XTreamer Media Player

Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Συγνώμη βρε παιδιά αλλά εδώ μιλάμε για το Xtreamer! :guitarist:

Τα Vs είναι για άλλα topics νομίζω. Όποιος επιμένει ακόμη και μετά τόση κουβέντα που έχουμε κάνει δηλαδή τραβάει ζόρια και έχει όρεξη να "λιβανίζει" το μηχανάκι που έχει κάτω από την TV ή να θάβει αυτό που δεν αγόρασε ας μας κάνει τι χάρη!!! :grandpa:

Λοιπόν για να επανέλθω εντός θέματος πέρασα το 2.2 και έχω να παρατηρήσω πως οι διαφορές είναι μικρές και πάντως όχι προς το χειρότερο.

Δεν παρατήρησα καμιά διαφορά στην ούτως ή άλλως άψογη αναπαραγωγή από 420p έως 1080p και από avi έως mkv. Δυστυχώς δεν έχω ακόμη ασχοληθεί με ριπαρισμένα BR ή DVD οπότε άλλοι θα σας πούνε γι´αυτά τα αρχεία!
Οι δοκιμές που κάνω αφορούν πάντα αναπαραγωγή μέσω samba από ενσύρματο δίκτυο και η πηγή των αρχείων είναι πάντα το eTRAYz!

Συνεχίζουν πάντως κάποια θέματα με τα nfs mounts τα οποία άλλοτε λειτουργούν άλλοτε όχι. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την επιλογή eTRAYz του μενου του ΧΤ , η οποία είναι και αυτή NFS. Εδώ ίσως έχει να κάνει και το ίδιο το eTRAYz και να μη φταίει το Χtreamer. Θα δοκιμάσω και μέσω άλλου linux NAS για να το διασταυρώσω!

Υπάρχει και μια βελτίωση στον τρόπο προεπισκόπισης των φωτογραφιών που πλέον απεικονίζονται με τέτοιο τρόπο που θυμίζει έντονα τον τρόπο απεικόνισης από το PS3 !!! Οι φωτογραφίες έστω και αν είναι 4:3 εμφανίζονται ζουμαρισμένα σε 16:9 και υπάρχει μια ελαφριά κίνηση του κάδρου που θυμίζει πολύ έναν τηλεοπτικό τρόπο (έτσι το καταλαβαίνω) εναλλαγής των εικόνων. Προσωπικά το θεωρώ πολύ καλό μιας και αυτό το χαρακτηριστικό μου έλλειπε από το XT ενώ στο PS3 το είχα από την αρχή.

Αυτά προς το παρόν και σε αναμονή του 3.0 !!!

Τελικά υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος να περάσουμε το καινούργιο firmware ή όχι; Το καινούργιο firmware έχει bugs -ερώτηση σε αυτούς που το έχουν ήδη δοκιμάσει- ή το περνάμε άφοβα;

Παιδια αυτο το live στο setup του web interface τι ειναι?

http://www.xtreamer.net/xtreamer/features/dolby-truehd-down-mixing.aspx

και εγω δεν καταλαβα, ακομα το αναφερουν (ασχετως αν θα το πραξουν)

Αν θυμάμαι καλά μέχρι το firmware 2.1.3 στο setup του ήχου το έλεγε σαν DTS MA και τώρα έβγαλαν τελείως το ΜΑ.Και στο Live chat που κάποιοι ρώτησαν γιατί και πως και άμα έφαγαν μπανάνα.

Τέλος πάντων με το τελευταιο firmware κάποιες σειρές που είχα έπαιζαν σε slow motion και τώρα είναι μια χαρά.Κάτι είναι κι' αυτό.

Τουλάχιστον για μένα ευτυχώς που υπάρχει και το C-200 που με το τευλευταιο firmware είναι τούμπανο.

Τελικά υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος να περάσουμε το καινούργιο firmware ή όχι; Το καινούργιο firmware έχει bugs -ερώτηση σε αυτούς που το έχουν ήδη δοκιμάσει- ή το περνάμε άφοβα;

Το περνάς άφοβα. Εγώ που το δοκίμασα είδα βελτιώσεις, καινούριες ρυθμίσεις και επιλογές.

δοκίμασα αυτό το BD Dolby - The Sound Of High Definition Blu-Ray
συνδεδεμένο πάνω στην TV με το HDMI

τα κομμάτια που ήτανε σε Dolby Digital Plus 7.1 δεν παίζανε καθόλου
"πατώντας το INFO έβλεπα τι format ήχου ήτανε την κάθε στιγμή"

τα κομμάτια που ήτανε σε Dolby TrueHD παίζανε κανονικά αλλά σε μερικά σημεία κανε κάτι σπασίματα.

Δεν ξέρω αν έχω καταλάβει λάθος αλλά νομίζω ότι αυτό που γραφή στο site η εταιρία είναι ότι αυτά τα δυο format μπορεί να τα μετατρέψει να παίζουνε σε μια TV χωρίς ενισχυτή Dolby TrueHD & DTS MA, για αυτό και γραφή και
"Xtreamer with Dolby TrueHD & DTS MA Downmixing"
αν κάνω λάθος διορθώστε με

μια ερώτηση στους κατόχους...στο e-radio..μπορείς να προσθέσεις δικό σου pls?γιατί δν ξέρω πως δουλεύει,πόσο μεγάλη λίστα έχει...

Το περνάς άφοβα. Εγώ που το δοκίμασα είδα βελτιώσεις, καινούριες ρυθμίσεις και επιλογές.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το "πρόβλημα" με το σωστό παίξιμο των 24p λύθηκε ή όχι;

να ρωτησω και γω κατι? οταν επιλεγω να δω ενα βιντεο απο το youtube γιατι στην 42 πανασονικ πλασμα που εχω βγαινει ενα τετραγωνακι στην μεση και ουτε με το aspect της τηλεορασης δεν μεγαλωνει?υπαρχει καποια ρυθμιση η ετσι ειναι?

@sat lover
Πάτα το κουμπι zoom του τηλεκοντρόλ σου!

@ambientc
Στα μάτια μου όλα είναι καλά, ας αναφέρει και κάποιος άλλος φίλος! Πάντως ο χρονισμός εξακοουθεί να αναγράφεται ως 23,99 fps και όχι ως το σωστό 23,97 fps!

@venetinho
Μπορείς να προσθέσεις ότι θέλεις από radio. Υπάρχει εκτενές topic στο επίσημο forum με οδηγίες. Απαιτεί την ύπαρξη δίσκου εξωτερικού ή εξωτερικού ή και flash.

Υπάρχουν πλέον νέες επιλογές στα live content!

Custom RSS, custom streams και internet live TV.

Όλα λειτουργούν μια χαρά αλλά θέλουν λίγο ψάξιμο ακόμη για να δούμε αν είναι παραμετροποιήσιμα!!

να ρωτησω και γω κατι? οταν επιλεγω να δω ενα βιντεο απο το youtube γιατι στην 42 πανασονικ πλασμα που εχω βγαινει ενα τετραγωνακι στην μεση και ουτε με το aspect της τηλεορασης δεν μεγαλωνει?υπαρχει καποια ρυθμιση η ετσι ειναι?

Επισης εκει που εχει τα βιντεακια του youtube το ενα κατω απο το αλλο
μπορεις, ενω εισαι στο βιντεακι που θελεις, να πατησεις το δεξιο βελακι
και θα σε βγαλει σε αλλη οθονη οπου εχει και τις επιλογες fulscreen
κ.α.

