ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ Η DIGEA (24-09-2009)

H Αλβανία έχει ήδη...6 κανάλια HD! (και όχι 2 που ανέφερε ο κος Κτενίδης, έστω και αν κάποια δεν εκπέμπουν 24/24). Η Βουλγαρία επίσης έχει 6 απο την Bulsatcom και 1 απο την ITV Partner. Τα Σκόπια θα έχουν πλήρη κάλυψη επίγειας ψηφιακής πριν τα τέλη του 2010
Γενικότερα πάντως όλες οι χώρες έχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα κάλυψης περιοχών με επίγεια ψηφιακή και τελικού switch off και μόνο στην Ελλάδα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες (προφανώς και να έδιναν ξέρουν πως δεν θα τις τηρούσαν....)

Οι εκπομπές της Digea είναι καθαρά δοκιμαστικές, για αυτό και επιλέχθηκε το Ξυλόκαστρο. Υπάρχουν πολλά προβλήματα αυτή τη στιγμή, που με τις επαναλαμβανόμενες δοκιμές αναμένεται να λυθούν. Και η ΕΡΤ Ψηφιακή όταν έχει ξεκινήσει, είχε κολλήματα και παγώματα, παρότι διέθετε σαφώς καλύτερο εξοπλισμό και φυσικά μεγαλύτερη τεχνογνωσία. Πιστεύω και εγώ ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κρίνουμε. Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται από την Digea, με τα δελτία τύπου κτλ, είναι περισσότερο θέμα marketing.

H Αλβανία έχει ήδη...6 κανάλια HD! (και όχι 2 που ανέφερε ο κος Κτενίδης, έστω και αν κάποια δεν εκπέμπουν 24/24). Η Βουλγαρία επίσης έχει 6 απο την Bulsatcom και 1 απο την ITV Partner. Τα Σκόπια θα έχουν πλήρη κάλυψη επίγειας ψηφιακής πριν τα τέλη του 2010
Γενικότερα πάντως όλες οι χώρες έχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα κάλυψης περιοχών με επίγεια ψηφιακή και τελικού switch off και μόνο στην Ελλάδα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες (προφανώς και να έδιναν ξέρουν πως δεν θα τις τηρούσαν....)

Εχεις πολυ δικιο, δικο μου το λαθος και ηθελα να το διορθωσω κι εγω.

Ευχαριστω.

Νομιζω, επισης οτι η συνδρομη ειναι στο 1/3 απο αυτην της Nova και οχι στο μισο οπως εγραψα.

ΥΓ Το Πανος ειναι μια χαρα φιλε μου.

Last edited:
Οι εκπομπές της Digea είναι καθαρά δοκιμαστικές, για αυτό και επιλέχθηκε το Ξυλόκαστρο. Υπάρχουν πολλά προβλήματα αυτή τη στιγμή, που με τις επαναλαμβανόμενες δοκιμές αναμένεται να λυθούν. Και η ΕΡΤ Ψηφιακή όταν έχει ξεκινήσει, είχε κολλήματα και παγώματα, παρότι διέθετε σαφώς καλύτερο εξοπλισμό και φυσικά μεγαλύτερη τεχνογνωσία. Πιστεύω και εγώ ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κρίνουμε. Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται από την Digea, με τα δελτία τύπου κτλ, είναι περισσότερο θέμα marketing.

Η λογική μας λέει ότι είναι δοκιμαστικές εκπομπές.
Τα ΜΜΕ (προφανώς από δελτίο τύπου της Digea ) αναφέρουν κανονικές εκπομπές και να πάμε να πάρουμε δέκτες.:rifle:

ρε παιδια προβλημα....
Αν καταλαβα καλα η G10 42αρα που εχω,εχει mpeg 4 σωστα?
Μενω λουτρακι,ξερω οτι απο ξυλοκαστρο εχει ξεκινησει εκπομπη ψηφιακων,παω λοιπον στο κουπι tv το οποιο αν πατησεις 1 φορα βγαινει αναλογικη και δευτερη φορα ψηφιακη
κανω λοιπον σκαν στο ψηφιακο και βρισκει ενα καναλι στη συχνοτητα 43 το οποιο ομως δειχνει μαυρο
Να πω πως η κεραια μου δειχνει εκει που πρεπει αρα απο εκει ειμαι ενταξει
Καμια βοηθεια??

Δοκίμασε να κεντράρεις την κεραία σου καλύτερα.Επίσης πιθανόν τα κανάλια να μην εκπέμπουν συνεχώς σταθερά σε σήμα,μπορεί να φταίει η θέση ή η περιοχή που έχεις την εγκατάσταση σου συνολικά,είτε η τηλεόραση σου έχει τελικά ασυμβατότητα με ότι εκπέμπεται.
Τα ίδια προβλήματα υπήρχαν και με τα κανάλια της EPΤ στις πρώτες τηλεοράσεις με Mpeg2.Είναι θέμα κάθε κατασκευαστή τι πραγματικά έχει φτιάξει και τι διαφημίζει σε κάθε μοντέλο.

