Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Στα γρήγορα οι πρώτες εντυπώσεις..
Γρήγορο απλό και όμορφο μενού.
Το τηλεκοντρόλ απόλαυση ειδικά οι φωνητικές εντολές.
Θα ήθελα να έχει ένα pause και Ίσως κάποιο πλήκτρο για multitasking αλλά δεν πειράζει τόσο.
Στα 24f βλέπω ομαλή κίνηση και μάλιστα με wifi από το δίπλα δωμάτιο ( μεσολαβεί τοίχος).
Η εφαρμογή Netflix δουλεύει άψογα επιτέλους.
Σωστή πλοήγηση μέσα στο μενού της εφαρμογής και γρήγορο κλείδωμα στα 1080.

Αυτά για αρχη.
Το μόνο αρνητικό είναι που στο play store δεν μου βγάζει όλες τις εφαρμογές.
Δεν ξέρω για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό.
Πχ θέλω να βάλω τον bs player και τον solid explorer αλλά δεν μου βγαίνουν στο play.
Μπορώ με κάποιον άλλο τρόπο;
Έχω διαβάσει για side load αλλά δεν.ξέρω πως γίνεται

είναι android tv...
μπες με browser, στο store, επέλεξε την εφαρμογή που θες και δες αν σε αφήνει από εκεί να επιλέξεις εγκατάσταση στο mi box
άλλη επιλογή το side loading

Έχετε δίκιο.
Αν το δω σαν κλασικό Android θα απογοητευτω .
Υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί σε εφαρμογές αλλά εντέλει δεν νομίζω πως χρειάζονται.
Δοκίμασα από browser να στείλω εφαρμογή όπως γράφει και ο leo και στην μία περίπτωση δούλεψε .
Στην άλλη πέρασμα με την μέθοδο side load αλλά δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω έτσι το κλειδί της αγορασμενης εφαρμογής.
Επίσης δεν μπορώ καμιά από αυτές τις εφαρμογές να την φέρω με συντόμευση στην αρχική οθόνη.
Δεν γίνεται;

Re: Απάντηση: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Έχετε δίκιο.
Αν το δω σαν κλασικό Android θα απογοητευτω .
Υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί σε εφαρμογές αλλά εντέλει δεν νομίζω πως χρειάζονται.
Δοκίμασα από browser να στείλω εφαρμογή όπως γράφει και ο leo και στην μία περίπτωση δούλεψε .
Στην άλλη πέρασμα με την μέθοδο side load αλλά δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω έτσι το κλειδί της αγορασμενης εφαρμογής.
Επίσης δεν μπορώ καμιά από αυτές τις εφαρμογές να την φέρω με συντόμευση στην αρχική οθόνη.
Δεν γίνεται;

και το shield εχει περιορισμους στις εφαρμογες που μπορουν να εγκατασταθουν με "κανονικο" τροπο. Πιστευω οτι ειναι περιορισμοι του android tv οποτε ειναι κοινοι και για τις δυο συσκευες. Αν δεν υπαρχει στο play store του box και δεν μπορει να μπει απο web browser (σε pc) επιλεγοντας το box σαν συσκευη, τοτε ο μονος τροπος ειναι sideload. Το πιο βολικο που εχω βρει για να τρεχω αυτες τις εφαρμογες ειναι ο sideload launcher που ειναι μια εφαρμογη πανω στο homescreen που περιεχει μεσα ολες αυτες τις εφαρμογες που εχουν εγκατασταθει (με κανονικο τροπο και με sideload).

Αν υπαρχει κανενας καλυτερος τροπος θα ηθελα να τον ακουσω γιατι με ενδιαφερει και εμενα!

αυτο πιστευεις οτι ειναι θεμα hardware ή firmware;

ειχε συζητηθεί λιγες σελίδες πίσω, θέμα hardware (αν θυμαμαι καλά)
οπότε ΔΕΝ λύνεται

το shield έχει auto frame switch?
κλειδώνει κανονικά στα 23,967 και 24fps?

από ότι διαβάζω στο freaktab υπάρχει fix για το autoframe για το soc αλλά θέλει root οπότε δεν πρέπει να είναι hardware issue

To soc φυσικά και υποστηρίζει auto refresh, το έχουμε δει σε πάμπολλα μηχανάκια που κυκλοφορούν με αυτό.
Νομίζω με android περιορίζεται στα 24/50/60, με libreelec που παίρνουν κάποια παίζει και στα 23,976/29,97.

Δεν γίνεται;

@avpap επισης

Για δοκιμασε να δημιουργησεις συντομευση με το παρακατω
http://atvlauncher.trekgonewild.de/

free android logos θα βρεις στο http://atvlauncher.trekgonewild.de/

Απάντηση: Re: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

@ Cinemusic - Ανδρέας
Σου πατσαρισα τον solid explorer δες αν σου κανει

http://www.mediafire.com/file/cbvqs8eyy7gipxw/solidexplorer2.apk

Χιλια ευχαριστώ φιλε μου που ασχολήθηκες.
Το ειχα ξεγράψει αλλα τωρα όχι μονο δουλεύει αλλα η εφαρμογή απόκτησε κανονική συντόμευση στην home screen.

Στα υπόλοιπα νεα της ημερας αφου περασα ολη την λιστα με τις ταινιες και την μουσικη μου στο kodi δοκίμασα και τον ηχο με το ανταπτορακι που δινει την δυνατότητα χρήσης οπτικη ίνας.
Φυσικα όπως εχει αναφερθεί σε προηγούμενες σελιδες δουλεψε αψογα και σε ac3 και σε DTS.
Στο netflix όμως εξακολουθώ να ακουω μονο στερεο.
Βέβαια ο ενισχυτής μου είναι αρκετά παλιός και δεν υποστηρίζει Dolby plus.
Αν θυμάμαι καλα το Netflix δινει σε όλα Dolby plus συνεπώς μαλλον είναι λογικό που δεν εχω πολυκαναλο ηχο ( ε καιρος μου ηταν να αλλαξω ενισχυτή )
Κατι άλλο.
Σε προηγούμενες σελιδες κατι ειχα διαβάσει σχετικα με τις ρυθμίσεις wifi που δινουν την δυνατοτητα καλύτερου σήματος (ac πρωτόκολλο κτλ) .
Πρεπει να κανω κατι για αυτό είναι προρυθμισμένο στο Best?
Αν και οι ματροσκες μου δεν ξεπερνούν συνήθως τα 15-18 gb παρολα αυτά παρατηρώ κατά διαστήματα σκαλώματα .
Δεν νομιζω πως εχει σχεση αυτό με τα frames γιατι με μικρότερα αρχεια δεν υπαρχει προβλημα.

Παρατηρώ πως στην ουσία το power button στο τηλεκοντρόλ το μόνο που κάνει είναι να σβήνει την οθόνη.
Στην πραγματικότητα η συσκευή μένει πάντα ανοιχτή.
Αυτό δεν ταλαιπωρεί το media box;

Παρατηρώ πως στην ουσία το power button στο τηλεκοντρόλ το μόνο που κάνει είναι να σβήνει την οθόνη.
Στην πραγματικότητα η συσκευή μένει πάντα ανοιχτή.
Αυτό δεν ταλαιπωρεί το media box;

και στο shield ετσι ειναι. Οντως κλειστο, μπορεις να μεταφερεις ακομα και αρχεια :) Μπαινει σε καποιο ειδους sleep mode, οπως τα κινητα. Η καταναλωση ρευματος ειναι πολυ χαμηλη ετσι και αλλιως, μηχανικοι δισκοι δεν υπαρχουν, οποτε δεν νομιζω οτι υφισταται θεμα "ταλαιπωριας".

@ Cinemusic - Ανδρέας
@ avpap

Υπαρχει και καλυτερο( το εχουν βγαλει για το shield) το οποιο μετατρεπει τις εφαρμογες για android OS σε εφαρμογες android tv OS και ειναι αυτο που χρησιμοποιησα για να πατσαρω τον solid explorer για τον Ανδρεα το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω που ακριβως βρισκεται το banner(logo) της καθε εφαρμογης (εμενα μου τα δινει φιλος ο οποιος ομως για καποιο λογο δεν μου λεει που και πως τα βρισκει) σας ανεβασα τα αρχεια για πατσαρισμα κα ξεπακεταρισμα των εφαρμογων για να τα δοκιμασετε και σεις.

http://www.mediafire.com/file/9aajqlj5a4qfx0u/xiaomi+tv+box.rar

Last edited: