XTreamer Media Player

Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

-bye-Γειά σας και Καλή Χρονιά.
Είμαι κι' γώ ένας νέος fan του Xtreamer, και θα ήθελα να κάνω μιά ερώτηση από τους experts της παρέας.
Πρόκειται για έναν HDD 2.5" (εσωτερικό βέβαια) της WESTERN DIGITAL,
τον 500GB WD5000BEVT SCORPIO BLUE SATA
αν είναι καλή η επιλογή μου και φυσικά κάνει στο μηχανάκι μας.
Από θερμοκρασία θα υπάρχει επιβάρυνση? Ή ότι άλλο πρόβλημα μπορεί να υπάρξει.
Ευχαριστώ πολύ για την όποια βοήθεια...

Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για τον εσωτερικό σκληρό. Μέχρι πόσα Gb σκληρό παίρνει; Στο site τους κάπου διάβασα 500 max. Στη σελίδα τους όμως ''Easy Setup'' που δείχνει πως τοποθετείς τον δίσκο δείχνει έναν 640 Gb. Τι ισχύει, πιο είναι το maximum, εξακριβωμένα γιατι θα προβούμε σε αγορά και δεν θέλω να μου μείνει κανένας δίσκος.

Το μάξιμουμ δε νομίζω ότι έχει να κάνει με κάποιο περιορισμό του ίδιου του Xtreamer από άποψη hardware, απλά οι μεγάλοι δίσκοι 2,5" βγαίνουν σε ύψος μεγαλύτερο των 9,5mm και έτσι δεν χωρούν στο εσωτερικό του.

Το μάξιμουμ δε νομίζω ότι έχει να κάνει με κάποιο περιορισμό του ίδιου του Xtreamer από άποψη hardware, απλά οι μεγάλοι δίσκοι 2,5" βγαίνουν σε ύψος μεγαλύτερο των 9,5mm και έτσι δεν χωρούν στο εσωτερικό του.

Φίλε sotos65B από την σελίδα της W.D. http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=2670 φαίνεται καθαρά ότι όλοι οι
HDD 2.5" είναι ίδιοι ακριβώς στις διαστάσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους δηλ. από 80GB έως 640GB.
Το θέμα νομίζω πως είναι μόνο αν δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην αύξηση της θερμοκρασίας.
Φαντάζομαι ότι και όλοι οι υπάρχοντες δίσκοι HDD 2.5" θα είναι των ίδιων -σε διαστάσεις- προδιαγραφών.
Θέλω να πάρω αύριο και γω έναν εσωτερικό 500GB και έχω λιγάκι τρομάξει με την θερμοκρασία - ανεμιστηράκι που διαβάζω παραπάνω (στη χειρότερη να πάρουμε εξωτερικό cooler).
Εγώ πάντως χωρίς εσ. δίσκο δεν έχω κανένα πρόβλημα θορύβου, με ρύθμηση στο normal (μέτριο).
Ίσως κάποιο άλλο καλό παιδί γνωρίζει κάτι παραπάνω και μας φωτίσει.
Ευχαριστώ και συγνώμη για την πολυλογία...-bye-

Last edited:

Παίδες μόλις το παρατήρησα στο κουτί πίσω γράφει 2.5" SATA HDD Max 500GB.
αυτά για την ιστορία...και ας προσέχω άλλη φορά περισσότερο.

Φίλε sotos65B από την σελίδα της W.D. http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=2670 φαίνεται καθαρά ότι όλοι οι
HDD 2.5" είναι ίδιοι ακριβώς στις διαστάσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους δηλ. από 80GB έως 640GB.

Μέχρι τα 640 έχουν όντως τις ίδιες διαστάσεις, όμως οι δύο μεγαλύτεροι 2,5" της σειράς (750GB και 1TB) έχουν ύψος 12,5mm. Έτσι ασχέτως αν το Xtreamer θα μπορούσε να τους δει κανονικά (που δεν βλέπω το λόγο να μην μπορεί) αυτοί οι δίσκοι δεν θα χωρούσαν να μπουν στο κουτί.

