Xtreamer Prodigy...

Re: Xtreamer PRODIGY...

μια φορα ειχα κανει τον δισκο φορματ απο το prodigy,και 2 φορες φορματ to pc και πιστευω πως ολα ειναι θεμα pc (onlinen, ειναι αυτο που ειχες πει,τα διαφορα προγραμματα που βαζουμε-βγαζουμε)

lord ποτε ηταν σε καλλυτερη κατασταση το prodigy οταν φορμαρες τον δισκο απο το pc η μεσα απο το ιδιο?

και η ιδια η εταιρια λεει να γινετε το φορματ μεσα απο το prodigy,λογικα θα υπαρχει καποιος λογος για να το λενε

για να μην παιδευεσαι αδικα εαν δεν εχεις πολλα πραγματα στο pc καντου ενα φορματ περνα μονο τα απαραιτητα και δοκιμασε να περασεις αρχεια ετσι να δεις το αποτελεσμα,η παρε πρωτα απο καποιον αλλον ενα λαπ τοπ και δοκιμασε να δεις αν θα εμφανισει τα αρχεια

Last edited:

μπα απο το pc δεν γινεται ειναι πολλα περασμενα μεσα ρυθμισεις κλπ κλπ μαλλον το βλεπω να φορμαρω τον δισκο στο pc αφου πρωτα περιμενω εστω την beta 3.5 μηπως μου λυσει το προβλημα αλλιως ξεχναω την αποστολη αρχειων μεσω δικτυου ετσι και αλλιως εχω κανει το δικτυο μου ενσυρματο και δεν θα εχω προβλημα φανταζομαι να παιξω στο prodigy οτι κανω share στο pc

τελικα ουτε το φορματ στο pc κανει κατι εχει ακριβως την ιδια συμπεριφορα το ποιο λογικο ειναι να ειναι bug του μηχανηματος

onlinen,εβαλα ακομη ενα 1000 switch αλλα δεν αλλαξε κατι,παλι μου κανει σπασιματα σε iso-m2ts,τι αλλο μπορω να κανω?

onlinen,εβαλα ακομη ενα 1000 switch αλλα δεν αλλαξε κατι,παλι μου κανει σπασιματα σε iso-m2ts,τι αλλο μπορω να κανω?

Για γράψε την πορεία από εκεί που ξέκινάνε τα αρχεία μέχρι την TV.
Δηλαδή π.χ. USB drive συνδεδεμένο στο PC > switch > Prodigy > TV . ( το καλώδιο δικτύου είπαμε τι είναι ? )

1.εσωτερικος σκληροσ δισκος στο PC ενεργοπιημενη κοινη χρηση κλπ κλπ
2.devolo powerline στο router(vigor 2710n) και devolo powerline σαλονι στη ιδια φαση ρευματος
3.το prodigy επικοινωνει με το pc μεσω ενσυρματου δικτυου μια χαρα με αυτοματη ip στο prodigy
4.εχω την δυνατοτητα μεσω δικτυου να βλεπω απο το prodigy μια χαρα το pc
5.to καλωδιο δικτυου ειναι κατηγοριας 5e με θωρακιση στα βυσματα και ειναι καλωδια που ειχε μεσα το devolo δεν το εχω φτιαξει εγω δηλαδη
6.prodigy kai tv συνδεονται μεσω hdmi κατηγοριας 1.4α
7.παιρνω ενα αρχειο απο τον δισκο μου το αρχειο ειναι εξαιρετικα απλο mkv 720 συνηθως και οχι πολυ μεγαλο (1,3) το στελνω στο prodigy παει μαι χαρα σε οποαοδηποτε directory και αν το στειλω και επισης εχω δοκιμασι με παρομοια αρχεια το βλεπω το ξεκιναω κιοας παιζει μια χαραμολις κλεισω το prodigy το αρχειο εξαφανιζεται σαν μην το εβαλα ποτε
8.κανω την αναποδη κινηση παω απο το prodigy και βρισκω μεσω δικτυου το αρχειο που θελω στον υπολογιστη το κοπιαρω και το μεταφερω στον εσωτερικο του prodigy το βλεπω παιζει μια χαρα μολις κλεισω παλι τα ιδια εξαφανιζεται
9.εχω δοκιμασει να μεταφερω αρχειο απο το pc μεσω δικτυου,μεσω της διαδικασιας που εχει περιγραψει στην σελ 46 εδω στο νημα αυτο παντα τα ιδια το μεταφερω μολις κλεισω το prodigy εξαφανιζεται εχω δοκιμασει το copy paste to cut paste τα παντα
εχω την αποψη οτι δεν ειναι προβλημα λειτουργικου του υπολογιστη γιατι δεν θα ηταν κατι τοσο εξειδικευμενο αν υπηρχε καποιο προβλημα το μονο που εχω ειναι οτι η ταχυτητα μεταφορας των αρχειων ειναι αρκαετα μικρη για ενσυρματο δικτυο περιπου 2,10 δεν ξερω αν εχει σημασια αυτο

