XTreamer Media Player

Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Βρε παιδιά, μετά την τελευταία beta6 και τις δύο επίσημες, το μηχάνημα κολλάει μετά από καμιά ώρα παιξίματος ταινίας.Μέχρι την πρώτη beta δεν το έκανε.
Νόμιζα ότι ανεβάζει θερμοκρασία, αλλά τη μέτρησα και είναι όπως παλιά.
Διαβάζω και στο δικό τους forum πολλές διαμαρτυρίες γι'αυτό το θέμα.
Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς;

Δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο ακόμα.....( φτου φτου...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρ

Δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο ακόμα.....( φτου φτου...)
Λες να περάσω το emergency, μήπως έχουν μείνει παλαιότερα αρχεία, από τα πολλά βάλε βγάλε;
Θα κάνω και factory reset και θα δούμε.
Το κακό είναι, ότι για να το διαπιστώσεις ότι το κάνει, πρέπει να δεις την ταινία συνεχόμενα, γιατί με διακοπές δεν έχει πρόβλημα, οπότε μπορεί να κάνεις μέρες για να το διαπιστώσεις (και αρκετές ταινίες).

Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Με την 2.1.2 συνεχίζω να αντιμετωπίζω προβλήματα συγχρονισμού, όταν ο ήχος δίνεται μέσω optical στο decoder (Logitech z5500). Όταν ο ήχος δίνεται μέσω hdmi στην τηλεόραση το πρόβλημα εξαφανίζεται. Στην περίπτωση που ο ήχος δίνεται και στα δύο, το πρόβλημα είναι εμφανές αφού ακούγεται διπλός ο ήχος (υπάρχει χρονική διαφορά και συγκεκριμένα φαίνεται ότι ο ήχος δίνεται πιο γρήγορα από τα z5500 απ'όσο θα έπρεπε! (αρκετά ενοχλητικό!).
Το φαινόμενο είναι ακόμα πιο έντονο όταν υπάρχουν συνεχείς και γρήγοροι διάλογοι. Επιπλέον παρατηρείται σε όλα τα αρχεία (συμπεριλαμβανομένων των mkv 1080p 24) και περισσότερο στα divx. Κανείς δεν το έχει παρατηρήσει στη δική του συσκευή; (Στα ξένα φόρουμς το ανέφεραν αρκετοί!). Μήπως ξέρει κανείς αν διορθώνεται και πως;

Με την 2.1.2 συνεχίζω να αντιμετωπίζω προβλήματα συγχρονισμού, όταν ο ήχος δίνεται μέσω optical στο decoder (Logitech z5500). Όταν ο ήχος δίνεται μέσω hdmi στην τηλεόραση το πρόβλημα εξαφανίζεται. Στην περίπτωση που ο ήχος δίνεται και στα δύο, το πρόβλημα είναι εμφανές αφού ακούγεται διπλός ο ήχος (υπάρχει χρονική διαφορά και συγκεκριμένα φαίνεται ότι ο ήχος δίνεται πιο γρήγορα από τα z5500 απ'όσο θα έπρεπε! (αρκετά ενοχλητικό!).
Το φαινόμενο είναι ακόμα πιο έντονο όταν υπάρχουν συνεχείς και γρήγοροι διάλογοι. Επιπλέον παρατηρείται σε όλα τα αρχεία (συμπεριλαμβανομένων των mkv 1080p 24) και περισσότερο στα divx. Κανείς δεν το έχει παρατηρήσει στη δική του συσκευή; (Στα ξένα φόρουμς το ανέφεραν αρκετοί!). Μήπως ξέρει κανείς αν διορθώνεται και πως;

Απο αρκετο ψαξιμο ειδα οτι οτι μπορει να οφειλετε και σε "κακη κωδικοποιηση" (Στο PC παιζουν μια χαρα).Ειχα το ιδιο προβλημα με τα MATRIX 1 -2 -3 με ηχο DTS (γιατι εκει συμβαινει τουλαχιστον σε μενα) και σαν λυσει καποιος ελεγε να τα μετατρεψουμε σε TS το εκανα και δουλεψε μια χαρα και ημουνα με το firmware 2.0.2