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=685

*750 GB and 1 TB models are 12.5 mm high and may not be compatible with all notebook systems. Consult system specifications for maximum allowable drive height before attempting to install.

Μέχρι τα 640 έχουν όντως τις ίδιες διαστάσεις, όμως οι δύο μεγαλύτεροι 2,5" της σειράς (750GB και 1TB) έχουν ύψος 12,5mm. Έτσι ασχέτως αν το Xtreamer θα μπορούσε να τους δει κανονικά (που δεν βλέπω το λόγο να μην μπορεί) αυτοί οι δίσκοι δεν θα χωρούσαν να μπουν στο κουτί.

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=685

Σωστότατος...:SFGSFGSF:

Λοιπόν η απόφαση ελήφθη...:drummer:
Αύριο θα :call: στο eShop (71,00 ) και στο ΜSystems (72,00 ) όποιος από τους 2 τον έχει...
και τα νεώτερα τα λέμε αύριο με το καλό...-bye-

Να ρωτησω και εγω κατι.Υπαρχει επιλογη ωστε να ενεργοποιουμε η να απενεργοποιουμε το wifi απο το μενου?Ψαχνω αλλα δεν το βλεπω.Θα ηταν βολικο να εχει ενα απλο on/off ωστε να μην εκπεμπει ακτινοβολια οταν δεν χρειαζεται.Η απλως βγαζουμε την κεραια?

Καλημέρα, το αγόρασα απο το πλαίσο κι εγώ προχθες το βράδυ.

Σχετικά με το wifi φιλε kotikos, αν πας απο το μενού στα settings κι απο εκεί στο network θα δεις οτι έχει επιλογή για το wireless να είναι on/off. Οπότε δεν έχεις θέμα ακτινοβολίας.

Στο δικτυο εχει στο wired τις επιλογες ανενεργο χειροκινητο και αυτοματα
αλλα στο wirelless οταν πατω enter εχει μονο τις συνδεσεις (1,2,3 κλπ)
Οταν βγαζω την κεραια δε απλως στο wireless αναφερει ενεργη dchp not found.Δεν βλεπω κατι αλλο.

Να ρωτησω και εγω κατι.Υπαρχει επιλογη ωστε να ενεργοποιουμε η να απενεργοποιουμε το wifi απο το μενου?Ψαχνω αλλα δεν το βλεπω.Θα ηταν βολικο να εχει ενα απλο on/off ωστε να μην εκπεμπει ακτινοβολια οταν δεν χρειαζεται.Η απλως βγαζουμε την κεραια?

Δεν υπάρχει επιλογή για απενεργοποίηση! Απλά βγάζουμε την κεραία!

Αν δεν υπάρχει κεραία δεν υπάρχει και ακτινοβολία!

Oποτε θα την μπαινοβγαζω ωσπου να τραβηξω καλωδιωση.
Παντως ειμαι εντυπωσιασμενος με το xtreamer.
Εχω ομως ακομη 2 θεματακια .
το 1) εναι οτι σε καποιες φωτο που εχω σε φακελλους για τις ταινιες
ενω εναι καποιας αναλυσης(400*600) μου τις εμφανιζει σαν πιξελιασμενες(οπως οταν εχουμε μια φωτο 50x50 και την μεγενθυνουμε αρκετα).
Προσεξα οτι γραφει επανω στο μενου ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-DCT και το σημα οτι δεν τις υποστηριζει.
Αυτο δεν με καιει ιδιαιτερα,θα βρω στο νετ αλλες και θα τις αλλαξω.Αλλα δε ξερω μηπως εχει σχεση και με το
2ο) θεμα που με καιει και το οποιο ειναι οτι εχω γραψει στο εσωτερικο του καποιους φακελους με φωτος το εναν απο αυτους τον ανοιγει αλλα δεν βλεπει τιποτα.Φανταστειτε υπαρχει ενας φακελος με ονομα ''καλοκαιρι'' και ενας με ονομα ''φθινοπωρο'' και στο ''φθινοπωρο'' που οι φωτο του ειναι απο την ιδια μηχανη ιδιες επιλογες και συνεχεια του ''καλοκαιρι'' δεν βλεπει τιποτα.
Υπ οψη οτι τις εσβησα τις ξαναεγραψα σε αλλο φακελλο με αλλο ονομα,τιποτα.
Τις φωτο και τον φακελλο απο το laptop απ´οπου τις εγραψα τις βλεπει μια χαρα μεσω δικτυου στο laptop.
Καποια ιδεα,καποιος?
(Υ.Γ. Με συγχωρειτε αν σας ζαλισα με το μακροσκελες ποστ).

