Xtreamer Sidewinder 2

κολληματα σε δικτυακη δοκιμη για playback full blu ray μεσω LAN.

Θέλεις να μου πεις πως το έκανες αυτό γιατί εγώ δεν μπορώ με τίποτα... Δηλαδή είδε το pc σου?έχεις κάνει share κάτι?πως το είδε?

θα προσπαθησω να βοηθησω οσο μπορω γιατι απο δικτυακες γνωσες, δεν τα παω καλα.

Στο himedia εχω παει στο wired LAN setup, fix ip
ip address: 192.168.1.15 εδωσα εγω
subnet: 255.255.255.0
default gateway: 127.0.0.1 (χωρις να ειμαι σιγουρος πως ειναι σωστη/χρειαζεται)
dns server ip address: 127.0.0.1 (χωρις να ειμαι σιγουρος πως ειναι σωστη/χρειαζεται)

Το wireless το εχω κλειστο

Στο κατεβαστηρι μου (pc) και συγκεκριμενα στο LAN εχω δηλωσει 192.168.1.16

Αναμεσα στα δυο εχω ενα 1000αρι switch

Μετα στο κατεβαστηρι εχω παει στο choose homegroup and sharing options, εχω επιλεξει το stream my pictures, music videos to all my devices on my home network
Και μετα εχω παει στο change advanced sharing options οπου και στο home or work αλλα και στο public εχω κανει turn off password protected sharing και στο public folder sharing εχω επιλεξει turn on.

Τελος εχω παει σε καποιο folder που θελω να μοιρασω οπου στο properties, sharing, εχω παει στο share οπου εχω κανει add το name "Bill" (το username που εχω στο κατεβαστηρι pc μου) και το everyone
Εχω πατησει share
Και μετα παλι στη καρτελα sharing εχω παει στο advanced sharing και εχω κλικαρει το share this folder

αυτα

Τυφλοσουρτης για να ειμαι ειλικρινης αφου δεν εχω τις απαιτουμενες γνωσεις αλλα φανηκα τυχερος.

Last edited:
πρωτες γρηγορες εντυπωσεις:

+ εντυπωσιακο gui
+ αψεγαδιαστο playback απαιτητικης ταινιας full blu ray μεσω σκληρου δισκου
+ το design του μου αρεσει μακραν περισσοτερο του himedia 900a (γουστα ειναι αυτα)
+ μεγαλη ευκολια το αυτοματο κατεβασμα νεοτερου firmware
+ η ποιοτητα εικονας μερικα κλικ ανωτερη σε σχεση με το xtreamer mk1 που ειχα

- αργο gui. Αδικαιολογητα αργο. Με κολληματα επισης.
- κολληματα σε δικτυακη δοκιμη για playback full blu ray μεσω LAN. Στο ιδιο test με το ιδιο ακριβως setup το himedia 900A επαιζε αψεγαδιαστα. Θελω να πιστευω πως ειναι θεμα firmware

Σε γενικες γραμμες θελω να το κρατησω αλλα θα πρεπει να λυθει το προβλημα με το LAN streaming.

Ετσι είναι . Περιμένουμε τώρα updated firmware για : Tην ταχύτητα απόκρισης του Gui , την βελτίωση του δικτύου και το ρημάδι το τηλεκοντρόλ να μην παίρνει φόρα όταν το πατάς...

Παιδιά ξέρει κανένας γιατί δεν μπορώ να περάσω photos στις ταινίες στο Jukebox?Αυτόματα μπαίνουν οι περιλήψεις αλλά από φωτογραφίες τίποτα. Προσπάθησα να τις βάλω μέσω PC αλλά και πάλι, ενώ τις επιλέγω δεν της εμφανίζει.Ξέρει κανείς τι παίζει;

Παιδιά ξέρει κανένας γιατί δεν μπορώ να ππεεράσω photos στις ταινίες στο Jukebox?Αυτόματα μπαίνουν οι περιλήψεις αλλά από φωτογραφίες τίποτα. Προσπάθησα να τις βάλω μέσω PC αλλά και πάλι, ενώ τις επιλέγω δεν της εμφανίζει.Ξέρει κανείς τι παίζει;

Φιλε μου, πρεπει να ειναι bug, εφαγα ολο το απογευμα χθες προσπαθωντας να το σεταρω αλλα τιποτα...Μπηκα μεσω web interface, μου δινει τη δυνατοτητα να επιλεξω εξωφυλλο και fanart αλλα δεν τα εμφανιζει με τιποτα...

