papdoux
Supreme Member
- 14 December 2007
- 3,423
Απάντηση: Re: Xtreamer PRODIGY...
σε άλλη πρίζα, devolo κατευθείαν πάνω στην πρίζα. Από αυτό φεύγει UTP καλώδιο προς το pdodigy. Αν έχεις κάποιο switch και θέλεις να συνδέσεις περισσότερες συσκευές στο δίκτυο τότε από το devolo καλώδιο UTP στο switch και μετά UTP καλώδια προς prodigy, laptop, τηλεόραση, κλπ.
Μιλάμε για πρίζες στην ίδια φάση ή πρίζες σε διαφορετικές φάσεις. Στην ίδια φάση είναι καλύτερα. Σε διαφορετικές φάσεις έχεις περισσότερες απώλειες.
Στα devolo μετά μπορείς συνδέσει πολύπριζο. Δεν υπάρχει πρόβλημα.
Γενικότερα, τα powerlines πρέπει να είναι πάνω στην πρίζα του τοίχου και πάνω στα powerlines να συνδέσεις πολύπριζο.
Το αντίστροφο δεν κάνει γιατί το πολύπριζο δημιουργεί απώλειες.
Για τα belkin δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα. Νομίζω ότι τα netgear είναι καλύτερα.
Εγώ πήρα τα devolo γιατί είναι τα μόνα που έλεγαν ότι δουλεύουν σε διαφορετικές φάσεις.
η σύνδεση είναι δύο UTP από το router προς τα PC & devolo. Το devolo κατευθείαν στην πρίζα. Όχι πάνω σε πολύπριζο. Αυτά στο ένα δωμάτιο.@papdoux οποτε η συνδεση ειναι devolo στο ρευμα απο εκει utp στο ρουτερ απο το pc utp στο ρουτερ και στο σαλονι πχ devolo στην πριζα και utp στο prodigy συγνωμμη που τα επαναλαμβανω απλα λιγο τα βελακια με μπερδεψαν αλλα ομως μετα στις 2 πριζες που συνδεσαμε τα devolo και απο την στιγμη ππου παιρνουμε τα συγκεκριμενα γιατι δεν χανουμε την ηλεκτρικη πριζα μπορουμε να εχουμε ,χωρις παρεμβολες ,και πολυπριζο για συσκευες?χωρις να δημιουργησουμε προβλημα?
φυσικα βεβαια υποθετουμε αν δεν κανω λαθος οτι οι δυο πριζες που συνδεουμε ειναι στην ιδια φαση σωστα?(αυτο βεβαια μονο με ηλεκτρολογο θα το βρουμε)
και αφου εχει ασχολιθει μια γνωμη για αυτα με την ενοια οτι υπαρχουν στην ελλαδα και δεν χρειαζονται μεταφορα κλπ κλπ http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Powerline/Belkin-Powerline-AV-Surf-Kit-200MBPS-F5D4079CR.htm
@shelter αν εχεις την δυνατοτητα να συνδεσεις ενσυρματα το prodigy πανω στο pc τοτε απο ταχυτητα θα εισαι πολυ καλλυτερα για μεταφορα δεδομενων αλλα δεν θα μπορεις να χρησιμοποιησεις τις οποιες ιντεερνετικες ευκολιες σου παρεχει το prodigy
σε άλλη πρίζα, devolo κατευθείαν πάνω στην πρίζα. Από αυτό φεύγει UTP καλώδιο προς το pdodigy. Αν έχεις κάποιο switch και θέλεις να συνδέσεις περισσότερες συσκευές στο δίκτυο τότε από το devolo καλώδιο UTP στο switch και μετά UTP καλώδια προς prodigy, laptop, τηλεόραση, κλπ.
Μιλάμε για πρίζες στην ίδια φάση ή πρίζες σε διαφορετικές φάσεις. Στην ίδια φάση είναι καλύτερα. Σε διαφορετικές φάσεις έχεις περισσότερες απώλειες.
Στα devolo μετά μπορείς συνδέσει πολύπριζο. Δεν υπάρχει πρόβλημα.
Γενικότερα, τα powerlines πρέπει να είναι πάνω στην πρίζα του τοίχου και πάνω στα powerlines να συνδέσεις πολύπριζο.
Το αντίστροφο δεν κάνει γιατί το πολύπριζο δημιουργεί απώλειες.
Για τα belkin δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα. Νομίζω ότι τα netgear είναι καλύτερα.
Εγώ πήρα τα devolo γιατί είναι τα μόνα που έλεγαν ότι δουλεύουν σε διαφορετικές φάσεις.