Δεν έχω εμπειρία από εσωτερικούς σκληρούς παρά μόνο από εξωτερικούς επάνω στο xtreamer και δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα.
Με τι σύστημα αλήθεια είναι φορμαρισμένος? Αν τα περιεχόμενα του φακέλου τα βλέπεις από το Laptop μέσω δικτύου (samba ή αλλιώς CIFS) τότε δεν φταίει σε τίποτε ο δίσκος ή τα περιεχόμενά του, εν προκειμένω οι φωτογραφίες. Για κοίτα και το προφανές που έχει να κάνει με το θεματάκι που έχει με την εργονομια του τηλεκοντρόλ του, εννοώ τα κατευθυντικά κουμπιά δεξιά και αριστερά του enter, που πολλές φορές τα πατώ αφηρημένα και χάνω την ένδειξη ΟΛΑ πηγαίνοντας π.χ. στην Μουσική που προφανώς δεν επιτρέπει να βλέπω τα αρχεία που θέλω! Λέω...μήπως!!!

Ο δισκος ειναι ntfs.Το θεμα με τις επιλογες το τσεκαρα.
Σκεφτομαι μηπως επειδη ειχαν τελειωσει οι διακοπες περασα το φακελλο στο pc και μετα μηπως εκανα καποια(που δεν βλεπω) αλλαγη στη φωτογραφικη και τις καταχωρει διαφορετικα(που παλι δεν βλεπω στα συγκριτικα τους καποια διαφορα).
Αλλα απο την αλλη αφου τις διαβαζει απο το pc μεσω δικτυου αυτο,μαλλον, σημαινει οτι δεν εχει προβλημα με το format τους.Μου κανει εντυπωση.
Και ο δισκος δεν φαινεται να εχει προβλημα.Εχω περασει ενα σωρο φωτο
ταινιες avi & mkv και ποσα mp3 και τα βλεπει ολα και τα διαβαζει ολα.
Μπορει να ειναι καποιο απλο κολλημα.Θα τσεκαρω και με αλλο τροπο πχ να τις γραψω σε στικ η να τις περασω κατευθειαν απο τη μηχανη.Ευχαριστω παντως

Ο δισκος ειναι ntfs.Το θεμα με τις επιλογες το τσεκαρα.
Σκεφτομαι μηπως επειδη ειχαν τελειωσει οι διακοπες περασα το φακελλο στο pc και μετα μηπως εκανα καποια(που δεν βλεπω) αλλαγη στη φωτογραφικη και τις καταχωρει διαφορετικα(που παλι δεν βλεπω στα συγκριτικα τους καποια διαφορα).
Αλλα απο την αλλη αφου τις διαβαζει απο το pc μεσω δικτυου αυτο,μαλλον, σημαινει οτι δεν εχει προβλημα με το format τους.Μου κανει εντυπωση.
Και ο δισκος δεν φαινεται να εχει προβλημα.Εχω περασει ενα σωρο φωτο
ταινιες avi & mkv και ποσα mp3 και τα βλεπει ολα και τα διαβαζει ολα.
Μπορει να ειναι καποιο απλο κολλημα.Θα τσεκαρω και με αλλο τροπο πχ να τις γραψω σε στικ η να τις περασω κατευθειαν απο τη μηχανη.Ευχαριστω παντως

Επίσης....για τσέκαρε και ψηλά - ψηλά στις επιλογές... Μήπως είσαι σε "movies" ? (δεν βλέπει τις φωτογραφίες εάν δεν επιλέξεις ψηλά ...)

