Xtreamer Ultra!

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Αυτό σκεφτόμουν... οτι αφού δλδ δεν θα έχει και 2ο hdmi για τον ήχο, μήπως κάνουν κανά πάντρεμα εσωτερικά στα pins της μιας hdmi... :afro:

αλλά αυτό με το που το ξανασκέφτομαι τώρα, μου φαίνεται έξω από κάθε προδιαγραφή... και μάλλον αποκλείεται

Ψιλοσίγουρα..

Υποψιάζομαι ότι το PAP που υποστηρίζει το Realtek του επιτρέπει απλά να αποκωδικοποιεί τα HD formats χωρίς downsampling, ώστε να τα δώσει από τις αναλογικές εξόδους. Απλά αυτό...

Στα HTPC bitstream support έδωσε όντως πρώτη η Asus, με την HDAV της. Εγώ ακόμα παίζω με την HDAV Slim. Αυτό που κάνει είναι να παίρνει την εικόνα από την έξοδο HDMI της κάρτας γραφικών, να ενσωματώνει τον ήχο και να τα δίνει από άλλη θύρα HDMI.

Αλλά, δείτε πόσα εξαρτήματα απαιτούνται για να γίνει αυτό:

attachment.php

Ακόμα και αν δεν είχαμε πρόβλημα να "φάμε" το σημαντικά αυξημένο κόστος, απλά δεν χωράνε τα παραπάνω σε ένα Mini-ITX board.

Attachments

• 3.jpg
    3.jpg
    102.4 KB · Views: 122
Θα το δούμε μόλις το πάρουμε. Πιστεύω ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν καταλήξει στην τιμή που είναι ικανοποιητική για να κάνουμε power buy
Στην συζήτηση που είχα με τον αντιπρόσωπο, του εξήγησα ότι στο αρχικό τουλάχιστον power buy πρέπει να διαμορφώσει την χαμηλότερη τιμή που μπορεί , ώστε να μαζευτούμε όσοι περισσότερο γίνεται και να πάρουμε τα πρώτα μηχανάκια της αγοράς. Προφανώς η ωφέλεια που θα έχει θα αντισταθμίσει την απώλεια κέρδους . Ολοι μας θα εντοπίσουμε τα δυνατά ή τα αδύνατα σημεία γρήγορα και θα τροφοδοτήσουμε με την εμπειρία που θα αποκτήσουμε όλους εκείνους τους φίλους που θα έχουν πρόθεση να το πάρουν και θα θέλουν πριν να μάθουν γι αυτό.

Παιδιά παρακολουθώ το νήμα εδώ και καιρό. Πρόσφατα έκανα εγγραφή. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Αν σας έδιναν 350 ευρώ στο χέρι και σας έλεγαν "θέλω να μου αγοράσεις htpc μέσα στις επόμενες 15 ημέρες με αυτά τα 350 ευρώ" ποιο θα διαλέγατε (Ειδικά τώρα που μας πρόδωσε το ultra);;
Ευχαριστώ πολύ

Θες πιο πολλά χρήματα για htpc
Η τιμή του ultra μαζί με τα συνοδευτικά του είναι πολύ καλή .

Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Θες πιο πολλά χρήματα για htpc
Η τιμή του ultra μαζί με τα συνοδευτικά του είναι πολύ καλή .

Η τιμή να μην ξεχνάμε ότι είναι χωρίς δίσκο, άρα ας λέμε 400 όταν το συγκρίνουμε με htpc.
Τα συνοδευτικά είναι όντως πολύ ενδιαφέροντα και hi tech gadget, αλλά έχω την εντύπωση ότι με 400 φτιάχεις πραγματικό htpc που κάνει τα πάντα (σαν htpc εννοώ), αλλά επίσης και mini htpc, είτε με ΙΟΝ, είτε με Fusion APU με κάποιους περιορισμούς (τα ΙΟΝ χωρίς HD bitstream, τα Fusion με πιθανά θέματα σε αρχεία mkv που δεν είναι DXVA συμβατά)...

υγ. και ακόμα δεν ξέρουμε από θόρυβο πως θα τα πάει το ultra.

Last edited:
με 400 ευρω οντως φτιαχνεις htpc που σκοτωνει αλλα οχι με τετοιο ομορφο κουτι

Δεν υπαρχει net top στην αγορα με αυτα τα χαρακτηριστικα + extras σε αυτη τη τιμη.
Προφανως και δεν συγκρινουμε με γαιδουροκουτια...

