Xiaomi TV Box S (2nd Gen)

Αντώνης-Κ

AVClub Addicted Member
22 June 2007
2,277
Αρα συνδεω το tv box μεσω hdmi στην τηλεοραση και μεσω οπτικης ινας το tv box στον ενισχυτη ωστοσο εαν εχω και οπτικη ινα απο την τηλεοραση στον ενισχυτη για να ακουω τα επιγεια καναλια δεν θα υπαρχει καποιο προβλημα σωστα!
Δεν είναι αυτό που είπα.. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο ότι δεν θα δουλέψει..
Η κανω την συνδεση tv box hdmi in στον ενισχυτη και μετα μεσω παλι hdmi out του ενισχυτη στο hdmi in της τηλεορασης!
Αυτό θα κάνεις και θα συνδέσεις επιπλέον την οπτική από την τηλεόραση στον ενισχυτή για να ακούς τα επίγεια κανάλια..

Joker19

AVClub Addicted Member
2 August 2020
1,782
Δεν είναι αυτό που είπα.. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο ότι δεν θα δουλέψει..

Αυτό θα κάνεις και θα συνδέσεις επιπλέον την οπτική από την τηλεόραση στον ενισχυτή για να ακούς τα επίγεια κανάλια..
Φίλε καλημέρα .. Στη θύρα HDMI που έχω το box έχει χαμηλό ήχο.... Το χειριστήριο του Xiaomi αυξομειώνει την ένταση της Samsung, όχι του box.... Πώς απενεργοποιώ να μην πιάνει την tv το χειριστήριο; Μάλλον είναι χαμηλά από την αρχή ο ήχος του tv box... Αν ξέρεις εσύ ή κάποιος άλλος ας με ενημερώσει.... Ευχαριστώ πολύ.

Joker19

AVClub Addicted Member
2 August 2020
1,782
Αυτό κάνεις. Μια οπτική από την τηλεόραση στον ενισχυτή και άλλη μία από το box στον ενισχυτή. Coaxial έχει το box ή βάζεις μετατροπέα. Έτσι το είχα κάνει στον 640 αλλά δεν πήρα ούτε Dolby Digital 5,1.
Αλλά εσύ έχεις νεότερο ενισχυτή.

Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί το ,gen1 δεν είχε πρόβλημα με την ίδια συνδεσμολογία. Άναβε στο netflix το 5,1 ενώ στο 2 όχι.
Το gen1 έχει την επιλογή στις ρυθμίσεις ήχου spiff ενώ το 2 δεν την έχει.

Διαπίστωσα όμως ότι το gen2 έδινε Dolby Digital plus από την εφαρμογή του multicast της Yamaha.

Όλο τέτοια θα έχουμε.
Χθες η εφαρμογή του Netflix σε δεκαετίας τηλεόραση σταμάτησε να υποστηρίζεται. Παλιά αλλά αχρησιμοποίητη σχεδόν. Των 1500 ευρώ τότε.
Δεν γίνεται να τα αλλάζουμε όλα με την μία.

Το Nokia πάντως είναι καλύτερο κουτί. Δες και αυτό. Το 8000 το 8010 αν βρεις φθηνό. Το 8010 είναι πανάκριβο για μένα
Το από πάνω ερώτημα ισχύει και για σένα αν ξέρεις .. Ευχαριστώ.

mr.Vox

AVClub Enthusiast
4 April 2008
1,298
Το από πάνω ερώτημα ισχύει και για σένα αν ξέρεις .. Ευχαριστώ.
Ίσως έχω απαντήσει εδώ ο ίδιος κάπου στο site. Αναβάθμισα ενισχυτή οπότε το box πάει μέσω HDMI στον AVR στην είσοδο e-Arc.
Τα θέματα λύθηκαν αμέσως.
Επίσης το Gen1 έβγαζε Do;by Digital 5,1 από το Netflix ενώ το gen2 Dolby Digital+. O ΥΑΜΑΗΑ RXV-640 δεν αποκωδικοποιεί Dolby Digital+

Joker19

AVClub Addicted Member
2 August 2020
1,782
Μηπως εχει να κανει με τις ρυθμισεις του hdmi cec?
Τα έχω απενεργοποιήσει αλλά τίποτα.... Αντί να αυξομειώνει το box αυξομειώνει την τηλεόραση....

