Xtreamer Ultra Review

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer Ultra Review

Μικρότερο από το k/b ενός laptop. Εγώ το συστήνω ανεπιφύλακτα. Ασε που πιάνει από μακριά.

Τέλεια.. Θα το τσιμπήσω σήμερα!
:idea:

Σήμερα δεν άντεξα και του έκανα εγχείρηση!

Έτσι, για να ικανοποιήσω την περιέργειά μου!

Ιδού λοιπόν το κουτί:

13072011143.jpg

13072011141.jpg

13072011148.jpg

Αφού αφαίρεσα δυο βίδες στη βάση και έσχισα την ταινία που βρίσκεται δίπλα, ξεκόλησα προσεκτικά την πρόσοψη. Οι ταινίες διπλής όψης είναι αρκετά ισχυρές και μπορούν να ξανακολλήσουν, αλλά φαντάζομαι πως δεν θέλουν και πολλές χρήσεις γιατί θα αχρηστευτούν.

Ιδού το m/b

13072011138.jpg

Τέσσερις βίδες χωρίζουν το mini itx m/b από το σασί του ultra!

13072011144.jpg

Τελικά χωρά και mini pci-e κάρτα (SSD) και HDD ταυτόχρονα.

Ιδού και μερικές άλλες λεπτομέρειες

13072011146.jpg

13072011145.jpg

Πολύ απλό και καλοσχεδιασμένο και μέσα και έξω το ultra.

Οι φωτογραφίες είναι από κινητό οπότε δικαιολογήστε τη θολούρα!

Αν προσέξεις την φωτογραφία θα παρατηρήσεις τη θύρα mini pci-e να βρίσκεται τοποθετημένη επίπεδα επάνω στην m/b καθώς και ένα λευκό περίγραμμα γύρω από τον χώρο που θα τοποθετηθεί μια τέτοια κάρτα SSD.

Δε νομίζω πως θα υπάρχει κανένα θέμα να χωρέσει κάρτα SSD του μεγέθους που θα πουλάει η Xtreamer. Από μια μικρή μάλιστα έρευνα που έκανα είδα πως υπάρχουν κάρτες τέτοιου τύπου και μεγέθους σε χωρητικότητες μέχρι και 64Gb. Μια οικονομική κάρτα 32Gb θεωρώ πως είναι η βέλτιστη λύση για την κάλυψη των αναγκών ενός χρήστη σε επίπεδο λειτουργικών συστημάτων (multi boot) και βασικών προγραμμάτων, ενώ έχεις ελέυθερη την SATA για χρήση οποιουδήποτε μεγάλου σε χωρητικότητα HDD 2,5" για τα δεδομένα.

To "χειρουργείο" αυτό ομως δεν ακυρώνει την εγγύηση?Νομίζω είχε κάτι αυτοκόλλητα στην κάτω μεριά το ultra.
Oποτε λες οτι ο pcie ssd κουμπωνει εκει και κλειδωνει με την βιδα πανω αριστερά στο περιγραμμα?
Ενας 32αρης ειναι επικινδυνα οριακος σε χωρητικοτητα για win7.Καλυτερα θα ηταν τουλάχιστον 40gb.Το κόστος δεν ξέρω.Ο δισκος της xtreamer θα ειναι 16αρης.Οτι πρεπει για linux διανομες.Οχι ομως για windows.

Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra Review

To "χειρουργείο" αυτό ομως δεν ακυρώνει την εγγύηση?Νομίζω είχε κάτι αυτοκόλλητα στην κάτω μεριά το ultra.
Oποτε λες οτι ο pcie ssd κουμπωνει εκει και κλειδωνει με την βιδα πανω αριστερά στο περιγραμμα?
Ενας 32αρης ειναι επικινδυνα οριακος σε χωρητικοτητα για win7.Καλυτερα θα ηταν τουλάχιστον 40gb.Το κόστος δεν ξέρω.Ο δισκος της xtreamer θα ειναι 16αρης.Οτι πρεπει για linux διανομες.Οχι ομως για windows.

Ο 32Gb είναι υπερκετός για απλή χρήση HTPC αλλά όχι για αποθήκευση. Η καθαρή εγκατάσταση είναι περί τα 18 GB.
Πάντως όποιον ενδιαφέρει η χρήση για XBMC τότε σε ION2 νομίζω πως είναι must μια εγκατάσταση Linux Live ή Openelec ή η διανομή της Xtreamer παραμετροποιημένη να ξεκινά αυτόματα το XBMC για να λειτουργούν τα Remote της.

Θα ξεκινήσω πάντως έναν οδηγό XBMC Live με νέους kernel και οδηγούς της Nvidia καθώς και οδηγίες για τέλειο 24p Playback, όταν βρώ λίγο χρόνο. Αν ενδιαφέρει κάποιους να επισπεύσω!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra Review

Ο 32Gb είναι υπερκετός για απλή χρήση HTPC αλλά όχι για αποθήκευση. Η καθαρή εγκατάσταση είναι περί τα 18 GB.
Πάντως όποιον ενδιαφέρει η χρήση για XBMC τότε σε ION2 νομίζω πως είναι must μια εγκατάσταση Linux Live ή Openelec ή η διανομή της Xtreamer παραμετροποιημένη να ξεκινά αυτόματα το XBMC για να λειτουργούν τα Remote της.