ΥΓ: Φτιαξτε βρε παιδια το tapatalk, βολευει απιστευτα οταν θελεις να ποσταρεις απο smartphone...

Last edited:
Φιλε μου, πρεπει να ειναι bug, εφαγα ολο το απογευμα χθες προσπαθωντας να το σεταρω αλλα τιποτα...Μπηκα μεσω web interface, μου δινει τη δυνατοτητα να επιλεξω εξωφυλλο και fanart αλλα δεν τα εμφανιζει με τιποτα...

ΥΓ: Φτιαξτε βρε παιδια το tapatalk, βολευει απιστευτα οταν θελεις να ποσταρεις απο smartphone...

Βάλε την ταινία μέσα σε φάκελλο και ονόμασε την φωτογραφία εξωφύλλου folder.jpg ή δώσε της το όνομα ακριβώς της ταινίας. Νομίζω ότι ένα από τα 2 θα πιάσει.

Το λέω έτσι - όντας ακόμα αβέβαιος γιατί ούτε κι εγώ δεν το έχω δοκιμάσει ακριβώς . Οι ταινίες μου έχουν φωτογραφίες σε διάφορες ονομασίες για να φαίνονται σε όλα τα media players + xbmc κι εχω χάσει προς προς το παρόν την μπάλλα ........

Last edited:
Βάλε την ταινία μέσα σε φάκελλο και ονόμασε την φωτογραφία εξωφύλλου folder.jpg ή δώσε της το όνομα ακριβώς της ταινίας. Νομίζω ότι ένα από τα 2 θα πιάσει.

Το λέω έτσι - όντας ακόμα αβέβαιος γιατί ούτε κι εγώ δεν το έχω δοκιμάσει ακριβώς . Οι ταινίες μου έχουν φωτογραφίες σε διάφορες ονομασίες για να φαίνονται σε όλα τα media players + xbmc κι εχω χάσει προς προς το παρόν την μπάλλα ........

Το δοκίμασα αλλά δεν...Επίσης, δε σε αφήνει να κάνεις scrap με βάση το folder name, μόνο με το file name. Θέλει δουλειά το μηχάνημα...

Το δοκίμασα αλλά δεν...Επίσης, δε σε αφήνει να κάνεις scrap με βάση το folder name, μόνο με το file name. Θέλει δουλειά το μηχάνημα...

Όντως, μόνο με το file name ψαχνει και επίσης σε κάποιες μου εβγαλε τα εξώφυλλα στα ρωσικα και στα ιταλικά παρόλο που έχω επιλεγμένο μόνο το tmdb english....
θα προσπαθησω να βοηθησω οσο μπορω γιατι απο δικτυακες γνωσες, δεν τα παω καλα.

Στο himedia εχω παει στο wired LAN setup, fix ip
ip address: 192.168.1.15 εδωσα εγω
default gateway: 127.0.0.1 (χωρις να ειμαι σιγουρος πως ειναι σωστη/χρειαζεται)
dns server ip address: 127.0.0.1 (χωρις να ειμαι σιγουρος πως ειναι σωστη/χρειαζεται)

Το wireless το εχω κλειστο

Στο κατεβαστηρι μου (pc) και συγκεκριμενα στο LAN εχω δηλωσει 192.168.1.16

Αναμεσα στα δυο εχω ενα 1000αρι switch

Μετα στο κατεβαστηρι εχω παει στο choose homegroup and sharing options, εχω επιλεξει το stream my pictures, music videos to all my devices on my home network
Και μετα εχω παει στο change advanced sharing options οπου και στο home or work αλλα και στο public εχω κανει turn off password protected sharing και στο public folder sharing εχω επιλεξει turn on.