Last edited:
Απάντηση: Re: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ Η DIGEA (24-09-2009)

Η λογική μας λέει ότι είναι δοκιμαστικές εκπομπές.
Τα ΜΜΕ (προφανώς από δελτίο τύπου της Digea ) αναφέρουν κανονικές εκπομπές και να πάμε να πάρουμε δέκτες.:rifle:
πριν απο λιγο στο καναλι σταρ οτι ειναι κανονικες

ρε παιδια προβλημα....
Μενω λουτρακι,ξερω οτι απο ξυλοκαστρο εχει ξεκινησει εκπομπη ψηφιακων,παω λοιπον στο κουπι tv το οποιο αν πατησεις 1 φορα βγαινει αναλογικη και δευτερη φορα ψηφιακη
κανω λοιπον σκαν στο ψηφιακο και βρισκει ενα καναλι στη συχνοτητα 43 το οποιο ομως δειχνει μαυρο
Καμια βοηθεια??

θα δεις κανονικά αν κεντράρεις καλά την κεραία ... υπομονή θέλει , κάποια στιγμή θα αυξήσουν την ένταση ( μάλλον μειωμένη ένταση θα έχουν )

Η τηλεόραση πάντως δεν πρέπει να έχει πρόβλημα στη λήψη ...
Διάβασα κάπου ότι panasonic S10 ( η αμέσως μικρότερη δλδ ) δείχνει κανονικά τα κανάλια , αλλά αυτός βρίσκεται και δίπλα ...

ρε παιδια προβλημα....
Καμια βοηθεια??

Και εγώ Λουτράκι είμαι , ομοίως η δική μου υποστηρίζει Mpeg4 αλλά δεν βρίσκει τα κανάλια. Το περίεργο είναι οτι με την κάρτα του PC τα κατεβάζει όλα και τα δείχνει (έστω και με προβλήματα στα μισά). Η εκπομπή γίνεται συνεχώς , δεν εχω παρατηρήσει να σταματά ποτέ (θα δώ μάλιστα και τον γαύρο στο MEGA με Αρσεναλ μιας και η εικόνα είναι σαφως καλύτερη απο το αναλογικό εκτός αν το πετύχω σε HD). Έχω στείλει email να δω αν και τι θα απαντήσουν , προς το παρόν αναμένω και επλπίζω σε καλύτερες μέρες -bye-

Και εγώ Λουτράκι είμαι , ομοίως η δική μου υποστηρίζει Mpeg4 αλλά δεν βρίσκει τα κανάλια. Το περίεργο είναι οτι με την κάρτα του PC τα κατεβάζει όλα και τα δείχνει (έστω και με προβλήματα στα μισά). Η εκπομπή γίνεται συνεχώς , δεν εχω παρατηρήσει να σταματά ποτέ (θα δώ μάλιστα και τον γαύρο στο MEGA με Αρσεναλ μιας και η εικόνα είναι σαφως καλύτερη απο το αναλογικό εκτός αν το πετύχω σε HD). Έχω στείλει email να δω αν και τι θα απαντήσουν , προς το παρόν αναμένω και επλπίζω σε καλύτερες μέρες -bye-

Θα σας πω κάτι που ισχύει στην Pioneer και μπορεί να ισχύει και σε άλλες μάρκες.

Πρόσφατα έκανα αλλαγή στην κεραία και έβαλα ατομική και κατάργησα την κεντρική. Το σήμα , μιλάμε ταβάνι. Πάρα πολύ καλό. Φανταστείτε μετρώντας με πεδιόμετρο το DVB-T είχα 61 db ενώ με την κεντρική κεραία είχα 44db. !

Τσεκάροντας όμως τα ψηφιακά η τηλεόραση έβγαζε NO SIGNAL!! Τι χώρα άλλαζα, τι Rescan έκανα, τίποτα. Βάζοντας το παλιό καλώδιο από την κεντρική κεραία, εμφανιζόντουσαν τα κανάλια μια χαρά!!

Ξέρετε ποια ήταν η λύση; Να βάλω μειωτήρα 6db στο καλώδιο πριν μπει στην τηλεόραση για να ρίξω το σήμα γύρω στα 54db! Με το που έφτασε το σήμα γύρω στα 54-55db, ξαφνικά τα κανάλια εμφανίστηκαν μια χαρά. Σαφώς ο μειωτήρας είχε επίδραση και στα αναλογικά, αλλά δεν είδα καμιά διαφορά, μιάς ακόμα και με τον μειωτήρα στα αναλογικά έχω πάνω από 70db στα σημαντικά κανάλια.

ΜΕ άλλα λόγια το DVB-T tuner υπεροδηγόταν ή αλλιώς "μπούκωνε".

Ηδικό δίδαγμα: Μετρήστε το σήμα σας στο DVB-T με όργανο για να δείτε τι φταίει.

Θα σας πω κάτι που ισχύει στην Pioneer και μπορεί να ισχύει και σε άλλες μάρκες.

