Xbox Series X/S

Δυστυχώς η οθόνη έχει γίνει η δεύτερη φύση μας.
Αναζητούμε τα κινητά, τις τηλεοράσεις, τις παιχνιδομηχανές και όλα τα τεχνολογικά αγαθά σαν βάλσαμο στη ψυχή μας και στην ουσία είναι η καταδίκη της.
Αναμενόμενο λοιπόν να ξεπουλήσει η νέα γενιά κονσολών που την υποδέχεται με προθυμία η νέα και παλιά γενιά των καταναλωτών.

Αναζητούμε τα κινητά, τις τηλεοράσεις, τις παιχνιδομηχανές και όλα τα τεχνολογικά αγαθά σαν βάλσαμο στη ψυχή μας και στην ουσία είναι η καταδίκη της.

Μεγάλη κουβέντα και κατά βάθος σωστή. Δυστυχώς θα την καταλάβουμε όταν συνειδητποιήσουμε ότι άλλα πράγματα έχουν αξία.....

Eνώ το PS5 δουλεύει σε νορμάλ θερμοκρασίες και αθόρυβα, το ΧΒΟΧ Χ ψήνεται στην κυριολεξία. Μάλλον αυτά τα 1-2 τεραφλόπς παραπάνω περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό....
Ασχημα τα νέα για το X, μάλλον έχουμε αντιστροφή των ρόλων όσο αφορά θερμοκρασίες λειτουργίας μεταξύ των δυο εταιριών...να και κάτι που δεν το περιμέναμε...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Eνώ το PS5 δουλεύει σε νορμάλ θερμοκρασίες και αθόρυβα, το ΧΒΟΧ Χ ψήνεται στην κυριολεξία. Μάλλον αυτά τα 1-2 τεραφλόπς παραπάνω περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό....
Ασχημα τα νέα για το X, μάλλον έχουμε αντιστροφή των ρόλων όσο αφορά θερμοκρασίες λειτουργίας μεταξύ των δυο εταιριών...να και κάτι που δεν το περιμέναμε...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Τι δεν περίμενες δηλαδή? Το σύστημα ψύξης που έχει να κάνει ακριβώς αυτό για το οποίο σχεδιάστηκε και να μην ακούγεται σαν αεροπλάνο?

Και μιας και μιλάμε για την υλοποίηση του hardware σύμφωνα πάντα με το παρακάτω video είναι καλό να το δούμε .
Προσωπικά θα σταθώ σε δυο λεπτομέρειες .
Στο θέμα της ψύξης ήταν κάτι το αναμενόμενο μιας και την υβριδική-ψύξη την είδαμε για πρώτη φορά στο Xbox one X.
Μου έκανε εντύπωση η προστασία της πλακέτας μέσα στο αλουμίνιο αφού σαν υλικό έχει τις ιδιότητες αυτές που δουλεύει και σαν ψύκτρα .
Δηλαδή η πλακέτα με λίγα λόγια δεν είναι χύμα ...μέσα στο σασί .
Σύμφωνα πάντα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διάβασα μιλάει για υλοποίηση τσιπ στον ήχο με ότι αυτό συνεπάγεται δηλαδή μιλάμε για υλοποίηση hardware που σίγουρα θα συνεργαστεί και με το software.
Κατά την άποψη μου μιας και το Xbox series X είναι πιο δυνατό υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσει σε ποιότητα ήχου το Xbox one X.
Είναι λογικό να τα δούμε το τι ακριβώς συμβαίνει και στην πράξη ...αυτό όμως αργότερα .
https://youtu.be/7Fjn4GRw8qE

Πάντως ωραία μπίζνα έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με τους απανταχού reviewers....αντί να πληρώνουν οι εταιρείες ορδές υπαλλήλων για marketing κλπ, στέλνουν στους πορωμένους από ένα κομμάτι (τους το χαρίζουν κιόλας) και καθάρισαν.....
Δεν είναι αμελητέο το cost saving όταν μιλάμε για μεγέθη Microsoft/Sony κλπ....

Re: Απάντηση: Xbox Series X/S

Πάντως ωραία μπίζνα έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με τους απανταχού reviewers....αντί να πληρώνουν οι εταιρείες ορδές υπαλλήλων για marketing κλπ, στέλνουν στους πορωμένους από ένα κομμάτι (τους το χαρίζουν κιόλας) και καθάρισαν.....
Δεν είναι αμελητέο το cost saving όταν μιλάμε για μεγέθη Microsoft/Sony κλπ....

Ειναι, κατ' αναλογία με τις διαφημιστικές, αδιανόητο το κέρδος που εχουν απο τους You-Tubers...

Προσωπικά δεν θα μπω καν στην διαδικασία να σχολιάσω τα κέρδη από τις διαφημίσεις .
Θα μπω στην ουσία ....
Η παρουσίαση ήταν πολύ καλή μιας και εκεί ήταν παρών οι μηχανικοί που σχεδίασαν την υλοποίηση του Hardware του Xbox series X.
Αλήθεια πως είδατε την παρουσίαση του αντίστοιχου ανταγωνιστή -Sony PS5;
Έχει καμία σχέση η ποιότητα -Hardware Xbox σύμφωνα πάντα με τα video που είδαμε με το αντίστοιχο της Sony?

Ειλικρινά δεν είχα σκοπό να σχολιάσω την υλοποίηση του Hardware αλλά να ....
Από την άλλη νομίζω ότι θα πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο κατά την ταπεινή μου άποψη .

Δεν είμαι μηχανικός/designer να σχολιάσω την υλοποίηση. Και τι να σχολιάσουμε; αφού όλα είναι καστομιές για το συγκεκριμένο προϊόν.

Οπως σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, η επιτυχία ή όχι θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Re: Απάντηση: Xbox Series X/S

Δεν είμαι μηχανικός/designer να σχολιάσω την υλοποίηση. Και τι να σχολιάσουμε; αφού όλα είναι καστομιές για το συγκεκριμένο προϊόν.

Οπως σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, η επιτυχία ή όχι θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Ετσι ακριβώς, ασχολούμαστε με πράγματα που δεν απασχολούν ούτε το 1% από αυτούς που θα πάρουν την κονσόλα. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν και δεν θέλουν να μάθουν πως είναι η κονσόλα μέσα, αδιάφορο εντελώς, στην κονσόλα ΜΟΝΟ τα παιχνίδια μετράνε, το έχουμε πει χιλιάδες φορές...θα φανεί στο μέλλον τι θα γίνει από τις πωλήσεις. Το μόνο σημαντικό που είδα όσον αφορά το άνοιγμα και από τις 2 κονσόλες είναι ότι μάλλον θα είναι αθόρυβες και οι 2 και ότι το ps5 παίρνει εύκολα m2 ssd μέσα που είναι πολύ σημαντικό, όλα τα άλλα είναι εντελώς ΑΔΙΑΦΟΡΑ και δεν έχει νόημα να το συζητάμε περαιτέρω. Ψυρίζουμε την μαιμού χωρίς λόγο για προϊόντα μάλιστα που ΔΕΝ έχουν κυκλοφορήσει ακόμα και μόνο υποθέσεις και αερολογίες γράφουμε.

Προσωπικά δεν θα μπω καν στην διαδικασία να σχολιάσω τα κέρδη από τις διαφημίσεις .
Θα μπω στην ουσία ....
Η παρουσίαση ήταν πολύ καλή μιας και εκεί ήταν παρών οι μηχανικοί που σχεδίασαν την υλοποίηση του Hardware του Xbox series X.
Αλήθεια πως είδατε την παρουσίαση του αντίστοιχου ανταγωνιστή -Sony PS5;
Έχει καμία σχέση η ποιότητα -Hardware Xbox σύμφωνα πάντα με τα video που είδαμε με το αντίστοιχο της Sony?

Ειλικρινά δεν είχα σκοπό να σχολιάσω την υλοποίηση του Hardware αλλά να ....
Από την άλλη νομίζω ότι θα πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο κατά την ταπεινή μου άποψη .

Πες μας βρε συγκεκριμένα τι δεν σου άρεσε.
Στο κάτω κάτω, στην ίδια πλατφόρμα στηρίζονται.

Μου άρεσε πολύ που τα πτερύγια αφαιρούνται εύκολα που θα βοηθησει πολύ σε custom looks.
Αισθηση μου έκανε και η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ψυκτρα οπως και η εσωτερική dedicated θύρα για nvme δίσκο.
Πχ την τελευταία την θεωρώ καλύτερη σαν λύση απο την εξωτερική θύρα του XBOX. Ισως να αποδειχτει και πιο γρήγορη σην πράξη.

Ολα αυτά βεβαια θα βγουν στη φορα μεσα στην πρωτη εβδομαδα κυκλοφορίας τους.

Άστο καλύτερα ...Ένας μόνο το ανέφερε .
Εκτός αν έχεις απευθείας σύνδεση με τον συγκεκριμένο https://techblog.gr/videogames/xbox-series-x-entelos-athoryvo-omos-ekpempei-ypervoliki-thermotita/

Όμως, φαίνεται πως ο αέρας που δραπετεύει μπορεί άνετα να ζεστάνει ένα δωμάτιο, σύμφωνα με αναφορά.

Μια χαρά αν συμβαίνει.
Μόνος τα βράδια στον καναπέ με την κουβερτούλα και το xbox να σπάει την υγρασία με τη ζεστασιά του.
Το καλοκαίρι θα παίζει air condition οπότε είμαστε μια χαρά.

Δεν μου φαινεται τιποτα παραλογο.

Ζεστο αερα ειναι η δουλειά του να βγαζει. Αν το κάνει, ολα καλά.
Το PS5 δηλαδη θα βγάζει κρύο?
Μπορει να εχει λιγο μεγαλύτερη κατανάλωση το X λογω δυνατότερης GPU αλλα δεν θεωρώ οτι θα ανηκει σε αλλη ενεργειακή κατηγορία.

Μονο θεωρητικά, απο αυτα που βλέπω, αντιλαμβάνομαι οτι και οι δύο εταιρείες εχουν σκεφτεί σοβαρά το κομμάτι της ψύξης.

Δεν μου φαινεται τιποτα παραλογο.

Ζεστο αερα ειναι η δουλειά του να βγαζει. Αν το κάνει, ολα καλά.
Το PS5 δηλαδη θα βγάζει κρύο?
Μπορει να εχει λιγο μεγαλύτερη κατανάλωση το X λογω δυνατότερης GPU αλλα δεν θεωρώ οτι θα ανηκει σε αλλη ενεργειακή κατηγορία.

Μονο θεωρητικά, απο αυτα που βλέπω, αντιλαμβάνομαι οτι και οι δύο εταιρείες εχουν σκεφτεί σοβαρά το κομμάτι της ψύξης.
Τα σημερινά post θεωρούνται φυσιολογικά;

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk