Xoro HRT 7600

Απάντηση: Re: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDMI

Παιδια βοηθεια καποιος γιατι εχω τρελαθει. Ενω ολα πηγαιναν καλα με τον εν λογω αποκωδικοποιητη, μια μερα ετσι ξαφνικα δεν ειχα σημα στα μισα σχεδον καναλια. 4 απο τα 7 επιαναν καμπανα οπως πριν και στα υπολοιπα 3 μαυρη οθονη και no signal. περιμενα 2-3 μερες και τιποτα.εκανα restart, τιποτα. εκανα νεα αυτοματη αναζητηση και βρισκει μονο 4 καναλια. εκανα χειροκινητη αναζητηση και τιποτα. τι σκατα εγινε στα καλα καθουμενα; δεν εχει κανενας αλλος το προβλημα αυτο; δεν εγινε καμια αλλαγη σε καλωδια η κεραια η τιποτα αλλο. Θα τρελαθουμε εντελως.

Σε ποιά περιοχή είσαι? Είμαι στον Πειραιά και εδώ και μια εβδομάδα (ίσως περισσότερο) περίπου, έχου πολύ χαμηλό σήμα σε όλα τα digea. Ειδικά σε mega-star-skai πλέον βλέπω μόνο, pixel ή no signal. Δεν έχω ασχοληθεί όμως για να δω αν φταίει το μηχανάκι. Τις πρώτες μέρες πίστεψα πως είναι πρόβλημα της digea (τα κανάλια της ερτ τα πιάνω κανονικά, με 80% σήμα όμως).

Re: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDMI

ειμαι κοντα στο Κιατο (κορινθια). Το θεμα ειναι οτι φιλοι με αλλα μηχανηματα στην ιδια πολη δεν εχουν προβλημα. ενω εγω ξαφνικα εχω χασει 3 καναλια χωρις να πειραξω τιποτα. και δεν τα βρισκει με τιποτα. δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται.

Απάντηση: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDMI

Μου ήρθε χθες email από eshop για HORO HRT7000 στα 31,50
Μέσα στο email έγραφε μεταξύ άλλων για mpeg4 και timeshift.
Δείτε εδώ:
http://images.e-shop.gr/images/email_slices/1039/1039-09.png

Μπαίνω στο eshop και δε βλέπω πουθενά να αναφέρει για TimeShift, εξακολουθεί όμως να αναφέρει για mpeg4. Επιπλέον αναφέρει ότι γράφει και σε ntfs.
Δείτε εδώ:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807305

Από την παραπάνω σελίδα ανοίγω το manual του προϊόντος.
Εκεί λοιπόν, δεν αναφέρεται πουθενά ότι είναι mpeg4 !!!

Άντε τώρα βγάλε άκρη.
Αυτά για να βλέπουν μερικοί υποστηρικτές του τις τακτικές που ακολουθεί το eshop.
ΥΓ. Πάντως αν είναι mpeg4, έχει TimeShift, γράφει σε ntfs, παίζει τα αρχεία που παίζει κι ο 7600 και κοστίζει 31 , τότε θα πρέπει να έχει ήδη ξεπουλήσει.
Αν ξέρει κάποιος, ας μας διαφωτίσει.

Καλησπέρα το πήρα σήμερα το XORO 7000 γιατί ήθελα ένα φθηνό για τους γονείς μου.
Λοιπόν είμαι πλήρως ευχαριστημένος.
Γρήγορη εναλλαγή καναλιών (γύρω στο 0,5 δευτ.), πάρα πολύ καλό σήμα (με μια απλή εσωτερική κεραία μάλιστα).
Εχει και Teletext και EPG Ελληνικό.

Οσο για τις λειτουργίες τις δοκίμασα στα γρήγορα με ένα Usb stick των 4 GB με καμιά 700 ΜΒ ελεύθερα.

Εχει PVR και Timeshift κανονικά. Γράφεις σε αρχεία PS ή TS και μπορείς να φορμάρεις τον δίσκο και σε NTFS!

Από αρχεία παίζει μόνο μουσική και φωτογραφίες. (mp3 και jpg δοκίμασα)

Το τηλεχειριστήριο συμπαθητικό, πολύ λεπτό. Κάτι μικρό αλλά σημαντικό. Η μπαταρία που παίρνει το τηλεχειριστήριο είναι τύπου κουμπί CR 2025, οπότε πάρτε μια μαζί για να μην ψάχνεστε (σαν εμένα :slapface:) όταν πάτε να το ανοίξετε και περιμένετε να βάλετε καμιά ΑΑΑ!

Ούτε SCART έχει μέσα εννοείται (έχει το γνωστό RCA κόκκινο κίτρινο άσπρο) αλλά για αυτό ήμουν προετοιμασμένος.

Πολύ καλή αγορά για 32 ευρώ.

Last edited:

Που μπορούμε να τον βρούμε να τον αγοράσουμε τον δέκτη;

Από το eshop τον πήρα. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807305

Πάντως δεν μπόρεσα να δω τις εγγραφές μου στον υπολογιστή(χωρίς να το έχω ψάξει πάρα πολύ). Το αρχείο που δημιουργείται έχει κατάληξη pvr (στο μενού βέβαια διαλέγεις PS ή TS όπως έγραψα παραπάνω) αλλά δεν μπόρεσα να το ανοίξω ούτε με VLC ή με KMPlayer.

Αυτό το είχα βρει.
Λέω για αυτό που έχει έξοδο hdmi ,το οποίο είναι εξανλημένο στο eshop.

Δυστυχώς παιδιά δεν υπάρχει πουθενά. Κρίμα όμως γιατί τον έχω τεστάρει με αρκετά ακριβότερους και φυσάει που λένε...

Λοιπον, βλεπω οτι ο 7000 υποστηριζει δισκους NTFS! Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε το firmware του (ή κατι αλλο αν υπαρχει) στον 7600 ωστε να υποστηριξει και αυτος ntfs?
Mαλιστα, υπαρχει περιπτωση με το νεο firmware να αλλαζει και ο 7600 καναλια σε 0,5 δευτερα οπως ο 7000 που λεει ο φιλος;

Συγχωρεστε με αν εχει απαντηθει αλλα εχασα το νημα πριν περιπου 20 σελιδες...

@nikS68 και στο manual αναφερει mpeg 4 (τοσο σε ενα "λογοτυπο" στη φωτογραφια του προϊοντος οσο και στα χαρακτηριστικα του εκει που λεει H.264)

μιλησα με e-shop και μου ειπαν πως δεν θα ξαναφερουν.
υπαρχει ομως ο 7000
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807305
τι γνωμη εχετε για αυτον?

ΟΤΙ ειναι ο ιδιος με εναν audioline απο praktiker.
ιδιο κουτι ,firmware #, oλα , που κανει 29ευρο και εχει & 2χρονια εγγυηση.

Παρατηρώ ότι η αλλαγή καναλιών στον 7600 είναι πολύ αργή (τουλάχιστον 2 sec). Υπάρχει νεότερο firmware για τον δέκτη που να βελτιώνει το ζήτημα;

Χρειάζομαι τα φώτα σας.
Σε μία σειρά που προσπαθώ να αναπαράγω (πουαρό με υπότιτλους), όταν επιλέγω μεγάλους υπότιτλους μου εμφανίζει μόνο την πάνω γραμμή και δεν μπορώ με τίποτε να δω την κάτω. Ότι επιλογή σε εμφάνιση και να κάνω (16x9, 4x3 κλπ)
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
Υπάρχει τρόπος να επέμβω στο αρχείο των υποτίτλων και να προσθέσω κάτι ώστε να εμφανίζονται ψηλότερα;
Υπάρχει κάποια παράμετρος στον 7600 που να βοηθάει.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται μόνο σε αυτή τη σειρά.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Re: Απάντηση: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDMI

Από το eshop τον πήρα. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807305

Πάντως δεν μπόρεσα να δω τις εγγραφές μου στον υπολογιστή(χωρίς να το έχω ψάξει πάρα πολύ). Το αρχείο που δημιουργείται έχει κατάληξη pvr (στο μενού βέβαια διαλέγεις PS ή TS όπως έγραψα παραπάνω) αλλά δεν μπόρεσα να το ανοίξω ούτε με VLC ή με KMPlayer.

Τελικά διαβάζονται από PC;

To pvr του Xoro είναι ένας φάκελος μέσα στον οποίο υπάρχει το αρχείο ts και ένα ακόμα με τις πληροφορίες εκπομπής! Το ts θα διαβαστεί άμεσα από το pc!

Οσοι εχετε προβλημα με τους υποτιτλους θα πρεπει να τους κανετε encode (ενσωματωση στο Video) απο τον υπολογιστη (14 λεπτα για 1,30 ωρα ταινια σε Intel C2D E6600) με το VirtualDub.Εκτος και αν βγηκε κανα firmware που φτιαχνει αυτο το προβλημα και εμεινα πισω.Ωστοσο θα πρεπει να παιξετε καλα με τις ρυθμισεις για να μην φαινονται μικροι και αν εχετε CRT τηλεοραση μην ψεχασετε να ενεργοποιησετε την εξοδο video σε 16:9.
Αμα θελετε σας κανω οδηγο για ενσωματωση.
Απιστευτο να φταιχνουν ενα τοσο καλο δεκτη και να μην μελετησαν το θεμα τον υποτιτλων.Μας βαζει σε τεραστια φασαρια για ενα τοσο απλο πραγμα.

To pvr του Xoro είναι ένας φάκελος μέσα στον οποίο υπάρχει το αρχείο ts και ένα ακόμα με τις πληροφορίες εκπομπής! Το ts θα διαβαστεί άμεσα από το pc!

Μιλάμε για τον 7000 ή τον 7600 ή και για τους 2;

Ευχαριστώ και πάλι

Οσοι εχετε προβλημα με τους υποτιτλους θα πρεπει να τους κανετε encode (ενσωματωση στο Video) απο τον υπολογιστη (14 λεπτα για 1,30 ωρα ταινια σε Intel C2D E6600) με το VirtualDub.Εκτος και αν βγηκε κανα firmware που φτιαχνει αυτο το προβλημα και εμεινα πισω.Ωστοσο θα πρεπει να παιξετε καλα με τις ρυθμισεις για να μην φαινονται μικροι και αν εχετε CRT τηλεοραση μην ψεχασετε να ενεργοποιησετε την εξοδο video σε 16:9.
Αμα θελετε σας κανω οδηγο για ενσωματωση.
Απιστευτο να φταιχνουν ενα τοσο καλο δεκτη και να μην μελετησαν το θεμα τον υποτιτλων.Μας βαζει σε τεραστια φασαρια για ενα τοσο απλο πραγμα.
Ευχαριστώ Στέφανε. Ξεκίνησα ήδη τις μετατροπές. Σε εμένα βέβαια κάνει μία ώρα το κάθε αρχείο (διάρκειας 1 ώρας!!!) και έχω να μετατρέψω συνολικά πάνω από 70 αρχεία :bigcry:

Απάντηση: Re: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDMI

Μιλάμε για τον 7000 ή τον 7600 ή και για τους 2;

Ευχαριστώ και πάλι

Στο 7000 μια φορά που το δοκίμασα στην αρχή μου έβγαλε αρχείο με κατάληξη pvr που δεν μπόρεσα να παίξω στον υπολογιστή.

Λόγω της χρήσης για την οποία αγοράστηκε δεν έχω ξανακάνει δοκιμή από τότε.