@lord
Δυστυχώς θα σε απογοητεύσω αλλά αυτό που προσπαθείς να κάνεις απλά δεν γίνεται μέσω δικτύου. Το πρόβλημα εντοπίζεται αποκλειστικά στην κάρτα δικτύου του Prodijy. Δυστυχώς ο τίτλος που "φοράει" GBit Ethernet είναι μόνο για διαφημιστικούς λόγους (εδώ την πάτησα και εγώ και πολλοί άλλοι). Να και μια σύντομη εξήγηση: Το Prodigy οντως έχει χιλιάρη δίκτυο αλλά μόνο στην θύρα του για να κάνει το Auto-Negotiation με τις άλλες δικτυακές συσκευές. Αυτό που δεν υπάρχει είναι ο αποκλειστικός ελεγκτής δικτύου (dedicated network controller) όπως συμβαίνει στα PC και στα HTPC. Ελλείψη ελεγκτή, τον έλεγχο του δικτύου αναλαμβάνει ο επεξεργαστής της Realtek (1186) ο οποίος αναλαμβάνει και τα πάντα στο Prodigy (μεταφορές, μετατροπές, ελέγχους κλπ). Ειναι από αυτά τα chips που χαρακτηρίζονται ως SoC (Software on a Chip). Δηλαδή με λίγα λόγια ένα Chip για τα πάντα με προσομοιώσεις μέσω Software. Αυτό βέβαια έχει αντίκτυπο στις επιδόσεις του στις δικτυακές μεταφορές. Οι προδιαγραφές του ορίζουν ταχύτητες το πολύ 32Mbps (4MB το sec περίπου) στην πραγματικότητα όμως και με πολύ καλό δικτυακό εξοπλισμό μπορείς να αγγίξεις τα 100Mbps (δηλ 10-12 ΜByte το sec). Δηλαδή όπως καταλαβαίνεις το Prodigy στα χαρτιά είναι 1000Mbps αλλά στην πραγματικότητα είναι 100Mbps. Βέβαια οι xtreamer-ραίοι "νίπτουν τας χείρας τους" ρίχνοντας το φταίξιμο στην Realtek η οποία τους εφοδιάζει με το εν λόγω chip (1186) που το χαρακτηρίζει Gbps.
Εγώ προσωπικά αγγίζω την ταχύτητα των 10MBytes το δευτερόλεπτο αλλά δεν ήταν αυτό που έψαχνα. Ένας από τους λόγους που το αγόρασα ήταν η χιλιάρα προδιαγραφή του και είχα σκοπό να κάνω τις μεταφορές μου μέσω αυτής λόγω και της θέσης του Prodigy στο σαλόνι του σπιτιού μου (δεν μεταφέρεται εύκολα για να το συνδέσω με usb3 στο PC μου).Δυστυχώς εξαπατήθηκα όπως και όλοι βεβαια. Τώρα όσο αφορά το streaming που θέλεις εσύ μέσω δικτύου αν έχεις καλό δικτυακό εξοπλισμό δεν θα έχεις πρόβλημα σε απλές ταινίες 720p-1080p. Στα BLUE RAY ISO όμως και με τα peak load ορισμένων σκηνών να απαιτούν 60+ Mbit εμφανίζονται τα σπασίματα ή/και προβλήματα στο ήχο. Ίσως με πολύ καλό χιλιάρη Router/Switch και καλώδια Cat6 να πετύχεις τα 100Μbps αλλά και πάλι θα υπάρχουν σκηνές που θα το λυγίζουν. Έναν απλό ελεγκτή να είχαν βάλει (δεν κοστίζουν τίποτε) θα μπορούσαν αξιοπρεπώς να προσφέρουν τουλάχιστον 300-400Mbps (δηλαδή περίπου 40ΜBytes το sec) και θα είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα μας.

Φυσικά για όσους φίλους ονειρεύονται μεταφορές μέσω Wi-Fi ούτε λόγος να γίνεται. Το Wi-Fi του Prodigy μεταφέρει το πολύ με 16-20Mbit (2-2,5ΜΒps).

Κλείνοντας να μας απογοητευσω όλους όσους θέλαμε αξιοπρεπείς μεταφορές μέσω δικτύου ότι δεν έχουμε τίποτε να περιμένουμε από αναβαθμίσεις firmware μιας και πρόκειται για Hardware limitation και όχι για κάποιο πρόβλημα λογισμικού.

