XTreamer Media Player

Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

( )

Eκεί έχω το "θεματάκι" μου...
Δεν έχω ξαναασχοληθεί με δίκτυο και στο manual έχει μόνο πληροφορίες για vista αν δεν κάνω λάθος :bigcry:

Ti λειτουργικό έχεις?

Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

( )

Eκεί έχω το "θεματάκι" μου...
Δεν έχω ξαναασχοληθεί με δίκτυο και στο manual έχει μόνο πληροφορίες για vista αν δεν κάνω λάθος :bigcry:
Κάνε δεξί κλικ στούς δίσκους ή τους φακέλους που θέλεις να "βλέπει" το Xtreamer ( και το δίκτυο γενικά) και ενεργοποίησε την επιλογή "Κοινή χρήση και ασφάλεια", εφ'όσον έχεις τα Windows XP.

Το επομενο fw θα ειναι version 3.xx
Δεν θα βγει αλλη 2.xx και αναμενεται η 3.xx να εχει ενα σωρο νεα καλουδια (ελπιζω και hd audio).
Δεν βιαζονται να την βγαλουν παντως γιατι οταν το κανουν θελουν να δουλευουν ολα ρολοι.
Αυτα τα ολιγα.

Αντε να δούμε .....γιατί τα έχω πάρει ...Ωραία...κάνανε δυναμική είσοδο...και κατά την άποψή μου αυτή τη στιγμή δεν έχει ανταγωνιστή μετρώντας τις δυνατότητες και τις ευκολίες του. Αλλά εκεί που κάνανε τη μία διόρθωση μετά την άλλη ...ξαφνικά σταμάτησαν όλα.!! Και η ελπίδα ότι θα διορθωθούν δεν παραμένει "ζεστή" ούτε με ανακοινώσεις που κάποτε κάνανε του στυλ " 10/12 θα βγει το τάδε firmware , 10/2 θα βγει το δείνα που θα διορθώνουν αυτά και εκείνα". Ξαφνικά..σιγή.
Αλλά εμείς περιμένουμε το true DTS, τις πολλές μικροδιορθώσεις στην αναπαραγωγή του ήχου,τις άπειρες διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στη ροή δεδομένων , εννοώντας φυσικά το δίκτυο και ιδιαίτερα την επικοινωνία του με το eTRAYz που είναι ελεεινή ...έλεος. !! Μπορεί να πει κάποιος ότι υπερβάλλω αλλά δεν είναι φυσικό να είναι τόσο καλό σε κάποια πράγματα και σε άλλα να μην είναι ενώ ξέρω ότι με την παρέμβαση στον κώδικα του software μπορούν να γίνουν πολλές βελτιώσεις? Ωρισμένοι που ποστάρουν στο official forum το έχουν κάνει ήδη . Εχω μα μικρή εντύπωση ....ότι το Xtreamer No 2 δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά....

Αντε να δούμε .....γιατί τα έχω πάρει ...Ωραία...κάνανε δυναμική είσοδο...και κατά την άποψή μου αυτή τη στιγμή δεν έχει ανταγωνιστή μετρώντας τις δυνατότητες και τις ευκολίες του. Αλλά εκεί που κάνανε τη μία διόρθωση μετά την άλλη ...ξαφνικά σταμάτησαν όλα.!! Και η ελπίδα ότι θα διορθωθούν δεν παραμένει "ζεστή" ούτε με ανακοινώσεις που κάποτε κάνανε του στυλ " 10/12 θα βγει το τάδε firmware , 10/2 θα βγει το δείνα που θα διορθώνουν αυτά και εκείνα". Ξαφνικά..σιγή.
Αλλά εμείς περιμένουμε το true DTS, τις πολλές μικροδιορθώσεις στην αναπαραγωγή του ήχου,τις άπειρες διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στη ροή δεδομένων , εννοώντας φυσικά το δίκτυο και ιδιαίτερα την επικοινωνία του με το eTRAYz που είναι ελεεινή ...έλεος. !! Μπορεί να πει κάποιος ότι υπερβάλλω αλλά δεν είναι φυσικό να είναι τόσο καλό σε κάποια πράγματα και σε άλλα να μην είναι ενώ ξέρω ότι με την παρέμβαση στον κώδικα του software μπορούν να γίνουν πολλές βελτιώσεις? Ωρισμένοι που ποστάρουν στο official forum το έχουν κάνει ήδη . Εχω μα μικρή εντύπωση ....ότι το Xtreamer No 2 δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά....