Joker19

AVClub Addicted Member
2 August 2020
1,782
Ίσως έχω απαντήσει εδώ ο ίδιος κάπου στο site. Αναβάθμισα ενισχυτή οπότε το box πάει μέσω HDMI στον AVR στην είσοδο e-Arc.
Τα θέματα λύθηκαν αμέσως.
Επίσης το Gen1 έβγαζε Do;by Digital 5,1 από το Netflix ενώ το gen2 Dolby Digital+. O ΥΑΜΑΗΑ RXV-640 δεν αποκωδικοποιεί Dolby Digital+
Δεν κατάλαβες τι ρωτάω μάλλον...

Αντώνης-Κ

AVClub Addicted Member
22 June 2007
2,277
Φίλε καλημέρα .. Στη θύρα HDMI που έχω το box έχει χαμηλό ήχο.... Το χειριστήριο του Xiaomi αυξομειώνει την ένταση της Samsung, όχι του box.... Πώς απενεργοποιώ να μην πιάνει την tv το χειριστήριο; Μάλλον είναι χαμηλά από την αρχή ο ήχος του tv box... Αν ξέρεις εσύ ή κάποιος άλλος ας με ενημερώσει.... Ευχαριστώ πολύ.
Μετά που θα απενεργοποιήσεις όλες τις επιλογές HDMI CEC, κάνε restart το box και κλείσε και άναψε ξανά την tv. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Joker19

AVClub Addicted Member
2 August 2020
1,782
Μετά που θα απενεργοποιήσεις όλες τις επιλογές HDMI CEC, κάνε restart το box και κλείσε και άναψε ξανά την tv. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Τα έχω κάνει και εξακολουθεί το τηλεκοντρόλ του xiaomi να πιάνει την ένταση της τηλεόρασης και μόνο....

mr.Vox

AVClub Enthusiast
4 April 2008
1,298
Είδα λίγο το δικό μου.
Πήγαινε Ρυθμίσεις -> τηλεχειριστήρια και αξεσουάρ . Κάτω από εκεί που λέει bluetooth λέει χειρισμός άλλων συσκευών. (κάπως έτσι)
Ψάξε εκεί. Έχεις μάλλον συγχρονίσει την τηλεόραση με το τηλεκοντρόλ να αυξάνεται και να μειώνεται από εκεί. Διέγραψε την σύνδεση με την τηλεόραση.

Αντώνης-Κ

AVClub Addicted Member
22 June 2007
2,277
Η διέγραψε το to control του xiaomi και κάνε το pair ξανά δίχως τις επιπλέον ρύθμισης για την τηλεόραση

• Like
Reactions: Joker19

Joker19

AVClub Addicted Member
2 August 2020
1,782
Είδα λίγο το δικό μου.
Πήγαινε Ρυθμίσεις -> τηλεχειριστήρια και αξεσουάρ . Κάτω από εκεί που λέει bluetooth λέει χειρισμός άλλων συσκευών. (κάπως έτσι)
Ψάξε εκεί. Έχεις μάλλον συγχρονίσει την τηλεόραση με το τηλεκοντρόλ να αυξάνεται και να μειώνεται από εκεί. Διέγραψε την σύνδεση με την τηλεόραση.
Μπράβο ρε μάγκα ... Αυτό ήταν!! Ήταν χαμηλά ο ήχος εκεί από την αρχή....το πήγα στο 15 και το ξανασύνδεσα.... Ευχαριστώ πολύ για όλα!

• Like
Reactions: mr.Vox

Steliosfan

AVClub Enthusiast
13 August 2006
720
NeverLand
ποιον player χρησιμοποιειτε για 4k ? ο vlc κανει σπασιματα. Ο internal player μια χαρα αλλα δεμ υποστηριζει υποτιτλους

TerI

AVClub Enthusiast
29 April 2008
1,215
Χίος
ποιον player χρησιμοποιειτε για 4k ? ο vlc κανει σπασιματα. Ο internal player μια χαρα αλλα δεμ υποστηριζει υποτιτλους
Ματροσκες παίζω με Plex. Αν δεν χρησιμοποιείς όμως δες και τον MX Player.