Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

υπάρχει καμία λύση με το miniDLNA κ subtitles? αλλιώς είναι άχρηστο...

Φίλε δεν γίνεται τίποτα.......Εμένα μου χρησιμεύει να σου πω την αλήθεια γιατί είναι ο μόνος dlna server ο οποίος "ξεκλείδωσε" το δίκτυό μου σε συνεργασία με το HDX BD 1 που έχω. Ξέρεις τι είναι να βλέπεις τα bd-rip σου kai ta m2ts (ενσωματωμένοι υπότιτλοι) από τον σερωερ σου και να ακούς τον ήχο του DTS-HD MSTR ( όπως το γράφει το πιονερ στην οθόνη?) Ααααααααλος ήχος !!!

υπάρχει καμία λύση με το miniDLNA κ subtitles? αλλιώς είναι άχρηστο...

Δυστυχώς δεν έχω βρει μέχρι σήμερα εφαρμογή που να μεταφέρει υπότιτλους εκτός ίσως από ένα δυο εμπορικά προγράμματα που συνόδευαν media players προηγούμενης γενίας όπως την σειρά DSM της D-Link. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση όμως δεν υποστήριζαν ελληνικούς χαρακτήρες!
Δοκίμασε να δεις αν παίζουν τουλάχιστον υπότιτλοι τύπου Xsub (ενσωματωμένοι μέσα στο container) γιατί για srt,sub κλπ ή ενσωματωμένους σε mkv χλωμο το βλέπω.
Εξάλλου τα media server προγράμματα σαν το miniDLNA έχουν χρησιμότητα περισσότερο σε ήχο και φωτογραφία παρά σε video!

m2ts!!! Το τέλειο αρχείο. Ούτε ξεχωριστούς υπότιτλους ούτε τίποτα. Ολα σε ένα. Και με το TSMuxer.....σε 5-10 λεπτάκια έχεις τελειώσει την μετατροπή ενός mkv. Ασε που παίζει και παντού. Δεν υποστρίζει ελληνικούς υπότιτλους το player ? Ε και ? Εσύ με το m2ts θα δεις με ελληνικούς υπότιτλους!!! Βρήκα την υγειά μου σου λέω!!!

επειδή το popcornhour α-110 δεν βλέπει τους εσωτερικούς υπότιτλους στο m2ts παρά μόνο εξωτερικούς (εκτός και αν κάνω κάτι λάθος στο TSMuxer), περνάω τους υπότιτλους στο mkv με το mkvmerge. Για 4 γίγα mkv νομίζω ότι κάνει <5 λεπτά περίπου και μέσω minidnla το popcornhour παίζει και τους υπότιτλους.

Υπάρχει η δυνατότητα να κάνω internet serfing μέσω etrayz όταν δεν είμαι στο σπίτι αλλά σε σπίτι φίλου όπου το εκεί pc έχει σύνδεση;

Δεν εννοώ μοίρασμα της δικής μου σύνδεσης.

Αλλά στο εκεί PC να δίνω τη διεύθυνση www.avclub.gr στο firefox και τα δεδομένα να πηγαινοέρχονται μέσω etrayz.

θεωρητικά , χωρίς να το έχω δοκιμάσει γίνεται με τον miniproxy (το βρίσκεις στον installer)

επειδή το popcornhour α-110 δεν βλέπει τους εσωτερικούς υπότιτλους στο m2ts παρά μόνο εξωτερικούς (εκτός και αν κάνω κάτι λάθος στο TSMuxer), περνάω τους υπότιτλους στο mkv με το mkvmerge. Για 4 γίγα mkv νομίζω ότι κάνει <5 λεπτά περίπου και μέσω minidnla το popcornhour παίζει και τους υπότιτλους.

Γιατί με το mkvmerge? Ανοίγεις το TSMuxer. Κάνεις add την ταινία. Κάνεις add και ττους υπότιτλους .Επιλέγεις output σε m2ts και κάνεις convert. απλά.

Εγώ πάντως ιδιαίτερα λόγω του HDX BD1 και την άψογη συνεργασία του μέ το eTRAYz μέσω miniDLNA....(φοβερό εργαλείο..με έχει σώσει) έχω αρχίσει να κάνω τις ταινίες με DTS-MA και με Dolby TrueHD όλες m2ts. Τις αποθηκεύω στο eTRAYz κκαι τις βλέπω μέσω δικτύου στο HDX BD1 με τέλειο ήχο DTS-MA ή D TrueHD......Εμπειρία.....!!!