Τελος εχω παει σε καποιο folder που θελω να μοιρασω οπου στο properties, sharing, εχω παει στο share οπου εχω κανει add το name "Bill" (το username που εχω στο κατεβαστηρι pc μου) και το everyone
Εχω πατησει share
Και μετα παλι στη καρτελα sharing εχω παει στο advanced sharing και εχω κλικαρει το share this folder

αυτα

Τυφλοσουρτης για να ειμαι ειλικρινης αφου δεν εχω τις απαιτουμενες γνωσεις αλλα φανηκα τυχερος.

Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Δυστυχώς όμως χρησιμοποιώ wireless σύνδεση και απο εκεί δεν μπορείς να δώσεις static IP... Επειδή νευρίασα αρκετά με αυτήν την υπόθεση πήγα και πήρα έναν εξωτερικό σκληρό και βολεύτηκα έτσι......

Επίσης κατά την διαδικασία εισαγωγής των movie info (είχα μέσα περίπου 30 ταινίες) έφαγε 2-3 κολλήματα και ήθελε restart.
Γενικά εμένα το μηχάνημα μου φαίνεται σαν να είναι σε pre-beta version αλλά ξαναλέω οτι είναι η πρώτη μου επαφή με media player οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω.

Γεια σε όλους και καλές γιορτές
Παρέλαβα και εγώ το μηχάνημα στις 20/12 και το δούλεψα ουσιαστικά από τις 24/12 που βρήκα λίγο χρόνο επιτέλους.
Αγοράστηκε από το ebay και μου το έφερε φίλος απο Αμερική που ήρθε για τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Σήμερα το πρωί και ενώ εχτές το βράδυ είδα δύο ταινίες όταν το άνοιξα δεν ανταποκρινόταν στο remote control. απο τα λίγα που ξέρω μάλλον πάω για νέο remote control γιατί αυτό μας τελείωσε. Το κόκκινο λαμπάκι ανάβει αλλά το μηχάνημα δεν ανταποκρίνεται και από μία σύντομη δοκιμή σε ραδιόφωνο κατάλαβα ότι το remote είναι off. Κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την απόδοση στο θέμα εικόνας. Η σύνδεση στο δίκτυο είναι προβληματική. Αποσυνδέεται μόνο του αν και δεν έχω ξεκαθαρίσει αν για αυτό φταίει το μηχάνημα ή ο router(μάλλον το μηχάνημα γιατί στο ίδιο σημείο είχα και το ps3 χωρίς πρόβλημα δικτύωσης). Εγκατέστησα έναν σκληρό 500GB και ο ταχύτερος τρόπος για να μεταφέρω ταινίες είναι με το μπλε καλώδιο USB3.0. Μολις συνδεθεί πάνω στον Η/Υ με win7 γίνεται αυτόματα εγκατάσταση στους drivers και ο υπολογιστής το βλέπει σαν εξωτρικό σκληρό. Οι ταχύτητες διαμεταγωγής είναι μεγάλες. Σε γενικές γραμμές για τα λεφτά που το πλήρωσα (108Εuro) είναι αρκετά καλό. Θα μπορούσε πάντως να είναι πού καλύτερο και κυρίως σταθερότερο. Εκτός από το καμένο τηλεχειριστήριο που με χάλασε άσκημα γιατί δεν δικαιολογείται δεν μπορώ να πω ότι έχει μεγάλα προβλήματα, αλλά πολλά μικρά τα οποία ελπίζω ότι θα διορθωθούν στο μέλλον

