XTreamer Media Player

Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

οι συνδεσεις pc & laptop ειναι με ethernet

laptop---------->router<----------pc

usb & usb host
pc<--------->xtreamer

pc<----usb------1 tb wd

αρα το λαπτοπ θα βλεπει 3 δισκους:1.του pc
2.του χτρεαμερ
3.τον 1tb wd
το ερωτημα ειναι-το χτρεαμερ θα βλεπει 2 σκληρους 1.του pc
2.1 tb wd???????

και θα μπορει να παιζει αρχεια χωρις να αποσυνδεω κανενα καλωδιο(usb host) και απο τους 2 σκληρους με μια συνδεση usb?

to ps3 ξεχαστε το.απλη αναφορα μηχανηματων εγινε.αυτο κανει την δουλεια του μια χαρα...

Για να βλέπει τους δίσκους που είναι πάνω στο pc το Xtreamer πρέπει να τους κάνεις κοινόχρηστους, υπάρχουν αναφορές και σε προηγούμενα μηνύματα στο τόπικ, και στο site/forum του Xtreamer. Δεν είμαι σίγουρος πόσο καλά δουλεύει με αφαιρούμενους δίσκους σε USB, δεν θυμάμαι αν έχω κάνει τέτοια δοκιμή. Το σίγουρο είναι ότι το pc βλέπει τους δίσκους του Xtreamer, εσωτερικό και εξωτερικό σε usb.

Edit. Τώρα που το βλέπω ξανά, είναι λάθος! Πρέπει να συνδέσεις το Xtreamer στο ρούτερ, όχι στο PC με USB!

Last edited:
Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Στα windows πρέπει να ενεργοποιήσεις την επιλογή να φαίνονται οι επεκτάσεις των αρχείων. Στον Explorer > Εργαλεία > Επιλογές φακέλων > Προβολή --> ξετσεκάρεις το κουτάκι "απόκρυψη επεκτάσεων για γνωστούς τύπους αρχείων".

attachment.php

Τέλεια. Έπιασε και δουλεύει ήδη!!!!!!!!!!!!

Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Αν επιλέξω να βάλω αυτό το σκληρό δίσκο στο μηχάνημα θα δουλεύει η όχι; Απο οτι ρώτησα και μου είπαν, εφόσον ο δίσκος θα μπεί στο Xtreamer και οχι σε υπολογιστή τότε δεν παίζουν και πολύ μεγάλο ρόλο οι Cache και όλα τα σχετικά (όχι πως γνωρίζω τι κάνει το καθένα). Οπότε θεωρητικά ο συγκεκριμένος δίσκος θα δουλεύει καλά;

Edit. Τώρα που το βλέπω ξανά, είναι λάθος! Πρέπει να συνδέσεις το Xtreamer στο ρούτερ, όχι στο PC με USB!

γιατι οχι με usb,αυτο θελω να μαθω.αφου εχει εξοδο usb host και εισοδο usb,μπλοκαρει κατι το χτρεαμερ η usb host(εξοδο)?

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Αν επιλέξω να βάλω αυτό το σκληρό δίσκο στο μηχάνημα θα δουλεύει η όχι; Απο οτι ρώτησα και μου είπαν, εφόσον ο δίσκος θα μπεί στο Xtreamer και οχι σε υπολογιστή τότε δεν παίζουν και πολύ μεγάλο ρόλο οι Cache και όλα τα σχετικά (όχι πως γνωρίζω τι κάνει το καθένα). Οπότε θεωρητικά ο συγκεκριμένος δίσκος θα δουλεύει καλά;

Αυτός ο σκληρός δίσκος είναι στον ακόλουθο σύνδεσμο (απο χαζομάρα ξέχασα να τον βάλω)
http://www.visionstudio.gr/prodinfo...manuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

γιατι οχι με usb,αυτο θελω να μαθω.αφου εχει εξοδο usb host και εισοδο usb,μπλοκαρει κατι το χτρεαμερ η usb host(εξοδο)?

Όταν συνδέεις το Xtreamer μέσω usb host (με το mini usb) αυτό δεν λειτουργεί ως Media Player, μόνο ως μονάδα αποθήκευσης (εφόσον έχεις τοποθετήσει εσωτερικό σκληρό σε αυτό)! Προφανώς το Xtreamer το πήρες για να βλέπεις/ακούς διάφορα αρχεία, όχι ως εξωτερικό σκληρό! ;):smile:

Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Αυτός ο σκληρός δίσκος είναι στον ακόλουθο σύνδεσμο (απο χαζομάρα ξέχασα να τον βάλω)
http://www.visionstudio.gr/prodinfo...manuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

Τυπικά δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα με αυτό το δίσκο, αν τον έχει κάποιος ας το αναφέρει για σιγουριά...

Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

οι συνδεσεις pc & laptop ειναι με ethernet

laptop---------->router<----------pc

usb & usb host
pc<--------->xtreamer

pc<----usb------1 tb wd

αρα το λαπτοπ θα βλεπει 3 δισκους:1.του pc
2.του χτρεαμερ
3.τον 1tb wd
το ερωτημα ειναι-το χτρεαμερ θα βλεπει 2 σκληρους 1.του pc
2.1 tb wd???????

και θα μπορει να παιζει αρχεια χωρις να αποσυνδεω κανενα καλωδιο(usb host) και απο τους 2 σκληρους με μια συνδεση usb?

to ps3 ξεχαστε το.απλη αναφορα μηχανηματων εγινε.αυτο κανει την δουλεια του μια χαρα...

Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι [όχι]

Το Xtreamer δεν θα μπορεί να βλέπει τον σκληρό του PC ούτε τον εξωτερικό usb pπου είναι πάνω στο PC!

To Laptop θα βλέπει μεν το PC και τους σκληρούς εσωτερικούς και εξωτερικούς αλλά δε θα βλέπει το Xtreamer μιας και το Xtreamer δεν θα έχει δίσκο!

Ξέχνα αυτό που έχεις στο μυαλό σου γιατί δεν σε οδηγεί πουθενά!

Η σύνδεση πρέπει να γίνει μέσω δικτύου (router) για ΟΛΑ τα μηχανήματα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρ

Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι [όχι]

Το Xtreamer δεν θα μπορεί να βλέπει τον σκληρό του PC ούτε τον εξωτερικό usb pπου είναι πάνω στο PC!

To Laptop θα βλέπει μεν το PC και τους σκληρούς εσωτερικούς και εξωτερικούς αλλά δε θα βλέπει το Xtreamer μιας και το Xtreamer δεν θα έχει δίσκο!

Ξέχνα αυτό που έχεις στο μυαλό σου γιατί δεν σε οδηγεί πουθενά!

Η σύνδεση πρέπει να γίνει μέσω δικτύου (router) για ΟΛΑ τα μηχανήματα!

το χτρεαμερ μου εχει δισκο.......και γιατι δεν θα βλεπει τους σκληρους του pc, αυτο θελω να μαθω,αφου η συνδεση γινεται με την usb του...?επισης και γιατι δε θα το βλεπουν αφου θα ειναι συνδεδεμενο με την usb host που εχει....(ταυτοχρονα και οι δυο συνδεσεις,γινεται???)παντως σας ευχαριστω που προσπαθειτε.......

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλ

το χτρεαμερ μου εχει δισκο.......και γιατι δεν θα βλεπει τους σκληρους του pc, αυτο θελω να μαθω,αφου η συνδεση γινεται με την usb του...?επισης και γιατι δε θα το βλεπουν αφου θα ειναι συνδεδεμενο με την usb host που εχει....(ταυτοχρονα και οι δυο συνδεσεις,γινεται???)παντως σας ευχαριστω που προσπαθειτε.......

Η δύο usb θύρες του Xtreamer είναι τύπου host. Επάνω τους συνδέεις flashάκια, σκληρούς, wifi και θεωρητικά (ίσως και πρακτικά) μέχρι usb εκτυπωτή! Μέσω των θυρών αυτών μπορείς να κάνεις copy/move από και προς το αποθηκευτικό μέσο που έχεις συνδέσει, μεταξύ εσωτερικού δίσκου, εξωτερικού δίσκου και δικτυακού πόρου όπως ένα κοινόχρηστο αποθηκευτικό μέσο (folder, disk κλπ). Ο χειρισμός γίνεται είτε μέσω του ίδιου του Xtreamer (μενού) είτε από ένα άλλο συνδεδεμένο PC (δικτυακά) με το XT! Νομίζω μάλιστα πως υπάρχει περιορισμός στην δυνατότητα εγγραφής σε εξωτερικά usb αποθηκευτικά μέσα φορμαρισμένα με NTFS από τα οποία μπορείς μόνο να διαβάσεις!

Η άλλη θύρα είναι usb slave. Μεσω αυτής συνδέεις το ΧΤ με μια θύρα usb slave ενός PC. Με αυτή τη σύνδεση το XT γίνεται εξωτερικός δίσκος για το PC, αν έχει επάνω του συνδεδεμένο εσωτερικό σκληρό ή και εξωτερικό! Ο χειρισμός των δεδομένων μεταξύ PC και ΧΤ γίνεται αποκλειστικά από το PC.
Μέσω ΧΤ χειρίζεσαι μόνο τους σκληρούς (εσ. εξ.) που είναι επάνω του.