ερώτηση: μου ήρθε και ο 2ος 1.5tb ο οποίος θα μπεί στο etrayz.

Χρειάζεται κάτι ή απλα η χωρητικότητα θα διπλασιαστεί?

Γιατί με το mkvmerge? Ανοίγεις το TSMuxer. Κάνεις add την ταινία. Κάνεις add και ττους υπότιτλους .Επιλέγεις output σε m2ts και κάνεις convert. απλά.
Γιατί το τιμημένο popcorn a-110 βλέπει μόνο εξωτερικούς υπότιτλους όταν παίζει m2ts ενώ στα mkv βλέπει και τους εσωτερικούς

Αν το έχεις τον υπάρχοντα σε μορφή Linear τότε θα διπλασιαστεί. Αν τον έχεις σε RAID1 τότε θα γίνει mirroring.
Λογικά (δεν έχω Linear) απλά θα τον τοποθετήσεις και θα διπλασιαστεί η χωρητικότητα!

ποιο δίσκο πήρες;

@papdoux τον samsung ecogreen f2 (1.5tb)

πακέτο όμως... (λες και το ήξερα) το expansion δεν δούλεψε με αποτέλεσμα να πετάει στο login μια οθόνη με κορεάτικα και να μην φαίνονται τα data...

ποιος μπορεί να μου τυπώσει τα περιεχόμενα του

/etc/volume/diskinfo
/etc/volume/volumeinfo
/etc/volume/volumedev

είμαι στην προσπάθεια να το ισιώσω...

(εντάξει, ότι πληρώνεις παίρνεις τελικα!)

τελικά κατάφερα να παίξει το linear...

ενώ το GUI βλέπω 3TB συνολική χωρητικότητα, από τα windows φαίνεται μόνο του ενός δίσκου. είναι fake ή όντως κάτι δεν εχει γίνει σωστα?

σαν raid πάντως φαίνεται εντάξει.

Παρελήφθη και από εμένα, αφότου είχε προηγηθεί παραγγελία μαζί με το Xtreamer Pro 1 εβδομάδας πριν.
Έκανα το πρώτο installation με το CD και πέρασε το firmware 1.0. Κατόπιν έκανα upgrade σε 1.0.3 και στη συνέχεια 1.0.5.
Υπάρχει τρόπος να περάσω απευθείας την 1.0.5 (δεν με ενδιαφέρουν τα δεδομένα που υπάρχουν) και να γίνει clean install εξαρχής?

Παρελήφθη και από εμένα, αφότου είχε προηγηθεί παραγγελία μαζί με το Xtreamer Pro 1 εβδομάδας πριν.
Έκανα το πρώτο installation με το CD και πέρασε το firmware 1.0. Κατόπιν έκανα upgrade σε 1.0.3 και στη συνέχεια 1.0.5.
Υπάρχει τρόπος να περάσω απευθείας την 1.0.5 (δεν με ενδιαφέρουν τα δεδομένα που υπάρχουν) και να γίνει clean install εξαρχής?
ναι, από εδώ http://www.xtreamer.net/downloads/etrayz/firmware/etrayz-software-ver-1-0-5.aspx κατεβάζεις το full installation file

Καλορίζικα τα μηχανάκια σου!

Από την 1.05 πλέον έχεις τη δυνατότητα και για full clean install αλλά και για φρεσκάρισμα χωρίς απώλεια δεδομένων. Την δεύτερη την έχω δοκιμάσει με απόλυτη επιτυχία και απεκατέστησε την λειτουργικότητα που ήθελα στο etrayz απαλλαγμένη από τις δεκάδες μικροεφαρμογές που "βάραιναν" το λειτουργικό σύστημα. Ο χρόνος μάλιστα εγκατάστασης ήταν λιγότερος από 15λεπτά!!!

Ευχαριστώ!
Η 1.05 δείχνει αρκέτα καλή! Θα δοκιμάσω και το clean install το απογευματάκι.
Το eTrayz συνοδεύει το άλλο μου μικρό "σπιτικό" NAS, το D-link 323.
Το setup είναι με 2x Seagate 1.5TB 7200rpm. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ζεστένεται αρκετά. Δεν υπάρχει fan control να υποθέσω σωστά?
Πιστεύω ότι στα λεφτά που έδωσα είναι αρκετά ολοκληρωμένη επιλογή.