Last edited:
Re: Απάντηση: Xtreamer Sidewinder 2

Γεια σε όλους και καλές γιορτές
Παρέλαβα και εγώ το μηχάνημα στις 20/12 και το δούλεψα ουσιαστικά από τις 24/12 που βρήκα λίγο χρόνο επιτέλους.
Αγοράστηκε από το ebay και μου το έφερε φίλος απο Αμερική που ήρθε για τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Σήμερα το πρωί και ενώ εχτές το βράδυ είδα δύο ταινίες όταν το άνοιξα δεν ανταποκρινόταν στο remote control. απο τα λίγα που ξέρω μάλλον πάω για νέο remote control γιατί αυτό μας τελείωσε. Το κόκκινο λαμπάκι ανάβει αλλά το μηχάνημα δεν ανταποκρίνεται και από μία σύντομη δοκιμή σε ραδιόφωνο κατάλαβα ότι το remote είναι off. Κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την απόδοση στο θέμα εικόνας. Η σύνδεση στο δίκτυο είναι προβληματική. Αποσυνδέεται μόνο του αν και δεν έχω ξεκαθαρίσει αν για αυτό φταίει το μηχάνημα ή ο router(μάλλον το μηχάνημα γιατί στο ίδιο σημείο είχα και το ps3 χωρίς πρόβλημα δικτύωσης). Εγκατέστησα έναν σκληρό 500GB και ο ταχύτερος τρόπος για να μεταφέρω ταινίες είναι με το μπλε καλώδιο USB3.0. Μολις συνδεθεί πάνω στον Η/Υ με win7 γίνεται αυτόματα εγκατάσταση στους drivers και ο υπολογιστής το βλέπει σαν εξωτρικό σκληρό. Οι ταχύτητες διαμεταγωγής είναι μεγάλες. Σε γενικές γραμμές για τα λεφτά που το πλήρωσα (108Εuro) είναι αρκετά καλό. Θα μπορούσε πάντως να είναι πού καλύτερο και κυρίως σταθερότερο. Εκτός από το καμένο τηλεχειριστήριο που με χάλασε άσκημα γιατί δεν δικαιολογείται δεν μπορώ να πω ότι έχει μεγάλα προβλήματα, αλλά πολλά μικρά τα οποία ελπίζω ότι θα διορθωθούν στο μέλλον

Εγω δεν είμαι ευχαριστημένος φίλε tkerra. Μάλλον εκνευρισμένος. Αναπολώ την απλότητα του egreat m34a. Και αυτό γιατι το λέω?. Πρώτα τα δικτυακά προβλήματα και τώρα διαβαζοντας το post σου το ξαφνικό προβλημα με το remote control που προέκυψε και σε εμένα. Μετα απο απουσία τριών ημερων απο το μηχάνημα, παρατηρώ το αναμμένο φωτάκι του remote. Ανταπόκριση καμία το xtreamer. Λέω δε βαριέσαι οι μπαταρίες που είχαν στη συσκευασία ήταν αποφορτισμένες ή της "πλακας". Τις αλλαξα με άλλα δύο ζεύγη αλλα καμία ανταπόκριση. Αυριο θα αγοράσω και άλλες και αν δεν γίνει τίποτα πήγε απο εκεί που ήρθε.:motz:

μπορει να κανει και σερφαρισμα στο ιντερνετ ή μονο σε συγκεκριμενες σελιδες οπως το wdtv? (youtube,facebook).Μενου για ιντερεντικο ραδιοφωνο εχει?

Μετα απο την αναβάθμιση του firmware 3.0.6 σε 3.0.11 δυστυχώς κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε (εντοπισμός δικτύου). Ακολούθησαν και αλλαγές καλωδίων utp καθώς και δοκιμές σε 3 διαφορετικά ρούτερ αλλα τζίφος. Ευτυχώς που υπάκουε στις εντολές του ασύρματου πληκτρολογίου της Microsoft γιατί όπως είπα και παραπάνω το remote control της συσκευής μας άφησε χρόνους. Η τελευταία προσπάθεια που ειχα κατα νού θα ήταν να του φορτώσω το emergency firmware αλλα αυτο προυποθέτει πάτημα τριών συγκεκριμένων κουμπιών του remote control. Δύο του Γενάρη το επιστρέφω πίσω ελπίζοντας να είμαι πιο τυχερός.

Δοκίμασε κανείς να παίξει master audio? Σε δοκιμή που έγινε χθες με το avatar (blue ray) ξεκίνησε master audio, έπαιξε λίγα δευτερόλεπτα μετά έκανε ένα θόρυβο στα ηχεία και γύρισε σε pcm και μετά από λίγο πάλι τα ίδια... σήμερα θα δοκιμάσω και μια άλλη ταινία να δω μήπως έφταιγε αυτό και θα επανέλθω... έχει καταφέρει κανείς να παίξει HD format ήχου?

