XTreamer Media Player

Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

εμενα σε upnp δεν τους εβλεπε. απο nfs , samba ολα οκ. μηπως το ξεκινας απο upnp???

δοκίμασες με το κουμπακι subtitle του remote control? κατω αριστερα ειναι, επέλεξε external subs
που ειναι το external subs

πατώντας το κουμπι βλεπεις τα μενου των subs, επιλέγεις απο εξωτερικούς και ενσωματωμένους αν υπάρχουν, ext ειναι οι εξωτερικοι, μπορεις να επιλέξεις και τους default απο το setup menu, αν θυμαμαι καλά επιλογή για την γλώσσα, αλλα ισως και για εξω- ή εσω-τερικούς, δεν μπορώ να το δω τωρα.
αν υπάρχει πρόβλημα με τους υπότιτλους αυτό ειναι στο upnp όπως λεει και ο φιλος απο πανω απο οτι ειδα τυχαια στο φορουμ, ακομα και με τα τελευταίο φιρμ, εγώ δεν το χρησιμοποίησα... ακομα... :p απο raw δίκτυο τα βλέπω όλα

Last edited:

η λυση βρεθηκε.το αρχειο .srt πρεπει να εχει το πληρες ονομα της ταινιας συν την καταληξη.srt ,να μπει χυμα στον φακελο της ταινιας και οχι σε δικο του φακελο και να ανοικτει απο την επιλογη δικτυο και οχι network shares.σε μενα ετσι δουλεψε,ευχαριστω τους φιλους για τις απαντησεις

Να ρωτήσω κάτι και εγώ...

Εχει ψωνίσει κανένας από το site του κατασκευαστή? Σκέφτομαι να πάρω πακετάκι το XTreamer και το eTRAYz και αναρωτιέμαι... (ποιότητα αποστολής, προβλήματα με τελωνεία κλπ κλπ)

Μερσι

Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Αν διάβαζες τις προηγούμενες σελίδες θα έβλεπες ότι οι περισσότεροι από εδώ μέσα αγόρασαν κατευθείαν από το site τους και δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα.

βεβαια το πλαισιο στο χτ δινει δυο χρονια εγγυηση.....
και ειναι στην ελλαδα!!

Ξέρει κανείς αν μπορεί να κάνει κάποιος ταξινόμηση ανά ημερομηνία?
Και αν ναι που είναι αυτή η επιλογή και εγώ δεν την βρίσκω με τίποτα?

και εγω το ιδιο προβλημα ειχα και αναγκαστηκα να ανοιξω λιγο με μια λιμιτσα τις τρυπες στο πλαστικο που κουμπωνει ο δισκος.Αν δεν θες να το πειραξεις δοκιμασε να βαλεις το δισκο χωρις να τον βιδωσεις στο πλαστικο πρωτα.Απλως κουμπωσε το δισκο μεσα στο xtreamer ΚΑΙ μετα κουμπωσε το πλαστικο.Το εχω δοκιμασει και δεν εχει προβλημα ο δισκος δεν ξεκουμπωνει.

Κατά τη δική μου προσπάθεια εγκατάστασης του νέου μου 2.5" 500GB σκληρό μέσα στο Xtreamer, δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα. Ακολούθησα τις οδηγίες κατά γράμμα, δλδ βίδωσα το πλαστικό καπάκι στο σκληρό δίσκο και τον εισήγαγα με ευλάβια (αργά αργά, δεν θες βιασύνες στο βήμα αυτό) μέχρι που πήγαινε. Στη συνέχεια, λίγη πίεση να κουμπώσουν στις υποδοχές ρεύμα και data και παίζει άψογα από τότε (1 εβδομάδα περίπου). Δεν ένοιωσα / συνάντησα καμμία αντίσταση κατά την είσοδο του σκληρού πάρα μόνο στο τελευταίο βήμα που χρειάστηκε λίγη πίεση για να κουμπώσει.
Όσον αφορά το φίλο που ρωτάει πως μαθαίνεις την IP του, είναι ότι πιο απλό, στην αρχική οθόνη του, εφόσον έχεις ένα από τα τελευταία firmware, το βλέπεις κάτω δεξιά. Συνδέεσαι με http://ipaddress από pc στο ίδιο δίκτυο. Επίσης όσον αφορά τα προβλήματα με τα .mkv αρχεία έχω δει πολλά μέχρι στιγμής (καμμιά 15αριά διαφορετικά) και αντιμετώπισα πρόβλημα με ένα από αυτά (δεν έχει σημασία ποιό). Προχωρούσε στο επόμενο έργο στη λίστα του φακέλου ενώ είχε παίξει ένα - δύο λεπτά μόνο. Εκ νέου προσπάθεια, τίποτα. Επανεκκίνηση τα ίδια. έσβησα το αρχείο από το εσωτερικό του δίσκο, παίζω το αρχείο από το pc μέσω δικτύου τα ίδια. Τελικά το ξανακατέβασα και το ίδιο αρχείο παίζει τώρα κανονικά και μέσω δικτύου και μέσω internal hdd. Κατά τα άλλο ΆΨΟΓΟ το κουτάκι μέχρι στιγμής :grinning-smiley-043

