Xtreamer Prodigy...

Απάντηση: Re: Xtreamer PRODIGY...

Αγαπητέ lord

Από ότι παρακολουθώ έχεις αρκετές γνώσεις σχετικά με τα του prodigy.
Προχθές κυκλοφόρησε μια ακόμη νέα έκδοση firmware.
Έκανα εγκατάσταση με τον γνωστό τρόπο, αλλά παρουσιάζει και αυτή αρκετά προβλήματα.

Τα κυριότερα από αυτά είναι:
Δεν ανοίγει τις εφαρμογές Xtreamer live.
Πάρα πολύ αργή εκκίνηση. Πάνω από 2 με 3 λεπτά.
Πολλές φορές παγώνει κατά την εκκίνηση και κάνει μετά από κάποια ώρα επανεκκίνηση.
Φυσικά τα προβλήματα σχετικά με τις μεταβολές, αντιγραφές κλπ των διαφόρων αρχείων παραμένουν.
Πολλά λοιπόν τα προβλήματα.
Για τον λόγο αυτό έβαλα κάποια παλαιότερη έκδοση firmware και τα προβλήματα κάπως μετριάσθηκαν.
Υπάρχει κάποια έκδοση firmware την οποία θα σύστηνες σαν πιο σταθερή??
Έχεις αλλάξει μηχάνημα ή έχεις ακόμη την prodigy??

Iakovos

Last edited:
Re: Xtreamer PRODIGY...

οτι γνωριζω το εχω μαθει απο εδω,απο σχολια χρηστων....θα δοκιμασω και την 4.2.1 και θα σου πω....για τα καναλια που λες μεχρι στιγμης δουλευουν κανονικα στην 4.2
την εγκατσταση να τιν κανεις οπως προτεινουν αυτοι και οχι μεσω settings.(το αναφερω γιατι καμια μας ξεφευγουν οι μικρολεπτομεριες)
και στην εγκατασταση του xlive μην ενεργοποιησεις την επιλογη apo ta settings .δημιουργησε ενα φακελο στον σκληρο σου με το ονομα script,κανε αποσυμπιεση εκει xlive & xtreamering.
ενεργοποιησε μεσω browser το xlive &xtreamering και κανε επανεκκινηση το μηχανημα
ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ να υποθεσω πως εχεις κανει σωστα την εγκατασταση....οταν τελειωσει η εγκατασταση σου βγαζει μυνημα στην tv install successful σ αυτο το σημειο ΑΚΡΙΒΩΣ βγαζεις το usb και περιμενεις μεχρι να ανοιξει απο μονο του....(υποθετω πως αυτο το βημα δεν το εχεισ κανει σωστα)

για την εκκινηση απενεργοποιησε το android (αχρηστο ειναι ετσι κι αλλιως)

εβαλα και την 4.2.1 για την ωρα ολα καλα,ειναι αυτο που σου εγραψα και πιο πανω,εχεισ κανει λαθος στον τροπο εγκαταστασης μαλλον και σιγουρεψου πως κανεις κανονικα την εγκατασταση του fw μηπως και κανεις κατι λαθος και αντιμετωπιζεις αυτα τα προβληματα.....

Attachments

• IMG_20130819_152456.jpg
    IMG_20130819_152456.jpg
    105.3 KB · Views: 179
  • IMG_20130819_152512.jpg
    IMG_20130819_152512.jpg
    94.3 KB · Views: 180
  • IMG_20130819_152616.jpg
    IMG_20130819_152616.jpg
    110.7 KB · Views: 180
  • IMG_20130819_152636.jpg
    IMG_20130819_152636.jpg
    74.5 KB · Views: 179
Απάντηση: Xtreamer PRODIGY...

Ευχαριστώ πολύ.
Μάλλον έχω δημιουργήσει εγώ τα προβλήματα.
Το βραδάκι θα προσπαθήσω να εφαρμόσω αυτά που αναφέρεις και αύριο θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
Φιλικά Ιάκωβος.