τουλαχιστον με τις αναβαθμισεις ισως να μπορεσουμε να ονειρευομαστε ΕΣΤΩ μεταφορες μεσω δικτυου γιατι αυτο που εχω παθει εγω και αλλοι να εξαφανιζονται τα αρχεια μολις τα μεταφερω ειναι απο τα αγραφα αφου να πω την αληθεια ετοιμος ειμαι να το πουλησω ειδικα αν συνεχιστει αυτο το χαλι και με το 3.5 το οποιο βεβαια θα εβγαινε το φεβρουαριο και ελπιζω να μην βγει σημερα γιατι πολλοι θα το περασουμε σαν ψεμμα λογω της ημερας οσο για την μεταφορα με ενα νορμαλ εξοπλισμο οπως αυτος που εχω δεν ξεπερνα σε ταχυτητα τα 2,10 ΜByte το sec

Για γράψε την πορεία από εκεί που ξέκινάνε τα αρχεία μέχρι την TV.
Δηλαδή π.χ. USB drive συνδεδεμένο στο PC > switch > Prodigy > TV . ( το καλώδιο δικτύου είπαμε τι είναι ? )

ενα switch 1000 smc στο οποιο ειναι επανω το pc και το prodigy απο κει φευγει ethernet παει στο διπλανο δωματιο οπου υπαρχει ενα 1000 switch 3com (πριν το router)απο κει φευγει αλλο ethernet και παει στο σαλονι περιπου 15 μετρα και κουμπωνει επανω στο himedia900a.......ολα τα καλωδια ειναι cat5e διαφορων εταιριων........

ΥΓ το κουφο ειναι οτι το τρανσφορμερς 3 σε iso μορφη το παιζει απροβληματιστα

Last edited:
@dimosx
Το πρόβλημα με την εξαφάνιση των αρχείων στο prodigy μετα απο αντιγραφή το έχω δει με τα ματιά μου σε φίλο μου. Είναι παντελως ανεξήγητο. Ότι και να έχει δοκιμάσει ο φίλος μου (όπως και εσυ εξαλλου) δεν πιάνει. Και εγω που πήγα να τον βοηθήσω δεν τα κατάφερα. Απο ένα σημείο και μετα δεν αξίζει να χάνεις χρόνο. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Είναι να τρελαινεσαι.

αστα οπως ειπα και πριν αν δεν φτιαχτει με την 3.5 και εχω ελπιδες για αυτην γιατι βλεπω οτι και αλλοι χρηστες εχουν θεμα το βλεπω να πηγαινει για πουλημα εντωμεταξυ στο ιδιο ακριβως δικτυο το απλο xtreamer δηλαδη της ιδιας εταιρειας παιζει χωρις κανενα προβλημα
και αφου δεν μπορω να λυσω αυτο μπορει καποιος να μου εξηγησει πως δουλεει το bt?

Απάντηση: Xtreamer PRODIGY...

συγνώμη αν έχει ξαναγραφτεί, αλλά μετά από μισή ώρα ψάξιμο στο θέμα δεν βρήκα κάτι,

τί κάνει με internetικά app ¨οπως Utube, facebook, skype, wather και αλλά που ίσως δοκιμάσατε?

@lord μα το προβλημα δεν ειναι αν μεταφερει το αρχειο το μεταφερει μια χαρα το παιζει κιολας μολις κλεισει το εξαφανιζει αν δεν το μετεφερε υπηρχαν λυσεις αλλο pc format στο pc κλπ κλπ

εγω ρωτησα για να δεις εαν σου το κανει και με αλλο pc,το οτι τα μεταφερει μια χαρα τα αρχεια το ξερω..... μηπως εχεις περασμενο στο pc σου προγραμματα τυπου terra copy?

η συσκευη σου δεν νομιζω να φταιει,και εγω τα ιδια ειχα και ενα φιλαρακι το ιδιο ειχε και με φορματ λυθηκε

οταν λες <<προγραμματα τυπου terra copy>> τι ενοεις?και ο φιλος τι προβληματα ειχε?παντως και το φορματ δυσκολο ειναι αν και το συγκεκριμενο μηχανημα εχει στηθει προσφατα δηλαδη περιμου τον 12 οποτε δεν ξερω τι φταιει επισης βλεπω στο φορουμ τουσ οτι εχουν και αλλοι προβλημα με τετοια φαινομενα και καπου εχουν ψιλοπαραδεχτει οτι ειναι θεμα μηχανηματος και firmware

το terra copy αυξανει την ταχυτητα μεταφορας αρχειων....ο φιλος μου ειχε το silver και ειχε και αυτος προβλημα με τα αρχεια ,δεν τα εμφανιζε μετα απο ρεσταρτ.......που λεει οτι εχουν ψιλοπαραδεχτει οτι ειναι θεμα μηχανηματος η φιρμ? ολοι την ιδια φουρνια δεν εχουμε? τωρα για να δεις αν φταιει μεσα σ ολα και το μηχανημα μπορεις να τον βγαλεις τον δισκο απο το prodigy να τον κουμπωσεις καπου αλλου και να δοκιμασεις να δεις αν θα στο ξανακανει.....