Xtreamer Ultra Review

• Φωτογραφική συνάντηση στην Αθήνα!

Αυτό το Σάββατο, στις δέκα το πρωϊ (10:00) στο Πάρκο Τρίτση. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ.

καλησπερα, του εβαλα την τελευταια εκδοση του xbmc (μεσω openelec) και δεν εχω καθολου ηχο, δοκιμασα οτι βρηκα στα forum του xbmc kai openelec αλλα τιποτα(μπορει να κανω κατι λαθος), καμοια ιδεα εχει κανεις???
ευχαριστω.

Φίλε εδώ υπάρχει το αναλυτικό νήμα των χρηστών του Xtreamer Ultra http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/74025-Xtreamer-Ultra! να το διαβάσεις σίγουρα θα σε βοηθήσει. Υπάρχουν επίσης πολλοί χρήστες σε αυτό το Forum κάτοχοι του Xtreamer Ultra που θα σε βοηθήσουν. Επίσης σιγουρέψου οτι κατέβασες την σωστή έκδοση για το Ultra του Openelec http://releases.openelec.tv/OpenELEC-Ultra.x86_64-1.95.3.tar.bz2

Είμαι σχεδόν έτοιμος να αγοράσω το Ultra 2 Deluxe και να το δουλέψω με το XBMC out of the box. H ερώτησή μου προς όσους το έχουν, είναι αν θα παίζει 3D SBS ταινίες. Ευχαριστώ!!

Καλησπερα!
Ειμαι ετοιμος να αγορασω το ultra 1 απο hdland.fr και θα ηθελα να σας ρωτησω πως το δουλευετε.. Δηλαδη εχετε windows 7, openelec ή xbmcubuntu? Θαεχω τιποτα σοβαρα προβληματα? Δεν με ενδιαφερει true HD ηχος, μονο σωστη αναπαραγωγη 24fps. Να σημειωσω οτι με ενδιφερει μονο να χρησιμοποιω xbmc

Last edited:
Με ότι και να το φορτώσεις πλέον δε θα έχεις πρόβλημα.

Προσωπικά το έχω λειτουργήσει και με windows7 και με ubuntu και με openelec και κατέληξα στο openelec κυρίως λόγω της ταχύτητάς του συνολικού χρόνου φορτώματος και της απλότητας του συστήματος.

Πολλές οι λύσεις που μπορείς να έχεις αλλά προσωπικά πιστεύω πως το βέλτιστο, αν δεν παλεύεις με Linux (που έχει γενικότερα μεγάλες δυνατότητες) είναι να έχεις ένα windows 7 σύστημα στον σκληρό δίσκο ( για xbmc ή και ότι άλλο θέλεις) και με το openelec στο usb stick. Ταχύτητα σταθερότητα και σιγουριά χωρίς φόβο μη χαλάσει τίποτε (κι αν χαλάσει φτιάχνεις σε 3 λεπτά ένα καινούργιο usb stick) με τη βιβλιοθήκη σου ή στο δίκτυο ή στο σκληρό.

Τα dual boot ή triple boot είναι καλά, μέχρι κάτι να χαλάσει! Μου έχει συμβεί και μου έγινε μάθημα!

Aν το θες μόνο για xbmc και η βιβλιοθήκη σου είναι στο δίκτυο, δε χρειάζεσαι ούτε hdd. Openelec και με γειά σας.

Είμαι σχεδόν έτοιμος να αγοράσω το Ultra 2 Deluxe και να το δουλέψω με το XBMC out of the box. H ερώτησή μου προς όσους το έχουν, είναι αν θα παίζει 3D SBS ταινίες. Ευχαριστώ!!

Εγώ μόλις χθες το παρέλαβα. Τι κάνει και πόσο καλά το κάνει θα το γράψω σε ξεχωριστό νήμα σε μερικές μέρες. Φυσικά ταινίες 3D sbs είναι λογικό ότι θα παίξει . Εξαρτάται από τον player που θα του βάλεις.