blu ray iso το έπαιξε αλλά κόλλαγε κάθε λίγο (έκανε σπασίματα) και ήθελε και τους υπότιτλους σε ξεχωριστό αρχείο. Επίσης, τελικά έπαιξε και master audio και truehd αλλά όταν κάνεις pause την ταινία, κάνει ένα δυνατό buzzing και στις 3 ταινίες που δοκίμασα. Άλλο συχνό πρόβλημα είναι οτι δεν μου βλέπει τον εσωτερικό σκληρό πάντα, δηλαδή απο τις 10 φορές που θα κάνω power on το sw2, τις 2-3 δεν τον βλέπει. Προσωπικά θα περιμένω λίγο να δω αν θα φτιάξουν κάποιο απο τα προβλήματα με fw αλλιώς θα το πουλήσω και θα πάω σε htpc να τελειώνω. Δεν μπορώ να καταλάβω πως βγαίνει στην παραγωγή ένα μηχάνημα με τόσα bugs. Δεν το δοκίμασαν πριν το βγάλουν?sorry για την χολή αλλά είμαι full απογοητευμένος απο το μηχάνημα

Κατά 'ρχην χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Έχω συνδέσει το xtreamer μέσω toslink στον ενισχυτή και όταν παίζω full bluray δεν μπορώ να πάρω ψηφιακό ήχο από την toslink. Σε mkv κτλ αλλά και σε full dvd όλα καλά σε αυτό το θέμα.Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει? Διορθώνεται?

Το SW2 είναι το πρώτο media player που χρησιμοποιώ. Ώρες ώρες τρώει απίστευτα κολλήματα, χάνει τη σύνδεση με το hdmi, επιστρέφει στην TV, κάνει μόνο του επανεκκίνηση και ξαναγυρνάει στο menu του. Κι όμως, το έχω συμπαθήσει και έχω όλη την καλή διάθεση να το περιμένω να ωριμάσει και να βελτιωθεί με τα firmware upgrades της xtreamer. Εξάλλου, 3 μήνες και το περιμέναμε, μέχρι τότε υπομονή...

ΥΓ: Καλή χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα (=δουλειά...) σε όλους μας.

Παιδιά εχω ένα μεγάλο πρόβλημα με το sw.όταν ήρθε το μηχάνημα έτυχε την ίδια μέρα να φεύγω για το χωριό μου για τις γιορτές και το πηρα μαζί μου,το συνδεσα με HDMI με μια μικρούλα samsung fullHD και όλα μέλι γάλα.σήμερα που γύρισα Θεσσαλονίκη και το συνδεσα με HDMI με την Philips trueHD που εχω στο σαλόνι (είναι η TV για την οποία προοριζόταν το μηχάνημα)μου έκανε κάτι περίεργα.όταν παίζω κάποιο βίντεο (κυρίως από το Ίντερνετ)εμφανίζονται στιγμιαία κάτι ροζ γραμμές στην οθόνη(όχι πάντα την ώρα που παίζει το βίντεο αλλά).με το που τελειώσει το βίντεο και βγω στο μενού καθε φορά που παταω ένα πληκτρο στο κοντρόλ (πχ το πάνω-κάτω για να κινηθώ στο μενού)εμφανίζονται και οι ροζ γραμμές στην οθόνη και μετά από λίγα πατήματα το μηχάνημα κολλάει τελείως και πρέπει να το κλείσω από το κουμπί που βρίσκεται πάνω στο μηχάνημα.δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει,ισως, πιστεύω, ότι μπορεί να είναι το HDMI,έπαιξα λίγο με τα video settings μπας και λυθεί το πρόβλημα αλλά τζιφος.έβγαλα το HDMI καλώδιο και δοκίμασα με το άλλο το καλώδιο (με τα τρία βιζματα) και είδα ότι δεν μου βγάζει το πρόβλημα,άρα κάτι πρέπει να συμβαίνει με το HDMI,αλλά τι;έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει;(το καλωδιο;η θυρα στο μηχανημα;η θυρα στην tv;η συμβατοτητα με την tv;οι ρυθμίσεις;τι; ) αυτή τη στιγμή το μηχάνημα είναι άχρηστο στην TV κ εγω πάω να σκάσω με την γκαντεμια μου!

Ελπιζω η αντιπροσωπεία να παίρνει πρέφα τα τόσα αναφερόμενα προβλήματα του μηχανήματος και να κάνει την ανάλογη κρούση στην εταιρεία....