XBOX One S/X

Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Εντάξει ...Ένας χρόνος για να δώσουν εικόνα που τσακίζει Κόκκαλα στις μεγάλες ίντσες .
Υποδειγματική μετατροπή από HDR σε SDR,λεπτομέρεια -χρωματική συμπεριφορά ,καθαρότητα ,ανάγλυφη cine εικόνα στο πανί .

Πολλά συγχαρητήρια στην κοινότητα του kodi για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν ...Αλλά και στην Microsoft που επέτρεψε εκτός από τα online add on να δούμε επιτέλους και τα βαριά αυτά αρχεία (Hevc) στο kodi.

Attachments

• 066B8BDB-E550-48D2-A8A1-606A10D357F5.jpg
    066B8BDB-E550-48D2-A8A1-606A10D357F5.jpg
    219 KB · Views: 106
  • F71E9350-DE33-4DC8-9637-C6C87CEA0766.jpg
    F71E9350-DE33-4DC8-9637-C6C87CEA0766.jpg
    107.7 KB · Views: 104
  • 128E5E4B-DA99-4449-A3F0-F7117BA07031.jpg
    128E5E4B-DA99-4449-A3F0-F7117BA07031.jpg
    119.6 KB · Views: 104
  • 8754919C-7B2A-4307-AFE4-133026BD2112.jpg
    8754919C-7B2A-4307-AFE4-133026BD2112.jpg
    128.5 KB · Views: 105
  • 5367CC69-C3A1-4E3E-9337-ACC88B457180.jpg
    5367CC69-C3A1-4E3E-9337-ACC88B457180.jpg
    117.8 KB · Views: 103

Κυρίες και Κύριοι είμαι στην ευχάριστη θέση μετά την χθεσινή αναβάθμιση που είχαμε στο kodi 18.0-RC5.
Πλέον διαβάζει γρήγορα ΚΑΙ τα 4K HEVC HDR αρχεία .

Αυτά όλα για το X δέστε τι γίνεται στην έκδοση Xbox S.

θα το τσεκαρω το βραδυ και θα σας πω...

Το θέμα είναι παίζει hdr η το κάνει πάλι hardware acceleration

Χμμμ ...
Όχι δεν παίζει HDR ...
Βάλε το Billy Lynn’s long half time και σύγκρινε το με την εφαρμογή της Microsoft που παίζει το HDR.
Πληροφοριακά με την τηλεόραση της Sony OLED δεν μπόρεσα να δω διαφορά ,στην μοναδική ταινία που υπάρχει διαφορά τουλάχιστον για τα αρχεία που έχω hevc hdr είναι το the Meg ...όπου εκεί χωρίς HDR απλά δεν .
Είναι πλέον σαφες ότι υπάρχει διαφορετική συμπεριφορά του HDR στις τηλεοράσεις -κατασκευαστή αυτός ήταν ο λόγος που άνοιξα την εικόνα στις μεγάλες ίντσες και απλά το hardware του X με player το σημερινό kodi ζωγράφιζε στο πανί ακόμη και με αρχεία wep-rip.

Τότε Μάκη μάλλον δεν έχεις δει hdr απλά η εικόνα δεν συγκρινεται. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. No hdr no party Microsoft

Γιώργο τα περισσότερα αρχεία μου είναι 4K με hdr ,ορισμένα από αυτά έχουν δει το φως στο παρόν νήμα .
Συγχρόνως δουλεύω από χόμπι antroit- ios-Microsoft.
Δεν παύει όμως αυτήν την στιγμή το kodi όπως είναι διαμορφωμένο στην πλατφόρμα της Microsoft για το σήμερα μιλάμε και μετά την τελευταία αναβάθμιση με το hardware του X ...Ξεγυμνώνει τα fake αρχεία με HDR.

4K αρχεία δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα τους κοστίζει ο εξοπλισμός ,σαφέστατα όμως η κωδικοποίηση σε HEVC codec με HDR είναι ανώτερη από το H264 όπως και σε ορισμένα παιχνίδια 4K με HDR τα γραφικά είναι εξωπραγματικά .

εμενα που δεν μου εχει βγαλει ηχο ποτε το ΚΟDI τι να φταιει αραγε...εχω ψαξει ολα τα φορουμ αλλα λυση δεν πηρα

Λοιπόν!! Στο Xbox s, μέσω kodi, επιτέλους έχουμε 4k hevc hdr playback!!
Εικόνα, κίνηση, χρώματα από άλλο πλανήτη.

Ευχαριστούμε Μάκη για την ενημέρωση.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εννοείται βέβαια μέσω τοπικού δικτύου.

εκανες καποια ρυθμιση περιεργη?
γιατι εμενα παιζει κανονικα το 4k αρχειο,αλλα δεν κλειδωνει σε hdr..

Α ναι sorry, το αρχείο προς αναπαραγωγή ήταν hdr αλλά η τηλεόρασή μου δεν υποστηρίζει hdr, οπότε αναφερόμουν μόνο σε σωστό decoding του 4k hevc και όχι του hdr.

Α ναι sorry, το αρχείο προς αναπαραγωγή ήταν hdr αλλά η τηλεόρασή μου δεν υποστηρίζει hdr, οπότε αναφερόμουν μόνο σε σωστό decoding του 4k hevc και όχι του hdr.

...μα λεω και εγω τι δεν εχω κανει...:cool4::cool4:

Έχει δοκιμάσει κανείς μεταφορά αρχείων μέσα από το file manager του Kodi μέσω NFS? Η max ταχύτητα που πιάνω είναι 7.9ΜΒ/s

Πριν από λίγο ...ακατάλληλο για μικρά παιδιά .
https://youtu.be/8KR3WEUMru8

Visuals:

- Base Consoles: 1080p native on PS4, XBO is also 1080p but blurrier. Signs of reconstruction to 1080p on XBO.
- PS4 Pro 1620p but shows more visible reconstruction artifacts (similar to XBO) on hair etc immediately after a scene change.
- PS4 Pro version does appear slightly sharper, but the X version looks 'cleaner', doesn't have the amount of specular sheen/aliasing the Pro shows.
- The makeup is exactly the same as the 1 shot demo, and in turn exactly the same as RE7's Pro/XBX versions.
- Pixel count is the same on both, no mentions of dynamic scaling on either.
- Textures and geometry are the same on all 4 console versions.
- Motion blur is higher quality on Pro/XBX compared to base.
- SSR are more dithered on the PS4/Pro compared to XBO/XBX.
- Disabling Film Grain does 'improve' the image quality very slightly but it's not really a notable difference.
- XBX has higher quality shadows and AO compared to XBO (no comment on how it compared to PS4 family)
- The motion blur in the game is per-object, not based on camera.

Performance:

- All consoles target 60 FPS, Pro has more drops but they don't linger long enough.
- In some tested areas, XBX dropped frames where Pro did not (notable in cut-scenes).
- XBX has generally higher avg frame rate.
- Base consoles have a lot of drops, from 40's to 50's. PS4 fares better than XBO.
- Base consoles would have been much better with a 30 FPS cap.

Έχει δοκιμάσει κανείς μεταφορά αρχείων μέσα από το file manager του Kodi μέσω NFS? Η max ταχύτητα που πιάνω είναι 7.9ΜΒ/s

Από windows pc έχει κανονικές ταχύτητες. Από Nas (xpenology) είχε τον παραπάνω περιορισμό. Αλλάζοντας MTU στο Nas από 1500 σε 2000 οι ταχύτητες είναι πλέον κανονικές και από το Nas. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο η αλλαγή mtu ή η επανεκκίνηση δικτύου στο NAS

Είναι προφανές ότι το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες ...
Μιας και το έφερε η συζήτηση και υπάρχουν πολλοί που παίζουν pro .
Το σημερινό pro μπορεί να έχει χάσει κάποιες αποκλειστικότητες από το fifa δεν παύει όμως το σημερινό να είναι το καλύτερο pro μιας και τρέχει native 4K με HDR όχι fake που δίνει ρέστα στην ποιότητα των γραφικών στο X.
Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με την κονσόλα της Sony-pro για το πως τρέχει εκεί το παιχνίδι .

Για όσους έχουν τηλεόραση Sony με HDR απενεργοποιήστε το 4 2 2 στις ρυθμίσεις ,δημιουργεί πρόβλημα σε ορισμένες το αναφέρει και η Microsoft.
Έφαγα πολλές ώρες για να καταλάβω τι συμβαίνει .
Καλή διασκέδαση.

Από windows pc έχει κανονικές ταχύτητες. Από Nas (xpenology) είχε τον παραπάνω περιορισμό. Αλλάζοντας MTU στο Nas από 1500 σε 2000 οι ταχύτητες είναι πλέον κανονικές και από το Nas. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο η αλλαγή mtu ή η επανεκκίνηση δικτύου στο NAS

Καλά κάνεις και ενημερώνεις .