XTreamer Media Player

Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Όποιος ενδιαφέρεται για το 2.1 beta, βρήκα επιτέλους ένα link.

Δοκίμασα και αυτή την έκδοση αλλά τίποτα, μόνο μια φορά μου άναψε το εικονίδιο του wifi στο xtreamer μου έβγαλε ip 192.168.2.3 πήγα να συνδεθώ σε σταθμό radio που έχει αλλά τίποτα κόλλησε. Static ip θέλει στις ρυθμίσεις?

Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Τα blue ray iso που έχετε αναφέρει πιο πριν οτι παίζει είναι ένα αρχείο (το .iso)? γιατί σε torrents που έχω ψάξει εκτός από τα .mkv που βρίσκω και ξέρω ότι είναι συμπιεσμένα BR, σε ασυμπίεστα αρχεία μόνο της μορφής m2ts βρίσκω. Αν κανείς μπορεί να δώσει καμιά πληροφορία παραπάνω ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Τα blue ray iso που έχετε αναφέρει πιο πριν οτι παίζει είναι ένα αρχείο (το .iso)? γιατί σε torrents που έχω ψάξει εκτός από τα .mkv που βρίσκω και ξέρω ότι είναι συμπιεσμένα BR, σε ασυμπίεστα αρχεία μόνο της μορφής m2ts βρίσκω. Αν κανείς μπορεί να δώσει καμιά πληροφορία παραπάνω ευχαριστώ.

Τα iso αρχεία τα φτιάχνεις εσύ και περιέχουν όλη την δομή του blu-ray σε ένα αρχείο. Μετά αυτό το κάνεις mount σε virtual drive για να νομίζει ο υπολογιστής σου ότι έχεις blu-ray player και να σε αφήσει το powerdvd να δεις την ταινία (λόγω copyright δεν γίνεται αλλιώς με το powerdvd....).

αν κάνεις ένα search στο forum πιστεύω θα βρεις πληροφορίες γιατί δεν μπορεί να συζητηθεί μέσα σε λίγες γραμμές σε αυτό το θέμα...

οκ ευχαριστώ, αυτό ήθελα να μάθω, γιατί στο Net δεν έχω βρεί ταινία σε .iso μορφή (μάλλον λόγο του μεγέθους).
Απλά ξέρεις θα ήθελα να βρω μια να δω πως παίζει το μηχάνημα. Άλλα επειδή δεν έχω blu ray θα περιμένω για αργότερα.

Μια ερωτησούλα για το update. Έβαλα το καινούριο firmware και αφού τελείωσε κάνει restart. Εκεί πόση ώρα είναι λογικό να περιμένω? Έχω κανένα δεκάλεπτο τώρα και δεν βλέπω σήμα στην TV. Να περιμένω κι άλλο ή να το κλείσω και να το ξανανοίξω?

Για πείτε βρε παιδιά. Πόση ώρα κάνει το update? Τελείωσε το process bar στο full και ξεκίνησε restart αλλά έχει κολλήσει εκεί. Δεν έχω εικόνα στην TV. Το λαμπάκι το κόκκινο αναβοσβήνει αν αυτό λεει κάτι.

Ευχαριστώ.

Σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει στο δικό σου. Τι να κάνεις δεν ξέρω να σου πώ. Το νορμαλ είναι μετά το restart να μπαίνει στο Menu ξανά.

Κανονικά μέσα σε ένα λεπτό θα έπρεπε μετα το restart να ξαναάναβε και να σου έδειχνε το κόκκινο-μαύρο menu. Άσε το λίγο ακόμα, έχει αναφερθεί και από άλλους για την καθυστέρηση. Φρόντισε να μην έχεις συνδεδεμένο κανένα usb δίσκο πάνω, πέρα από το στικάκι της αναβάθμισης.

Το έβγαλα από την πρίζα και μπούταρε κανονικά. Θα το ξεζουμίσω λίγο και θα σας πω εντυπώσεις.

Ευχαριστώ.

Στα blu-ray iso δεν μου εμφανίζει υπότιτλους! Ήχο μπορώ να διαλέξω αλλά υπότιτλοι γιοκ. Νομίζω είχατε γράψει ότι υποστηρίζει υπότιτλους...

Edit: Άκυρο. Το βρήκα.

Last edited:

Θα το ρίξω σε λίγο στην κούρο να δω τι ψάρια πιάνει μπροστά στο htpc :idea:

Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Το έβγαλα από την πρίζα και μπούταρε κανονικά. Θα το ξεζουμίσω λίγο και θα σας πω εντυπώσεις.