Καλημέρα,

Χθες βράδυ λοιπόν ξανά τοποθέτησα το τελευταίο firmware ακολουθώντας ευλαβικά τον τρόπο που αναφέρεις παραπάνω.
Όλα πήγαν καλά σχετικά με την εγκατάσταση και όντως το μηχάνημα δουλεύει πολύ καλύτερα.
Όλα λοιπόν ok.

Όμως υπάρχει ακόμη πρόβλημα με το xlive: Κάποια site ανοίγουν, κάποια άλλα μερικώς δηλαδή τα φορτώνει αλλά μετά κολλάει, άλλα δεν τα ανοίγει καθόλου.
Σκάφθηκα λοιπόν να κάνω τις ενέργειες που αναφέρεις παραπάνω χειροκίνητα αλλά φοβήθηκα, λόγω του ότι στον hd υπάρχει ήδη ένας φάκελος με το όνομα scripts (και όχι script). Τι κάνω? Τον διαγράφω και δημιουργώ καινούργιο? Τον συμπληρώνω??
Σε παρακαλώ προσπάθησε αν δεν σου κάνει κόπο να αναφέρεις λεπτομερώς όλη την διαδικασία.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,μην ξεχνας πως ολο αυτο με το xlive δεν ειναι νομιμο,κλεβουν τις πηγες απο διαφορα σαιτ η και σερβερ,λογικο ειναι να μην δουλευουν ολα τα καναλια,αλλα θα ειναι ενταξει τη μια μερα και αλλα οχι. υποθετω πως αυτοι στο νεο fw εχουν βαλει το τελευταιο xlive,πανε στις ρυθμισεις και κλεισε-ανοιξε το xlive θα σου ζητησει να πατησεις το 1 στο τηλεκοντρολ,θα το κανεις θα περιμενεις 1 λεπτο (ισως σου εμφανισει πανω αριστερα το οκ οταν τελειωσει η εγκατασταση)και θα κανεις επανεκκινηση το μηχανημα

μετα να βαλεις και το xtremering αυτο θα το κανεις αποσυμπιεση μεσα στο φακελο scripts χυμα (κανει περιπου 5 λεπτα) και μετα στον browser θα δωσεις αυτηη την εντολη\
hxxp://xtreamer_ip_adress/media/sda1/scripts/install_prodigy.php οπου ip βαζεις την ip του μηχανηματος .οταν τελειωσεις και μ αυτο θα ξανακανεις επανεκκινηση
και λογικα θα πρεπει να βλεπεισ τωρα στο μενου σου τη λεξη xtreamering και οχι το xlive.(οπως η εικονα παραπανω) θα μπεις στην καθε ενοτητα μετα και θα πατησεις το 1 στο τηλεκοντρολ σου για να κανει update τα skript.
http://forum.xtreamer.net/topic/34113-xtreamer-xlive/ εδω θα βρεις το xtreamering

Καλημέρα.

Μόνο στο δικό μου υπάρχει το πρόβλημα??
Χθες προσπάθησα πάλι να αντιγράψω κάποιο αρχείο, αλλά δεν τα κατάφερα.
Θα ήθελα να κάνει κάποιος το εξής πείραμα και ας μου απαντήσει.
Μέσω του media Library επιλέγουμε ένα αρχείο πχ ένα κομμάτι mp3 με το πλήκτρο 8 (FUNC) υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης του αρχείου (αντιγραφή, διαγραφή κλπ), δίνουμε την εντολή πχ αντιγραφής του αρχείου. Το αντιγράφουμε λοιπόν σε κάποιο άλλο φάκελο του δίσκου.
Στο δικό μου μηχάνημα, όσο είναι ανοικτό το μηχάνημα όλα λειτουργούν άψογα. Δηλαδή εν προκειμένω μέσα στον δεύτερο φάκελο πού δημιούργησα το αντίγραφο, φαίνεται μια χαρά. Μόλις κλείσω το μηχάνημα και κατόπιν το ξανά ανοίξω, το αρχείο αυτό πάει περίπατο. Με λίγα λόγια εξαφανίζεται.

Κάνω κάτι ή κάπου λάθος ???

Lord πια είναι η γνώμη σου ??

Θα μου πεί κάποιος μα γιατί να κάνεις αυτή την κίνηση. Διότι θέλω πχ σε κάποιον φάκελο να έχω κάποια κομμάτια που τα ακούω πιο συχνά και να τα βρίσκω εύκολα.
Ο φάκελος με τα αγαπημένα αφ ενός δεν μπορεί να διαχειρισθεί διαφορετικές λίστες (πχ λίστα με τα Ελληνικά και λίστα με τα Ξένα), αφ εταίρου τα playlist στο δικό μου μάλλον δεν λειτουργούν.

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer PRODIGY...

Mε το πληκτρο 8 ειχα κανει- move- απο δισκο εξωτερικο στον εσωτερικο 4 ταινιες 160gb,και χαθηκαν ολες.Αντιθετως με- copy- ολα ok

To λαπτοπ πλεον δεν αναγνωριζει τον εσωτερικο δισκο του prodigy μεσω usb 3

Last edited:

Τελικά μέχρι σήμερα δεν μπόρεσα να κάνω κάτι με την σταθερότητα στο μηχάνημα.
Έκανα τα πάντα (Αλλαγές firmware κλπ) άλλα το μεγάλο πρόβλημα με την διαχείριση του δίσκου παραμένει. (Όποια μεταβολή και να κάνω, μεταφορά αρχείων εισαγωγή στοιχείων από ιντερνέτ (δηλαδή πχ πληροφορίες για τις ταινίες) κλπ όσο το μηχάνημα είναι σε χρήση έχει καλώς, μετά το κλείσιμο όλα χάνονται και επανέρχεται στην αρχική το κατάσταση (ακόμη και φάκελοι χάνονται).
Έτσι πάω για νέα μηχανή.
Όμως αν εξαιρέσουμε το παραπάνω πρόβλημα, τα μενού και γενικά η διαχείριση - απόδοση του μηχανήματος και ειδικά του επεξεργαστή είναι απίθανη.
Δεν με ενδιαφέρει το κόστος αυτή την στιγμή διότι έχω αποφασίσει να αγοράσω κάτι καλό.
Πιο μηχάνημα έχετε να προτείνετε που να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά και δεν θα έχω τα παραπάνω προβλήματα ??
Φιλικά Ιάκωβος.

Καλημέρα,

Αυτά που αναφέρεις αγαπητέ Lord τα δοκίμασα και έγω (Φορμάρισμα κλπ) αλλά, τίποτα.

Χθες όμως προσπάθησα για μια ακόμη φορά.

Έκανα λοιπόν εγκατάσταση firmware 3.5 και για πρώτη φορά κράτησε κάτι στην μνήμη μετά το κλείσιμο.
Έτσι κάποιο αντίγραφο mp3 παρέμεινε σε κάποιο καινούργιο φάκελο, (πρώτη φορά από τότε που το αγόρασα) καθώς και κράτησε στην μνήμη τις βασικές ρυθμίσεις καθώς και τις πληροφορίες για τις ταινίες που κατέβασε από το internet. Τέλος λειτούργησε για πρώτη φορά και το Movie jukebox.
Περισσότερα δεν μπόρεσα να δω διότι δεν είχα χρόνο.
Όμως στα πέντε περίπου λεπτά προβολής κάποιας ταινίας που δοκίμασα, κώλυσε και έκανε μόνο του επανεκκίνηση.

Τι θα πρότεινες να κάνω μετά τα παραπάνω ??

Μόλις το παρέλαβα κι εγώ. Το βασικό στήσιμο ήταν χωρίς προβλήματα, εύχομαι να είναι το ίδιο και οι λεπτομέρειες στη συνέχεια. Προς το παρόν δοκίμασα flac 24/96 και xvid, DVD από το laptop με wifi στο δίκτυο (το οποίο έχει ολίγον δαιδαλώδη δομή) κι από εκεί με ethernet στο xtreamer και από εξωτερικό HD με usb, όλα χωρίς παρατράγουδα.

