Xtrend ET5000

Re: XTREND ET5000 ενας πολυ καλος HD ENIGMA2 linux δεκτης με δυνατοτητα pip

Δεν μπορω να βαλω τον bootloader εχω τον 2.6.31 βαζω στο usb σε φακελο et5x00 δυο αρχεια το cfe και imageversion
αναβει το πορτοκαλι λαμπακι παταω το κουμπι επανω και αυτοματα κανει reboot και ξαναβλεπω το logo xtrend και boot loader 2.6.31
μπορει καποιος να μου πει αν κανω κατι λαθος?

Απάντηση: XTREND ET5000 ενας πολυ καλος HD ENIGMA2 linux δεκτης με δυνατοτητα pip

Για να βαλεις τον νεο bootloader θα πρεπει ο φακελος με τα αρχεια cfe και imageversion να εχει ονομα et5000, οι επομενοι et5x00.

Και το αρχείο noforce να γίνει σκέτο force.....

και γω που τα έκανα αυτά πάλι δεν μπαίνει. Το usb θα μπει μπροστά ή πίσω;

Απάντηση: XTREND ET5000 ενας πολυ καλος HD ENIGMA2 linux δεκτης με δυνατοτητα pip

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να κανεις update τον bootloader οταν αναβει το κιτρινο led, πατας το ΚΑΤΩ βελακι, οχι το πανω (αυτο μονο για τον bootloader).
(Εγω το στικακι το βαζω παντα μπροστα)

εμένα ανάβουν με την σειρά:
αχνο κοκκινο, τίποτα, κοκκινο - πρασινο μαζί, openpli

To open pli για τους et5000 και et9000 εχουν ολα τα καλουδια σχετικα με τους μονιμα προεπιλεγμα υποτιτλους κ.λ.π οπως και τα αντιστοιχα images για dreambox που μου προτεινε ο malakudi και τον ευχαριστω γιατι ηταν ακριβως αυτο που ηθελα;

Last edited:
Απάντηση: Re: XTREND ET5000 ενας πολυ καλος HD ENIGMA2 linux δεκτης με δυνατοτητα pip

εμένα ανάβουν με την σειρά:
αχνο κοκκινο, τίποτα, κοκκινο - πρασινο μαζί, openpli
Εσυ ειπες πιο πανω οτι εχεις τον bootloader 2.6.32 και οχι τον 2.6.31, επομενως ο φακελος με τα αρχεια cfe και imageversion πρεπει να λεγεται et5x00 και οχι et5000. Επισης το στικακι πρεπει να ειναι fat32 και οχι ext3.

Re: Απάντηση: Re: XTREND ET5000 ενας πολυ καλος HD ENIGMA2 linux δεκτης με δυνατοτητα

εγώ έχω τον 2.6.31
και σαν όνομα έχω "et5000" μέσα έχει 3 αρχεία: cfe.bin, imageversion και force

Ουτε force ουτε noforce, αυτo ειναι αρχειο για το image οχι για τον bootloder. Μονο τα cfe και imageversion στο φακελο.

τώρα σταματάει στο κίτρινο. Πατάω το κάτω κουμπί, αναβει και το πράσινο, κάνει reboot και δείχνει όπως παλιά 2.6.31 ubifs.

Σπύρο, το force το έγραψα για το image, όχι για τον bootloader... λάθος μου που δεν το ανέλυσα..

Τελικά για το ετ5000 υπάρχει 2.6.32; Αν ναι που;

Παιδια μην δινεται σημασια στο τι γραφει η οθονη οταν ξεκιναει το μηχανημα, ειναι απλως μια εικονα που φορτωθηκε με καποιον αλλο bootloader και στον νεο δεν εχουν βαλει το αρχειο για να το αντικαταστησει. (δηλ. λειπει το splash.bin απο τον νεο bootloader)

Για να δεις ποιους drivers εχεις, με ενα προγραμμα ftp μπαινεις στο /lib/modules/ και βλεπεις πως λεγεται ο υποφακελος που υπαρχει μεσα. Ή εγκαθιστας το plugin Glass Utilities και πας στο System Info.

Για να δεις την ημερομηνια των drivers απο telnet την εντολη:

opkg list-installed *dvb-modules*

Καποιος μπορει να μου πει-
Στο στικακι βαζω τα δυο αρχεια του bootloader [cfe-imageversion],σον φακελο ετ5000
Δεν μου ξεκιναει η αναβαθμιση.Αναβει παντα κοκκινο-πρασινο
Τι αλλο χρειαζεται πλην του φακελου ετ5000 να μπει στο στικακι ωστε να ξεκινησει αναβαθμιση του bootloader?
ευχαριστω

έβαλα τον τελευταίο bootloader, τρέχω την εντολή και μου βγάζει αυτό:

et5000-dvb-modules - 2.6.31-3.2+20110930-r4.1

Δηλαδή μπήκε;

σορρυ αλλά δεν με αφήνει για επεξεργασία

Τώρα ενώ κατεβάζω τον driver για το af9015, στο τέλος βγάζει ότι δεν βρέθηκε ο af9013 και δεν τον βλέπω μέσα στα tuners