Eπειδή έφαγα κάτι μήνες προβληματισμού σχετικά με το min κόστος ενός αθόρυβου ΗTPC που θα είχε τις δυνατότητες και ευκολίες, αλλά όχι τα μειονεκτήματα των mps (βλ. browser + 3D + bugs + future proof), ας πω τη γνώμη μου...

Η αναλογία τιμής για όσα αναφέρω παραπάνω είναι 1/3...

Δεν υπαρχει net top στην αγορα με αυτα τα χαρακτηριστικα + extras σε αυτη τη τιμη.

"Αντίπαλοι" λοιπόν τα E350 eeeboxes EB1020 & EB1021 & το MSI wind box DC100... τουλάχιστον.
Συν τα zotac AD02 (plus)

αυτά για την ώρα... η κατηγορία έχει ψωμί...

Last edited:

Τωρα ναι δεν υπαρχει. Αλλα μεχρι να κυκλοφορησει το Ultra, ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρχουν καλυτερες επιλογες στα 400 ευρω.

Τωρα ναι δεν υπαρχει. Αλλα μεχρι να κυκλοφορησει το Ultra, ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρχουν καλυτερες επιλογες στα 400 ευρω.
.. και πάει λέγοντας.. έτσι λειτουργεί η high tech αγορά. Το θέμα είναι εάν δίνουμε αυτά τα χρήματα , τώρα, για να αγοράσουμε το Ultra.
Προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω 400 ευρώ, όχι μόνο για το ultra, αλλά και για κανένα άλλο htpc της κατηγορίας του.

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

.. και πάει λέγοντας.. έτσι λειτουργεί η high tech αγορά. Το θέμα είναι εάν δίνουμε αυτά τα χρήματα , τώρα, για να αγοράσουμε το Ultra.
Προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω 400 ευρώ, όχι μόνο για το ultra, αλλά και για κανένα άλλο htpc της κατηγορίας του.

Μα δεν θα τα δωσεις τωρα. Θα τα δωσεις σε 1 μηνα που θα ειναι διαθεσιμο (και να δουμε ποτε θα παραλαβεις...). Οποτε οταν με το καλο βγει, μπορουμε να δουμε τι παιζει στην αγορα και αν αξιζει οντως τα 400 ευρω.

Τελος παντων, 57 σελιδες τα ιδια πραγματα λεμε:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Μα δεν θα τα δωσεις τωρα. Θα τα δωσεις σε 1 μηνα που θα ειναι διαθεσιμο (και να δουμε ποτε θα παραλαβεις...). Οποτε οταν με το καλο βγει, μπορουμε να δουμε τι παιζει στην αγορα και αν αξιζει οντως τα 400 ευρω.

Τελος παντων, 57 σελιδες τα ιδια πραγματα λεμε:flipout:

Ναι , δεν το διευκρίνισα , το τώρα είναι όταν θα γίνει το power buy..
..Όντως τα ίδια πράγματα λέμε... για να δούμε αύριο θα έχουμε τιμή από τον αντιπρόσωπο?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Ναι , δεν το διευκρίνισα , το τώρα είναι όταν θα γίνει το power buy..
..Όντως τα ίδια πράγματα λέμε... για να δούμε αύριο θα έχουμε τιμή από τον αντιπρόσωπο?

Σιγα να μην εχουμε!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Σιγα να μην εχουμε!

Θα δούμε...Περιμένω τηλέφωνο σε λίγη ώρα από τον αντιπρόσωπο. Πιστεύω ότι θα έχουμε απάντηση.....

τι εγινε ρε παιδια? 270 το ειχα αφησει..ποτε εφτασε 400?

Οπως προανέφερα τιμή θα έχουμε σήμερα ! Λογικά θα την ποστάρω σε 1-2 ώρες . Υπομονή....:D

Οπως προανέφερα τιμή θα έχουμε σήμερα ! Λογικά θα την ποστάρω σε 1-2 ώρες . Υπομονή....:D

Εννοειτε οτι δεν τα εχω με τον αντιπροσωπο φυσικα!!!

Εννοειτε οτι δεν τα εχω με τον αντιπροσωπο φυσικα!!!

Εννοείται! Εξ 'άλλου άμα σου πω τι ταλαιπωρία τραβάει κι αυτός - απ' ότι κατάλαβα-....θα δεις ότι οι άνθρωποι της Xtreamer ναι μεν είναι marketing oriented....και το παίζουν πολύ έξυπνα με τα προιόντα τους .....αλλά σαφείς σε σχέση με τις υποσχέσεις που δίνουν δεν είναι πάντα (γνωστόν εξ άλλου..).

Στα δικά μας τώρα.

Μετά από αρκετή ώρα επικοινωνίας τα πράγματα έχουν ως εξής:

Τιμή : 295 ευρώ (με μεταφορικά και φπα) μόνο για τα μέλη του avclub και για ένα power buy. Απαραίτητη προυπόθεση είναι να μαζευτούμε τουλάχιστον 25 άτομα.
Παράδοση: Τέλος Μαίου. ( Οι αποστολές της Xtreamer ξεκινούν 5/5/2011

Για την τιμή αυτή τον πίεσα όσο γινόταν αφού δεν είχε νόημα να υπάρξει power buy χωρίς όφελος για εμάς. ( γλυτώνουμε 50 ευρώ το κομμάτι)

Τα σχόλιά σας παρακαλώ........:D

Εννοείται! Εξ 'άλλου άμα σου πω τι ταλαιπωρία τραβάει κι αυτός - απ' ότι κατάλαβα-....θα δεις ότι οι άνθρωποι της Xtreamer ναι μεν είναι marketing oriented....και το παίζουν πολύ έξυπνα με τα προιόντα τους .....αλλά σαφείς σε σχέση με τις υποσχέσεις που δίνουν δεν είναι πάντα (γνωστόν εξ άλλου..).

Στα δικά μας τώρα.

Μετά από αρκετή ώρα επικοινωνίας τα πράγματα έχουν ως εξής:

Τιμή : 295 ευρώ (με μεταφορικά και φπα) μόνο για τα μέλη του avclub και για ένα power buy. Απαραίτητη προυπόθεση είναι να μαζευτούμε τουλάχιστον 25 άτομα.
Παράδοση: Τέλος Μαίου. ( Οι αποστολές της Xtreamer ξεκινούν 5/5/2011

Για την τιμή αυτή τον πίεσα όσο γινόταν αφού δεν είχε νόημα να υπάρξει power buy χωρίς όφελος για εμάς. ( γλυτώνουμε 50 ευρώ το κομμάτι)

Τα σχόλιά σας παρακαλώ........:D

Τα συγχαρητήρια μου, η τιμή είναι εξαιρετική και η αγορά είναι σίγουρα ευκαιρία για τους έχοντες. Όποιος θέλει να στήσει HTPC με XBMC δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερη ευκαιρία απ' αυτή. Εγώ προσωπικά αν δεν είχα φτιάξει mini-itx πριν δύο (2) μνήνες θα το έπερνα ΑΕΡΑ!!

Να ρωτήσω κάτι. Ακόμα κι αν υπάρχει πρόβλημα με το hd audio bitstreaming που λέτε στο ΠΑΡΟΝ ΣΤΑΔΙΟ, δεν υπάρχει περίπτωση ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ που θα βγει η καλύτερη έκδοση xbmc να το υποστηρίζει κανονικά;

(Ελπίζω να βγάζει νόημα όπως το έγραψα.)

Εννοώ το εξής: το hd audio bitstreaming στο Ultra δεν υποστηρίζεται τώρα λόγω του hardware του ultra ή λόγω του software; Απ' ότι κατάλαβα λόγω του software. Σωστά;

Δηλαδή στο μέλλον όταν θα ετοιμαστεί το κατάλληλο λογισμικό (xbmc eden) το ultra θα παίζει απροβλημάτιστα hd audio bitsreaming ή δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να παίξει γιατί δεν έχει το hardware να υποστηρίξει αυτή τη δυνατότητα.

Αν κάνουμε δηλαδή υπομονή 1-2 χρόνια, εν τέλει το ultra μας με τις ΠΑΡΟΥΣΕΣ προδιαγραφές του τελικά.... θα μπορέσει παίξει hd audio bitstreaming, αφού θα έχει εν τω μεταξύ ωριμάσει το λογισμικό;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