Xtreamer Prodigy...

Απάντηση: Re: Xtreamer PRODIGY...

@papdoux οποτε η συνδεση ειναι devolo στο ρευμα απο εκει utp στο ρουτερ απο το pc utp στο ρουτερ και στο σαλονι πχ devolo στην πριζα και utp στο prodigy συγνωμμη που τα επαναλαμβανω απλα λιγο τα βελακια με μπερδεψαν αλλα ομως μετα στις 2 πριζες που συνδεσαμε τα devolo και απο την στιγμη ππου παιρνουμε τα συγκεκριμενα γιατι δεν χανουμε την ηλεκτρικη πριζα μπορουμε να εχουμε ,χωρις παρεμβολες ,και πολυπριζο για συσκευες?χωρις να δημιουργησουμε προβλημα?
φυσικα βεβαια υποθετουμε αν δεν κανω λαθος οτι οι δυο πριζες που συνδεουμε ειναι στην ιδια φαση σωστα?(αυτο βεβαια μονο με ηλεκτρολογο θα το βρουμε)
και αφου εχει ασχολιθει μια γνωμη για αυτα με την ενοια οτι υπαρχουν στην ελλαδα και δεν χρειαζονται μεταφορα κλπ κλπ http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Powerline/Belkin-Powerline-AV-Surf-Kit-200MBPS-F5D4079CR.htm

@
shelter αν εχεις την δυνατοτητα να συνδεσεις ενσυρματα το prodigy πανω στο pc τοτε απο ταχυτητα θα εισαι πολυ καλλυτερα για μεταφορα δεδομενων αλλα δεν θα μπορεις να χρησιμοποιησεις τις οποιες ιντεερνετικες ευκολιες σου παρεχει το prodigy
η σύνδεση είναι δύο UTP από το router προς τα PC & devolo. Το devolo κατευθείαν στην πρίζα. Όχι πάνω σε πολύπριζο. Αυτά στο ένα δωμάτιο.
σε άλλη πρίζα, devolo κατευθείαν πάνω στην πρίζα. Από αυτό φεύγει UTP καλώδιο προς το pdodigy. Αν έχεις κάποιο switch και θέλεις να συνδέσεις περισσότερες συσκευές στο δίκτυο τότε από το devolo καλώδιο UTP στο switch και μετά UTP καλώδια προς prodigy, laptop, τηλεόραση, κλπ.
Μιλάμε για πρίζες στην ίδια φάση ή πρίζες σε διαφορετικές φάσεις. Στην ίδια φάση είναι καλύτερα. Σε διαφορετικές φάσεις έχεις περισσότερες απώλειες.

Στα devolo μετά μπορείς συνδέσει πολύπριζο. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Γενικότερα, τα powerlines πρέπει να είναι πάνω στην πρίζα του τοίχου και πάνω στα powerlines να συνδέσεις πολύπριζο.
Το αντίστροφο δεν κάνει γιατί το πολύπριζο δημιουργεί απώλειες.

Για τα belkin δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα. Νομίζω ότι τα netgear είναι καλύτερα.
Εγώ πήρα τα devolo γιατί είναι τα μόνα που έλεγαν ότι δουλεύουν σε διαφορετικές φάσεις.

Re: Xtreamer PRODIGY...

@papdoux σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες μια τελευταια ερωτηση για τι ταχυτητα δικτυου μιλαμε?και να συνδεσουμε το prodigy στο devolo θα μπορει το prodigy να παρει και internet?απο το ρουτερ ?επισης ποια η γνωμη σου για αυτα http://www.devolo.com/consumer/82_dlan-500-avplus_starter-kit_product-presentation_1.html?l=en?

@papdoux σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες μια τελευταια ερωτηση για τι ταχυτητα δικτυου μιλαμε?και να συνδεσουμε το prodigy στο devolo θα μπορει το prodigy να παρει και internet?απο το ρουτερ ?επισης ποια η γνωμη σου για αυτα http://www.devolo.com/consumer/82_dlan-500-avplus_starter-kit_product-presentation_1.html?l=en?
αν και απο οτι βλεπω το amazon de δεν αφηνει να καω παραγγελια δεν ξερω για ποιο λογο ενω το προιον υπαρχει διαθεσιμο

Απάντηση: Xtreamer PRODIGY...

ναι, παίρνει και internet.

Ταχύτητες δεν έχω τεστάρει αλλά ξέρω ότι:
α) devolo σε πρίζες με διαφορετική φάση, μέσω DNLA παίζει άνετα mkv 1080p γύρω στα 15mbps, ίσως και παραπάνω. Στα 20+ mbps αρχίζουν τα κολλήματα.
β) devolo σε πρίζες σε ίδια φάση, μέσω NFS παίζει mkv 1080p γύρω στα 22-25mbps, ίσως και παραπάνω. π.χ. quantum of solace mkv έκδοσης framestore παίζει άνετα και αν θυμάμαι καλά είναι γύρω στα

πάντως είναι πιο σταθερά από το wifi όταν μιλάμε για διαφορετικά δωμάτια και τοίχους και εμπόδια ανάμεσα.

ξερουμε μηπως και ταχυτητα μεταφορας?γιατι εγω πχ δεν θα χρειαστει να στριμαρω απλα να μεταφερω στο prodigy αρχεια και τελιλα το devolo ηρθε και στην ελλαδα λιγο πιο ακριβο αλλα ευτυχως ηρθε!!!!!

Παιδιά σκεφτείτε και τα καναλάκια με το καλώδιο ethernet,1,25 ευρώ το μέτρο έχει και από ταχύτητες δεν υπάρχει κάτι καλύτερο...Μέχρι BD iso παίζει από δίκτυο

ναι, παίρνει και internet.

Ταχύτητες δεν έχω τεστάρει αλλά ξέρω ότι:
α) devolo σε πρίζες με διαφορετική φάση, μέσω DNLA παίζει άνετα mkv 1080p γύρω στα 15mbps, ίσως και παραπάνω. Στα 20+ mbps αρχίζουν τα κολλήματα.
β) devolo σε πρίζες σε ίδια φάση, μέσω NFS παίζει mkv 1080p γύρω στα 22-25mbps, ίσως και παραπάνω. π.χ. quantum of solace mkv έκδοσης framestore παίζει άνετα και αν θυμάμαι καλά είναι γύρω στα

πάντως είναι πιο σταθερά από το wifi όταν μιλάμε για διαφορετικά δωμάτια και τοίχους και εμπόδια ανάμεσα.

Εγώ λέω να δοκιμάσω το devolo dlna 500 triple+, για να έχω και 3 θύρες στην έξοδο. Τα 500 θα μου δώσουν κάτι παραπάνω από το 200 αν δεν το βάλω στην gigabit θύρα του router;

Re: Απάντηση: Xtreamer PRODIGY...

Houston we have problem!!!

Λοιπον μου το εκανε αρχικα χτες βραδυ,το χα βγαλει απο το ρευμα εως σημερα το πρωι μπας και στανιαρει, μα τωρα το πρωι που εκανα αρκετες δοκιμες το προβλημα εξαλολουθει να υπαρχει.

Συμπτωματολογια:
Οταν το ανοιγω με τον εσωτερικο δισκο συνδεδεμενο μολις bootαρει και δει τον σκληρο (φωτιστει δηλαδη το εικονιδιο του) σε λιγοτερο απο 20-30 δευτερολεπτα κανει απο μονο του restart (ξανακανει boot). Mετα παλι αναβει εικονιδιο σκληρου κ αντε παλι απο την αρχη!
Οταν το ανοιγω χωρις τον σκληρο κουμπωμενο σε αυτο, ολα μια χαρα... περδικι ο ασθενης!

Διαγνωση:
Καραμπινατη οσφυοκαμψια!!!

Θεραπεια:
Εδω θελω τις γνωμες κ των υπολοιπωn αγαπητων συναδελφων. Εχω σκεφτομαι να του ξαναπερασω τη 3.0.3 μπας και κατσει καλυτερα! Τη βρισκω στο φορουμ τους και τη περνω με την διαδικασια που χρησιμοποιησα και τη πρωτη φορα, σωστα?
Αν εχετε αντιμετωπισει αναλογο περιστατικο και το γιατρεψατε με αλλη μεθοδο θα παρακαλουσα να με ενημερωσετε!

Φιλικα
Dr George

Houston we have problem!!!

Λοιπον μου το εκανε αρχικα χτες βραδυ,το χα βγαλει απο το ρευμα εως σημερα το πρωι μπας και στανιαρει, μα τωρα το πρωι που εκανα αρκετες δοκιμες το προβλημα εξαλολουθει να υπαρχει.

Συμπτωματολογια:
Οταν το ανοιγω με τον εσωτερικο δισκο συνδεδεμενο μολις bootαρει και δει τον σκληρο (φωτιστει δηλαδη το εικονιδιο του) σε λιγοτερο απο 20-30 δευτερολεπτα κανει απο μονο του restart (ξανακανει boot). Mετα παλι αναβει εικονιδιο σκληρου κ αντε παλι απο την αρχη!
Οταν το ανοιγω χωρις τον σκληρο κουμπωμενο σε αυτο, ολα μια χαρα... περδικι ο ασθενης!