Τις πρώτες (κι εύχομαι με μετέπειτα) εντυπώσεις ωστόσο μετριάζει η κυριολεκτικά απαράδεκτη συμπεριφορά του οnline store eu.xtreamer. Δεν ξέρω αν μου επιτρέπεται να κάνω τέτοιου είδους σχόλια, νομίζω ότι καλό θα ήταν να είναι ενήμεροι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές.

Το παράγγειλα στις 2/8, αφού ματαίωσα την παραγγελία ενός sidewinder από ελληνικό e-store, το οποίο κατά την προσφιλή τελευταία τακτική, το είχε διαθέσιμο "σε 2-3 εργάσιμες" που τελικά έγιναν βδομάδες εργάσιμες και με Σ/Κ και αργίες μέσα, κι ερχότανε κι ερχότανε και διόλου δεν φαινότανε.

Στις 2/8 λοιπόν που το παράγγειλα στην "πηγή" ήμουν σίγουρος ότι σε μια βδομάδα θα το έχω. Στις 16 πήρα ένα μήνυμα ότι την προσεχή βδομάδα θα σταλεί. Κατά τις 26 ρωτάω τι γίνεται; Μα, δεν ξέρουμε τι έγινε και κόλλησε το στέλνουμε σήμερα το πολύ αύριο μου λένε και θα σου στέιλουμε tracking number. Στις 3 του μήνα (κι αφού φυσικά τίποτα απ' όσα μου είπαν δεν έγινε) είπα να τους πάρω τηλέφωνο πριν ζητήσω refund. Μόλις έδωσα αριθμό παραγγελίας έκλεισε(;) η γραμμή! Στη συνέχεια δεν απαντούσε. Τελικά ήρθε μήνυμα που έλεγε "συγγνώμη, κάτι έπαθε το τηλέφωνό μου, αυτό είναι το tracking #" και κάτι ακόμα σάλια. Εννοείται ότι στο τηλέφωνο ήμουν ευγενέστατος και δεν είπα τίποτε περίεργο, ούτε καν παραπονέθηκα.

Ειλικρινά δεν μπορώ να εξηγήσω την συμπεριφορά τους. Χθες είδα ένα ντοκιμαντέρ για Ολλανδία όπου έλεγε πόσο αρνητικά στέκονται απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες, παραμυθιασμένοι όντας από στερεότυπα που τους σερβίρουν. Το βρίσκω ωστόσο εξαιρετικά αντιεπαγγελματικό να το περνάνε και στη δουλειά τους.

Κρίμα πραγματικά ... και μακάρι να μη χρειαστεί ούτε να επικοινωνήσω ούτε (πολύ περισσότερο) να χρειαστεί να τους στείλω το μηχανάκι για σέρβις/αντικατάσταση.
Δεν ξέρω αν ήμουν εγώ μόνο ο άτυχος ή έχει τύχει και σε κάποιον άλλον. Αν το ήξερα δεν θα ξόδευα ούτε λεπτό όχι κοντά 200 ευρώ ...

Last edited:

τι ηταν αυτο απο τις 242 σελιδες που σ εκανε να καταληξεις στην αγορα του προ ενος μηχανηματος το οποιο κλεινει 2 χρονια και δεν πηγες σε κατι πιο καινουργιο?

καλες θεασεις να εχεισ χωρις προβληματα

Δεν διάβασα τις 246 σελίδες, αν θυμάμαι καλά ούτε καν μία δεν διάβασα.
Αρχικά είχα αποφασίσει το sidewinder 3 επειδή είχε πάνω κάτω αυτά που έψαχνα. Από εκεί και πέρα, ειδικός δεν είμαι κι όσο διάβαζα τα σχόλια για διάφορα μηχανάκια εδώ τόσο μπερδευόμουν. Όταν αποφάσισα να πάρω το S/W από αυτούς στην Ολλανδία είδα ότι με λίγα ευρώ παραπάνω από όσα θα έδινα για το S/W εδώ έπαιρνα το prodigy που παίρνει και 3.5' HD, πράγμα που με βολεύει περισσότερο από τον 2.5' του S/W.

