Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Σε κάποιες πρώτες δοκιμές με player το Kodi και πηγή usb, κάποια αρχικά συμπεράσματα:

-μη bit-perfect έξοδος εικόνας
-στα 1080p24 κλειδώνει μάλλον στα 24Hz, μιας και ό,τι αρχείο 23,976Hz έπαιξα, εμφάνισε το γνωστό stutter
-αρχεία 4Κ παίζουν με περιστασιακά hickups
-κακή μετατροπή HDR->SDR
-αρχεία 4Κ χωρίς HDR παίζουν με λάθος levels

Μια απ' τα ίδια...

Εν τω μεταξύ, ενώ ο χρονισμός είναι όντως στα 24Hz, τα αρχεία 24Hz παίζουν ακόμα χειρότερα...

Βρήκα λίγο χρόνο να ξαναασχοληθώ τις τελευταίες μέρες. Για αρχή, έκανα ένα reset και πέρασα μόνο το Kodi. Τα γενικά hickups που εμφανίζονταν σε όλους τους χρονισμούς και αναλύσεις, εξαφανίστηκαν, οπότε διορθώνω τα ανωτέρω.

Μπορώ να επιβεβαιώσω πλέον ότι το μηχανάκι παίζει με σωστό χρονισμό το υλικό 24-50-60Hz, είτε σε 1080p, είτε σε 2160p, χωρίς τους ξερόβηχες που μου έκανε στην αρχή. Υλικό 23,976-29,97-59,94Hz εξακολουθεί να παίζει με το αναμενόμενο microstutter ανά κάποια διαστήματα.

Η μετατροπή HDR->SDR εξακολουθεί να παραμένει κακή, τα SDR αρχεία UHD παίζουν πλέον με σωστά levels.

Δεδομένου ότι η απόκλισή του από το bitperfect είναι πολύ μικρή και του ότι το WD δεν υποστηρίζει refresh στα 24Hz και η εφαρμογή youtube του είναι παλαιολιθική, άρχισε να αποκτάει κάποια μερική χρησιμότητα για μένα... :silly:

Αν του δώσουν και ένα auto-framerate με υποστήριξη 23,976-29,97-59,94Hz (το κυριότερο) και βελτιώσουν και την μετατροπή HDR->SDR (δευτερεύον), θα μπορούσα ίσως να το σκεφτώ και σε ρόλο main player...

Οταν κανετε voice search, βλεπετε αποτελεσματα που βρισκονται στην βιβλιοθηκη του netflix?

Απάντηση: Re: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Μπορώ να επιβεβαιώσω πλέον ότι το μηχανάκι παίζει με σωστό χρονισμό το υλικό 24-50-60Hz, είτε σε 1080p, είτε σε 2160p, χωρίς τους ξερόβηχες που μου έκανε στην αρχή. Υλικό 23,976-29,97-59,94Hz εξακολουθεί να παίζει με το αναμενόμενο microstutter ανά κάποια διαστήματα.

Αυτά χωρίς auto-refresh rate change?
Tι μαγικά κάνει αυτό το HDMI self-adaptation τελοσπάντων?:hmmmm:
Ή εννοείς με χειροκίνητη αλλαγή?
Το sync playback to display του kodi είναι ενεργό? Νομίζω καλύπτει το 24-23,976 stutter -- αλλά χάνεις το audio passthrough.

Last edited:
Οταν κανετε voice search, βλεπετε αποτελεσματα που βρισκονται στην βιβλιοθηκη του netflix?
Ναι η αναζήτηση γίνεται και σε άλλα app.

έχει λίστα σε ποια από αυτά που έχουμε εγκαταστήσει (και μπορεί) να ψάχνει.

Στο shield όχι;

Ναι η αναζήτηση γίνεται και σε άλλα app.

έχει λίστα σε ποια από αυτά που έχουμε εγκαταστήσει (και μπορεί) να ψάχνει.

Στο shield όχι;
Έτσι δουλεύει και στο shield θεωρητικά. Αλλά για καποιον λόγο, στο Netflix κάποια media τα δείχνει ως αποτέλεσμα του voice search και κάποια όχι (ενώ υπάρχουν στον κατάλογο του υλικού του Netflix).

Αν είσαι σπίτι, μπορείς να κάνεις voice search "elementary" και να μου πεις αν σου βγάζει Netflix? Σε εμένα δεν το βγάζει

σηκωνω τα χερια ψηλα... αν κανω (στο shield) voice search "elementary" μου βγαζει αποτελεσμα μονο απο google video. Αν ΓΡΑΨΩ "elementary" μου βγαζει ΜΟΝΟ netflix... δεν περιγραφω αλλο :)

Στο spmc γίνεται ήδη αυτό. Στο official Kodi είχα διαβάσει ότι είναι στα άμεσα σχέδιά τους

Re: Απάντηση: Re: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Αυτά χωρίς auto-refresh rate change?
Tι μαγικά κάνει αυτό το HDMI self-adaptation τελοσπάντων?:hmmmm:
Ή εννοείς με χειροκίνητη αλλαγή?
Το sync playback to display του kodi είναι ενεργό? Νομίζω καλύπτει το 24-23,976 stutter -- αλλά χάνεις το audio passthrough.

Κανένα μαγικό δεν κάνει (απλά κάνει frame blending ώστε να καλύψει κάπως το 3:2 pulldown, όχι και τόσο πετυχημένο στο Mi Box. H OUYA τα καταφέρνει καλύτερα σε αυτό, αλλά δουλέυει μόνο 60Hz αυτή :laugh:).

Με χειροκίνητη αλλαγή εννοώ.

Το sync playback του Kodi το έχω στο off...

Α, μάλιστα.
Πάντως το sync to display του kodi κάνει δουλειά σε τέτοιες περιπτώσεις (δοκιμασμένο με pc "καρφωμένο" στα 24, υλικό 23,976 και auto refresh off στο kodi), αλλά είναι ασύμβατο με passthrough γμτ...
Επιταχύνει την αναπαραγωγή στο 100,1% (στην περίπτωση αναπαραγωγής υλικού 23,976p με πηγή 24).

σηκωνω τα χερια ψηλα... αν κανω (στο shield) voice search "elementary" μου βγαζει αποτελεσμα μονο απο google video. Αν ΓΡΑΨΩ "elementary" μου βγαζει ΜΟΝΟ netflix... δεν περιγραφω αλλο :)
Τα εμφανίζει κανονικά
5674bc918d7f4c474c00b0bda090dbb1.jpg
8f2839a69b7136485ed1f8802eb486af.jpg
b18a499d857b30e1cecec463bc4e8b4e.jpg
4726b1b27d56ae0a468202362d52f440.jpg

Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να παραγγείλω επιτέλους και εγώ το δικό μου Mi Box από Gearbest αλλά είναι διαθέσιμο μόνο από HK και με unregistered air mail οπότε tracking number το ξεχνάω. Τι να κάνω; υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πλέον να φάω τελωνείο; ξέρω ότι πρέπει να συμπληρώσω στις παρατηρήσεις της παραγγελίας "mark it as gift" και "low price" αλλά ακούω διάφορα τον τελευταίο καιρό για τελωνείο και ότι δύσκολα θα την γλιτώσω. Κανείς καμία λύση; ή κάποια πρόσφατη εμπειρία;

Απάντηση: Re: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να παραγγείλω επιτέλους και εγώ το δικό μου Mi Box από Gearbest αλλά είναι διαθέσιμο μόνο από HK και με unregistered air mail οπότε tracking number το ξεχνάω. Τι να κάνω; υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πλέον να φάω τελωνείο; ξέρω ότι πρέπει να συμπληρώσω στις παρατηρήσεις της παραγγελίας "mark it as gift" και "low price" αλλά ακούω διάφορα τον τελευταίο καιρό για τελωνείο και ότι δύσκολα θα την γλιτώσω. Κανείς καμία λύση; ή κάποια πρόσφατη εμπειρία;
Και Εγώ από αυτούς το αγόρασα από hk και δώσανε κανονικά tracking number.
Θα σε συμβούλευα να μην δεχθείς να σου​ γράψουν στο δέμα "mark it as gift" και "low price.
Με αυτόν τον τρόπο έχεις πλέον σίγουρο το τελωνείο.
Καλύτερα να βάλεις την κανονική τιμή η έστω μια τιμή πάνω από το δήθεν φράγμα των 22 και να περάσει τελωνείο παρά να προκαλέσεις τον εκτελωνιστη να το εκτιμήσει στην τύχη και όπως να'ναι.

Re: Απάντηση: Re: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Και Εγώ από αυτούς το αγόρασα από hk και δώσανε κανονικά tracking number.
Θα σε συμβούλευα να μην δεχθείς να σου​ γράψουν στο δέμα "mark it as gift" και "low price.
Με αυτόν τον τρόπο έχεις πλέον σίγουρο το τελωνείο.
Καλύτερα να βάλεις την κανονική τιμή η έστω μια τιμή πάνω από το δήθεν φράγμα των 22 και να περάσει τελωνείο παρά να προκαλέσεις τον εκτελωνιστη να το εκτιμήσει στην τύχη και όπως να'ναι.

Στο Gearbest το έχει 61 ευρώ. Με το τελωνείο ποσο παραπάνω να πάει? Η φθηνότερη τιμή το έχει στο skroutz 100 ευρώ. Τι λέτε αξίζει η αναμόνή για λίγα ευρώ διαφορά ?

Για δοκιμαστε το ota update καποια στιγμη σημερα.... :computer:
Σαν να υπαρχει διαθεσημη αναβαθμιση

Στο Gearbest το έχει 61 ευρώ. Με το τελωνείο ποσο παραπάνω να πάει? Η φθηνότερη τιμή το έχει στο skroutz 100 ευρώ. Τι λέτε αξίζει η αναμόνή για λίγα ευρώ διαφορά ?

Παρέλαβα την προηγούμενη βδομάδα με τελωνείο στα 32 (ή 36, δεν θυμάμαι). Επομένως είσαι σε περιοχή Σκρούτζ. Κανα χρόνο νωρίτερα, ένα Minix Neo U1 που πήρα (και που τώρα θα βγάλω σε αγγελία) πέρασε χωρίς πρόβλημα, και έτσι την πάτησα παραγγέλνοντας από Κίνα τώρα. Στο τέλος τέλος ένα ποντάρισμα είναι, μπορεί να κάτσει ή όχι. Αν δεν καίγεσαι χρονικά, αν σου κάτσει θα έχεις γλυτώσει 30 που δεν είναι αμελητέα. Αλλιώς θα σου έρθει πάνω κάτω στην ίδια τιμή αν την πατήσεις.

Btw, δοκίμασε και eBay U.K. ή .ie (Ιρλανδία), υπάρχει μια αγγλική αποθήκη που το έχει λίγο φθηνότερα. Και προσοχή, πάντα μιλάμε για το International version, όχι το side loaded κινέζικο!