Xtreamer Ultra!

δηλαδή το πακέτο θα περιέχει ένα extra usb stick που θα το κοτσάρεις πάνω στο ultra για να δουλεύσει;
Posted via Mobile Device

Δεν ειναι σαφες.Μπορει να σου εχουν μεσα ενα dvd με τα αρχεια και να τυα βαζεις σε δικο σου στικακι.
Αν εχει και 16αρι στικακι τοτε τι αλλο να πω ...
Διατηρω τις αμφιβολιες μου παντως στο οτι με την ubuntu/xtreamer διανομη θα κανει οτι υποσχεται.Δηλαδη δεν πιστευω να περναει απο ubuntu , hd audio και 1080/23.976.

Προσπαθώντας να βοηθήσω τα μέλη του φόρουμ σας παραπέμπω σε ερώτημα που έθεσα στο φόρουμ του Χtreamer σχετικά με τη χρήση του usb και του δίσκου για boot.

http://forum.xtreamer.net/topic/206...ers-questions/page__view__findpost__p__171215

όπως φαίνεται από την απάντηση ατόμου (Community developer), η χρήση του usb είναι κυριολεκτικά optional και το μηχανάκι μάλλον θα μπορεί να μπουτάρει ως κανονικό pc και να λειτουργεί πλήρως. Αν αυτό ισχύει γιατί όπως σημειώνει και ο ίδιος δεν είναι επίσημη θέση της εταιρείας είναι πολύ καλό

Το αν κάποιος βάζοντας εσωτερικό δίσκο θα χρησιμοποιήσει linux ή windows είναι θέμα προσωπικής επιλογής.

Last edited:
Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Δεν ειναι σαφες.Μπορει να σου εχουν μεσα ενα dvd με τα αρχεια και να τυα βαζεις σε δικο σου στικακι.
Αν εχει και 16αρι στικακι τοτε τι αλλο να πω ...
Διατηρω τις αμφιβολιες μου παντως στο οτι με την ubuntu/xtreamer διανομη θα κανει οτι υποσχεται.Δηλαδη δεν πιστευω να περναει απο ubuntu , hd audio και 1080/23.976.

Εγώ λέω απλά πως αν περνάει 1080/23.976 και HD Audio μέσα από Linux διανομή (π.χ. την Live του XBMC) και η τιμή του καθήσει στα 200 ευρώ, τότε θα σκοτώσει κυριολεκτικά την αγορά.

Too good to be true!

Δευτέρα θα φτιάξω την λίστα με τους 1ους συμμετέχοντες σε πιθανό powerbuy πιστεύω ενα 15% θα το πάρουμε κάτω απο την official τιμη

Δευτέρα θα φτιάξω την λίστα με τους 1ους συμμετέχοντες σε πιθανό powerbuy πιστεύω ενα 15% θα το πάρουμε κάτω απο την official τιμη
:SFGSFGSF:

Τα μαζεύει ένας τα χρήματα κ πληρώνει εκτοs αν υπάρχει συννενοηση με το μαγαζί ο καθένας να το πληρώσει μόνος του, στην 1η περίπτωση τα μεταφορικά για όλους είναι πολύ λιγότερα στην δεύτερη δεν υπάρχει το άγχος να "χαθούν" λεφτά

Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Τα μαζεύει ένας τα χρήματα κ πληρώνει εκτοs αν υπάρχει συννενοηση με το μαγαζί ο καθένας να το πληρώσει μόνος του, στην 1η περίπτωση τα μεταφορικά για όλους είναι πολύ λιγότερα στην δεύτερη δεν υπάρχει το άγχος να "χαθούν" λεφτά

Όπως και να έχει πάντως το Hardware της συσκευής είναι υποσχόμενο και ειδικά σε Linux θα φυσάει. Το λέω για αυτούς που κολάνε ως προς την ποιότητα του XBMC σε Linux. Το XBMC και σε Windows αλλά και σε Linux δουλεύει πάνω σε Open GL οπότε πάνω-κάτω το θέμα της ποιότητας έχει άμεση σχέση με τους drivers της κάρτας γραφικών. Αν σκεφτείται ότι η Nvidia δουλεύει απροβλημάτιστα σε Linux και έχει μακράν τους καλύτερους οδηγούς τότε το αποτέλεσμα θα είναι super. Όσο για το HD audio πιθανολογώ πως μέσα στη χρόνια θα περάσει κανονικά απ' το XBMC.

Εγώ πάντως καραψήνομαι για αυτό το "παιχνιδάκι". Με έναν SSD 40gb θα κάνει παπάδες!

Μέσα είμαι, να το σκίσουμε το μηχανάκι!!!

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Όπως και να έχει πάντως το Hardware της συσκευής είναι υποσχόμενο και ειδικά σε Linux θα φυσάει. Το λέω για αυτούς που κολάνε ως προς την ποιότητα του XBMC σε Linux. Το XBMC και σε Windows αλλά και σε Linux δουλεύει πάνω σε Open GL οπότε πάνω-κάτω το θέμα της ποιότητας έχει άμεση σχέση με τους drivers της κάρτας γραφικών. Αν σκεφτείται ότι η Nvidia δουλεύει απροβλημάτιστα σε Linux και έχει μακράν τους καλύτερους οδηγούς τότε το αποτέλεσμα θα είναι super. Όσο για το HD audio πιθανολογώ πως μέσα στη χρόνια θα περάσει κανονικά απ' το XBMC.

Εγώ πάντως καραψήνομαι για αυτό το "παιχνιδάκι". Με έναν SSD 40gb θα κάνει παπάδες!

Μέσα είμαι, να το σκίσουμε το μηχανάκι!!!
εμενα με μπερδεψες.Γιατι linux και οχι 7 windows?
και 2) τι εννοεις να περασει HD audio? αυτο η καρτα θα το κανει , ετσι δεν ειναι? το xbmc εχει παραμετρο στα option passthrough ...κανω λαθος?

Τελεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το Prodigy εχει ακουσει κανεις τι ειναι?

βεβαια δεν ξερω τι <παντρεμα> γινεται με το player + xbmc.Παντως το xbmc σε windows , ΔΕΝ παζει αρχεια iso , ουτε και BR με μενου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

εμενα με μπερδεψες.Γιατι linux και οχι 7 windows?
και 2) τι εννοεις να περασει HD audio? αυτο η καρτα θα το κανει , ετσι δεν ειναι? το xbmc εχει παραμετρο στα option passthrough ...κανω λαθος?

Linux γιατί είναι open source OS και φυσικά δεν χρεώνεται ο επίδοξος αγοραστής με επιπλέον έξοδα. Επίσης Linux διότι μια διανομή δεν πιάνει ούτε τον μισό απ' το χώρο των Win 7 και μπουτάρει στον μισό χρόνο απ' οτι τα Win7.

Η τελευταία έκδοση του XBMC 10 Dharma δεν υποστηρίζει το DTS-MA.

Εχουμε μπεί σε άλλους δρόμους γενικά με το Ultra ....που δεν είναι ταυτόσημοι με τον τύπο του Media player που ξέραμε ( αλλά και που θέλουμε ως τώρα) Σύμφωνα με αυτον τον "οδηγό" : http://www.mediasmartserver.net/201...with-your-windows-7-htpc-xbmc-using-dsplayer/ το αναμενόμενο bitstream επιτυγχάνεται( όχι ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι ε ? )
Και βάζω ένα ερώτημα..........
Πόσοι από εσάς θα κάτσετε να σετάρετε το μηχάνημα έτσι ?
(και να 'τανε μόνο αυτό ? :D )

Εδώ μας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν τα έχουν όλα έτοιμα από πριν και γκρινιάζουμε για την παραμικρή παράλειψη που δεν είναι παρεχόμενη by default!

Εμένα που τα λέω αυτά ....δεν με ενοχλεί καθόλου !! Μου αρέσει να σκαλίζω και να "σετάρω" γενικώς.
Αλλά έχω ανακαλύψει από τους τόσους φίλους που συζητάμε εδώ , ότι λίγοι είναι αυτοί που έχουν χρόνο να "παιδευτούν" για να ανακαλύψουν με ποια πλατφόρμα θα λειτουργήσει καλύτερα ο player.....ποιο λειτουργικό να βάλουν , πως θα σετάρουν το bitstreaming και να ψάχνουν τους additional codecs για να αναβαθμίσουν τον player .

Μεταξύ μας έχω μπερδευτεί κι εγώ ....και ...θα "κρατήσω μικρό καλάθι" για την αποδοχή που μπορεί να έχουν αυτές οι υλοποίησες από τον μέσο χρήστη.
Προσωπικά θα τον αγοράσω τον player . Οχι όμως ότι εκπροσωπεί αυτό που θάθελα να δω σε μελλοντικά μοντέλα. ....

Ειλικρινα ειμαι απο αυτους που ΔΕΝ θελουν να παιδευονται και τα θελουν ολα με ενα κλικ.
Αν ομως βρεθει τροπος το ultra αν σεταριστει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ και παιζει τα παντα χωρις να βλεπω ιχνος απο οτιδηποτε εχει να κανει με windows η οποιοδηποτε αλλο os ,θα το παρω.
Κοινως θελω κατι που να φορτωνει κατευθειαν σε γραφικο περιβαλλον πχ xbmc/boxee και να παιζει σωστα μονο με το remote.
Ουτε κλικ σε εικονιδιο xbmc για να ξεκινησει θελω, ουτε τιποτε αλλο.
Αν τα κανει , θα το παρω.

απο τα ταπεινα μου αγγλικα και ψαχνωντας , πρεπει να πω οτι το xbmc 10 των windows( οπου το σκαλιζω εδω και μερες) ΔΕΝ θα ειναι ιδιο με του xtreamer.Κοινως (αν παντα δεν με απατανε τα αγγλικα μου) θα υπαρχει λειτουργικο του ιδιου του xtreamer που θα εχει το xbmc , χωρις να ξερουμε αν εχει ολες τις δυνατοτητες του , και το οποιο ευκολα ο χρηστης θα μπορει να ενεργοποιησει.Ετσι με αυτο τον τροπο θα παιζει iso files και BR rip με μενου.Παρα ταυτα θα μπορει ο χρηστης με εξωτερικο δισκο , να βαλει windows 7 ή οτι αλλο λειτουργικο και να εγκαταστησει την πλατμορφα του XBMC ή media portal (δεν το συνιστω, πολλα bugs).Επισης στην πρωτη περιπτωση , λενε, οτι θα περνα και ολα τα φορματ ηχου κτλ κτλ.
Τωρα για αυτο που λεει ο φιλος vadergr (και εχειαπολυτο δικιο) , ουτε εγω θελω να βλεπω απολυτως τιποτα.Ομολογω ομως στο htpc που ειχα συνδεσει με την τηλεοραση , δεν καταλαβαινες οτι υπηρχε υπολογιστης και ολα γινονταν απο το τηλεχειριστηριο, ΑΛΛΑ ειχα φαει ωρες ατελειωτες να σεταρω οπως θελω το xbmc (ειδικα με τις ελληνικες γραμματοσειρες, οχι σους υποτιτλους αλλα στο γενικο interface).Το προβλημα ομως των windows +xbmc ειναι τα iso files+BR rip με μενου.
Αυτα
ελπιζω να μην ζαλισα κανεναν :flipout:

Θα θέλαμε να ανοίγουμε το XTREAMER ULTRA και να έβγαινε το XBMC κατευθείαν και βέβαια να έπαιζε 23.976 hz και όλα τα HD Audio, αλλά αυτό αυτή την στιγμή δεν είναι δυνατόν διότι απλούστατα πρέπει να υποστηρίζεται απ' το hardware αλλ ακαι απ' το software κάτι που τουλάχιστον το πρώτο στην θεωρία γίνεται (βάσει των specs του ULTRA) αλλά το δεύτερο για την ώρα δεν υποστηρίζεται παρά μόνο το Dolby True.

Οι έξυπνοι μαρκετίστες της XTREAMER επέλεξαν να ανοίξουν το καμμάτι του λογισμικού OS έτσι ώστε να πιάσουνε λαβράκια απ' όλες τις πάντες.

- Θές HTPC βάλε Win 7 ή Ubuntu και τρέξε ότι γουστάρεις (Windows Media Center - Media Portal - XBMC )
- Θές κάτι απλό στη χρήση και plug n play (Boxshee ή XBMC μέσα απ' το interface του XTREAMER)
- Θές κατεβαστήρι (Βάλε οτι OS θές και κάντο ότι θές)

Με λίγα λόγια τρελές πωλήσεις και τρελά έσοδα.

Και εγώ αν και τρελό πειραχτήρι κουράστηκα να στέκομαι μπροστά στην Plasma με ποντίκι - πληκτρολόγιο και να παίζω, θέλω το ρημάδι το GUI του XBMC με την απίστευτη ταχύτητα του, με την ποιότητα εικόνας και ήχου του Popcorn A-210 και όλα αυτά OUT OF THE BOX.

Μάλλον όνειρο για την δεδομένη χρονική στιγμή. Ίσως του χρόνου με το port του XBMC και το Sigma chip.

δεν ειναι κακο , οσα ειπες πριν ! Το απολυτο ευελεκτο , και οτι θες κρατας