Διαγνωση:
Καραμπινατη οσφυοκαμψια!!!

Θεραπεια:
Εδω θελω τις γνωμες κ των υπολοιπωn αγαπητων συναδελφων. Εχω σκεφτομαι να του ξαναπερασω τη 3.0.3 μπας και κατσει καλυτερα! Τη βρισκω στο φορουμ τους και τη περνω με την διαδικασια που χρησιμοποιησα και τη πρωτη φορα, σωστα?
Αν εχετε αντιμετωπισει αναλογο περιστατικο και το γιατρεψατε με αλλη μεθοδο θα παρακαλουσα να με ενημερωσετε!

Φιλικα
Dr George

Ο ασθενής θεραπεύτηκε τελικά?

Υ.Γ. Επέλεξες την μέθοδο της ομοιοπαθητικής βλέπω στον τρόπο θεραπείας........:D

Ο ασθενής θεραπεύτηκε τελικά?

K*λοβαραγε στο καφε του νοσοκομειου ο αναισθησιολογος και τωρα ξεκια η επεμβαση!

Θα σε κρατω ενημερο...

Μπα μια απο τα ιδια παλι...

Βεβαια παρατηρω οτι εαν το αφησω να κανει reboots, μετα απο 5-6 boots βαριεται κ ερχεται στα ισια του... τελικα εβγαλε το screensaver κ κολλησε... μαλλον απο πριν ειχε κολλησει γι αυτο σταματησε τα boots!
Για κανα φορματ του σκληρου του με βλεπω πριν κανω την επιστροφη σε 3.0.0 ...

edit: Τελικα ξεκολλησε...ο,τι να ναι!

Last edited:

προφανώς δεν τα πάει καλά με τους "σκληρούς" - σκιάζεται και αρχίζει τις "λιποθυμίες"!
μάλλον πρέπει να το στείλουμε σε καμιά σχολή "καράτε" μπάς και ανέβει λίγο το ηθικό του άλα Κρίς Σφέτας!!:music-smiley-005:

Εγώ λέω να δοκιμάσω το devolo dlna 500 triple+, για να έχω και 3 θύρες στην έξοδο. Τα 500 θα μου δώσουν κάτι παραπάνω από το 200 αν δεν το βάλω στην gigabit θύρα του router;
νομίζω ότι η διαφορά στα av200 και av500 είναι η επικοινωνία μεταξύ τους (εσωτερικά πάνω στο καλώδιο του ρεύματος) και όχι με τι UTP καλώδιο είναι συνδεδεμένα και αν το router είναι gigabit ή όχι.

Καλημερα παλικαρια.Εχτες αντέγραψα τον Gladiator (2009)
Full Blu-ray | 2h 20mn | 1920 x 1080 | 23.976 fps | 48,0 Mbps | AVC DTS-HD MA 5.1 | 44.8 GiB | 45 x 01 GB | Είδος: Action | Adventure | Drama - Ελληνικοί υπότιτλοι στο menu για να τεσταρω το δυκτυο,αλλα δεν ξερω απο ποιο αρχειο να ξεκινησω.Στο πισι το παιζει κανονικα.

Last edited by a moderator:

Καλημερα παλικαρια.Εχτες αντέγραψα τον Gladiator (2009)
Full Blu-ray | 2h 20mn | 1920 x 1080 | 23.976 fps | 48,0 Mbps | AVC DTS-HD MA 5.1 | 44.8 GiB | 45 x 01 GB | Είδος: Action | Adventure | Drama - Ελληνικοί υπότιτλοι στο menu για να τεσταρω το δυκτυο,αλλα δεν ξερω απο ποιο αρχειο να ξεκινησω.Στο πισι το παιζει κανονικα.

Εάν έχεις περάσει την 3.0.3 τότε απλά πάτα το play (κάτω αριστερά του Enter) και όχι το κεντρικό ΕΝΤΕR
Θα ξεκινήσει μόνο του.

Παιδια ερωτηση
Εχει κανεις συνδεσει εξωτερικο (usb H usb3) bluray στο Prodigy και να δει ταινεια ή να κανει rip απο εκει?
Γινεται ?

Ευχαριστω

Exω μερικά .avi αρχεία τα οποία τα παίζει χωρίς ήχο. Επιλογή RAW έχω μέσω ηχοσυστήματος. Καμιά ιδέα?
Επίσης σε μερικά .mkv αρχεία π.χ. avatar που έχει DTS-HD μου το παίζει σε απλό DTS. Και εδώ τίποτα?