πολύ καλές όλα όμως για το Χ.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα δοκιμάσω και άλλα αρχεία Ίδη κατεβάζω ...

θα περιμενω να ερθει στα ισα του το scorpio γιατι φαινεται οτι εχει καλες προοπτικες..

SPECS

Note:
Audio + Subs + Chapter files are from BD50 HD Blu-Ray synced and mixed to UHD-4K Video from ZEUS.

High End CPU + GPU is required to play very high bitrate 4K.
Fully tested with :
- PC with PotPlayer V 1.6 / Xeon Broadwell CPU / NVidia GTX1080.D

Δοκίμασα το συγκεκριμένο αρχείο αναφοράς 63.29 GΙΒ...Όταν θέλεις να έχεις απαίτηση τόσο στην εικόνα όσο στον ήχο .
Και όπως είπα καλό το hardware αλλά χρειάζεσαι και άλλα πραγματα High End CPU + GPU και το project scorpio -ΧΒΟΧ Χ την εχει .
ομαλή κίνηση με υποτίτλους δίχως πρόβλημα....Συνεχίζουμε.

IMG_1504.jpgIMG_1508.jpgIMG_1509.jpgIMG_1510.jpg

Αυτά που δοκιμάζεται είναι μέσο network streaming;Κάτι για αναπαραγωγή με USB υπάρχει για 4K και Atmos;

Re: Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Εγώ μόνο μέσω usb έχω κάνει δοκιμές.
Ποιο xbox έχεις;

Xbox One X έχω.

Είχα κάνει παλιότερα κάποιες δοκιμές, αλλά μια είχα ήχο και σπασίματα στην εικόνα, μία είχα εικόνα αλλά όχι ήχο κτλ.

4K και Atmos με ενδιαφέρει αν παίζει κυρίως. Για απλά αρχεία όπως FullHD κτλ δεν έχω θέμε με το player της τηλεόρασής μου.

Xbox One X έχω.

Είχα κάνει παλιότερα κάποιες δοκιμές, αλλά μια είχα ήχο και σπασίματα στην εικόνα, μία είχα εικόνα αλλά όχι ήχο κτλ.

4K και Atmos με ενδιαφέρει αν παίζει κυρίως. Για απλά αρχεία όπως FullHD κτλ δεν έχω θέμε με το player της τηλεόρασής μου.
Με πιο player δοκίμασες και με πιο codec γιατί εδώ είμαστε συγκεκριμένοι player ,codec ,gb ,ρυθμίσεις αναβαθμίσεις και όχι ότι να ναι .
Στο λέω γιατί το X το έχω 6 μήνες και το kodi από την αρχή παίζει 4K 1080 p Η264 3d όσο βαρύ και να είναι το αρχείο ,είναι πολύ καλό player αρκεί να ξέρεις να το ρυθμίσεις και κάνει και άλλα βέβαια ....
Αν τα αρχεία σου είναι σε codec 265 10bit hdr ελάχιστα στο διαδύκτιο προτίμησε το Scorpio που καταφέρνει να βάζει τα γιαλιά σε media player με το αστείο επεξεργαστή Realtek που αποτυπώνεται στην επεξεργασία της εικόνας και κοιτάζει στα μάτια πανάκριβα pc και τα ξεπερνάει στα γραφικά όταν μπαίνουν αποκλειστικά παιχνίδια μόνο στο Xbox x και είναι η αρχή ...

Με πιο player δοκίμασες και με πιο codec γιατί εδώ είμαστε συγκεκριμένοι player ,codec ,gb ,ρυθμίσεις αναβαθμίσεις και όχι ότι να ναι .
Στο λέω γιατί το X το έχω 6 μήνες και το kodi από την αρχή παίζει 4K 1080 p Η264 3d όσο βαρύ και να είναι το αρχείο ,είναι πολύ καλό player αρκεί να ξέρεις να το ρυθμίσεις και κάνει και άλλα βέβαια ....
Αν τα αρχεία σου είναι σε codec 265 10bit hdr ελάχιστα στο διαδύκτιο προτίμησε το Scorpio που καταφέρνει να βάζει τα γιαλιά σε media player με το αστείο επεξεργαστή Realtek που αποτυπώνεται στην επεξεργασία της εικόνας και κοιτάζει στα μάτια πανάκριβα pc και τα ξεπερνάει στα γραφικά όταν μπαίνουν αποκλειστικά παιχνίδια μόνο στο Xbox x και είναι η αρχή ...

Θα τα κατεβάσω και θα τα δοκιμάσω και αν έχω απορία/πρόβλημα θα ποστάρω πάλι. Για να τα λέτε κάτι ξέρετε :)

Χρειάζομαι εξωτερικό σκληρό με USB3 για να δοκιμάσω ή και ο USB2 κάνει για τέτοια αρχεία;