Xtrend ET4000

drspiros

AVClub Addicted Member
Επανέρχομαι μετά από καιρό για να ρωτήσω αν τελικά ο ΕΤ4000 μπορεί να κάνει transcoding. Επίσης, στην αναπαραγωγή των mkv (συγκριτικά με τον Me) πώς τα πάει;

Last edited by a moderator:

pantel_m

Established Member
31 December 2012
111
Re: Απάντηση: Xtrend ET4000

Υπάρχει κάποια διαφορά στην ποιότητα της εικόνας ανάλογα με το image που μπαίνει?Δοκίμασα το Alliance1 και η εικόνα(Samsung UE46D7000) ήταν χάλια, μετά έβαλα το OpenPli και ήταν αισθητά καλύτερη αλλά νομίζω όχι καλύτερη απο ένα edision miniplus highspeed που είχα πριν. Όταν λέω χάλια, εννοώ να εμφανίζεται η εικόνα σαν να είναι μια μεμβράνη μπροστά(μπακάλικο μεν αλα μόνο έτσι μπορώ να το περιγράψω),τα γράμματα και τα σύμβολα των καναλιών με σκιές γύρω γύρω. Μπορεί να φταίνε και οι default ρυθμήσεις του κάθε image, αλλά δεν έχω την ικανότητα για τέτοια σκαλίσματα.

Τα ίδια προβλήματα έχω και εγώ με την ποιότητα της εικόνας. Image OPENVIX. Δοκιμάσθηκε σε SONY 40αρα και LG 20ara και οι δύο 720p.
Στα SD κανάλια υπάρχει έντονο το πιξέλιασμα, σαν την μεμβράνη που περιγράφεις. Δοκιμάσθηκαν και διαφορετικά καλώδια HDMI. Δοκιμάσθηκαν οι επιλογές 720p 1080i 50hz 60hz κλπ, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο χάλι.
Καμμιά ιδέα κανείς ?

nocarder

AVClub Enthusiast
12 June 2010
744
Επανέρχομαι μετά από καιρό για να ρωτήσω αν τελικά ο ΕΤ4000 μπορεί να κάνει transcoding. Επίσης, στην αναπαραγωγή των mkv (συγκριτικά με τον Me) πώς τα πάει;

Transcoding μόνο ο VU+ Solo2, κανένας άλλος επί του παρόντος...!!!

tziris

New member
29 August 2012
21
Τα ίδια προβλήματα έχω και εγώ με την ποιότητα της εικόνας. Image OPENVIX. Δοκιμάσθηκε σε SONY 40αρα και LG 20ara και οι δύο 720p.
Στα SD κανάλια υπάρχει έντονο το πιξέλιασμα, σαν την μεμβράνη που περιγράφεις. Δοκιμάσθηκαν και διαφορετικά καλώδια HDMI. Δοκιμάσθηκαν οι επιλογές 720p 1080i 50hz 60hz κλπ, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο χάλι.
Καμμιά ιδέα κανείς ?

Απάντηση στο πρόβλημα βρήκα στο Ελληνικό section του επίσημου site υποστήριξης της Xtrend. Σε συγκεκριμένο thread για το θέμα αυτό, υπάρχουν οδηγίες καλιμπραρίσματος της tv που εμένα τουλάχιστον βελτίωσαν πάρα πολύ την εικόνα. Επίσης να σου πω, πως κατά την δική μου δοκιμή, το VIX είχε την χειρότερη εικόνα! Το PLI με το ALLIANCE1 έχουν σχεδόν την ίδια( το ALLIANCE εξ άλλου είναι βασισμένο στο PLI με κάποια απαραίτητα extras όπως το autoresolution και άλλα που δεν θυμάμαι τώρα αλλά γενικά κάνουν πιο εύχρηστο το δέκτη). Στην δική μου tv(έχω διαβάσει ισχύει στις περισσότερες) πέραν των ρυθμίσεων που έκανα βάση του οδηγού καλίμπραρίσματος, το sharpness το μηδενίζεις στις ρυθμίσεις.
Γενικά όμως, μετά τον οδηγό της καλίμπρας και με μικρο αλλαγές πάνω στην πραγματική εικόνα, βάση της αισθητικής σου, πιστεύω θα δεις μεγάλη διαφορά.

strver

New member
Με τις οδηγίες του φίλου malakoudi ελυσα το προβλημα της ταυτοχρονης χρήσης HDMI και Scart. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει γιατί ο δέκτης δε μου διαβάζει την κάρτα Irdeto του Al Jazzera? Γίνεται να τη δει και τι πρέπει να κάνω για να το πετύχω?

Βροχή οι ερωτήσεις μου. Διάβασα για ένα plugin ονόματι gsf sus. Προσπάθησα να το εγκαταστήσω αλλα μάταια. Μπορεί κάποιος να δώσει τα φώτα του? Ειμαι σε vix image

jtsou

New member
9 February 2011
97
Μια βοήθεια θα ήθελα.Πήρα αυτό το usb wifi(http://www.tronix.gr/usb-wifi-inet-minihd_p558.html) κι αφού έκανα εγκατάσταση τους drivers στο laptop μου και το δοκίμασα ότι δουλεύει ασύρματα το έβαλα στον Xtrend4000(και στις 2 usb) και δεν το βλέπει(δεν ανάβει το μπλε φωτάκι ότι το είδε).Πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις στο δίκτυο γιατί κάτι δεν κάνω σωστά...Έχω επάνω Openpli3.0...μήπως πρέπει να κατεβάσω κάποιους drivers;

nautilus7

Senior Member
14 September 2007
487
Θέλω να ρωτήσω μερικά πραγματάκια για το δέκτη προκειμένου να τον αγοράσω:

1. Στην κίνηση του μοτέρ πως τα πάει;
2. Υποστηρίζει usals ή μόνο DiseqC 1.2;
3. Υποστηρίζει blindscan;

Και μια ακόμα ερώτηση που σκέφτηκα...

4. Υποστηρίζει βίντεο τύπου 4:2:2;

Γενικά η υποστήριξη τέτοιου βίντεο είναι θέμα software (enigma2) ή hardware;

bisbikoulas

Senior Member
3 December 2007
410
Πώς μπαίνει ο bootloader στο εργαλείο ρε παιδιά (και πού τον βρίσκουμε?) το site της xtrend είναι οφ για συντήρηση λέει...
Μερσί

nocarder

AVClub Enthusiast
12 June 2010
744
Θέλω να ρωτήσω μερικά πραγματάκια για το δέκτη προκειμένου να τον αγοράσω:

1. Στην κίνηση του μοτέρ πως τα πάει;
2. Υποστηρίζει usals ή μόνο DiseqC 1.2;
3. Υποστηρίζει blindscan;

Και μια ακόμα ερώτηση που σκέφτηκα...

4. Υποστηρίζει βίντεο τύπου 4:2:2;

Γενικά η υποστήριξη τέτοιου βίντεο είναι θέμα software (enigma2) ή hardware;

1. Μια χαρά
2. Όλοι οι enigma2 δεκτες υποστηρίζουν USALS
3. Ναι
4. Όχι

Πώς μπαίνει ο bootloader στο εργαλείο ρε παιδιά (και πού τον βρίσκουμε?) το site της xtrend είναι οφ για συντήρηση λέει...
Μερσί

Νομίζω ότι δε χρειάζεται να περάσεις bootloader ston 4000!

nautilus7

Senior Member
14 September 2007
487
Καλησπέρα, έχω τον xtrend 4000 με openpli image 4.0 (με όλα τα updates) και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με τον ήχο:

Δεν μπορώ να επιλέξω από το μενού του ήχου (κίτρινο κουμπί) το αριστερό ή το δεξί κανάλι ήχου. Για την ακρίβεια η επιλογή δεν μου δουλεύει... Ότι και να επιλέξω ανάμεσα σε left, right, stereo δεν αλλάζει κάτι. Μάλιστα ψάχνοντας λίγο παραπάνω το θέμα παρατήρησα ότι κάποιες φορές δουλεύει και κάποιες όχι, το οποίο προσπαθώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει.

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι πολύ χρήσιμη, όταν σε κάποια δορυφορικά feeds είναι πιθανόν να υπάρχει ήχος μόνο στο ένα κανάλι ήχου και όχι και στα δύο ή όταν σε κάποια feeds αθλητικών μεταδόσεων μπορεί στο ένα κανάλι να υπάρχει περιγραφή σε μια γλώσσα και στο άλλο κανάλι περιγραφή σε άλλη γλώσσα.

Κάτοχοι του εν λόγω δέκτη ή άλλων δεκτών E2 με openpli μπορούν να μου πουν τη δική τους εμπειρία;

Ο δέκτης μου είναι συνδεδεμένος μέσω hdmi με την TV (samsung 2014 μοντέλο).

skorpio268

Senior Member
14 September 2011
447
Αθήνα
έχω πρόβλημα με μοτέρ (έχω το powertech dg 380).δοκίμασα 4 διαφορετικά image για τον δέκτη αυτόν και έχω το ίδιο αποτέλεσμα κολλάει δεν με αφήνει να κάνω ρυθμίσεις μοτέρ παρα μόνο να ορίζω πλάτος και μήκος.βάζω έτοιμα settings vhannibal δουλευει καλά μέχρι να κάνω επανεκκίνηση η σβήσιμο μετά πάλι τα ίδια κολλάει και δεν ξαναανοίγει ποτέ θέλει από την αρχή φλασάρισμα.καμιά ιδέα κανείς;

nautilus7

Senior Member
14 September 2007
487
Κάτι παρόμοιο μου κάνει και μένα με μοτέρ ο ίδιος δέκτης. Κολλάει μετά από restart. Πρέπει να είναι κάποιο πρόβλημα hardware.

Έχω καταφέρει να "παρακάμψω" τη συνεχή ανάγκη εγκατάστασης image, ορίζοντας σαν startup service ένα κανάλι που να είναι στο κάτω κομμάτι του φάσματος των συχνοτήτων (10700 ~ 11700) και με κάθετη πόλωση (V).

Επίσης, παρόλο που έχω κάνει το παραπάνω, μπορεί κάποιες φορές μετά από επανεκκίνηση, να μην δουλεύει το interface του δέκτη, αλλά να δουλεύει το ftp και το telnet. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να συνδεθείς μέσω telnet και να γράψεις τις εντολές "init 4" και μετά από λίγο "init 3" για κλείσιμο και επανεκκίνηση του interface.

skorpio268

Senior Member
14 September 2011
447
Αθήνα
για δώσε μια συχνότητα να κάνω δοκιμή γιατί συνεχίζει μετά από restart να κολλάει και να θέλει νέα εγκατάσταση.

nautilus7

Senior Member
14 September 2007
487
Τίποτα.

Εγώ πιστεύω πως είναι κάποιο πρόβλημα υλικού. Ίσως κάποιος πυκνωτής να κοντεύει να τα φτύσει και δεν μπορεί μετά την επανεκκίνηση να δώσει την παραπάνω τάση που απαιτείται για τις οριζόντιες πολώσεις (18volt έναντι 13volt). Πάντως όταν άνοιξα τον δικό μου να ελέγξω τους πυκνωτές, δεν είδα να είναι κάποιος φουσκωμένος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι όλοι εντάξει...

nautilus7

Senior Member
14 September 2007
487
Ναι, με μοτέρ είμαι. Ίσως το μοτέρ επιβαρύνει το δέκτη από άποψη ρευμάτων/τάσεων.