Θα ξεκινήσω πάντως έναν οδηγό XBMC Live με νέους kernel και οδηγούς της Nvidia καθώς και οδηγίες για τέλειο 24p Playback, όταν βρώ λίγο χρόνο. Αν ενδιαφέρει κάποιους να επισπεύσω!

Να επισπεύσεις παρακαλώ.....

Από τα λεγόμενά σου κρεμόμαστε!!!! :D

Κοίτα το "χειρουργείο" σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να ακυρώσει την εγγύηση από τη στιγμή που η ίδια η Xtreamer σου πουλά κάρτα SSD που για να την τοποθετήσεις πρέπει να το ανοίξεις. Το ίδιο ίσχυε και για το απλό mk1 Xtreamer ή το sidewinder που για να του βάλεις δίσκο έπρεπε να το ανοίξεις σχίζοντας την εξωτερική αυτοκόλητη ταινία! Τώρα βέβαια η ταινία ασφαλείας είναι ταινία ασφαλείας. Εκτός αν ενοούνε να τους στείλουμε το Xtreamer να μα περάσουν την κάρτα οι ίδιοι χωρίς λεφτά!!! Αν μπορείτε εσείς να την σώσετε παντως καλώς, γιατί εγώ μέσα στη φούρια την χάλασα. :chinscratch:

Όποιος θέλει να ανοίξει το κουτί ας κοιτάξει τις οδηγίες που βρήκα (αφού το άνοιξα μόνος μου) εδώ.

Εντάξει δε χρειάζεται να φτάσουν τα ποδάρια σου στην πλάτη σου. Λέμε τώρα! Να επισπεύσεις στα πλαίσια του καλοκαιριού (μπάνια διακοπές κλπ) παρότι καιγόμαστε για έτοιμες λύσεις.

Βρήκα πάντως κάποιες λύσεις και για απευθείας εκκίνηση XBMC σε windows 7 εδώ, (διαβάστε όλο το thread) για όσους δεν ενδιαφέρονται για το OpenELEC και λοιπά λινουξοειδή!

Στο ίδιο forum υπάρχουν διάσπαρτες πληροφορίες που βοηθούν την παραμετροποίηση και χειρισμό μέσω MCE remote του XBMC

Last edited:

Αν προσέξεις την φωτογραφία θα παρατηρήσεις τη θύρα mini pci-e να βρίσκεται τοποθετημένη επίπεδα επάνω στην m/b καθώς και ένα λευκό περίγραμμα γύρω από τον χώρο που θα τοποθετηθεί μια τέτοια κάρτα SSD.

Δε νομίζω πως θα υπάρχει κανένα θέμα να χωρέσει κάρτα SSD του μεγέθους που θα πουλάει η Xtreamer. Από μια μικρή μάλιστα έρευνα που έκανα είδα πως υπάρχουν κάρτες τέτοιου τύπου και μεγέθους σε χωρητικότητες μέχρι και 64Gb. Μια οικονομική κάρτα 32Gb θεωρώ πως είναι η βέλτιστη λύση για την κάλυψη των αναγκών ενός χρήστη σε επίπεδο λειτουργικών συστημάτων (multi boot) και βασικών προγραμμάτων, ενώ έχεις ελέυθερη την SATA για χρήση οποιουδήποτε μεγάλου σε χωρητικότητα HDD 2,5" για τα δεδομένα.

εκεί που είναι το πλαίσιο το λευκό, το βλέπω για sata 2.5" θέση, το mini pcie είναι το οριζόντιο μαύρο βύσμα που είναι δεξιά του, και από πάνω έχει τον χώρο κενό για να κάτσει η καρτούλα η οποία κατά την τοποθέτηση εφάπτεται με το Μ/Β και βιδώνει στο πάνω μέρος της. Πάντως την Μ/Β την βλέπω για custom, τουλάχιστον δεν είναι κάποια γνωστή υλοποίηση mini itx κάποιου επώνυμου κατασκευαστή...

To καλό ειναι οτι μαλλον σε ενα τετοιο κουτι , ο χρηστης μπορεις να εγκαταστησει εναν μικρο ssd και 2χ2.5" δισκους!
Αν αυτο ισχύει μιλάμε για πολυ ευέλικτο μηχάνημα.

To καλό ειναι οτι μαλλον σε ενα τετοιο κουτι , ο χρηστης μπορεις να εγκαταστησει εναν μικρο ssd και 2χ2.5" δισκους!
Αν αυτο ισχύει μιλάμε για πολυ ευέλικτο μηχάνημα.

1xminiPCIE ssd σε μορφή κάρτας & 1x2.5" δίσκο (ssd ή μηχανικό).

Δεν βλέπω να υπάρχει άλλη sata σύνδεση για δεύτερο δισκο (εσωτερικά), ούτε καν θέση για να κουμπώσει. Οσο φυσικά βοηθάνε οι φωτογραφίες που είναι κάπως θολές...

Καλησπέρα , επειδή έτοιμος να αγοράσω ενα καλο media player θα ηθελα να ρωτησω 2 πραγματακια για το συγκεκριμένο , σαν media player δουλευει κανονικα ; υπερτερεί με τα χαρακτιριστηκα που εχει ( Intel cpu,NVIDIA καρτα γραφικων κ.α) σε σχέσει με τα αλλα media player ; δίνει καλύτερη εικόνα και γενικά ειναι ποιο γρηγορο ; ξερω οτι ειναι ενα HTPC σε μεγεθος Media player ...

Καλησπέρα , επειδή έτοιμος να αγοράσω ενα καλο media player θα ηθελα να ρωτησω 2 πραγματακια για το συγκεκριμένο , σαν media player δουλευει κανονικα ; υπερτερεί με τα χαρακτιριστηκα που εχει ( Intel cpu,NVIDIA καρτα γραφικων κ.α) σε σχέσει με τα αλλα media player ; δίνει καλύτερη εικόνα και γενικά ειναι ποιο γρηγορο ; ξερω οτι ειναι ενα HTPC σε μεγεθος Media player ...

To Ultra είναι ένα καλοστημένο HTPC είτε του βάλεις windows, είτε linux (σύμφωνα με αυτούς που το έκαναν) είτε του αφήσεις το usb όπως έρχεται από την εταιρία!

Σύγκριση με ένα stand alone media player δεν μπορείς να κάνεις άμεσα μιας και άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Σε επίπεδο ποιότητας εικόνας και ήχου πάντως είναι άριστο, όπως ένα οποιοδήποτε άριστο media player και με μόνο "μειονέκτημα" την αδυναμία HD audio (εμένα δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο)

Στα υπέρ είναι το compact μέγεθος το ότι είναι πλήρες PC, η πολύ καλή εργονομία gia HTPC και η δυνατότητα να έχεις το καταπληκτικό XBMC, σε όποια πλατφόρμα θέλεις (WIN, OpenELEC, Live, UltraOS) πράγμα που το καθιστά ένα σκαλοπάτι επάνω, στο επίπεδο της εμφάνισης και ευχρηστίας σε σχέση με την συντρηπτική πλειοψηφία των media player.

Αν το αγοράσεις σε καλή τιμή (~300 ) τότε έχεις ένα κελεπούρι στο καθιστικό σου!

...όμως αν δεν έχεις σχέση με PC μην το πάρεις, αν δεν είσαι αποφασισμένος να ασχοληθείς μαζί του.
Ως HTPC θέλει "χαίδεμα" για να πάρεις το 100% σε ποιότητα και ταχύτητα!

ευχαριστω πολυ για την κατατοπιστική σου απάντηση ! κάτι τελευταίο ,ειναι καλύτερα να το παραγγείλω με κάποιο σκληρό δισκο η να βάλω εγω μετά εναν SSD ?

Πολλοί φίλοι εδώ μέσα θα σου έλεγαν να αγοράσεις ασυζητητί έναν SSD και να τον εγκαταστήσεις σε κενό κουτί για να απολαύσεις εκκίνηση σε λιγότερο από 20 sec και ταχύτητα stand alone media player.
Εγώ πάντως είμαι ικανοποιημένος και με απλό δίσκο, αρκεί να μην έχεις γιγάντια βιβλιοθήκη πολυμέσων και να μην είσαι βιαστικός να ανοίξει το μηχάνημα. Βλέπεις ο χρόνος εκκίνησης των windows σε απλό sata δίσκο είναι 30+ sec αλλά αν του βάλεις openELEC σε sata, τότε θα έχεις ταχύτητα που θα πλησιάζει τον SSD, για χρήση XBMC πάντα!

Παραγγελία με δίσκο δεν γίνεται, και έτσι το να του αγοράσεις και να του τοποθετήσεις έναν δίσκο, είναι μάλλον η καλύτερη (και η απλούστερη) λύση, αλλά νομίζω πως πλέον το πουλάνε με ενα mini pci-e SSD των 16Gb με επιπλέον 40 οπότε σε αυτή τη περίπτωση θα μπορούσες να τον αγοράσεις με μια τέτοια SSD καρτούλα, αλλά ισως μόνο για την περίπτωση που θα του έβαζες μια Light διανομή linux, Live ή οpenELEC που δεν έχει απαιτήσεις σε χώρο. Εξάλλου η αγορά μιας τέτοιας κάρτας δεν σου "¨τρώει" τον χώρο από ένα ακόμη HD 2,5" sata ή SSD!

Last edited:
Εγω ειμαι υπερ του ssd (ενας 60αρης).Οχι οτι θα εχει θεμα με εναν απλο.
Εννοειται αγορασε εναν δικο σου.

Περιμένουμε με αγωνία...