Xbox Series X/S

Re: Απάντηση: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Ωραία μαζί σου, γιατί βγάζεις όμως κονσόλα?? Την καις έτσι, αν είναι να το γυρίσει μόνο σε συνδρομές, μην βγάλει κάν κονσόλα και ξοδεύει τσάμπα χρήματα. Να στο ξαναπώ πάλι ότι ένα παιχνίδι του ps4 σε μια εβδομάδα έβγαλε όσο το gamepas σε ένα χρόνο, για να είναι βιώσιμο το gamepass και να βγάζει μπόλικα και καλά παιχνίδια πολύ πρόχειρα πρέπει να ξεπεράσει τα 150 εκ. συνδρομές με minimum 15-20 ευρώ το μήνα, μόνο έτσι έχει ελπίδες να σταθεί επάξια στην αγορά και να προσφέρει ποιότητα, τα νούμερα που έχει τώρα είναι απλά αστεία για να σταθεί στην αγορά και για αυτό ρίχνει το βάρος στην κονσόλα η Microsoft, μην ξεχνάς ότι ζήτημα να το έχει 10%-15% των χρηστών Xbox...μπορεί κάποια στιγμή να είναι το νέο Best Thing, άλλα μέχρι τότε πρέπει να φάει πολλά ψωμιά και να περάσει καιρός.

Υ.Γ. Η συνδρομή που λες είναι πάμφθηνη, δεν βγάζεις λεφτά έτσι, μόνο σε διάστημα ένα μήνα έχω αγοράσει 3 παιχνίδια στο ps4 και έχω σκάσει 210 ευρώ, μόλις σε ένα μήνα!!! Χοντρικά σκάω πάνω από 600 ευρώ τον χρόνο (minimum) σε games για το ps4 για αυτό βγάζει λεφτά η sony και ταΐζει τα studio για να βγάζουν παιχνίδια. Ενα παιχνίδι σαν το Ghost of Tsushima ξεπερνάει σε παραγωγή τα 100m, βασικά όσα χρήματα βγάζει το gamepass όλο μέσα σε ένα χρόνο, πως ακριβώς θα χρηματοδοτηθεί αυτό το παιχνίδι με τα ψίχουλα του Gamepass?

If Satya Nadella's company isn't doing well at persuading us to buy consoles and games, that's probably because it doesn't really want to. What it wants to sell us is Game Pass subscriptions. Viewed as a pitch for a couple of years' worth of an entertainment service at 10 dollars a month, rather than as a pitch for a 500-dollar piece of consumer electronics, yesterday's showcase was far more effective: a broad range of enticing games that don't need to blow us away in the here and now if we can check them out at our leisure in future. With the streaming service xCloud to be included in Game Pass Ultimate subs, the matter of which boxes these games will be playable on also becomes a potential moot point. Microsoft is playing a different game altogether to Sony, and it would be a mistake to judge its performance on the standards of a decades-old PR war that, at the highest level, its executives probably consider a strategically irrelevant and rather old-fashioned sideshow.
https://www.eurogamer.net/articles/2020-07-24-microsoft-still-hasnt-made-the-case-for-xbox-series-x

Εντάξει ανάλογα το κόστος ανάπτυξης του κάθε τίτλου πχ το halo inf τελικά μπορεί να είναι μία φθηνή παραγωγή και όχι ΑΑΑ. Το μοντέλο δεν είναι λάθος απλώς δεν δικαιολογεί ακόμα την αγορά καινούριας κονσόλας . Μέχρι τώρα στην ερώτηση γιατί να πάρω XsX δεν υπάρχει άλλη απάντηση από το επειδή βγάζει 12τφ.

Re: Απάντηση: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Βασικά ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θέλουν, γνώμη μου είναι ότι το κρατάνε δίπορτο, ότι κάτσει, για αυτό και βγάλανε και δυνατή κονσόλα και παλεύουν και με το Gamepass....αν δεν τους ενδιέφερε η κονσόλα θα έβγαζαν ένα κουτάκι σαν το Google strada ίσα ίσα για να έχεις τα χειριστήρια και τέλος, μια χαρά θέλουν να πουλήσουν και κονσόλες και παιχνίδια σε δισκάκια, για αυτό μας έχουν τρελάνει και με τα specs της κονσόλας.