Να ρωτήσω κάτι και εγώ...

Εχει ψωνίσει κανένας από το site του κατασκευαστή? Σκέφτομαι να πάρω πακετάκι το XTreamer και το eTRAYz και αναρωτιέμαι... (ποιότητα αποστολής, προβλήματα με τελωνεία κλπ κλπ)

Μερσι

Εγώ που ψώνισα απευθείας είμαι αρκετά ικανοποιημένος τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών που επικρατούσαν τη δεδομένη χρονική περίοδο.
Η παραγγελία που έκανα, λάβε υπόψην σου, πως αφορούσε το πακέτο Xtreamer+eTRAYz και μάλιστα στην μειωμένη τιμή δηλαδή 99(Xtreamer+ δωρεάν κεραία) + 59 (eTRAYz από 99 που είναι η κανονική τιμή) + 45(μεταφορικά για όλα μαζί)=203 τελική τιμή με παράδοση στο σπίτι μου, σε μια εποχή που ήταν λίγο πριν τις γιορτές και με ένα προϊόν που δεν είχε ακόμη κυκλοφορίσει, με εκατοντάδες ή πιθανώς και χιλιάδες παραγγελίες παγκοσμίως!

Τι χρόνο έκανε να παραδοθεί ? Παραγγελία 18 Νοεμβρίου με τελική διορία την 30 Νοεμβρίου και παράδοση στο σπίτι μου την 15 Δεκεμβρίου (δώρο στη γιορτή μου :) ) μέσω DHL και παρακολούθηση από το Γερμανικό site σε όλη τη πορεία του.

Συνολικός χρόνος απο τη στιγμή της αποστολής μέχρι την παραλαβή από εμένα = 3 ημέρες.

Η χρέωση βέβαια στην κάρτα μου έγινε 5 λεπτά αφού έκανα την παραγγελία (μου ήρθε μύνημα μέσω web-banking!)

Κατά τη δική μου προσπάθεια εγκατάστασης του νέου μου 2.5" 500GB σκληρό μέσα στο Xtreamer, δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα. Ακολούθησα τις οδηγίες κατά γράμμα, δλδ βίδωσα το πλαστικό καπάκι στο σκληρό δίσκο και τον εισήγαγα με ευλάβια (αργά αργά, δεν θες βιασύνες στο βήμα αυτό) μέχρι που πήγαινε. Στη συνέχεια, λίγη πίεση να κουμπώσουν στις υποδοχές ρεύμα και data και παίζει άψογα από τότε (1 εβδομάδα περίπου). Δεν ένοιωσα / συνάντησα καμμία αντίσταση κατά την είσοδο του σκληρού πάρα μόνο στο τελευταίο βήμα που χρειάστηκε λίγη πίεση για να κουμπώσει.
Όσον αφορά το φίλο που ρωτάει πως μαθαίνεις την IP του, είναι ότι πιο απλό, στην αρχική οθόνη του, εφόσον έχεις ένα από τα τελευταία firmware, το βλέπεις κάτω δεξιά. Συνδέεσαι με http://ipaddress από pc στο ίδιο δίκτυο. Επίσης όσον αφορά τα προβλήματα με τα .mkv αρχεία έχω δει πολλά μέχρι στιγμής (καμμιά 15αριά διαφορετικά) και αντιμετώπισα πρόβλημα με ένα από αυτά (δεν έχει σημασία ποιό). Προχωρούσε στο επόμενο έργο στη λίστα του φακέλου ενώ είχε παίξει ένα - δύο λεπτά μόνο. Εκ νέου προσπάθεια, τίποτα. Επανεκκίνηση τα ίδια. έσβησα το αρχείο από το εσωτερικό του δίσκο, παίζω το αρχείο από το pc μέσω δικτύου τα ίδια. Τελικά το ξανακατέβασα και το ίδιο αρχείο παίζει τώρα κανονικά και μέσω δικτύου και μέσω internal hdd. Κατά τα άλλο ΆΨΟΓΟ το κουτάκι μέχρι στιγμής :grinning-smiley-043
μπορει στο δικο σου κουτι να μην υπηρχε προβλημα οπως και σε χιλιαδες αλλα.το θεμα ειναι οταν εχεις προβλημα ποια ειναι η λυση γιατι σε διαβεβαιωνω οτι και εγω προσπαθησα με ολους τους τροπους και δεν κουμπωνε γιατι ο δισκος δεν ευθυγραμμιζονταν σωστα για να κουμπωσει το καπακι και μολις πειραξα τις τρυπες μπηκε βουτυρο.Και οπως ειπα αν καποιος δεν θελει να πειραξει το κουτι του μπορει να τον κουμπωσει χωρις βιδες δεν εχει προβλημα το εχω δοκιμασει

Είδα εχθές το Home και παρατήρησα ένα μικρό κολληματάκι ανα 5άλεπτο ίσως και 10άλεπτο διάρκειας κλασμάτων του δευτερολέπτου. Είναι άραγε πρόβλημα του κουτιού ή του αρχείου που κατέβασα? Από τις ρυθμίσεις έχω επιλέξει 1080p 60ΗΖ. Επίσης σε κάποια πλάνα που η κάμερα κινείτε και δείχνει πλάνα από ψηλά ενώ στο κέντρο τις οθόνης η κίνηση της εικόνας είναι μια χαρά στα άκρα της οθόνης η ποιότητα της εικόνας είναι σαν να έχει η τηλεόραση ρυθμό ανανέωσης 2ΗΖ με αρκετά σπασίματα.

Καμία ιδέα?

Είδα εχθές το Home και παρατήρησα ένα μικρό κολληματάκι ανα 5άλεπτο ίσως και 10άλεπτο διάρκειας κλασμάτων του δευτερολέπτου. Είναι άραγε πρόβλημα του κουτιού ή του αρχείου που κατέβασα? Από τις ρυθμίσεις έχω επιλέξει 1080p 60ΗΖ. Επίσης σε κάποια πλάνα που η κάμερα κινείτε και δείχνει πλάνα από ψηλά ενώ στο κέντρο τις οθόνης η κίνηση της εικόνας είναι μια χαρά στα άκρα της οθόνης η ποιότητα της εικόνας είναι σαν να έχει η τηλεόραση ρυθμό ανανέωσης 2ΗΖ με αρκετά σπασίματα.

Καμία ιδέα?

Mε το Media Info κοίταξε τα στοιχεία του αρχείου. Κιαν θες βάλε τα εδώ να δούμε

Είναι αυτό?

General
Complete name : \\MYXTREAMER\Xtreamer\sdb1\HD Movies\Home 2009.mkv
Format : Matroska
File size : 8.71 GiB
Duration : 1h 58mn
Overall bit rate : 10.5 Mbps
Encoded date : UTC 2009-06-12 00:06:52
Writing application : mkvmerge v2.6.0 ('Kelly watch the Stars') built on Mar 24 2009 15:23:17
Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 3 frames
Muxing mode : Container [email protected]
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 8 813 Kbps
Nominal bit rate : 9 019 Kbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Resolution : 8 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.177
Stream size : 7.28 GiB (84%)
Title : Home.2009.1080p.DTSHD.x264-CHD
Writing library : x264 core 67 r1159M 3da3f95
Language : English

Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Codec ID : A_DTS
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1 510 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Resolution : 24 bits
Stream size : 1.25 GiB (14%)
Title : DTS Master Audio Core 5.1 1536k

Last edited:

Εμένα πάλι δεν μου παίζει το παρακάτω ! :

General
Complete name : \\MYXTREAMER\Xtreamer\sdb1\HD Movies\Windtalkers.mkv
Format : Matroska
File size : 13.6 GiB
Duration : 2h 14mn
Overall bit rate : 14.4 Mbps
Encoded date : UTC 2009-12-29 17:19:48
Writing application : mkvmerge v3.0.0 ('Hang up your Hang-Ups') built on Dec 12 2009 15:20:35
Writing library : libebml v0.7.9 + libmatroska v0.8.1