Το προγραμμα ειναι το TSMUXER ειναι πολυ ευκολο και γρηγορο (δεν κανει κωδικοποιηση αλλαζει το format του αρχειου)

http://www.videohelp.com/download/tsMuxeR_1.10.6.zip

http://www.videohelp.com/toolsimages/tsmuxer_1074.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Βρε παιδιά, μετά την τελευταία beta6 και τις δύο επίσημες, το μηχάνημα κολλάει μετά από καμιά ώρα παιξίματος ταινίας.Μέχρι την πρώτη beta δεν το έκανε.
Νόμιζα ότι ανεβάζει θερμοκρασία, αλλά τη μέτρησα και είναι όπως παλιά.
Διαβάζω και στο δικό τους forum πολλές διαμαρτυρίες γι'αυτό το θέμα.
Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς;

δοκιμασε να περασεις την 2.0 η και την 2.02 fw

θελω ενα nfs server και δε βρισκω πουθενα.ανυπαρχει κανεις ελεημων ας με στειλει ενα π.μ.

Ξεκινησα να διαβαζω απο την αρχη αλλα δεν μπορω να διαβασω και τις 867 απαντησεις οποτε βοηθηστε με σας παρακαλω.Εχω το wd και επειδη ο υπολογιστης ειναι 24 ωρες ανοιχτος θα ηθελα να συνδεσω το XTreamer με 2 σκληρους και να κατεβαζει.Δεν με ενδιαφερει το στριμινγκ.Θελω να ειναι καθαρα κατεβαστηρι και οτι κατεβαινει να μπορω να το δω.Τι μειονεκτηματα εχει?Καπου διαβασα οτι εχει προβληματα με το ιντερνετ ελπιζω οχι με το να κατεβαζει.

θελω ενα nfs server και δε βρισκω πουθενα.ανυπαρχει κανεις ελεημων ας με στειλει ενα π.μ.
εννοω κατι σαν το hanewin αλλα free.....

Είμαι ευτυχής κάτοχος του xtreamer εδώ και 24 ώρες. Παρατήρησα κάτι που δεν έχει αναφερθεί (διάβασα όλο το thread εχθές και δεν νομίζω οτι βρήκα κάτι ανάλογο). Κάνει "σπασίματα" σε αναπαραγωγή mp4. Δεν ξέρω να το εξηγήσω. Μπορεί να είναι κάτι γελοίο που κάνω εγώ λάθος αλλά είπα να το αναφέρω μπας και βρεθεί καμμιά άκρη.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
Σίμος

Απο αρκετο ψαξιμο ειδα οτι οτι μπορει να οφειλετε και σε "κακη κωδικοποιηση" (Στο PC παιζουν μια χαρα).Ειχα το ιδιο προβλημα με τα MATRIX 1 -2 -3 με ηχο DTS (γιατι εκει συμβαινει τουλαχιστον σε μενα) και σαν λυσει καποιος ελεγε να τα μετατρεψουμε σε TS το εκανα και δουλεψε μια χαρα και ημουνα με το firmware 2.0.2

Το προγραμμα ειναι το TSMUXER ειναι πολυ ευκολο και γρηγορο (δεν κανει κωδικοποιηση αλλαζει το format του αρχειου)

http://www.videohelp.com/download/tsMuxeR_1.10.6.zip

http://www.videohelp.com/toolsimages/tsmuxer_1074.jpg

Δοκίμασα τη λύση που προτείνεις. Δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με αυτό που περιέγραψα! Δε μπορώ να βρω λύση και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό...

εννοω κατι σαν το hanewin αλλα free.....

Όχι πως δεν είναι σημαντική η αναπαραγωγή μέσω nfs αλλά έχω την εντύπωση πως είναι λίγο υπερτιμημένη και πως από την 2.1.1 και μετά έχει γίνει ένα βήμα πίσω στην αναπραγωγή μέσω nfs mount.

Εξάλλου το smb/cifs mount είναι πλέον ισάξια με το nfs όπως λένε και όπως έχω δει και εγώ μέχρι τώρα στο σύστημά μου (xtreamer/+etrayz/+ib-nas4220-b). Τα nas κουτάκια που έχω τρέχουν linux nfs servers και μπορώ να πω με σιγουριά (προς το παρόν) πως μέσω samba είναι καλύτερη η αναπαραγωγή, απλά αργεί λίγο περισσότερο στο ξεκίνημα.
Με το etrayz μάλιστα είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσω Νfs mount χωρίς πρόβλημα!