Δουλεύει κανείς το Xtreamer σαν torrent client? Αυτός ήταν ο λόγος που το πήρα κυρίως αλλά ακόμα δεν είμαι ευχαριστημένος. Έχω βάλει να κατεβάζει μια ταινία, δουλεύει χωρίς να κολλάει όπως έκανε παλαιότερα αλλά οι ταχύτητες είναι απελπιστικά αργές. Το δοκίμασα κ με άλλα torrent. Κατεβάζω με 5 kb/sec και στέλνω με 20. Τι μπορεί να φταίει?

Επίσης....για τσέκαρε και ψηλά - ψηλά στις επιλογές... Μήπως είσαι σε "movies" ? (δεν βλέπει τις φωτογραφίες εάν δεν επιλέξεις ψηλά ...)
Το τσεκαρα και αυτο.Να φανταστεις συνδεσα το xtreamer με pc και αντεγραψα απο το δισκο του το φακελλο που δεν το διαβαζει στην tv σε στικ το οποιο το συνδεσα μετα στο χτ και διαβαζε απο εκει τον φακελλο μια χαρα,μετα ξαναεγραψα το φακελλο στο χτ με αλλη ονομασια (και αγγλικους χαρακτηρες) και το διαβασε παλι μια χαρα αλλα δεν διαβαζε τον φακελλο (καλοκαιρι) που πριν το διαβαζε,το ξαναγραφω και αυτο ξανα με αλλο ονομα και αγγλικους χαρακτηρες μπας και εφταιγε αυτο,το συνδεσα και τωρα τα διαβαζει ολα.(εκτος του αρχικου τον οποιο ουτε να σβησω μπορουσα μεσω του χτ και τελικα τον εσβησα μεσω pc)
Ποιος ξερει τι να εγινε,καποιο κολημα-bug,τελος καλο ολα καλα(?)
Και ξαναλεω οτι ειμαι ενθουσιαμενος.Το πηρα για τις μικρες,να συμαζεψω και τις ταινιες τους σε ενα δισκο και αρχισα και εγω επιτελους να βλεπω hd (οι μικρες οχι ακομα)
Καλο βραδυ.

Παίδες καλησπέρα -αν και είναι σχεδόν 12.00-.
Τα νέα είναι ότι ο 500GB της W.D. είναι αστέρι και... αθόρυβος.
Η θερμοκρασία του με ρύθμηση στο 70% δεν ενοχλεί.
Πάμε στα δύσκολα τώρα.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω πως θα τον γεμίσω. Πίστευα ότι με την USB Slave μέσω PC θα μπορούσα αλλά δεν.
Απο τα Vista πηγαίνω στην Διαχείρηση Δίσκων όπου και φαίνεται ως ακαταχώρητος.
Από κει και πέρα φοβάμαι να τον καταχωρήσω μήπως δεν κάνει και υπάρξουν προβλήματα
ή υπάρχει κάποιος πιο απλός τρόπος να τον γεμίσω.
Πάσα βοήθεια δεκτή και πολλά ευχαριστώ...

Last edited:
Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Παίδες καλησπέρα -αν και είναι σχεδόν 12.00-.
Τα νέα είναι ότι ο 500GB της W.D. είναι αστέρι και... αθόρυβος.
Η θερμοκρασία του με ρύθμηση στο 70% δεν ενοχλεί.
Πάμε στα δύσκολα τώρα.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω πως θα τον γεμίσω. Πίστευα ότι με την USB Slave μέσω PC θα μπορούσα αλλά δεν.
Απο τα Vista πηγαίνω στην Διαχείρηση Δίσκων όπου και φαίνεται ως ακαταχώρητος.
Από κει και πέρα φοβάμαι να τον καταχωρήσω μήπως δεν κάνει και υπάρξουν προβλήματα
ή υπάρχει κάποιος πιο απλός τρόπος να τον γεμίσω.
Πάσα βοήθεια δεκτή και πολλά ευχαριστώ...

Kαι εγω τον ιδιο εχω και στα xp οταν το πρωτοσυνδεσα
με το χτ δεν το εβλεπαν αλλα τον εκανα format με το xt(εχει επιλογη στα settings) και μετα τον ειδαν αμεσως.