Απάντηση: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Είναι σαν να ρωτάς αν η Ms θέλει να πουλήσει μόνο windows και office γιατί βγάζει και το surface book των 3.000 ...

Λες να κερδίζει κάτι από τα surface η Ms όταν τα προϊόντα της τρέχουν σε όλα τα PC και κινητά ;

Δεν περιμένει κέρδος από το hardware . Ίσως το έχει δει ότι το να κυνηγάς σε πωλήσεις μια αντίπαλη κονσόλα που έχει φανατικό κοινό δεν έχει νόημα ακόμη και αν βγάζεις το καλύτερο hardware . Θα συνεχίσει να βγάζει κονσόλες για όσο χρειάζεται . Δηλαδή όσο υπάρχουν άτομα σαν και εμένα που δεν θέλουν να αναβαθμίσουν το PC για να παίξουν παιχνίδια ή θέλουν με το ίδιο κόστος να διαχωρίζουν το gaming από το PC που πλέον θα είναι για δουλειά. Πέρα από το gaming δεν μου χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα laptop και μια καλή κάρτα ήχου για να κάνω την δουλειά μου.

Είμαστε σε μια μεταβατικη περίοδο . Η Ms διαλέγει έναν νέο δρόμο . Και ίσως το φημολογούμενο series S τελικά να μην είναι μια φτηνή έκδοση της κονσολας αλλά η επόμενη all digital κίνηση σε στυλ stadia ....

Να σου θυμίσω ότι μπορεί να έχεις το game pass και σε κάποιους αρκεί μόνο αυτό , αλλά αυτό δεν αναιρει την ανάγκη για αγορά κάποιου παιχνιδιού ή πακέτου . Μπορεί πχ να παίζω το Ori όσο έχω συνδρομή αλλά όταν θα κατέβει και θέλω να το έχω θα πρέπει να το αγοράσω . Ή είμαι τόσο πορωμενος που θα αγοράσω το πακέτο K.I.T. για το Rocket league ή τον Spawn για το mortal combat . Μην το βλέπεις ξερά μια συνδρομή . Δεν μπορείς να λες ότι στο PlayStation υπάρχουν μόνο hardcore gamers που αγοράζουν 70 παιχνίδια και στο Xbox μονο casual παίκτες των 9.99/μήνα ....
Και αλλο έσοδα , άλλο κέρδος . Πόσο κόστισε το the last of us για να γίνει και πόσα έσοδα είχε ; Κάνε την πράξη αν γνωρίζεις τα νούμερα και πες μας το κέρδος . Εδώ πάντως ανακοινώθηκε ότι η Ms αύξησε και άλλο τα έσοδα της από τις συνδρομές . Εσύ λες να κάτσει να ασχολείται με το να παράγει μια κονσόλα που θα της κοστίζει 450 και θα την πουλάει 500 για να κερδίσει τον πόλεμο των τιμών; Δεν νομίζω ...

Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Introducing the Largest, Most Creatively Diverse Games Lineup in Console History, Led by Halo Infinite - Xbox Wire....https://news.xbox.com/en-us/2020/07/23/xbox-games-showcase-news-and-announcements/

Αναλυτικά όλα όσα ανακοινώθηκαν. H Microsoft έκανε επίδειξη ισχύος για όσους δεν το κατάλαβαν. Xbox game pass ultimate λέγεται το υπερόπλο και μελλοντικά και Project x cloud το μέλλον του Gaming. Και άσε τους άλλους να αγοράζουν δισκάκια.:D

Απάντηση: Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

CrossfireX’s impressive campaign trailer was rendered on PC and not on Xbox Series X

ωραία στην ουσία δηλαδή δεν έδειξαν τίποτα από την κονσόλα :)

https://www.youtube.com/watch?v=H9yYrn8DYmA
Ήταν event για τα παιχνίδια των Ms studio . Το λέω ξανά . Η Ms θεωρεί πλέον και πρέπει να το χωνέψουμε όλοι , την κονσόλα ένα επιπλέον εργαλείο για τις υπηρεσίες της . Αυτό ή θα σημαίνει το τέλος της Ms από το gaming ή το τέλος εποχής για τις κονσόλες .
Εγώ στοιχηματιζω στο δεύτερο .

Re: Απάντηση: Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Αυτό ή θα σημαίνει το τέλος της Ms από το gaming ή το τέλος εποχής για τις κονσόλες .
Εγώ στοιχηματιζω στο δεύτερο .

Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Sony και Microsoft θα τα κονομάνε από διαφορετικά target group. Από τη μια ΑΑΑ exclusives σε συνδιασμό με ΑΑΑ 3rd party με λίγο χειρότερη απόδοση (και αυτό με επιφύλαξη), από την άλλη gamepass με φθηνότερης παραγωγής και μεγάλης ποσότητας παιχνίδια και cross platform στα ΑΑΑ 3rd party.

2 στοιχεία που καλό είναι να λάβει κάποιος υπόψη:
-Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που δε χωνεύει το άυλο, κυρίως οι παλαιότεροι και hardcore gamers με συλλογές, special edition κλπ. που ξοδεύουν και τα πολλά λεφτά.
-Το ότι η MS δίνει βάση στο gamepass υποδηλώνει, όπως και προαναφέρθηκε, πως δε δίνει κυρίως σημασία στην ίδια την κονσόλα αλλά τις συνδρομές. Το να χρησιμοποιήσει το X σαν μέσο διεύρυνσης του gamepass από μόνο του δείχνει τη διαφορά φιλοσοφίας.

Αυτό που ξέρω είναι ότι παλιότερα έπρεπε να έχεις pc, ps, nintendo και xbox για να είσαι κομπλε. Στη νέα γενιά αρκεί pc και ps5 (δε τη βλέπω και πολύ θερμή τη nintendo).
Σε κανα 6αρι χρόνια βλέπουμε...

Το ότι η MS δίνει βάση στο gamepass υποδηλώνει, όπως και προαναφέρθηκε, πως δε δίνει κυρίως σημασία στην ίδια την κονσόλα αλλά τις συνδρομές

Περι του λόγου του αληθές

Jason Schreier of
@Bloomberg

β€œI don’t think Microsoft cares if you buy an Xbox Series X”
https://twitter.com/VirtuaMe/status.../iframe/2/twitter.min.html1286804055076069376

CrossfireX’s impressive campaign trailer was rendered on PC and not on Xbox Series X

ωραία στην ουσία δηλαδή δεν έδειξαν τίποτα από την κονσόλα :)

Ξεχνάς πολύ εύκολα ή δεν γνωρίζεις. Το ίδιο έχει κάνει η Sony πολλές φορές...

https://www.videogamer.com/news/batman-arkham-knights-e3-ps4-conference-demo-was-running-on-pc

Για να μην σε πάω παλιότερα στο demo του Killzone για το PS3 που ήταν 100% κοροϊδία (prerendered).

https://arstechnica.com/gaming/2017...veals-story-of-legendary-e3-bullshot-in-2005/

-Το ότι η MS δίνει βάση στο gamepass υποδηλώνει, όπως και προαναφέρθηκε, πως δε δίνει κυρίως σημασία στην ίδια την κονσόλα αλλά τις συνδρομές.

"Χωρίς να δίνει σημασία στην κονσόλα της" και έχει ξεβρακώσει με το Xbox Series X την Sony σε θέμα hardware (ισχύος , lattency κτλ).

Δηλαδή αν έδινε σημασία κιόλας φαντάσου τι θα γινόταν.:Banane0:

Η αλήθεια είναι ότι η Microsoft χτυπάει παντού , και σε hardware (με 2 κονσόλες εκ των οποίων η μια η πιο δυνατή μακράν) και σε games (22 exclusive ανακοινώθηκαν) και σε services.

Η Sony έχει μείνει με το μόνο που ξέρει να κάνει καλά , ΑΑΑ games τα οποία θα πουλάνε καλά σε φυσική μορφή όπως παλιά. Σε όλα τα υπόλοιπα δεν μπορεί να ακολουθήσει , δεν έχει ούτε το μέγεθος ούτε την τεχνογνωσία.

Ναι είδαμε και κατά πόσο το hardware και μόνο έχει κρίνει την πορεία της κάθε εταιρείας στις κονσόλες και την προσφορά της στο gaming.
Αντιλαμβάνεσαι ότι αρκετοί που γράφουμε εδώ είχαμε στο παρελθόν και κονσόλες της Microsoft έτσι?

Πάλι μιλάς για μεγέθη και τεχνογνωσία. Στο συγκεκριμένο τομέα του gaming τι μέγεθος ακριβώς έχει και τι τεχνογνωσία έχει προσφέρει σε σχέση με τους άλλους? Ούτε ένα Halo της προκοπής δεν παρουσίασε, δηλαδή αν το παίζουμε στο cloud στα 60fps τι σημασία έχει?

Όλα θα φανούν στην πορεία. Πάντως εκτός από τα AAA exclusive games σε όλα τα υπόλοιπα η MS υπερτερεί κατά πολύ.

To Playstation δεν με πείθει να κάνω θυσία σε χειριστήριο , γραφικά , services κτλ για να παίζω πχ. Ghost of Tsushima που θα τελειώσει σε 40 ώρες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Sony και Microsoft θα τα κονομάνε από διαφορετικά target group. Από τη μια ΑΑΑ exclusives σε συνδιασμό με ΑΑΑ 3rd party με λίγο χειρότερη απόδοση (και αυτό με επιφύλαξη), από την άλλη gamepass με φθηνότερης παραγωγής και μεγάλης ποσότητας παιχνίδια και cross platform στα ΑΑΑ 3rd party.

2 στοιχεία που καλό είναι να λάβει κάποιος υπόψη:
-Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που δε χωνεύει το άυλο, κυρίως οι παλαιότεροι και hardcore gamers με συλλογές, special edition κλπ. που ξοδεύουν και τα πολλά λεφτά.
-Το ότι η MS δίνει βάση στο gamepass υποδηλώνει, όπως και προαναφέρθηκε, πως δε δίνει κυρίως σημασία στην ίδια την κονσόλα αλλά τις συνδρομές. Το να χρησιμοποιήσει το X σαν μέσο διεύρυνσης του gamepass από μόνο του δείχνει τη διαφορά φιλοσοφίας.

Αυτό που ξέρω είναι ότι παλιότερα έπρεπε να έχεις pc, ps, nintendo και xbox για να είσαι κομπλε. Στη νέα γενιά αρκεί pc και ps5 (δε τη βλέπω και πολύ θερμή τη nintendo).
Σε κανα 6αρι χρόνια βλέπουμε...
Κάποτε mobile gaming ήταν Gameboy και κάτι προσπάθειες που τις έφαγε το μαύρο σκοτάδι όπως της Sega (εντυπωσιακό που έπαιρνε και tv tuner ) και το psp από τη sony . Σήμερα mobile gaming είναι tablet και κινητό και έχει μείνει η Nintendo να επιβιώνει από τους αποκλειστικους τίτλους . Κάπως έτσι βλέπω και το μέλλον στις κονσόλες . Θα μείνει η sony να βγάζει κονσόλες για τα αποκλειστικά παιχνίδια της και όλη η υπόλοιπη αγορά θα κινηθεί προς αυτό που κάνει η Ms .

Και εμενα μου αρέσει το φυσικό μέσο για αυτό η κονσόλα μου θα έχει και drive . Αλλά δεν παραβλέπω την ευκολία που αγόρασα ένα digital παιχνίδι για το PC και είναι άμεσα έτοιμο για εγκατάσταση σε Xbox μαζί με τα saves μου ... Μέχρι και η sony το είδε με την all digital έκδοση . Όσο μπορεί να έχει κέρδη μένοντας στο δικό της μοντέλο θα το συνεχίσει , αλλά κρατάει και μια πισινή γιατί κάτι βλέπει για το μέλλον που θα πρέπει και η ίδια να ακολουθήσει .