Είμαι ευτυχής κάτοχος του xtreamer εδώ και 24 ώρες. Παρατήρησα κάτι που δεν έχει αναφερθεί (διάβασα όλο το thread εχθές και δεν νομίζω οτι βρήκα κάτι ανάλογο). Κάνει "σπασίματα" σε αναπαραγωγή mp4. Δεν ξέρω να το εξηγήσω. Μπορεί να είναι κάτι γελοίο που κάνω εγώ λάθος αλλά είπα να το αναφέρω μπας και βρεθεί καμμιά άκρη.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
Σίμος

Τι εννοείς .mp4 ? Με τι κωδικοποίηση? To mp4 είναι προέκταμα που "κρ;yβει" πολλών ειδών κωδικοποιήσεις, από DivX έως H.264 και από audio mp3 έως ACC!

Εγώ σε H.264 με AC3 μέσα σε mp4 container δεν έχω παρατηρήσει κάτι ανάλογο!

@xamurabi

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Ορίστε τα δεδομένα από το mediainfo

General #0
Complete name : F:\Movies\movie.mp4
Format : MPEG-4
Format/Info : ISO 14496-1 Base Media
Format/Family : MPEG-4
File size : 2.15 GiB
PlayTime : 2h 31mn
Bit rate : 2035 Kbps
StreamSize : 3.88 MiB
Encoded date : UTC 2009-06-23 19:19:59
Tagged date : UTC 2009-06-23 19:19:59

Video #0
Codec : H.264
Codec/Info : H.264 (3GPP)
Bit rate : 1700 Kbps
Width : 1280 pixels
Height : 528 pixels
Aspect ratio : 2.424
Frame rate : 23.976 fps
Bits/(Pixel*Frame) : 0.103
StreamSize : 1.80 GiB
Encoded date : UTC 2009-06-23 10:04:16
Tagged date : UTC 2009-06-23 19:21:22

Last edited by a moderator:

Μήπως τελικά έχει να κάνει με το build in decoder DTS που έχει to z5500? Εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα με τον Pioneer LX70 από τον οποίο περνάω τον ήχο (και την εικόνα).

@xamurabi

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Ορίστε τα δεδομένα από το mediainfo

General #0
Complete name : F:\Movies\movie.mp4
Format : MPEG-4
Format/Info : ISO 14496-1 Base Media
Format/Family : MPEG-4
File size : 2.15 GiB
Bit rate : 2035 Kbps
StreamSize : 3.88 MiB
Encoded date : UTC 2009-06-23 19:19:59
Tagged date : UTC 2009-06-23 19:19:59

Video #0
Codec : H.264
Codec/Info : H.264 (3GPP)
Bit rate : 1700 Kbps
Width : 1280 pixels
Height : 528 pixels
Aspect ratio : 2.424
Frame rate : 23.976 fps
Bits/(Pixel*Frame) : 0.103
StreamSize : 1.80 GiB
Encoded date : UTC 2009-06-23 10:04:16
Tagged date : UTC 2009-06-23 19:21:22

Χάθηκε να κατεβάσεις ένα well encoded mkv ? :) 3rd Generation Partnership Project encoding? Για mobile phones 3G ?

Last edited by a moderator:

Νεο Firmware Ver 2.1.3

What's new in this firmware:

Improvements

1. NFS shares mounted via WEB GUI will be displayed in “Media Library->Network Shares”

- It has been moved from “Favorites” to “Network Shares”

- You can add a NSF mounted directory to “Favorites” by pressing “FUNC->Add to Favorites”

2. Photo preview EXIF info font size increased.

Bugs Fixed:

1. Xtreamer crashes or reboots during video playback or when starting a next file. Fixed.

2. Thumbnail display bug. Fixed.

3. “Forbidden” symbol removed during reconnecting to network.

4. “DELETE(3)” button blocked in “Favorites” menu.

http://gator884.hostgator.com/~xtreamer/Xtreamer_2.1.3.zip

HD AUDIO?:rifle:

Last edited: