Xtrend ET5000

Re: Απάντηση: XTREND ET5000 ενας πολυ καλος HD ENIGMA2 linux δεκτης με δυνατοτητα pip

"...με ενσωματωμένους SRT"; μηπως θες να πεις "ξεχωριστους"; και αν ναι, με τι κωδικοποιηση; (το ιδιο image εχουμε βαλει)

Ενσωματωμένους μέσα στο mkv (muxed). Δε δοκίμασα με εξωτερικούς, θα το δω κι αυτό αργότερα αλλά δε νομίζω να έχει διαφορά.

Πρέπει να είναι utf-8, μετέτρεψέ τους με το notepad++. Επίσης πρέπει να είναι το filename ίδιο με της ταινίας και να διαφέρει μόνο η κατάληξη. Και φυσικά πρέπει να τους ενεργοποιήσεις από το audio -> subtitles μενού.

Re: XTREND ET5000 ενας πολυ καλος HD ENIGMA2 linux δεκτης με δυνατοτητα pip

Παίζει και εξωτερικούς υπότιτλους απλά κάποια στιγμή χάνονται και πρέπει να τους ενεργοποίησης πάλι.

Re: Απάντηση: Re: XTREND ET5000 ενας πολυ καλος HD ENIGMA2 linux δεκτης με δυνατοτητα

Αν εχεις βαλει τους νεους drivers, θα πρεπει να μετονομασεις το φακελο σε et5x00 και να σβησεις το αρχειο (αν υπαρχει στο φακελο) boot.bin

Το zip που βαζω στο usb εχει αυτα τα αρχεια
imageversion
kernel.bin
noforce
rootfs.bin

το δοκιμασα παλι και δεν bootαρει απο το στικακι.
Επισης τα εβαλα αυτα σε φακελο et5x00 μεσα στο uSB

Εχεις κανει upgrade το νεο bootloader ?

Απάντηση: XTREND ET5000 ενας πολυ καλος HD ENIGMA2 linux δεκτης με δυνατοτητα pip

Λοιπον, αφου καταφεραμε να κανουμε mount το στικακι στην μπροστινη usb θυρα, τωρα παλευουμε να αναγνωρισει ο δεκτης εναν MyPassport γεματο ταινιες (ntfs) σε μια εκ των αλλων δυο θυρων. Καμια ιδεα;

Απάντηση: XTREND ET5000 ενας πολυ καλος HD ENIGMA2 linux δεκτης με δυνατοτητα pip

Ε, απ' οτι φαινεται κανεις δε χρησιμοποιει σκληρο σε αυτο το δεκτη. Επειδη ομως ισως στο μελλον καποιος θελησει να βαλει και συναντησει παρομοια προβληματα, σας παραθετω πολυτιμες πληροφοριες που βρηκα σε ξενο φορουμ:

From Telnet:

Mount
Mount USB as HDD internal: # mount /dev/sda1 /media/hdd
Mount USB as USB: # mount /dev/sda1 /media/usb
Mount USB2 as USB2: # mount /dev/sdb1 /media/usb1

Unmount:
Unmount HDD: # umount /media/hdd/
Unmount USB: # umount /media/usb/

Format:
Format HDD: # umount /media/hdd/ ; /sbin/mkfs.ext3 -T largefile -m0 /dev/hda1
Format USB: # umount /media/usb/ ; /sbin/mkfs.ext2 -T largefile -m0 /dev/sda1
Format USB as HDD: # umount /media/usb/ ; /sbin/mkfs.ext3 -T largefile -m0 /dev/sda1

Και ολοκληρωνω με ενα bug που συμβαινει σε μενα με τους νεους drivers: Οταν τελειωσω με τη θεαση μιας ταινιας στο media player και γυρισω σε θεαση καποιου καναλιου, δεν υπαρχει εικονα, μονο ηχος. Πρεπει να κανω restart (full, οχι restart gui) το δεκτη ωστε να δουλεψει κανονικα!

drspiros
οταν λες νεους drivers ποιους εχεις βαλει?

Τους Linux 3.0.3, που βρισκονται πλεον ενσωματωμενοι σε ολα τα firmwares με ονομασια φακελου et5x00.

Re: Απάντηση: XTREND ET5000 ενας πολυ καλος HD ENIGMA2 linux δεκτης με δυνατοτητα pip

Και ολοκληρωνω με ενα bug που συμβαινει σε μενα με τους νεους drivers: Οταν τελειωσω με τη θεαση μιας ταινιας στο media player και γυρισω σε θεαση καποιου καναλιου, δεν υπαρχει εικονα, μονο ηχος. Πρεπει να κανω restart (full, οχι restart gui) το δεκτη ωστε να δουλεψει κανονικα!

Και σε μένα (ET9000) το έχει κάνει αυτό, όχι πάντα όμως. Όταν συμβεί, αν μπεις με telnet και κάνεις dmesg, θα δεις ότι έχει κρασάρει ο driver. Προφανώς κάποιο bug με τον kernel 3, θα αναμένουμε διόρθωση.

Ναι, δεν το κανει παντα. Επισης κατι αλλο που εχω παρατηρησει ειναι τα αρκετα συχνα κολληματα του media player οταν κανω rewind σε ταινια (εμφανιζονται τα γνωστα και σπαστικα γραναζια και θελει reboot απο το διακοπτη). Αυτο δεν ξερω αν ειναι προβλημα των νεων drivers ή το εκανε και παλιοτερα.

Ταινια mkv με dts δεν παιζει ο ηχος υπαρχει περιπτωσει καποιο Plugin ωστε να παιζει ο ηχος?

Με το ερώτημά μου και με το αν υπάρχουν κάπου οι κωδικοί του remote για να παίζω με το δικό μου universal;

εβαλα το glass utilities και βλεπω στο system info οτι η ram ειναι μολις 6mb ελευθερη.Ειναι φυσιολογικο?
Και κατι αλλο εχω βαλει επισης το ccam info και πανω στην γραμμη μου γραφει ecm time=-nan υπαρχει καποιο fix για αυτο?
Ευχαριστω.

Χρησιμοποιησα το στικακι τηs crypto 100,το οποιο κατεβασε κανονικα τα επιγεια καναλια,αλλα στα μεν ετ1-νετ-ετ3 εχω εικονα ,οχι ηχο και στα υπολοιπα
εχω και ηχο ο οποιος λιγο μετα χανεται.Οταν γινει εγγραφη ολα γραφονται κανονικα με ηχο
Εχω το clarke-tech
Καποια ιδεα μηπως

Ποιο image χρησιμοποιεις ?

το εγραψα,αλλα μαλλον λιγοι το χρησιμοποιουν
clarke-tech
σ ευχαριστω

Ναι, αλλα πια εκδοση ?
Αν εχεις το 1,2 αυτο στηριζεται σε παλιο kernel και οντως δεν δουλευουν καλα καποιοι drivers για καποια stick.

Ειχα και εγω το ιδιο προβλημα μεχρι που εβαλα το openpli με kernel 2.6.32 και τοτε δουλεψε σωστα.

Βαλε αν θες καποιο image για et5x00 που να εχει kernel 3.0.3 θα ειναι ακομα καλυτερα. (θα πρεπει βεβαια να αναβαθμισεις και το bootloader αν δεν το εχεις ηδη κανει.)

Νομιζω οτι η clarke tech εχει βγαλει νεο image που να εχει το kernel 3.0.3. (για τον ετ9000 το εχει κανει σιγουρα.)

Βεβαιως, εβγαλε προχθες ενα πολυ καλο λογισμικο για τον et5000 και μαλιστα εχθες βγηκαν και νεοι drivers.

και υπάρχει πιο καινούργιος bootloader απο τον 2.6.32 ;