Ταυτόχρονη χρήση δεν εχω δοκιμάσει αλλά πέρα από το ότι δεν πιστεύω πως έχει και καμία πρακτική χρήση, έχω την εντύπωση πως δεν θα λειτουργήσει κιόλας!

Θα επιμείνω στην άποψή μου πως το βλέπεις λάθος το όλο θέμα γιατί ξεκινάς από μια παραδοχή που είναι εσφαλμένη δηλαδή πως θα έχεις ταυτόχρονα host και slave συνδεδεμένες όπως επίσης πως μέσω της slave σύνδεσης μπορείς να ελέγχεις το PC από το Xtreamer! Το τελευταίο δε γίνεται ούτε με σφαίρες!!!

Και εγω αυτον εχω στο xt και δουλευει μια χαρα.

Σ'ευχαριστώ. Αυτό ήθελα να ξέρω καθώς είναι ακριβοί οι άτιμοι οι 2,5 και αυτός είναι απο τις πιο φθηνές λύσεις.
Και να αρχίσω να παίρνω και κανέναν εξωτερικό μετά.

Ρε παιδιά, το You tube σε εμένα ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. Το βάζω να μου κάνει αναζήτηση, μου βρίσκει τα αποτελέσματα και όταν το πατάω να παίξει ένα συγκεκριμένο βίντεο δεν το παίζει και δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Το δίκτυο όμως λειτουργεί και συνδέεται κανονικά με το διαδίκτυο καθώς αν επιλέξω να δώ βίντεο και παρουσιάσεις απο τα υπόλοιπα θέματα (βλ. ABC News) μου τα παίζει κανονικά όπως και το ραδιόφωνο παίζει κανονικά (και αποτο στερεοφωνικό και απο την TV όπως μου λέγατε) αλλά, Youtube οχι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλ

Η άλλη θύρα είναι usb slave. Μεσω αυτής συνδέεις το ΧΤ με μια θύρα usb slave ενός PC. Με αυτή τη σύνδεση το XT γίνεται εξωτερικός δίσκος για το PC, αν έχει επάνω του συνδεδεμένο εσωτερικό σκληρό ή και εξωτερικό! Ο χειρισμός των δεδομένων μεταξύ PC και ΧΤ γίνεται αποκλειστικά από το PC.

Και αναρωτιόμουν ποια είναι η χρήση της άλλης θύρας και δεν ήξερα
Τώρα ξέρω.

Έχω ακόμη ένα πρόβλημα τώρα που το σκέφτομαι.
Το Xtreamer κάποιες φορές όταν κινούμαι στα μενού και επιλέγω να δω κάτι κολλάει, σταματάει να αποκρίνεται, σβήνει (αποσυνδέεται απο την τηλεόραση) και ξανανοιγει σε δέκατα του δευτερολέπτου. Αυτό έχει συμβεί σε κανέναν άλλο; Έχει εγκατεστημένο το καινούργιο firmware.

Σ'ευχαριστώ. Αυτό ήθελα να ξέρω καθώς είναι ακριβοί οι άτιμοι οι 2,5 και αυτός είναι απο τις πιο φθηνές λύσεις.
Και να αρχίσω να παίρνω και κανέναν εξωτερικό μετά.

Ρε παιδιά, το You tube σε εμένα ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. Το βάζω να μου κάνει αναζήτηση, μου βρίσκει τα αποτελέσματα και όταν το πατάω να παίξει ένα συγκεκριμένο βίντεο δεν το παίζει και δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Το δίκτυο όμως λειτουργεί και συνδέεται κανονικά με το διαδίκτυο καθώς αν επιλέξω να δώ βίντεο και παρουσιάσεις απο τα υπόλοιπα θέματα (βλ. ABC News) μου τα παίζει κανονικά όπως και το ραδιόφωνο παίζει κανονικά (και αποτο στερεοφωνικό και απο την TV όπως μου λέγατε) αλλά, Youtube οχι.

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ grigsgr. Έχω μια εβδομάδα που παρέλαβα το Xtreamer μαζί με sidewinder και κεραιούλα. Ήρθε με εγκατεστημένο το firmware 2.0.2. Τα συναρμολόγησα. Το δοκίμασα, όλα εντάξει εκτός από YouTube. Aναβάθμισα στο 2.2 και πάλι τα ίδια. Το έχω δοκιμάσει και ασύρματα σε δίκτυο και ενσύρματα. Αρνείται με γαϊδουρινό πείσμα να αναπαράγει YouTube...

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ grigsgr. Έχω μια εβδομάδα που παρέλαβα το Xtreamer μαζί με sidewinder και κεραιούλα. Ήρθε με εγκατεστημένο το firmware 2.0.2. Τα συναρμολόγησα. Το δοκίμασα, όλα εντάξει εκτός από YouTube. Aναβάθμισα στο 2.2 και πάλι τα ίδια. Το έχω δοκιμάσει και ασύρματα σε δίκτυο και ενσύρματα. Αρνείται με γαϊδουρινό πείσμα να αναπαράγει YouTube...

Κι εγώ το ίδιο πακετάκι πήρα και λειτουργεί όπως τα λές.
Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό. Υπάρχει άραγε καμία λύση; Το παθαίνει κανείς άλλος αυτό; Και το κυριότερο σε εμένα δεν είναι μόνο το οτι το Youtube δεν παίζει αλλά και το ότι όταν μου εμφανίζει το κυκλάκι που γυρίζει, κολλάει εκεί και βλέπω μόνο το κυκλάκι που γυρίζει. Δεν πιάνει ούτετο Menu, ούτε το Return και η μοναδική λύση είναι το να το βγάλω απλά απο την πρίζα. Πουφ, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται.

Κι εγώ το ίδιο πακετάκι πήρα και λειτουργεί όπως τα λές.
Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό. Υπάρχει άραγε καμία λύση; Το παθαίνει κανείς άλλος αυτό; Και το κυριότερο σε εμένα δεν είναι μόνο το οτι το Youtube δεν παίζει αλλά και το ότι όταν μου εμφανίζει το κυκλάκι που γυρίζει, κολλάει εκεί και βλέπω μόνο το κυκλάκι που γυρίζει. Δεν πιάνει ούτετο Menu, ούτε το Return και η μοναδική λύση είναι το να το βγάλω απλά απο την πρίζα. Πουφ, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται.

Πράγματι υπάρχει πρόβλημα με το Youtube:chinscratch:και μάλιστα εκεί που δεν υπήρχε ούτε με την 2.0.2 αλλά ουτε και με την 2.2. Μάλιστα πριν μερικές μέρες που το δοκίμασα λειτουργούσε!

Μάλλον κάτι έχει αλλάξει με το Youtube γιατί το Xtreamer δεν άλλαξε!

Αν σας κολλήσει και εσας μη το βγάζετε από την πρίζα, απλά πατήστε το power on/off και θα γυρίσει στο main menu!!!

Last edited:

Η δύο usb θύρες του Xtreamer είναι τύπου host. Επάνω τους συνδέεις flashάκια, σκληρούς, wifi και θεωρητικά (ίσως και πρακτικά) μέχρι usb εκτυπωτή! Μέσω των θυρών αυτών μπορείς να κάνεις copy/move από και προς το αποθηκευτικό μέσο που έχεις συνδέσει, μεταξύ εσωτερικού δίσκου, εξωτερικού δίσκου και δικτυακού πόρου όπως ένα κοινόχρηστο αποθηκευτικό μέσο (folder, disk κλπ). Ο χειρισμός γίνεται είτε μέσω του ίδιου του Xtreamer (μενού) είτε από ένα άλλο συνδεδεμένο PC (δικτυακά) με το XT! Νομίζω μάλιστα πως υπάρχει περιορισμός στην δυνατότητα εγγραφής σε εξωτερικά usb αποθηκευτικά μέσα φορμαρισμένα με NTFS από τα οποία μπορείς μόνο να διαβάσεις!

Ταυτόχρονη χρήση δεν εχω δοκιμάσει αλλά πέρα από το ότι δεν πιστεύω πως έχει και καμία πρακτική χρήση, έχω την εντύπωση πως δεν θα λειτουργήσει κιόλας!

Θα επιμείνω στην άποψή μου πως το βλέπεις λάθος το όλο θέμα γιατί ξεκινάς από μια παραδοχή που είναι εσφαλμένη δηλαδή πως θα έχεις ταυτόχρονα host και slave συνδεδεμένες όπως επίσης πως μέσω της slave σύνδεσης μπορείς να ελέγχεις το PC από το Xtreamer! Το τελευταίο δε γίνεται ούτε με σφαίρες!!!