Είναι αλήθεια πως η εταιρία προσπαθώντας να μπει δυναμικά στη αγορά και εκμεταλευόμενη αφενός την πολύ καλή διαφημιστική καμπάνια που έκανε με την προώθηση του etrayz ως κελεπούρι αλλά και την εξαιρετική τιμή που έδινε σε πιθανή αγορά και των δύο μαζί, άφησε τους πελάτες της με το δάκτυλο στο στόμα!!!

Η εταιρία έπεσε με τα μούτρα για να βελτιώσει το Xtreamer και παρέδωσε το etrayz με ένα firmware, ουσιαστικά σε φάση beta !!!
Ούτε τα μισά από αυτά που υποσχόταν δεν γίνονται μετο παρόν software και ακόμη και αυτά που λειτουργούν είναι ακόμη προβληματικά!
Για να αντιληφθεί κανείς την κάκιστη λειτουργικότητα ως αποθηκευτικό εργαλείο το etrayz αδυνατεί να "σώσει" τα δεδομένα σε περίπτωση "πτώσης" του λειτουργικού γιατί σε περίπτωση επανεγκατάστασης οι δίσκοι ξαναφορμάρονται!!!:slapface:

Θέλω να ελπίζω πως θα φιλοτιμηθούν, από τη στιγμή που έχουν δημιουργήσει και μια αρκετά μεγάλη πελατειακή βάση, να δουλέψουν λίγο το software όσο αφορά το RAID NAS αλλά και το σερβίρισμα των δεδομένων στο Xtreamer με απλό και αποδοτικό τρόπο και ας αφήσουν να μεγαλεπίβολα που μας έχουν φλομώσει στην αρχή (βλέπε δυνατότητα ... RAID5 μέσω χρήσης περισσοτέρων του ενός etrayz σε ένα δίκτυο ή με τη χρήση εξωτερικού USB HDD!!!!!!)

Πρέπει πάντως να επισημάνω σε αυτό το σημείο, πως μέσω ενός μικρού nfs hack που δώθηκε στα σχετικά φόρουμ έχω άριστη αναπαραγωγή όλων των αρχείων μου με τον μόνο περιορισμό το περιορισμένο bandwidth (λόγο Fast Ethernet) τόσο με samba όσο και με nfs share είτε μέσω της επιλογής eTRAYz στον Xtreamer είτε μέσω Net shares!!!

Re: Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί..

Κάνε δεξί κλικ στούς δίσκους ή τους φακέλους που θέλεις να "βλέπει" το Xtreamer ( και το δίκτυο γενικά) και ενεργοποίησε την επιλογή "Κοινή χρήση και ασφάλεια", εφ'όσον έχεις τα Windows XP.

Tα έκανα όλα αυτά και ενώ απο το xtreamer βλέπω το WORKGROUP ΤΟ folder είναι άδειο δεν έχει μέσα τα shared folders....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλ

Tα έκανα όλα αυτά και ενώ απο το xtreamer βλέπω το WORKGROUP ΤΟ folder είναι άδειο δεν έχει μέσα τα shared folders....
Από τον υπολογιστή σου, μέσα από το "Συνολικό δίκτυο" , Workgroup, βλέπεις το Xtreamer;

παιδια ειχα και εγω το ιδιο προβλημα με xp.τελικα λογω και αλλων προβληματων εκανα ενα format το pc και ως δια μαγειας ολα δουλευουν ρολοι. σου ευχομαι να μην χρειαστεις format αλλα στην περιπτωση που δε βρεις λυση εχε και αυτο υποψη σου.

Από το My network places φαίνεται και το Xtreamer....

Μή μου λέτε για format,μη μου λέτε για format!!

Από το My network places φαίνεται και το Xtreamer....

Μή μου λέτε για format,μη μου λέτε για format!!

Ωπα όχι format!! Όχι πονάει κεφάλι ...κόψει κεφάλι!!!

Πρώτα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Για να συνδέσεις στο δίκτυό σου το Xtreamer έχεις τέσσερις τρόπους τον απευθείας ενσύρματο , τον απευθείας ασύρματο, τον ενσύρματο με ενδιάμμεσο router ή switch και τον ασύρματο με εδιάμμεσο ασύρματο router ή access point.

Εσύ πως συνδέεις το Χtreamer?!!!

Αυτά για να ξεκινήσουμε και θα τη βρούμε τη λύση!