Ευχαριστώ.

Αυτό - πρώτη φορά - μου το έκανε κι εμένα χτες που έβαλα την 2.12b . Το έβγαλα κι εγώ από την πρίζα και μπούταρε κανονικά μετά. Τι να πω. Ευτυχώς δεν το ξανάκανε. Πολύ θάθελα να ακούσω εντυπώσεις από Kuro ....( H 50" είναι από καιρό στο στόχαστρο...)

Σήμερα αγόρασα κ εγώ το εν λόγω μηχάνημα, εντυπωσιάστηκα πολύ μικροσκοπικό κ δοκίμασα μερικές ταινίες στα γρήγορα, χωρίς πρόβλημα :drummer::drummer: Θέλω όμως να συνδεθώ ασύρματα με το ρουτερ της Hol NetFaster Iad 2 δίνω το Wpa Key αλλά τίποτα :BXVZCBXZ6: Μου γράφει DHCP not Ready και δεν κάνει κάτι. Κάτω στο Ip είναι κενό, έβαλα το automatic ip και το static ip πάλι τίποτα. Τι μπορώ να κάνω? Πέρασα την 2.0.2 έκδοση κανονονικά..
Δοκίμασα και αυτή την έκδοση αλλά τίποτα, μόνο μια φορά μου άναψε το εικονίδιο του wifi στο xtreamer μου έβγαλε ip 192.168.2.3 πήγα να συνδεθώ σε σταθμό radio που έχει αλλά τίποτα κόλλησε. Static ip θέλει στις ρυθμίσεις?

Μπορεί κανείς να με βοηθήσει? Το εικονίδιο του wifi δεν έπρεπε να είναι αναμμένο? Δεν βρίσκω κάποια επιλογή από το menu :BXVZCBXZ6: .Plz help:operator: Για να μπώ ενσύρματα στις ρυθμίσεις του xtreamer βάζω πάνω admin και κάτω admin1234 ? Δεν μπαίνει όμως...

Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Μπορεί κανείς να με βοηθήσει? Το εικονίδιο του wifi δεν έπρεπε να είναι αναμμένο? Δεν βρίσκω κάποια επιλογή από το menu :BXVZCBXZ6: .Plz help:operator: Για να μπώ ενσύρματα στις ρυθμίσεις του xtreamer βάζω πάνω admin και κάτω admin1234 ? Δεν μπαίνει όμως...

Eγώ νομίζω ότι το πρόβλημά σου είναι στον ρούτερ σου και τις ρυθμίσεις που έχει..Μήπως έχεις βάλει MAC filtering?

Στο Netfaster είναι ανοιχτός ο DHCP server ώστε το Xtreamer να παίρνει αυτόματα IP; Στο web interface δεν υπάρχει default pass, μόνο αν θέλεις βάζεις. Τα admin/admin1234 αφορούν το web interface του Transmission (torrent client) σε περίπτωση που έχεις εγκαταστήσει το mod pack...

μερικες ερωτησεις
1) ειχα διαβασει καπου οτι το xtreamer ειχε ενα προβλημα στα DTS HD MA και Dolby TrueHD...αληθευει αυτο?
2) τα κανει bitstream στον ενισχυτη?
3) οι ελληνικοι υποτιτλοι srt με blu ray αποθηκευμενο σε σκληρο με μορφη ISO ή κανονικο rip σε φακελους (αρχεια m2ts) δουλευουν σωστα?
4) υπαρχει καποιο γνωστο προβλημα του xtreamer?

Εγώ στο Netfaster μπήκα κανονικά.

Δοκίμασε τα παρακάτω αν δεν μπορείς να μπεις με τίποτα.

1) upgrade router firmware (check http://www.dd-wrt.com/site/index for powerfull firmware!!)
2) use, if possible, only one standard (so g only or n only), no combinations if the rest of your equipment can handle this
3) use WPA2 personal security with AES encryption
4) choose channel 11 (this did it for me!)
5) use PAL instead of HDMI-auto
6) try to connect the wifi-antenna with a seperate cable to your xtreamer, this works for a group users so they can upgrade to 2.x

Εγώ έκανα το 2 και το 4 και έχω καλύτερη λήψη. Πριν συνέχεια μου χανόταν.

Στην Κούρο παίζει θαυμάσια. Blu-ray iso και ματρόσκες από LAN χωρίς κανένα πρόβλημα.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος αν και πρώτη μέρα σήμερα...

-bye-

Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

μερικες ερωτησεις
1) ειχα διαβασει καπου οτι το xtreamer ειχε ενα προβλημα στα DTS HD MA και Dolby TrueHD...αληθευει αυτο?
2) τα κανει bitstream στον ενισχυτη?
3) οι ελληνικοι υποτιτλοι srt με blu ray αποθηκευμενο σε σκληρο με μορφη ISO ή κανονικο rip σε φακελους (αρχεια m2ts) δουλευουν σωστα?

Από όσο γνωρίζω τα HD Formats τα παίζει σε DTS. Το TrueHD νομίζω σε δυκάναλο.

Bitstream δεν κάνει ακόμα. Είναι στα υποσχόμενα ότι θα κάνει στο μέλλον.

Τα blu-ray iso τα παίζει κανονικά με ελληνικούς υπότιτλους.

mercury17 (Technical Forums Moderator)έγραψε:
Just to be clear on this: everything in the fw is ready for this, Xt has also gained the BluRay-license that is necessay to realize this passthrough. They are now waiting for the paperwork to be finished ( since a couple of weeks already ) and of this is done, we will get passthrough as advertised. ;)

vadergr έγραψε:
Thanks for your reply.
Are you sure that it is just matter of paperwork?
From realteks side everything is ok with todays sdk or are you waiting for a new version with support for hd audio regrdless of paperwork?
I am asking this because no other realtek media player supports any kind of hd audio.
If it was possible maybe an internal decoding with pass through from lpcm ?
Thanks a again.It was nice to read something encouraging for that important issue.

mercury17 έγραψε:
According to Xt: yes. I talked about this to the Admin this morning. They are waiting for the paperwork to be signed and returned by the BR-Organisation since a few weeks now. It is also possible to make it work without this license but then again you should ask yourself if it would be worth for the company to be involved in big law-suites and go bankrupt over some license-fees, leaving us with players without future support..? ;)

-bye- Λογικα δεν θα αργησει παρα πολυ το καλο fw... -bye-

Eγώ νομίζω ότι το πρόβλημά σου είναι στον ρούτερ σου και τις ρυθμίσεις που έχει..Μήπως έχεις βάλει MAC filtering?
Μου γράφει στις ρυθμίσεις το ρουτερ
Use the Gateway's default MAC address:(00:05:59:17:AA:97)
Enable MAC Filtering: Enable Disable

Στο Netfaster είναι ανοιχτός ο DHCP server ώστε το Xtreamer να παίρνει αυτόματα IP; Στο web interface δεν υπάρχει default pass, μόνο αν θέλεις βάζεις. Τα admin/admin1234 αφορούν το web interface του Transmission (torrent client) σε περίπτωση που έχεις εγκαταστήσει το mod pack...

Από που ανοίγουμε το DHCP server που μου προτείνεις?
Στο status μου γράφει
INFORMATION
Numbers of DHCP Clients: 0
Runtime Code Version:
1.28.A (Jul 7 2009 20:57:51)
Boot Code Version: V3.65.3
ADSL Modem Code Version: 2.3.2.2.0.1A
LAN MAC Address: 00-05-59-17-AA-96
Wireless MAC Address: 00-05-59-17-AA-96
WAN MAC Address: 00-05-59-17-AA-97
Hardware Version: 01
Serial Num:
Εγώ στο Netfaster μπήκα κανονικά.

Δοκίμασε τα παρακάτω αν δεν μπορείς να μπεις με τίποτα.

1) upgrade router firmware (check http://www.dd-wrt.com/site/index for powerfull firmware!!)
2) use, if possible, only one standard (so g only or n only), no combinations if the rest of your equipment can handle this
3) use WPA2 personal security with AES encryption
4) choose channel 11 (this did it for me!)
5) use PAL instead of HDMI-auto
6) try to connect the wifi-antenna with a seperate cable to your xtreamer, this works for a group users so they can upgrade to 2.x

Εγώ έκανα το 2 και το 4 και έχω καλύτερη λήψη. Πριν συνέχεια μου χανόταν.

Στην Κούρο παίζει θαυμάσια. Blu-ray iso και ματρόσκες από LAN χωρίς κανένα πρόβλημα.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος αν και πρώτη μέρα σήμερα...

-bye-
Στο Netgear μου βγάζει πολλά μοντέλα ποιο είναι το δικό μας για να το κάνω upgrade? Το channel το πήγα 11. WPA2 personal security with AES encryption που το επιλέγω?