δεν θελω να χειριζομαι το pc απο το χτρεαμερ,συμφωνω σχεδον σε ολα οσα μου γραφεις και εγω δεν ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεψει,θα το ψαξω ομως μπασ και γλιτωσω το βαλε βγαλε καλωδιων και σκληρων δισκων.απλα αν θελω να περασω καποιο αρχειο απο το pc στο χτρεαμερ(usb slave),τσουπ αφηνω το χτρεαμερ σε αναμονη και το pc το βλεπει ως σκληρο.θελω να αναπαραγω ενα αρχειο στο χτρεαμερ απο το pc,τσουπ το ανοιγω το χτρεαμερ και βλεπει τον C του pc ως σκληρο απο την usb host(????),θελω να αναπαραγω κατι απο τον 1tb,κι αλλο τσουπ τον βλεπει(?????)μεσα απο τον pc.γινεται?μαλλον οχι λεω κι εγω,αλλα επειδη το κερδος των συνδεσεων και η ευκολια θα ειναι μεγαλη(σε καποιο κρυφο σημειο ολα)χωρις βαλε βγαλε σκληρους και καλωδια,μαλλον θα το δοκιμασω......δεν θελω να ακυρωσω παντως κανενα χειριστηριο του χτρεαμερ,ουτε να κουμανταρω κοτζαμ pc απο το χτρεαμερ.θελω να καθομαι στον καναπε να ανοιγω το χτρεαμερ και το pc και να αναπαραγω ενα αρχειο που εχω στον 1tb χωρις να συνδεω και να ξεσυνδεω.απλα φοβαμαι την ζημια που οσο το σκεφτομαι δεν ειναι και ευκολο να γινει.οι συνδεσεις θα γινουν στις θυρες που οριζουν οι προδιαγραφες των μηχανηματων........και μην ξεχνας η...τρελα και η ....περιεργεια αφορουν τον ανθρωπο!!!!!! ζωη σε λογου μας!!!!!

χωρια το αλλο,οι περισσοτεροι πηραν το χτρεαμερ για να εχουνε........... ραδιοφωνο.αυτο δεν το καταλαβαινω.ποτε μου δεν θα το βαλω να παιξει ραδιο?!τι να πω.......

Last edited:

Έχεις κάποια προηγούμενα με την ethernet; :slapface: :smile: Γιατί σχεδόν όλα όσα θέλεις μπορείς να τα κάνεις αν συνδέσεις όλες τις συσκευές στο ρούτερ. Ποιος είπε ότι βάζεις - βγάζεις καλώδια αν τις συνδέσεις μέσω δικτύου; Μπορείς να τις έχεις μόνιμα, το Xtreamer να βλέπει τους διαμοιραζόμενους φακέλους που έχεις ρυθμίσει στο Pc, και να αναπαράγει τα αρχεία που έχεις εκεί, και το pc να βλέπει αντίστοιχα τους φακέλους και τα αρχεία του Xtreamer, και να τα αναπαράγει επίσης. Κι αν δεν θέλεις σύνδεση με καλώδιο στο router, υπάρχει και το αντάπτορ για WLAN που δίνεται μαζί με το Xtreamer...

Έχεις κάποια προηγούμενα με την ethernet; :slapface: :smile: Γιατί σχεδόν όλα όσα θέλεις μπορείς να τα κάνεις αν συνδέσεις όλες τις συσκευές στο ρούτερ. Ποιος είπε ότι βάζεις - βγάζεις καλώδια αν τις συνδέσεις μέσω δικτύου; Μπορείς να τις έχεις μόνιμα, το Xtreamer να βλέπει τους διαμοιραζόμενους φακέλους που έχεις ρυθμίσει στο Pc, και να αναπαράγει τα αρχεία που έχεις εκεί, και το pc να βλέπει αντίστοιχα τους φακέλους και τα αρχεία του Xtreamer, και να τα αναπαράγει επίσης. Κι αν δεν θέλεις σύνδεση με καλώδιο στο router, υπάρχει και το αντάπτορ για WLAN που δίνεται μαζί με το Xtreamer...

στην αναγκη αυτο θα γινει,απλα μου ηρθε η αλλη μπουρδα στο κεφαλι και σκεφτομαι να την υλοποιησω.αν διαβασεις και προηγουμενα ποστ (1-2 σελιδες πριν) θα δεις οτι θα γινουν πολλες ακομα συνδεσεις.ΔΕΝ μου φτανουν οι θυρες στο router.....κοιτα λιγο την τρελα μου πιο πριν αν θες και θα καταλαβεις

Στο ρούτερ μπορείς να προσθέσεις ένα switch με 5-8 θύρες, το οποίο λογικά θα καλύψει και τις υπόλοιπες συσκευές που θέλεις να συνδέσεις στο δίκτυο...