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Muxing mode : Container [email protected]
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 13.4 Mbps
Nominal bit rate : 13.7 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 792 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Frame rate : 23.976 fps
Resolution : 8 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.368
Stream size : 12.6 GiB (93%)
Title : FraMeSToR's Windtalkers
Writing library : x264 core 76 r1271 496d79d

Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Codec ID : A_DTS
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 755 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Resolution : 24 bits
Stream size : 725 MiB (5%)
Title : DTS 1536 kbps

Text #1
ID : 3
Format : UTF-8
Codec ID : S_TEXT/UTF8
Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text

Text #2
ID : 4
Format : UTF-8
Codec ID : S_TEXT/UTF8
Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text
Language : Dutch

Mε το Media Info κοίταξε τα στοιχεία του αρχείου. Κιαν θες βάλε τα εδώ να δούμε
Θα το δω μόλις πάω σπίτι.. Αν και πως θα ποστάρω όλη αυτή την πληροφορία δεν ξέρω, με το χέρι πάντως να τα γράψω αποκλείεται (μιας και δεν το έχω συνδέσει με pc) :earmuffs:

Επίσης κάποιος φίλος μου έδωσε και επεισόδια από το Planet earth και κάποια από αυτά τα παίζει χάλια με μεγάλα τετράγωνα πράσινα pixels.. Δεν πρέπει να είναι πρόβλημα πάντως του xtreamer αλλά μάλλον του encoding - decoding κάποιων αρχείων

Ευχαριστώ... Θα δώ τι θα κάνω και θα σας πω και τις δικές μου εντυπώσεις.

Ασχετο, έχει κάνει κάποιος συγκριτικό μεταξύ του XTreamer και του Popcorn hour A110? (είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχει γίνει αλλά 950 posts δεν μπορώ να τα διαβάσω... διάβασα τα τελευταία 100...)

Εχω το Popcorn hour A110 αλλά το κόστος και η πρόθεση για πειραματισμό με σπρώχνουν προς την αλλαγή...

Εγώ που ψώνισα απευθείας είμαι αρκετά ικανοποιημένος τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών που επικρατούσαν τη δεδομένη χρονική περίοδο.
Η παραγγελία που έκανα, λάβε υπόψην σου, πως αφορούσε το πακέτο Xtreamer+eTRAYz και μάλιστα στην μειωμένη τιμή δηλαδή 99(Xtreamer+ δωρεάν κεραία) + 59 (eTRAYz από 99 που είναι η κανονική τιμή) + 45(μεταφορικά για όλα μαζί)=203 τελική τιμή με παράδοση στο σπίτι μου, σε μια εποχή που ήταν λίγο πριν τις γιορτές και με ένα προϊόν που δεν είχε ακόμη κυκλοφορίσει, με εκατοντάδες ή πιθανώς και χιλιάδες παραγγελίες παγκοσμίως!

Τι χρόνο έκανε να παραδοθεί ? Παραγγελία 18 Νοεμβρίου με τελική διορία την 30 Νοεμβρίου και παράδοση στο σπίτι μου την 15 Δεκεμβρίου (δώρο στη γιορτή μου :) ) μέσω DHL και παρακολούθηση από το Γερμανικό site σε όλη τη πορεία του.

Συνολικός χρόνος απο τη στιγμή της αποστολής μέχρι την παραλαβή από εμένα = 3 ημέρες.

Η χρέωση βέβαια στην κάρτα μου έγινε 5 λεπτά αφού έκανα την παραγγελία (μου ήρθε μύνημα μέσω web-banking!)

Καποιο νεοτερο απο τα παιδια που εχουν το etrayz ?Νεες εντυπωσεις?

Σε εμενα δουλεύει μαι χαρά. Περιμένουμε νέο firmware μέσα Φλεβάρη με πολλές αλλαγες.

Πάντως η κοινότητα του etrayz έχει κανει πάρα πολύ δουλειά και συνεχίζει...:grinning-smiley-043 Προτέινω να παρακολουθείται αυτο: http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=42&t=9737

Για νεο fw στο xtreamer δεν εχει ακουστει κατι.
Περιμενα να ειχαν βγαλει κατι σαν "κραχτη" μεσα στις γιορτες...