Πρόσφατα έκανα αλλαγή στην κεραία και έβαλα ατομική και κατάργησα την κεντρική. Το σήμα , μιλάμε ταβάνι. Πάρα πολύ καλό. Φανταστείτε μετρώντας με πεδιόμετρο το DVB-T είχα 61 db ενώ με την κεντρική κεραία είχα 44db. !

Τσεκάροντας όμως τα ψηφιακά η τηλεόραση έβγαζε NO SIGNAL!! Τι χώρα άλλαζα, τι Rescan έκανα, τίποτα. Βάζοντας το παλιό καλώδιο από την κεντρική κεραία, εμφανιζόντουσαν τα κανάλια μια χαρά!!

Ξέρετε ποια ήταν η λύση; Να βάλω μειωτήρα 6db στο καλώδιο πριν μπει στην τηλεόραση για να ρίξω το σήμα γύρω στα 54db! Με το που έφτασε το σήμα γύρω στα 54-55db, ξαφνικά τα κανάλια εμφανίστηκαν μια χαρά. Σαφώς ο μειωτήρας είχε επίδραση και στα αναλογικά, αλλά δεν είδα καμιά διαφορά, μιάς ακόμα και με τον μειωτήρα στα αναλογικά έχω πάνω από 70db στα σημαντικά κανάλια.

ΜΕ άλλα λόγια το DVB-T tuner υπεροδηγόταν ή αλλιώς "μπούκωνε".

Ηδικό δίδαγμα: Μετρήστε το σήμα σας στο DVB-T με όργανο για να δείτε τι φταίει.

Έχεις απόλυτο δίκιο..
Τσεκαρισμένο και από μένα..
Αναγκάστηκα να αλλάξω την super μασίφ αλουμινίου TRIAX μου, με μία απλή χελιδόνα των 10 ευρώ για να τα δώ όλα. (Δέν μου έκοψε να βάλω μειωτήρα...)

Αυτά κυρίως ισχύουν στην περίπτωση που έχεις δυνατούς αναμεταδώτες (ή λήψεις) σε μια περιοχή.Μπορείς και να πιάσεις και με εσωτερική κεραία.

Οι περισσότεροι από μάς όμως έχουμε ένα απλό μέτριο ή καλό σήμα,γιατί η περιοχή μας ή η εγκατάστασή μας είναι πιο καθορισμένη.
Αν μειώσουμε την ποσότητα λήψεως θα έχουμε σίγουρα παρεμβολές σε πολλά άλλα κανάλια κλπ από άλλες πηγές,και πιθανόν και τα ψηφιακά ν'ανοιγουν με ψηφιδωτά και σπασίματα.Επίσης ρόλο παίζει η ευαισθησία και η ποιότητα του δέκτη (αν πχ η τηλεόραση σου έχει Philips δέκτη άσχετα τι μάρκα είναι αυτή)

Καλύτερο νομίζω ενα ελαφρύ κεντράρισμα της υπάρχουσας κεραίας όταν ήδη βλέπουμε καλά.

Last edited:
Αυτά κυρίως ισχύουν στην περίπτωση που έχεις δυνατούς αναμεταδώτες (ή λήψεις) σε μια περιοχή.Μπορείς και να πιάσεις και με εσωτερική κεραία.

Εγώ νομίζω οτι στα αστικά κέντα δεν θα χρειάζεται πλέον η εξωτερική κεραία. Το σήμα ειναι αρκετό για να τα λαμβάνεις και στο εξωτερικό (άλλες χώρες) με απλές μικρές κεραίες μέσα στο σπίτι λαμβάνουν το σήμα.

Θα απαλαγούμε και απο το δάσος κεραιών στις ταράτσες. Να ένα καλό!

Μόνο αν είναι δυνατό ή σταθερό το σήμα παντού και δεν υπάρχουν παρεμβολές κλπ.
Με το γεωγραφικό ανάγλυφο της χώρας,το βλέπω δύσκολο .

ρε παιδια προβλημα....
Καμια βοηθεια??

Εχεις κάνει την αναβάθμιση της τηλεόρασης; Καπου στο ειδικό thread της G10 αναφέρεται η διαδικασία αναβαθμισης με την SD card. Αν και με αναβαθμιση ...δεν, τότε θα ενημερωθεί η εταιρεία να το ψάξει το θέμα (υποθέτω ότι είσαι σίγουρος για την ισχύ του σήματος στο σπίτι σου, θελω να πω μήπως και ειναι οριακή η λήψη καιο γι αυτό γίνεται μόνο απομνημόνευση αλλά δεν φτάνει για εικόνα...)

Πολλές τηλεοράσεις έχουν γι'αυτό το λόγο μετρητή σήματος στήν ψηφιακή ανιχνευση,να κρίνει κανείς τι σήμα έχει.Δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις ή να σκεφτεί πατέντες.Οι οδηγίες κάθε τηλεόρασης λένε σχετικά.