Πέρασα το καινούργιο firmware 2.2. Στις ρυθμίσεις έχει τις εξής επιλογές
1.Φωτεινότητα : 25
2.Αντίθεση : 25
3.Hue : 25
4.Saturation : 25
5.Dynamic noise reduction : Αυτόματο
6.HDMI chroma sub sampling set : 4:2:2
Τι κάνει το HUE, και τι το SATURATION; Αν δεν κάνω λάθος και διορθώστε με το dynamic noise reduction βγάζει το θόρυβο. Επίσης το HDMI chroma sub sampling set τι ακριβώς κάνει;
Πειράζουμε κάτι απ αυτές τις ρυθμίσεις ή τις αφήνουμε ως έχουν;
Επίσης όσον αφορά την επιλογή 24ρ την ενεργοποιούμε ή την αφήνουμε απενεργοποιημένη;
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά ο χρόνος για πειραματισμούς είναι πολύ περιορισμένος, τη στιγμή μάλιστα που δεν γνωρίζω τι ακριβώς κάνουν οι παραπάνω επιλογές.
Ευχαριστώ

Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

To Hue ελέγχει την χροιά των χρωμάτων (πχ μπορείς να κάνεις την εικόνα να "μπλεδίζει" ή να "κοκκινίζει" ή να έχει ουδέτερη χροιά, που είναι και το σωστότερο), και το Saturation τον κορεσμό τους (πιο έντονα ή πιο ξεθωριασμένα χρώματα, ό,τι θέλεις). Η ρύθμιση για το HDMI chroma sub set δεν ξέρω με ακρίβεια τι κάνει, νομίζω ότι έχει μπει για λόγους συμβατότητας ώστε να επιλέγεται η καλύτερη ρύθμιση (αυτή που δουλεύει πιο καλά και χωρίς προβλήματα) με συγκεκριμένες τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές AV. Για το 24p μπορείς να δοκιμάσεις, κι αν σ' αρέσει η κίνηση στην εικόνα (ας πούμε "κινηματογραφική") και διακρίνεις διαφορές (παίζει ρόλο και η τηλεόραση) το αφήνεις ενεργοποιημένο.

Παρεμπιπτόντως, για όσους θέλουν πρόσθετα διαδικτυακά βίντεο, νέα, κλπ, ακόμα και να προσθέσουν τα δικά τους (με επεξεργασία των xml αρχείων), μπορούν να δοκιμάσουν αυτό,

http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=5&t=12102

Παιδια τελικα το προβλημα με τους εξωτερικους υποτιτλους λυθηκε?Μπορει να τους παιζει και ας εχει ενσωματωμενους το αρχειο?

Μα καλά ακόμα να διορθώσουν το πρόβλημα με τους εξωτερικούς υπότιτλους? Ποια είναι η επισιμη κυκλοφορία του μηχανήματος?

Και ύστερα λέτε για το wd tv live.
Ρε δείτε καλύτερα τα προβλήματα του xtremaer και αφήστε τα χάλια του wd tv live.

Ποια προβλήματα με τους εξωτερικούς υπότιτλους; Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει...

Τότε για ποιο λόγο ρωτάει ο tzino?
Και αρχικά είχε απλά ίσως με κάποιο firmware update το διόρθωσαν.

Δεν ξέρω, η μόνη απαίτηση για να δουλέψουν σωστά οι εξωτερικοί υπότιτλοι είναι το αρχείο srt, sub, κλπ, να έχει το ίδιο όνομα με αυτό του βίντεο...

attachment.php

Attachments

• P2113693.jpg
    P2113693.jpg
    137.9 KB · Views: 93
Last edited:

Ρε παιδια αναφερομαι στο αρχικο προβλημα που ειχατε αναφερει οτι οταν υπηρχαν ενσωματωμενοι υποτιτλοι,οι εξωτερικοι δεν επαιζαν.Και επειδη δεν ειχα τη δυνατοτητα να παρακολουθησω απο την αρχη το θεμα με τον Xtreamer ρωταω αν εχει λυθει.Θεωρω οτι μετα απο αρκετα fw updates θα εχει λυθει,αλλα μπορει να μας το επιβεβαιωσει καποιος?