δηλαδή στήσιμο από την αρχή και πέρασμα του fw ξανά για να δείχνει 4ΤΒ αντί για 2 TB σε linear mode που είναι τώραwelcome to the club των αποτυχημένων disk expansions...(στην αντίστοιχη προσπάθειά μου έχασα τον 1.5tb)
μάλλον πας για στήσιμο απο την αρχή..
Οτι πληρώνεις παίρνεις τελικά! για NAS δεν κάνει το μηχανάκι. Μετάνιωσα που δεν έδωσα άλλα λίγα ευρά να πάρω κάτι σοβαρό.
όχι μόνο να βρεις χώρο αλλά και το πήγαινε έλα των gigaναι...μόνο έτσι κατάφερα να δει όλη τη χωρητικότητα. Και άντε βρες δίσκο να πάρεις bakcup τώρα...
εγώ το είχα σε linear σίγουρα όταν έβαλα το 2ο δίσκο αλλά η χωρητικότητα έμεινε η ίδιαΛοιπόν...τα δεδομένα χάνονται όταν :
1) Εάν αλλάξει κανείς την θέση του δίσκου
2)Εάν αλλάξει κανείς mode ( π.χ. από linear σε Raid)
3)εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβεί και απλά προσθέσουμε έναν ακόμα δίσκο τότε : Settings> System> Disk>CONFIGURATION CHANGE>Add a disc but not change RAID mode. Και τα δεδομένα δεν χάνονται. Εάν μετά την πρόσθεση νέου δίκου η χωρητικότητα μένει ίδια τότε μήπως έχουμε Raid mode κι όχι linear?
χθες που το έψαξα λίγο πέτυχα αυτό το topic http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=171&t=15752
Από ότι φαίνεται δεν υπάρχει λύση
To θέμα με τους χρήστες και την samba πραγματικά δημιουργεί αρχικά μεγάλη σύγχυση στη χρήση με το etrayz. Δεν έχει έναν (κατά την άποψή μου) ορθολογικό τρόπο ορισμού χρηστών και κοινοχρήστων στοιχείων. Παρόλα αυτά η δημιουργία χρήστη και δεσμευμένου χώρου σε αυτούς μέσω του web interface είναι μια μάλλον πολύ απλή διαδικασία (έστω και αν είναι λίγο αργή λόγω του interface) και γίνεται περισσότερο κατανοητή όταν ο κάθε χρήστης χρησιμοποιεί από τον υπολογιστή, τοπικό ή απομακρυσμένο το connector με τον ατομικό κωδικό πρόσβασης.
Μια άλλη προσέγγιση αφορά την δημιουργία ένος custom smb.conf, όπως περιγράφεται παραπάνω από τον sfortis αλλά νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω του webmin και της ρύθμισης του samba server με δημιουργία των χρηστών και των κοινόχρηστων στοιχείων και των δικαιωμάτων μέσα από αυτό είτε αφορά linux είτε αφορά windows users. Προσοχή πρέπει να δωθεί πως με το webmin χάνεται η default ρύθμιση της samba ειδικά με τον χρήστη sysadmin.
Αν πάντως σας καλύπτει η χρήση της web interface ρύθμισης των χρηστών τότε μη το πειράζετε μέσω το webmin. Αφήστε το ως έχει!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.