Από τα medi8ter που επίσης κοίταξα το 500άρι που θα με βόλευε δεν υπάρχει, το 600 δεν έχει εσωτερικό δίσκο, και το 800 δεν ήταν διαθέσιμο (ούτε και τώρα είναι, απ' όσο βλέπω) στον αντιπρόσωπο όταν έκανα την παραγγελία. Είχα βλέπεις την ελπίδα να έχω το player μέσα στο καλοκαίρι ... και μου τα πρόκοψαν!

Κι έτσι μας προέκυψε prodigy. Τώρα καλά διάλεξα, λάθος διάλεξα ... θα δείξει.

Ευχαριστώ για την ευχή για θεάσεις χωρίς προβλήματα και ανταποδίδω αν και μάλλον περιττό ... απ' ότι βλέπω στην υπογραφή σου έχεις δυνατό ... πάγκο.

Κατά την φτωχή μου άποψη, όλα τα ίδια είναι.

Από προσωπική εμπειρία και ύστερα από χρήση αρκετών συσκευών επωνύμων και μη (πχ WD, XTRAMER, OSKAR κλπ), κάθε μηχάνημα έχει τα κουσούρια του και ανάλογα την εταιρεία, τις προχειρότητές του. Μία μόνο συσκευή διαφέρει, τουλάχιστον από αυτές που πέρασαν από τα χέρια μου, η οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα (άψογη κατασκευή, σταθερότατη, χωρίς κολλήματα και λοιπές προχειρότητες) η οποία όμως έχει μείνει πίσω - αναγκαστικά - για τα σημερινά δεδομένα. Η εταιρεία κατασκευής είναι η γερμανική fantec και το μηχάνημα είναι το MM FHDL.

Μάλλον θα κοιτάξω για κάποιο από τα νέα της μοντέλα.

http://www.fantec.eu/html/en/2/artId/__1529/gid/__210090216090/article.html

Iakovos.

http://www.xtreamer.net/downloads/xtreamer-prodigy/prodigy-firmware/ver-4-2-2.aspx

Νέο firmware 4.2.2 με αρκετά bug fixes (όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται στο site).
Το πέρασα χθες βράδυ. Η εγκατάσταση έγινε κανονικά. Με μια πρώτη ματιά όλα φαίνονται να δουλεύουν κανονικά αλλά δεν είχα χρόνο να το ψάξω πιο λεπτομερώς.

Επίσης, για πρώτη φορά, οι οδηγίες εγκατάστασης είναι κάπως πιο λεπτομερείς και τονίζουν ιδιαίτερα την ανάγκη για factory reset μετά την αναβάθμιση.

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Πάντως προσωπικά την φοβάμαι πλέον την αναβάθμηση.
Ύστερα από πολλά προβλήματα, δοκιμές και γρίνιες (όπως βλέπετε παραπάνω) κατάφερα να το στήσω σωστά. Έτσι μάλλον γλύτωσα την δαπάνη για την αγορά νέας συσκευής.
Για να γίνει αυτό ακολούθησα όλα αυτά που αναφέρει ο κατασκευαστής και επιπλέον τα παρακάτω (τουλάχιστον για την συσκευή μου – prodigy silver):
Εγκατάσταση του αρχικού firmware και επειδή δεν υποστηρίζεται σε αυτή την περίπτωση hdmi η εγκατάσταση πρέπει να γίνει με κίτρινο καλώδιο rca (vga). Κατόπιν πέρασα την ver 3.5 και τελικά την 4.2.1 η οποία πλέον δουλεύει άψογα, χωρίς κολλήματα και επανεκκινήσεις.
Όποια άλλη κίνηση και να έκανα παρουσίαζε κάποιο πρόβλημα με το βασικότερο την διαχείριση των αρχείων στον εσωτερικό HD.

Επειδή έχω περάσει αρκετές λοιπόν ταλαιπωρίες με το παραπάνω μηχάνημα, μάλλον δεν θα ρισκάρω να περάσω την 4.2.2. - προς το παρόν.