XBOX One S/X

Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Eπειδή μπερδεύτηκα αυτό το scorpio player δεν έχει κάποια σχέση με το kodi εε? αυτό από που το κατεβάζουμε μέσα από το store του xbox? έχω ένα xbox one να το δοκιμάσω και εγώ θέλει πληρωμή η είναι δωρεάν?

Ευχαριστώ

Ναι πρόκειται για άλλο player με διαφορετική φιλοσοφία ,μπορείς να το κατεβάσεις από το store free trial και μετά αν θέλεις να το αγοράσεις 3 ευρώ αν θυμάμαι καλά ότι αγοράζεις από το store αυτόματα το έχεις και στο pc σου αν το θέλεις δεν το ξανά πληρώνεις ,υπάρχουν και free επιλογές ,όμως μην περιμένεις να πας real πάνω από 1080p σε παλιό Xbox,4K real μόνο στο Χ με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά .

Ναι πρόκειται για άλλο player με διαφορετική φιλοσοφία ,μπορείς να το κατεβάσεις από το store free trial και μετά αν θέλεις να το αγοράσεις 3 ευρώ αν θυμάμαι καλά ότι αγοράζεις από το store αυτόματα το έχεις και στο pc σου αν το θέλεις δεν το ξανά πληρώνεις ,υπάρχουν και free επιλογές ,όμως μην περιμένεις να πας real πάνω από 1080p σε παλιό Xbox,4K real μόνο στο Χ με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά .

μάλιστα να υποθέσω ότι τους nas δεν θα του βλέπει που έχω πάνω στο δίκτυο εε?

Και το παλιό Xbox υποστήριζε το streaming,το όλο θέμα όμως είναι να μπορείς να πάρεις real 4Κ από εκεί ...

μάλιστα να υποθέσω ότι τους nas δεν θα του βλέπει που έχω πάνω στο δίκτυο εε?
Νομίζω μέσω ftp τους βλέπει

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και μιας και ανοίχτηκε το θέμα του streaming υπάρχουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως 8 πύρινο επεξεργαστής 6 tflops costom κάρτα γραφικών που διαθέτει 40 compute units στα 1173 MHz και τα 12 GB GDDR5 RAM που αυτό τι σημαίνει ;
Ότι ένα καθαρόαιμο αρχείο 4Κ hdr με μεγάλο bitrade αναπαράγεται σε native 4K ανάλυση και υπάρχει διαφορά στην ποιότητα της εικόνας με το ίδιο αρχείο σε codec H264 1080p 4K αυτό αποτυπώνεται ακόμη και σε τηλεόραση 1080p...αυτό είδα αυτό καταγράφω .
Και σαφέστατα δεν υπάρχει καμία μετατροπή για να παίξει ...
Υπάρχουν όμως προγράμματα στο pc που μπορείς να κανείς παπάδες όπως το jriver που το χρησιμοποιώ χρόνια αρκεί να ξέρεις τι κανείς .
Όπως Βέβαια το Χ είδε όλη μου την μουσική βιβλιοθήκη, video ,φωτογραφίες αφού μπορείς να μετατρέψεις τα πάντα ...
Προσέξτε καλά τις φωτογραφίες που θα ανεβάσω σε λίγο .

Είναι τελικά μόνο για παιχνίδια HDMI 2.1?
Τα συμπεράσματα δικά σας.
View attachment 153370
https://www.youtube.com/watch?v=Ui5tCLvr_kc
https://www.youtube.com/watch?v=e0XMQMKk_II

Όλα αυτά που δεν υποστηρίζει το 2.0 ξέρεις τι είναι και σε τι χρησιμεύουν? Υπάρχει υλικό για να τα αξιοποιήσει?
Δοκίμασα και 720p HEVC 10bit και ούτε αυτό το έπαιξε το s, πράσινη οθόνη όπως και στα 1080p

Όλα αυτά που δεν υποστηρίζει το 2.0 ξέρεις τι είναι και σε τι χρησιμεύουν? Υπάρχει υλικό για να τα αξιοποιήσει?
Δοκίμασα και 720p HEVC 10bit και ούτε αυτό το έπαιξε το s, πράσινη οθόνη όπως και στα 1080p
Για να σε πιάσω... θα κατακρίνουμε την Microsoft γιατί είναι βήματα προστά από τον ανταγωνισμό με το Χ;
Αυτά όλα τα τεχνικά χαρακτηρίστηκα έχεις την εντύπωση ότι δεν θα τα δούμε στις καινούργιες τηλεοράσεις ;
Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι από πίσω υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία για να προωθήσει αυτά που έρχονται ;
Αυτό δηλαδή που είχε γίνει πριν από 10 χρόνια με το ps3.

Γιατί έχεις την εντύπωση ότι εν έτη 2018 και μετά δεν χρειάζονται ταχύτητες ;
Και ποιος σου είπε ότι δεν υπάρχει native υλικό σε 4Κ ;

Τι να κάνουμε αν το Χ είναι πολυμηχάνημα και αυτό αποτυπώνεται στην ποιότητα της εικονας ... στο ξαναλέω δεν έχω ιδέα το τι γίνεται στο S .
Μήπως τελικά θα πρέπει να αναρωτηθείς ποια είναι τα καθαρόαιμα 4K player στην αγορά είτε να μπορεί να αναπαράγει ταινίες και ψηφιακό περιεχόμενο είτε από 4K blu ray δίσκους είτε μέσω υπηρεσιών streaming η προτιμάς τα γνωστά κόλπα χακαρισματος για να παίξει ένα αρχείο που αυτό αποτυπώνεται στην κακιά ποιότητα της εικόνας ;
Διαλέγεις και παίρνεις .

Για να σε πιάσω... θα κατακρίνουμε την Microsoft γιατί είναι βήματα προστά από τον ανταγωνισμό με το Χ;
Αυτά όλα τα τεχνικά χαρακτηρίστηκα έχεις την εντύπωση ότι δεν θα τα δούμε στις καινούργιες τηλεοράσεις ;
Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι από πίσω υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία για να προωθήσει αυτά που έρχονται ;
Αυτό δηλαδή που είχε γίνει πριν από 10 χρόνια με το ps3.

Γιατί έχεις την εντύπωση ότι εν έτη 2018 και μετά δεν χρειάζονται ταχύτητες ;
Και ποιος σου είπε ότι δεν υπάρχει native υλικό σε 4Κ ;

Τι να κάνουμε αν το Χ είναι πολυμηχάνημα και αυτό αποτυπώνεται στην ποιότητα της εικονας ... στο ξαναλέω δεν έχω ιδέα το τι γίνεται στο S .
Μήπως τελικά θα πρέπει να αναρωτηθείς ποια είναι τα καθαρόαιμα 4K player στην αγορά είτε να μπορεί να αναπαράγει ταινίες και ψηφιακό περιεχόμενο είτε από 4K blu ray δίσκους είτε μέσω υπηρεσιών streaming η προτιμάς τα γνωστά κόλπα χακαρισματος για να παίξει ένα αρχείο που αυτό αποτυπώνεται στην κακιά ποιότητα της εικόνας ;
Διαλέγεις και παίρνεις .
Και ποιος σου είπε ότι το 2.0 δεν περνάει native 4k hdr με HD audio? Ανέβασες το παραπάνω ποστ αναφέροντας το media player κομμάτι, και σε ρωτάω ξέρεις τι είναι αυτά που δεν υποστηρίζει το 2.0 και υποστηρίζει το 2.1? Υλικό υπάρχει για αυτά που υποστηρίζει? Τηλεοράσεις με 2.1 υπάρχουν? Για τώρα μιλάμε και για το προσεχές μέλλον, μην μου λες σε 10 χρόνια. Να το ξαναγράφω ακόμη μια, για media player και όχι για παιχνίδια
Και κάνεις δεν κατακρίνει τη Microsoft, εσένα ρωτάω που γράφεις συνέχεια για το HDMI 2.1

Στάλθηκε από το CMR-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και ποιος σου είπε ότι το 2.0 δεν περνάει native 4k hdr με HD audio? Ανέβασες το παραπάνω ποστ αναφέροντας το media player κομμάτι, και σε ρωτάω ξέρεις τι είναι αυτά που δεν υποστηρίζει το 2.0 και υποστηρίζει το 2.1? Υλικό υπάρχει για αυτά που υποστηρίζει? Τηλεοράσεις με 2.1 υπάρχουν? Για τώρα μιλάμε και για το προσεχές μέλλον, μην μου λες σε 10 χρόνια. Να το ξαναγράφω ακόμη μια, για media player και όχι για παιχνίδια
Και κάνεις δεν κατακρίνει τη Microsoft, εσένα ρωτάω που γράφεις συνέχεια για το HDMI 2.1

Στάλθηκε από το CMR-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δυστυχώς η ευτυχώς η ψηφιακή τεχνολογία τρέχει και αυτό αποτυπώνεται στην τσέπη μας για όσους θέλουν να είναι μέσα στα πράγματα .
Υπάρχει σαφέστατα και το λεγόμενο marketing δεν παύει όμως οι καινούργιες τηλεοράσεις που θα έρθουν να έχουν την HDMI 2.1.
Τις οποίες εξελίξεις ...Θα τις δούμε με τον καινούργιο χρόνο θα σου θυμίσω κάτι πριν από χρόνια ,όταν λανσάρανε το 3D πανάκριβα player βρέθηκαν στις αγγελίες και έγινα μάρτυρας πολλών εγκεφαλικών από μια παιχνιδομηχανή όπως το ps3.
Η όλη ιστορία με το Χ μου θυμίζει μπαρούτι καλοπροαίρετο γιατί το έχει το hardware η μεγάλη μου απορία είναι τι κάνει η Sony για να απαντήσει στις multimedia δυνατότητες του Xbox X.

Μου έχουν βγει τα μάτια να διαβάζω και να ψάχνω τι γίνεται με το Atmos, μετά το τελευταίο update του Xbox έχει πρόβλημα το Bitstream Passthrough και δεν δουλεύει και το Xbox κάνει μόνο του το decode με αποτέλεσμα να τα στέλνει όλα σε Multichannel PCM και όχι σε bitstream. Με αποτέλεσμα να μην δουλεύει το Atmos. Δουλεύει μόνο σε BluRay δισκάκια προς το παρόν και αναμένεται λύση καθώς λένε ότι στο preview program (beta δηλαδή) το έχουν επαναφέρει όπως ήταν πριν.

Ορίστε και εδώ ολόκληρα κατεβατά από το επίσημο forum του Xbox.
https://forums.xbox.com/en-US/search?activity=Year&forumId=&q=bitstream

Μετά την τελευταία αναβάθμιση του Μαΐου .
Ο ήχος ...εφαρμογές ,παιχνίδια ,media player όλα Atmos ακόμη και το codec dis μετατρέπεται σε Atmos έχεις κανονική πληροφορία σε όλα τα κανάλια και στα ηχεία Atmos αρκεί το αρχείο σου να έχει μεγάλο bitrade και φυσικά να είναι 7.1 αν το αρχείο σου είναι 5.1 λογικό είναι να μην έχεις Atmos δηλαδή να μην ακούς τα front presence όποτε εκεί πας σε λύση ανάλογα με την δυνατότητα που έχει ο av σου .
Σε av Yamaha rxa1070 δουλεύει τέλεια και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα ... Εξάλλου αυτή ήταν και η φιλοσοφία της Microsoft να δουλεύουν...όλα άτμος όχι μόνο με τα ηχεία αλλά και με τα ακουστικά .

Σαν blu ray player σαφέστατα συμπεριφέρεται διαφορετικά με όλα τα codec ήχου μιας και όλοι κερδίζουν ...
Ας μας δώσει πληροφορίες ο φίλος πιο πάνω με το αρχείο που χρησιμοποιεί και αν χρειαστεί να ανεβάσει φωτογραφίες για να δούμε τις ρυθμίσεις για να τον βοηθήσουμε .

Υ.Σ φίλος αν δεν θέλει το Atmos που δουλεύει μόνο με την hdmi μπορεί να πάει στις ρυθμίσεις του Χ και να το ρυθμίσει σε ασυμπίεστο pcm 5.1 7.1 Dolby digital,dts.

Για άλλη μια φορά προσέξτε το codec ...
8A3154BD-783A-4E0D-A35D-0030FF97E505.jpg80351101-B21F-4E38-BB73-B73D0CABC454.jpgE9090F69-8CCF-4A98-ABC3-A87522DA310A.jpg5459935A-B3D6-418B-9DC1-3A85D60AC0A6.jpg888261CB-3C40-40A8-A5A5-FEBD5B733B33.jpg

Σημερινή αναβάθμιση στο Kodi.

Kodi 18.0-Alpha3.
Μια γρήγορη μάτια που του έριξα παραμένει αλάνθαστο στο codek H264-4K - H264 1080p ανεξάρτητα τα πόσα GB ,wep-rip ,divx κτλ
Για HEVC αρχεία H265 4K remux 4khdr +Όλα τα υπόλοιπα πιο πάνω Scorpio player .

Όλα αυτά για το Χ με εξωτερικό σκληρό δίσκο NTFS 3.1- western digital passport 1TB και 4ΤΒ.

Re: Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Θα κάνω αναβαθμίσεις και μπορεί να παίξω το βράδυ με το S.

Γράψε για να δούμε τι συμβαίνει με το S όποτε βρεις χρόνο μπας και ...

Μπορεί η Microsoft να πατρονάρει στους σκληρούς δίσκους την seagate η τέλος πάντων να συνεργάζεται μιας και στο Χ στο εσωτερικό φοράει 1TB ...Για μένα προσωπικά όσα χρόνια και να τους χρησιμοποιώ η western Digital είναι εγγύηση .
4 TB +1TΒ εξωτερικοί απροβλημάτιστα σηκώνει παραπάνω .
Όλα αυτά για το Χ.
6B2AC631-1E33-443E-8B6F-9DA540B9D5D8.jpgA91847FA-11B2-4849-BA28-37D0E8B17D73.jpg

Έχω ένα κακό ελάττωμα αρέσκομαι να το ψάχνω και να λέω τα πράγματα με το όνομα τους !
Πρώτα από όλα λάτρης του δικάναλου ήχου και μετά του home cinema .
Και εδώ μιλάμε με στοιχεία και όσο για αυτούς που δεν μπορούν να καταλάβουν υπάρχει πάντα ο δρόμος της ακρόασης .
Ας ψαχτούν λοιπόν που βρίσκεται η πληροφορία και ποιος είναι ο ρόλος του Av.

Δοκιμές μετά από ακρόαση με αρχείο με μεγάλο bitrade αλλά ...μιας και είμαι συλλέκτης ταινιών αναφοράς τόσο σε blu Ray όσο και σε dvd.
Έδειξε την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει η Microsoft μαζί με την Dolby και εδώ ακούσαμε την ίδια ταινία με το Oppo.

Έδειξε την σαφέστατη ανωτερότητα του codec Atmos περισσότερο δυναμικό με καλύτερη πληροφορία μέσο χαμηλά .
Και όπως είπαμε είναι project Scorpio xxx και σκοτώνει !!!

Attachments

• 1757ABB8-83DC-45B5-8E1E-EF42FA9C4867.jpg
    1757ABB8-83DC-45B5-8E1E-EF42FA9C4867.jpg
    130.3 KB · Views: 100
  • 31FD3953-18F3-470E-ABB7-0914AAC9057A.jpg
    31FD3953-18F3-470E-ABB7-0914AAC9057A.jpg
    124.1 KB · Views: 100
  • 9C92C0C6-1498-4113-9BBC-E2EC34AD0D88.jpg
    9C92C0C6-1498-4113-9BBC-E2EC34AD0D88.jpg
    120.6 KB · Views: 100
  • DA26840B-5C35-440B-BC17-9C6AE79A991A.jpg
    DA26840B-5C35-440B-BC17-9C6AE79A991A.jpg
    128.7 KB · Views: 101
  • EFF9B28B-3A46-4A0F-AB41-4BDDA7C50DA8.jpg
    EFF9B28B-3A46-4A0F-AB41-4BDDA7C50DA8.jpg
    176.1 KB · Views: 100
  • 8DDF7282-2C1F-4D18-9735-92612B350FA6.jpg
    8DDF7282-2C1F-4D18-9735-92612B350FA6.jpg
    141.5 KB · Views: 101
  • DBF5FF1F-D152-4F3E-880E-23DE05A6C4DC.jpg
    DBF5FF1F-D152-4F3E-880E-23DE05A6C4DC.jpg
    198.6 KB · Views: 101
  • A127B256-57C4-4C13-A3D7-0D1822A06DDB.jpg
    A127B256-57C4-4C13-A3D7-0D1822A06DDB.jpg
    154.3 KB · Views: 101
  • AA5B25E1-A4F1-4F78-AAD5-2A8C065F61A5.jpg
    AA5B25E1-A4F1-4F78-AAD5-2A8C065F61A5.jpg
    126.4 KB · Views: 100

Τα atmos ηχεία έχουν αυτά τα ποδαράκια από τη μάνα τους ή είναι ιδιοκατασκευη?

Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Σήμερα δοκιμή 3 αρχεία 4Κ και ναι το Scorpio player με την τελευταία αναβάθμιση τα έπαιξε όλα. Αντιθέτως είχα πρόβλημα με το film που πριν τα έπαιζε τώρα δεν παίζει ο dts ήχος ενώ το kodi αρνείται να παίξει χωρίς σπασίματα την εικόνα . Να θυμήσω ότι έχω το Xbox one s και μετά από το σημερινό πιστεύω ότι και αυτό μπορεί να παίξει τα πάντα αρκεί να υπάρχει η σωστή εφαρμογή.