Xtreamer Pro

κάνε μία σύνδεση της τηλεόρασης με το pro μέσω των RCA (κίτρινο-κόκκινο-άσπρο)

Ελπίζω το HDMI να έχει κουμπώσει καλά

Επίσης βάλε το pro μπρος χωρίς δίσκο και δίκτυο για αρχή

και κάτι τελευταίο και χαζό, το HDMI στην τηλεόραση το συνδέεις σωστά και βάζεις την τηλεόραση να δείχνει στο σωστό HDMI (κάνεις την σύνδεση στο HDMI1 και βάζεις την τηλεόραση να δείχνει στο HDMI1)

Τιποτα δεν δουλεύει τίπατα, το βάζω μονο στην πρίζα και ανάβει το κόκινο led του power δεν δέχεται καμμία εντολή πατάω το ΟΝ στο τηλεκοντρόλ αλλά τίπατα

Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Παιδιά καλησπέρα σας, σήμερα μου ήρθε κι εμένα το xtreamer.Pro
αλλά επειδή έχω μαύρα μεσάνυχτα δεν ξέρω, π.χ. το βάζω στην πρίζα το συνδέω με HDMI έχω βάλει έν hdd 2tb έχω ακόμη συνδέσει με ethernet με το
modem και ανάβει μόνο το πάνω λαμπάκι το power πατάω στο τηλεκοντρόλ το ON αλλά τίποτε μήπως γνωρίετε τι συμβαίνει, Ευχαριστώ.

Δοκίμασε αυτό, βγάλε την τροφοδοσία και το hdmi, άφησε το για 1-2 λεπτά, ξαναβάλε την τροφοδοσία και άνοιξε το μετά από το τηλεκοντρόλ. Αν δουλέψει, τότε σύνδεσε το HDMI όπως είναι ανοιχτό...

Άντε να πω μια χαζομάρα!

Μήπως το τηλεχειριστήριο δε δουλεύει? Δοκίμασέ το με καινούριες μπαταρίες και τσέκαρέ το ως εξής. Πάρε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή ένα τηλέφωνο σε κατάσταση φωτογραφικής μηχανής και κοίταξε μέσα από αυτή, το μπροστινό led του χειριστηρίου (που σε κανονικές συνθήκες δεν βλέπουμε να ανάβει κατά το πάτημα ενός κουμπιού γιατί εκπέμπει υπέρυθρο φως) Αν ανάβει το τηλεχειριστήριο δουλεύει και το πρόβλημα είναι στο Pro. Αν δεν ανάβει τότε έχεις προβληματικό τηλεκοντρόλ.

Δεν νομίζω να είναι το χειριστήριο. Εάν το ΧΤ το ανοίγεις (αφού μόνο έτσι βλέπεις το κόκκινο λαμπάκι ) από το τηλεκοντρόλ είναι σίγουρα Οκ....Κάνε αυτό που σου είπαν όλοι. Βγάλε τα όλα τα καλώδια και τον δίσκο (οπωσδήποτε) Και άνοιξε το ΧΤ με το χειριστήριο. Εάν δεν ανοίξει την πρώτη φορά κράτα πατημένο παρατεταμένα το χειριστήριο γιατί έτσι κάνει power shut down. εάν ακούσει την εντολή λογικά δεν φταίει το τηλεκοντρόλ. Εάν το ξαναπατήσεις και αφού περιμένεις 2-3 λεπτά χωρίς συνδέσεις ιντερνετ ή δίσκων κτλπ. και δεν ανοίξει....το στέλνεις κατευθείαν πίσω για αλλαγή.!!!!

και ακόμα (αν δεν πιάσει κάτι άλλο):
από εδώ κατέβασε το emergency firmware
- το κάνεις unzip,
- το βάζεις σε ένα USB flash stick (άδειο το stick, μόνο το αρχείο, όχι σε φάκελο),
- βγάλε το pro από το ρεύμα για 30 λεπτά, αφαιρείς καλώδια δικτύου, δίσκους, USB
- το USB flash stick με το emergency firmware το συνδέεις στο pro
- από το τηλεκοντρόλ πατάς Home (το κουμπί πάνω δεξιά), μετά το 3 και μετά το Power

καλύτερα η σύνδεση να είναι μέσω RCA (σε εμένα έπιασε και μέσω HDMI)

Last edited:

Παιδιά καλησπέρα σας, σήμερα μου ήρθε κι εμένα το xtreamer.Pro
αλλά επειδή έχω μαύρα μεσάνυχτα δεν ξέρω, π.χ. το βάζω στην πρίζα το συνδέω με HDMI έχω βάλει έν hdd 2tb έχω ακόμη συνδέσει με ethernet με το
modem και ανάβει μόνο το πάνω λαμπάκι το power πατάω στο τηλεκοντρόλ το ON αλλά τίποτε μήπως γνωρίετε τι συμβαίνει, Ευχαριστώ.

Δεν νομίζω να είναι το χειριστήριο. Εάν το ΧΤ το ανοίγεις (αφού μόνο έτσι βλέπεις το κόκκινο λαμπάκι ) από το τηλεκοντρόλ είναι σίγουρα Οκ....Κάνε αυτό που σου είπαν όλοι. Βγάλε τα όλα τα καλώδια και τον δίσκο (οπωσδήποτε) Και άνοιξε το ΧΤ με το χειριστήριο. Εάν δεν ανοίξει την πρώτη φορά κράτα πατημένο παρατεταμένα το χειριστήριο γιατί έτσι κάνει power shut down. εάν ακούσει την εντολή λογικά δεν φταίει το τηλεκοντρόλ. Εάν το ξαναπατήσεις και αφού περιμένεις 2-3 λεπτά χωρίς συνδέσεις ιντερνετ ή δίσκων κτλπ. και δεν ανοίξει....το στέλνεις κατευθείαν πίσω για αλλαγή.!!!!

Δυστυχώς δεν έχω το Pro στα χέρια μου αυτή τη στιγμή αλλά οδηγούμενος από την λογική, και λαμβάνοντας υπόψη τα λεγόμενα του φίλου, το τηλεχειριστήριό του ουσιαστικά δεν ανταποκρίνεται σε καμία εντολή!
Το κόκκινο λαμπάκι στο Pro (αναμονή) ανάβει αμέσως μόλις το βάλεις στην πρίζα, έτσι δεν είναι? Μην αποκλείετε τη "βλάβη" του χειριστηρίου τόσο εύκολα! Έχουν δει τα μάτια μου πολλά!
Ας επιβεβαιώσει ο φίλος τα εύκολα (μπαταρίες, λειτουργία τηλεχειριστήριο) και μετά να ψάξει στα δύσκολα (καλώδια sata, firmware κλπ)!
Περιμένουμε νέα!

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Δυστυχώς δεν έχω το Pro στα χέρια μου αυτή τη στιγμή αλλά οδηγούμενος από την λογική, και λαμβάνοντας υπόψη τα λεγόμενα του φίλου, το τηλεχειριστήριό του ουσιαστικά δεν ανταποκρίνεται σε καμία εντολή!
Το κόκκινο λαμπάκι στο Pro (αναμονή) ανάβει αμέσως μόλις το βάλεις στην πρίζα, έτσι δεν είναι? Μην αποκλείετε τη "βλάβη" του χειριστηρίου τόσο εύκολα! Έχουν δει τα μάτια μου πολλά!
Ας επιβεβαιώσει ο φίλος τα εύκολα (μπαταρίες, λειτουργία τηλεχειριστήριο) και μετά να ψάξει στα δύσκολα (καλώδια sata, firmware κλπ)!
Περιμένουμε νέα!

Sorry που σε διορθώνω φίλε xamurabi . Ξέρω ότι οι γνώσεις σου είναι τεκμηριωμένες και πολλές . Απλά επειδή δεν έχεις το συγκεκριμένο...θέλω να σου πω ότι δεν ανάβει το λαμπάκι του σε κατάσταση off. Είναι τελείως κλειστό. Any way....θα μας πει το αποτέλεσμα ο φίλος που μπορώ να καταλάβω πλήρως την απογοήτευση που παίρνει κανείς όταν ένα ολοκαίνουριο μηχάνημα δεν ανταποκρίνεται .

3 τηλεκοντρόλ έχω αλλά τίποτα μόνο το led power ανάβει δεν δέχεται καμία εντολή ακόμη και τροφοδοτικό άλλαξα τίποτα

3 τηλεκοντρόλ έχω αλλά τίποτα μόνο το led power ανάβει δεν δέχεται καμία εντολή ακόμη και τροφοδοτικό άλλαξα τίποτα

Στην προκειμένη περίπτωση φίλε μου ...θεωρείται DOA (dead on arrival) το μηχάνημα. Κάνε ένα RMA στην σελίδα τους και στείλτο πίσω. Λυπάμαι για την ατυχία σου....Θα περιμένεις λίγο αλλά θα σου το αντικαταστήσουν.

Θα κερδισω κατι αν τυχον συνδεσω τον ηχο μεσω οπτικης ινας αντι για το hdmi που το πηγαινω τωρα στον ενισχυτη?

Sorry που σε διορθώνω φίλε xamurabi . Ξέρω ότι οι γνώσεις σου είναι τεκμηριωμένες και πολλές . Απλά επειδή δεν έχεις το συγκεκριμένο...θέλω να σου πω ότι δεν ανάβει το λαμπάκι του σε κατάσταση off. Είναι τελείως κλειστό. Any way....θα μας πει το αποτέλεσμα ο φίλος που μπορώ να καταλάβω πλήρως την απογοήτευση που παίρνει κανείς όταν ένα ολοκαίνουριο μηχάνημα δεν ανταποκρίνεται .

Τελικά τι έκανες φίλε μου?

Και o MFUR δεν απάντησε....! Καλό είναι όταν κάποιος ρωτά συγκεκριμένα και παίρνει μια συγκεκριμένη απάντηση, να ενημερώνει μπας και κάποιος άλλος με το ίδιο πρόβλημα βοηθηθεί!

Απορία! Τελικά εκείνο το λαμπάκι το Led το κόκκινο, ανάβει με το που το βάζεις στη πρίζα ή εν πάση περιπτώσει, αντιστοιχεί σε ένδειξη κατάστασης αναμονής ή όχι? Ρωτώ γιατί δεν βλέπω να έχει κάποιο διακόπτη on/off, και συμπεραίνω πως μες το που το βάζεις στην πρίζα αυτομάτα τίθεται σε standby και άρα μόνο μια εντολή από το τηλεκοντρόλ μπορεί να το θέσει σε κατάσταση λειτουργίας. Το πρόβλημα λοιπόν μπορεί να είναι όχι στο τηλεκοντρόλ αλλά στο IR δέκτη (νομίζω χωροθετείται κάτω από το led "Network" της πρόσοψης! Σε κάθε περίπτωση μια δοκιμή με ανοικτό το καπάκι ίσως δώσει απάντηση στο ερώτημα αν και σε περίπτωση που το "ματακι" είναι προβληματικό τότε ...επιστροφή και αντικατάσταση από την Xtreamer!
Τέλος πάντων, ρωτώ εγκυκλοπαιδικά και μόνο, γιατί με προβλημάτισε ο τρόπος λειτουργίας του Pro σε σχέση και με το 2,5" (στην ουσία είναι παρόμοια μηχανήματα)

Υ.Γ.
Τώρα παρατήρησα στη φωτογραφία πως το Power/Access είναι κίτρινο τα HDDA και HDDB κόκκινα το USB κίτρινο και το Network κόκκινο. Αν μιλάει για κάποιο λαμπάκι ο φίλος μάλλον εννοεί κάποιοι από τα HDDA ή HDDB μιας και μόνο αυτά είναι κόκκινα!
Το Power/Access δεν ανάβει όταν το Pro είναι στη πρίζα!?

Last edited: