Xtreamer Ultra Review

καλημερα, στο πεδιο new accesories εχει ωραια πραγματακια....νεο mini k/b (ναι, και μενα ψοφισε...) και tuner...
αληθεια το tunerακι παιζει για το ultra???
τα θελω ΤΩΡΑ!!!!!!

Καλό ε? Ετσι φαίνεται....(Και επιτέλους με κάρτα που κάνει bitstreaming...)

νικολα, (θυμαμαι καλα??) μαλλον το tuner ειναι μονο για τον protigy...δυστυχως!!!!και χαρηκα......
το πληκτρολογιακι παντως θα το χτυπησω γιατι τωρα δεν εχω καθολου!!!!

νικολα, (θυμαμαι καλα??) μαλλον το tuner ειναι μονο για τον protigy...δυστυχως!!!!και χαρηκα......
το πληκτρολογιακι παντως θα το χτυπησω γιατι τωρα δεν εχω καθολου!!!!

Στο Ultra , βάζεις ότι θέλεις εσύ. Παίρνεις ένα οποιοδήποτε usb εξωτερικό....και είσαι άρχοντας.

αλλα αν επαιζε και απο το xbmc....!

Νομίζω πως στο xbmc υποστηρίζονται πλέον usb tuners!

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά υπάρχουν εκδόσεις xbmc με pvr για ultra εδώ και καιρό. Μάλιστα αφύ υπάρχει και eden (beta) dedicated ultra έκδοση για το openelec που παρακολουθώ, είμαι 101% σίγουρος πως υπάρχει και για windows xbmc!!!

οπα...εχω χασει επισοδεια...απο τοτε που το πηρα εχω ησυχασει και δεν παρακολουθω πολυ...openelec δεν εχω βαλει ακομα αλλα το σκευτομαι μαζι με την αγορα του mini ssd. εχει βγει καινουργιο xbmc για to ultra os (10.10)? για την beta κατι ειχα διαβασει αλλα γενικα δεν πολυ εμπιστευομαι beta versions (εχω και λιγο μεγαλη βιβλιοθηκη). αξιζει τον κοπο??

βρε, τι εισαστε σεις.....πρωτα μπριζονεται καποιον και μετα τον αφηνεται μονο του να ψαχνει???
στη δουλεια...πνιγομαι!!
στο σπιτι...δυο παιδια κατω απο 2,5 ετων...(καποιοι καταλαβαινουν)!!!
ειστε αδυσοπητοι και χαιρεκακοι...(πλακα κανω)

Κάνε μια βόλτα στο νήμα του openelec. Εκεί θα βρεις οδηγούς για κάθε χρήση. Είτε σε δίσκο το βάλεις είτε σε usb μικρή η διαφορά. Με το δίσκο θα έχεις καλή ταχύτητα στο φόρτωμα (όχι όσο σημαντική όσο να το βάλεις σε SSD) και στο usb έχεις μεγάλη ευκολία και πρακτικότητα χωρίς να υπολείπεται σε χρόνο φορώματος (20-25 sec). Σου προτείνω να δοκιμάσεις σε usb και ανάλογα με τις ορέξεις σου αν θες προχωράς με εγκατάσταση σε ΗDD.

Υ.Γ.
Υπάρχει xtreamer ultra openelec 1.02 με dharma 10.10 και eden 11 beta1 σταθερότατη (η τελευταία)

Last edited:
Κάνε μια βόλτα στο νήμα του openelec. Εκεί θα βρεις οδηγούς για κάθε χρήση. Είτε σε δίσκο το βάλεις είτε σε usb μικρή η διαφορά. Με το δίσκο θα έχεις καλή ταχύτητα στο φόρτωμα (όχι όσο σημαντική όσο να το βάλεις σε SSD) και στο usb έχεις μεγάλη ευκολία και πρακτικότητα χωρίς να υπολείπεται σε χρόνο φορώματος (20-25 sec). Σου προτείνω να δοκιμάσεις σε usb και ανάλογα με τις ορέξεις σου αν θες προχωράς με εγκατάσταση σε ΗDD.

Υ.Γ.
Υπάρχει xtreamer ultra openelec 1.02 με dharma 10.10 και eden 11 beta1 σταθερότατη (η τελευταία)

καλημερα και ευχαριστω φιλε xamurabi, το χω ριξει ηδη στο διαβασμα, απλα το linux δεν ειναι το δινατο μου σημειο ουτε και ο χρονος που μπορω να διαθεσω...να δω ποτε θα το καταφέρω.....
αν έχεις κάτι έτοιμο να προτείνεις μπορεις σε παρακαλω να το στείλεις?εστω και σε Pm να μην κουραζουμε το topic!!
ευχαριστω!!!

Το μόνο που μπορώ να σου παραθέσω είναι η μικρή μου εμπειρία και μάλιστα μέσα από τα μάτια ενός εντελώς άσχετου με το linux (δηλαδή εμένα) με επίσης λίγο χρόνο (κυρίως βραδινές ώρες)

Άρα δε χρειάζεται ούτε να είναι το linux το δυνατό σου σημείο ούτε χρόνος σημαντικός.

Θα έλεγα πως απαιτεί όρεξη, ένα δύο κενά usb και μια-δυο ώρες από τη ζωή σου! (10μμ με 12μμ δηλαδή για να μη σε ενοχλούν τα κουτσούβελα και να μπορείς να ξυπνήσεις για δουλειά το επόμενο πρωί) Μάλιστα ο χρόνος που σου φέρνω ως παράδειγμα δεν αφορά το ελάχιστο (που είναι υπεραρκετό για την περίπτωσή σου) δηλαδή την εγκατάσταση σε usb (αυτό απαιτεί όχι περισσότερο από μισή ώρα μαζί με την εξοικείωση και το διάβασμα) αλλά να δημιουργήσεις dual boot με windows!