Ευχαριστώ για την υπομονή..

Εχω τον τρίτο τρόπο:Ενσύρματο με ενδιάμεσο ROUTER και switch...το ethernet δηλαδή καλώδιο έρχεται από το xtreamer στο switch

Last edited:

Αφού λοιπόν έχεις router έχεις δύο τρόπους να συνδέσεις το Xtreamer στο δίκτυο που πιθανολογώ περιέχει κάπου ένα PC με ΧΡ sp3!!

Ο πρώτος έχει να κάνει με διεύθυνση IP που παίρνει αυτόματα το Xtreamer από το DHCP server του router σου και ο δεύτερος με σταθερή IP που του έχεις δώσει εσύ!

Αν όπως λες δεν έχεις εμπειρία με την δικτύωση τότε πρέπει να συνδέσεις με τον πρώτο τρόπο δηλαδή με αυτόματα χορηγούμενη IP από το DHCP του router σου! Mε αυτόν τον τρόπο θα γλυτώσεις πολλά "στραβά"!

Η IP που έχει πάρει το Xtreamer την βλέπεις πλεον στην οθόνη έναρξης του Xtreamer στην οθόνη σου.

Αμέσως μετά πηγαίνεις στον υπολογιστή σου και ελέγχεις με δεξί κλικ στo "Ο Υπολογιστής μου" και πατώντας διαδοχικά ιδιότητες και κατόπιν το tab "όνομα υπολογιστή" την ομάδα εργασίας σου. Αν υποθέσουμε πως είναι η "Workgroup"

Ανοίγεις ένα παράθυρο στον IE ή στο Firefox και στην διεύθυνση γράφεις την IP του Χtreamer (π.χ. 192.168.0.10) και πατάς Enter

Αν έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή μέσα από το μενού του Χtreamer "Ρυθμίσεις->Aplication->Web server-> ενεργό τότε στο παράθυρο του browser θα δεις το Web interface του Xtreamer!

Στο κάτω μέρος θα βρεις το Setup στο οποίο και θα πας στην επιλογή Workgroup/Hostname και στην οποία στο αντίστοιχο κουτί επιλογής του Workgroup θα γράψεις το workgroup στο οποίο θέλεις να εντάξεις το Xtreamer (υποθέτουμε πως το όνομά του είναι "Workgroup")

Είσαι έτοιμος και πλέον μπορείς αμφίδρομα να επικοινωνείς από και προς το Xtreamer σου αρκεί βέβαια να έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή NAS στις ρυθμίσεις του Χtreamer!!!

Πηγαίνεις στον υπολογιστή σου και θέτεις τον φάκελο που επιθυμείς ώς κοινόχρηστο (δεξί κλικ πάνω του, Κοινή χρήση και Ασφάλεια επιλογή στο "Αν καταλαβαίνετε τους........" και τσεκάρισμα στο "Κοινή χρήση του φακέλου στο δίκτυο" δίνοντας το επιθυμητό όνομα στο αντίσοιχο κουτί.

Αν όλα έχουν πάει καλά τότε στο μενού του Xtreamer και μέσω της επιλογήες Πολυμέσα->Δίκτυο θα δεις την ομάδα εργασίας (υποθέσαμε την "workgroup") που επιλέγοντάς την θα σου εμφανίσει το όνομα του υπολογιστή σου και που με τη σειρά του περιέχει όλους τους φακέλους που έχεις κάνει κοινόχρηστους με όλα τα περιεχόμενα αρχεία ήχου εικόνας και video που έχεις μέσα!!

Αν έχεις σκληρό δίσκο ή εξωτερικό δίσκο (usb) επάνω στο Xtremer και έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή NAS, τότε επιλέγοντας τις θέσεις δικτύου που βρίσκονται στην επιφάνεια εργασίας του PC και στη συνέχεια "Προβολή υπολογιστών ομάδας εργασίας" το Xtreamer θα είναι ορατό καθώς και όλα τα στοιχεία του (HDD, usb HDD ή ακόμα και usb printer) με δυνατότητα να μεταφέρεις αρχεία μέσω παραθύρων πολύ εύκολα!!!

Καλή τύχη!!!

Last edited:

Να ρωτήσω, αν έχω συνέχεια κλειστό τον fan που έχει υπάρχει πιθανότητα να πάθει κάποια βλάβη; Γιατί δεν την παλεύω με την φασαρία που κάνει.