Εγώ μόλις χθες το παρέλαβα. Τι κάνει και πόσο καλά το κάνει θα το γράψω σε ξεχωριστό νήμα σε μερικές μέρες. Φυσικά ταινίες 3D sbs είναι λογικό ότι θα παίξει . Εξαρτάται από τον player που θα του βάλεις.

Καλορίζικο και καλές προβολές!!! Σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω το XBMC που έχει εγκατεστημένο. Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου στο νήμα που θα ανοίξεις!!

Καλορίζικο και καλές προβολές!!! Σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω το XBMC που έχει εγκατεστημένο. Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου στο νήμα που θα ανοίξεις!!

Δυστυχώς αναγκάστηκα να κάνω φορμάτ τον ενσωματωμένο του SSD για να περάσω τα Win 7 . Ηθελα να περάσω την έκδοση xbmc Eden + HD και να μπορέσω να πάρω DTS-MA από όλο το πακέττο. Τελικά τα κατάφερα. Είναι πιο γρήγορο με ενσωματωμένο bluetooth και wifi + 2 usb 3 .
H κάρτα του -επιτέλους - παίζει αρκετά παιχνίδια :( http://community.futuremark.com/hardware/gpu/NVIDIA+GeForce+GT+520/games#)
Αψογο. Πολλή καλή αγορά.

Μια εξειδικευμένη ερώτηση:

Το DVI out του Xtreamer Ultra (του πρώτου) τι τύπος είναι άραγε;

Βάση εξωτερικής εμφάνισης μοιάζει να είναι DVI-I dual link (digital+analog)

Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν έχω δυνατότητα με έναν απλό (των 2 ) μετατροπέα DVI to VGA να πάρω αναλογικό VGA σήμα να το περάσω σε οθόνη με καλώδιο VGA. Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν είναι δυνατή η υποβίβαση του DVI-Ι σε απλό RCA (τουλάχιστον όσο αφορά στο σήμα εικόνας γιατί τον ήχο μπορώ να τον πάρω από την αναλογική έξοδο)

Μια εξειδικευμένη ερώτηση:

Το DVI out του Xtreamer Ultra (του πρώτου) τι τύπος είναι άραγε;

Βάση εξωτερικής εμφάνισης μοιάζει να είναι DVI-I dual link (digital+analog)

Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν έχω δυνατότητα με έναν απλό (των 2 ) μετατροπέα DVI to VGA να πάρω αναλογικό VGA σήμα να το περάσω σε οθόνη με καλώδιο VGA. Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν είναι δυνατή η υποβίβαση του DVI-Ι σε απλό RCA (τουλάχιστον όσο αφορά στο σήμα εικόνας γιατί τον ήχο μπορώ να τον πάρω από την αναλογική έξοδο)

Είναι DVI-I

http://www.bestprice.gr/search?q=Dvi+To+Rca
http://www.e-photoshop.gr/roline-adapter-dvi-m-se-vga-f.html

Ολα γίνονται !

Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω. Ειδικά το απλό DVI to VGA είναι υπεραρκετό για τη δουλειά που το θέλω!

Σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω και το ultra 2. Τι τελική τιμή το πήρες;

Υ.Γ.
Είδα ότι οι Γάλλοι (hdland.fr) συνεχίζουν να έχουν το ultra 1 199euro!
Το θεωρώ μεγάλο κελεπούρι! Το έχει πάρει κανείς; πόσο έρχεται με τα μεταφορικά;

Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω. Ειδικά το απλό DVI to VGA είναι υπεραρκετό για τη δουλειά που το θέλω!

Σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω και το ultra 2. Τι τελική τιμή το πήρες;

Υ.Γ.
Είδα ότι οι Γάλλοι (hdland.fr) συνεχίζουν να έχουν το ultra 1 199euro!
Το θεωρώ μεγάλο κελεπούρι! Το έχει πάρει κανείς; πόσο έρχεται με τα μεταφορικά;

390 ευρώ. Εχω και το Ultra 1.
Οι θύρες usb 3 δουλεύουν καλά, πιασμένες και οι 2 με 2x1T δίσκους. Εχω βάλει κι έναν 350gb εσωτερικό, εκτός του mSSD που είχε από την μαμά του.
Συνδεδεμένο με τον Pioneer μου δίνει HD Audio (dts-ma , true-hd ktlp)με τις τελευταίες nightlies του xbmc.
Αν βρω λύση να παίζω και τα bluray δομή αρχεία .....θάναι super.

Οι θύρες usb 3 δουλεύουν καλά, πιασμένες και οι 2 με 2x1T δίσκους. Εχω βάλει κι έναν 350gb εσωτερικό, εκτός του mSSD που είχε από την μαμά του.
Συνδεδεμένο με τον Pioneer μου δίνει HD Audio (dts-ma , true-hd ktlp)με τις τελευταίες nightlies του xbmc.
Αν βρω λύση να παίζω και τα bluray δομή αρχεία .....θάναι super.

Το xbmc Eden + HD έχω εδώ και καιρό και παίζει bluray δομή (Remux movie αν κατάλαβα καλά). Για τα γνήσια BD (χωρίς μενού)αν τρέχεις το anydvd παίζουν και αυτά.

Δεν έχω Xtreamer αλλά HTPC.

Last edited:

Από που; Πόσο καιρό έκανε να έλθει;

Στο site τους βλέπω για E.U. 299 + μεταφορικά + VAT + τελωνείο = ?

Με διαφορά το φτηνότερο στην κατηγορία του ακόμη και αν κάνει 390 !!

Το xbmc Eden + HD έχω εδώ και καιρό και παίζει bluray δομή (Remux movie αν κατάλαβα καλά). Για τα γνήσια BD (χωρίς μενού)αν τρέχεις το anydvd παίζουν και αυτά.

Δεν έχω Xtreamer αλλά HTPC.

Θα σε στενοχωρήσω....αλλά δεν τα παίζει όλα η xbmc Eden+HD την οποία έχω κι εγώ από τότε που κυκλοφόρησε. Μιλάω για τα αρχεία που προκύπτουν από rip ενός bluray (ξέρεις ...bdmv) Δεν διαβάζει η έκδοση ακόμα index.bdmv ώστε να αναπαράγονται τα μενού και τα streams το ένα μετά το άλλο. Μετά από ψάξιμο , ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί κάποια αρχεία μου τα παίζει - δηλαδή πάει κατευθείαν στο μεγάλο stream - και κάποια όχι.

To AnyDVD που το χρησιμοποιώ?

@ xamurabi : 390 μέσω του αντιπροσώπου εδώ (Elnetcom)

Θα σε στενοχωρήσω....αλλά δεν τα παίζει όλα η xbmc Eden+HD την οποία έχω κι εγώ από τότε που κυκλοφόρησε. Μιλάω για τα αρχεία που προκύπτουν από rip ενός bluray (ξέρεις ...bdmv) Δεν διαβάζει η έκδοση ακόμα index.bdmv ώστε να αναπαράγονται τα μενού και τα streams το ένα μετά το άλλο. Μετά από ψάξιμο , ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί κάποια αρχεία μου τα παίζει - δηλαδή πάει κατευθείαν στο μεγάλο stream - και κάποια όχι.

To AnyDVD που το χρησιμοποιώ?

Αν βάλεις οδηγό BD-ROM και γνήσιο BD θέλει το Anydvd να τρέχει για να μπορείς το δεις μέσω του xbmc.

Όντος δεν διαβάζει index.bdmv και πάει κατευθείαν στο μεγάλο stream αλλά όσο αναφορά το παίξιμο της ταινίας δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα.

Να υποθέσω ότι χρησιμοποιείς το Tsmuxer. Καμιά φορά δεν φτιάχνει όλους τους φακέλους που χρειάζονται για την δομή ενός bluray και πρέπει να τους βάλεις χειροκίνητα. Της ταινίες με πολλά stream της φτιάχνω πάλι με το ίδιο εργαλείο για λόγους συμβατότητας.

Νικο σκεφτομαι να αγορασω το utlra 2. Εχεις υποψην σου τι καταναλωση εχει περιπου? Σε κατασταση Idle και οταν παιζει ταινια? Παντα μεσα απο XBMC μιλαω ... Στο περιπου.