Για περισσότερα μπορούμε να τα λέμε και στο σχετικό thread, και όχι απαραιτήτως με pm γιατί έτσι βοηθιούνται και άλλοι "σιωπηροί" ενδιαφερόμενοι

Δυστυχώς περισσότερο μασημένη τροφή όσο και αν έψαξα δε βρήκα!

καμέρα, ηλπιζα να μου έδινες το link που χρεισημοποιησες εσυ και τα καταφερες, εχω βρει πολλα λιγο ως πολυ διαφορετικα πραγματα...anyway θα το προσπαθησω!!ευχαριστω!!

Για κάνε κλικ στην λέξη "παραθέσω" στο προηγούμενο ποστ μου!

Εκεί γράφω τις πηγές μου!

Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra Review

http://www.xtreamer.net/ultra2/

Επιτέλους...σε καλή τιμή...(299 ευρώ) και HD audio capable. Τόχω πάρει ήδη και δεν το ξερω....:D

Καλή επιλογή είναι και το barebone (199 ευρώ)

Δεν βρίσκω κανέναν λόγο να πάρει κάποιος αυτό στα 300+35 μεταφορικά, όταν με αντίστοιχα χρήματα μπορεί να φτιάξει το κλάσεις ανώτερο που έχει παρουσιαστεί εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/82823-XBMC-Mini-ITX-HTPC . Ισχυρότερο, αναβαθμίσιμο, με πιο εύκολα να βρεθούν κομμάτια, και φυσικά μη xtreamer.

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra Review

Δεν βρίσκω κανέναν λόγο να πάρει κάποιος αυτό στα 300+35 μεταφορικά, όταν με αντίστοιχα χρήματα μπορεί να φτιάξει το κλάσεις ανώτερο που έχει παρουσιαστεί εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/82823-XBMC-Mini-ITX-HTPC . Ισχυρότερο, αναβαθμίσιμο, με πιο εύκολα να βρεθούν κομμάτια, και φυσικά μη xtreamer.

Δεν διαφωνώ...ως προς την ισχύ..:D ..Βασικά ο E6600 είναι ακριβώς 2πλάσια ισχυρότερος από τον D2700.
To έτοιμο πακέτο είναι που μ'αρέσει.
Ολα βέβαια εξαρτώνται από την χρήση που θέλει να κάνει κανείς.
Το Ultra 2 σαν media player είναι αρκετά ισχυρό για όλες τις χρήσεις. Εχει χαμηλότερη κατανάλωση σε ρεύμα..32gb ssd μέσα , 6 usb ports (2Χ usb 3) το blutooth , έ ξέρεις τώρα....αυτά τα όλα μαζεμένα.
Αλλιώς...τόχω ξαναπεί...το HTPC που ψάχνω να φτιάξω και θα καταλήξει στο σαλόνι μου τελικά...πέρα από τα διάφορα που δοκιμάζω (mp's και htpc's) θα είναι για all in one χρήση και όχι κάτω από i5 + GTX460

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra Review

μα G620 έχει μέσα... sandy bridge... πιστεύω 5Χ τουλάχιστον την ισχύ οποιουδήποτε ΑΤΟΜ... βέβαια (ακριβώς αυτό είναι το προτέρημα του) θα μπορούσε να είχε και i5 π.χ... καθαρά θέμα επιλογής του χρήστη. Αααααα, και με Η67, εκτός απροόπτου, θα παίρνει και ivy bridge σύντομα... με κάποιους από τους επερχόμενους i7 να έχουν πολύ χαμηλά TDP!!!
Με τον G620 πάντως, έχω ακριβώς την ίδια κατανάλωση σε idle με τον προηγούμενο μου ΑΤΟΜ D510 -όλα τα υπόλοιπα ίδια-, μετρημένα με βατόμετρο. Αρα ούτε σε κατανάλωση υπερτερεί ο ΑΤΟΜ (πια).
Επίσης, ο συγκεκριμένος SSD (mSATA) από όσο είχα δει, ήταν ακριβότερος από έναν κλασσικό 2.5" SSD...
Στο έτοιμο πακέτο φυσικά, ναι δεν υπάρχει απάντηση.

Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα για μένα είναι ότι δεν έχει ανεμιστήρες , που ότι και να μου λέει ο οποιοσδήποτε για αθόρυβη λειτουργία , δεν το πιστεύω με τίποτα αν όχι άμεσα σε διάστημα μετά το χρόνο όλοι μα όλοι αρχίζουν να κάνουν θόρυβο. Και είναι βασικό η αθόρυβη λειτουργία κυρίως αν χρησιμοποιείς το μηχάνημα και σαν torrent client για διαρκές seeding.

Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra Review

Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα για μένα είναι ότι δεν έχει ανεμιστήρες , που ότι και να μου λέει ο οποιοσδήποτε για αθόρυβη λειτουργία , δεν το πιστεύω με τίποτα αν όχι άμεσα σε διάστημα μετά το χρόνο όλοι μα όλοι αρχίζουν να κάνουν θόρυβο. Και είναι βασικό η αθόρυβη λειτουργία κυρίως αν χρησιμοποιείς το μηχάνημα και σαν torrent client για διαρκές seeding.

το 24χ7 μου πρέπει να είναι ενεργό 3+ χρόνια (με 3 αλλαγές πλατφόρμας)... και ναι, ήταν και είναι αθόρυβο.