Να ρωτήσω, αν έχω συνέχεια κλειστό τον fan που έχει υπάρχει πιθανότητα να πάθει κάποια βλάβη; Γιατί δεν την παλεύω με την φασαρία που κάνει.

Δε θα το συνιστούσα κάτι τέτοιο!!!

Ο ανεμιστήρας είναι απαραίτητος για να διατηρεί το εσωτερικό του κουτιού (πλακέτα και chip) όσο γίνεται δροσερό, ακόμα και αν δεν έχεις εσωτερικό σκληρό δίσκο.

Αν πάντως χρησιμοποιήσεις την επιλογή που σου δίνει να θέσεις εσύ το ποσοστό της λειτουργίας του νομίζω πως με ένα 70-80% θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα και στην ψύξη και στο θόρυβο, εγώ έτσι κάνω!!!

Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Υπάρχει λύση να πάρεις και την ψύκτρα που διαφημίζεται για το Xtreamer
http://www.tranquilpc-shop.co.uk/
και βάζεις το fan στο ΜΗΔΕΝ... οπότε ΤΕΛΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ..... (με ασφάλεια)...

Re: Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί..

Δε θα το συνιστούσα κάτι τέτοιο!!!

Ο ανεμιστήρας είναι απαραίτητος για να διατηρεί το εσωτερικό του κουτιού (πλακέτα και chip) όσο γίνεται δροσερό, ακόμα και αν δεν έχεις εσωτερικό σκληρό δίσκο.

Αν πάντως χρησιμοποιήσεις την επιλογή που σου δίνει να θέσεις εσύ το ποσοστό της λειτουργίας του νομίζω πως με ένα 70-80% θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα και στην ψύξη και στο θόρυβο, εγώ έτσι κάνω!!!

Υπάρχει λύση να πάρεις και την ψύκτρα που διαφημίζεται για το Xtreamer
http://www.tranquilpc-shop.co.uk/
και βάζεις το fan στο ΜΗΔΕΝ... οπότε ΤΕΛΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ..... (με ασφάλεια)...

Ευχαριστώ για της απαντήσεις, 8α δοκιμάσω για αρχή το 70-80% και μετά ίσως να πάω σε αλλαγή ψήκτρας αν δεν μειωθεί ο θόρυβος.

εξωτερικο δισκο τον βλεπει κατευθειαν η πρεπει πρωτα να τον κανει format?

κατευθείαν αλλά μη μπερδευτείς και προσπαθήσεις να τον δεις μέσω disc αλλα μέσω usb

Εχω ρυθμίσει να μην κλείνει το Xtreamer - όταν είμαι στο σπίτι - και άμα δεν το χρησιμοποιώ να μπαίνει σε NAS mode όταν πατάω το OFF από το τηλεκοντρόλ έτσι τα δεδομένα του τα "σερβίρει" όπου αλλού θέλω μέσα στο δίκτυο. Το θέμα είναι....ότι όταν πάω να το ανοίξω επιλέγοντας reboot (δεν έχει κι άλλη επιλογή..μόνο power off μετά) ο ανεμιστήρας "μαρσάρει" λες και πατάς γκάζι και όταν φυσικά βρει τις ρυθμίσεις του το Xtreamer κλείνουν πάλι οι στροφές του.Εχει συμβεί σε κανέναν αυτό ? Η... έχει διχασμένη προσωπικότητα το μηχάνημα και θάθελε νάναι αυτοκινητάκι κατά βάθος? :BDGBGDB55:

κι εμένα έτσι κάνει, αφού το επιβεβαιώνεις κι εσύ, προφανώς είναι στις ρυμίσεις του firmware να τρέχει 100% στην εκκίνηση, ενώ τις άλλες ρυθμίσεις τις κάνουμε απο το λογισμικό, οποτε μέχρι να φορτώσει γινόμαστε... ρόμπα
:p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλ

Ευχαριστώ για της απαντήσεις, 8α δοκιμάσω για αρχή το 70-80% και μετά ίσως να πάω σε αλλαγή ψήκτρας αν δεν μειωθεί ο θόρυβος.
Πάντως εγώ το έχω στο χαμηλό (low) από την αρχή.
Δεν ακούγεται και δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα.
Το έχω βέβαια χωρίς εσωτερικό δίσκο.

Κι εμένα όταν κάνει εκκίνηση, "μαρσάρει" και μετά πηγαίνει στις κανονικές στροφές.
Αυτό είναι το φυσιολογικό του.