Ξυλεία...

Στο LEROY που αναφέρει το απόθεμα ανά κατάστημα, είναι σχετικά εύκολο να διαπιστώσεις πιθανό πρόβλημα.
πχ στο Μαρούσι, το πιθανότερο είναι να μην βρεις την διάσταση που θέλεις γιατί το απόθεμα μπορεί να αναφέρεται σε ρετάλια ή ακόμα και σε κάποιο χαλασμένο φύλλο.
1759397609692.png

Την νέα πολιτική δεν την κατάλαβα. Αν θέλω το 1/2 του φύλλου αλλά σε διασταση 61 x 152,5cm, δεν θα μου το δώσουνε;

1759397926867.png

Στο LEROY που αναφέρει το απόθεμα ανά κατάστημα, είναι σχετικά εύκολο να διαπιστώσεις πιθανό πρόβλημα.
πχ στο Μαρούσι, το πιθανότερο είναι να μην βρεις την διάσταση που θέλεις γιατί το απόθεμα μπορεί να αναφέρεται σε ρετάλια ή ακόμα και σε κάποιο χαλασμένο φύλλο.
Πάντως στα ρετάλια δεν είχε τίποτε σε 10άρι MDF (ρώτησα -τσέκαρα κι όλας). Για χαλασμένο, φαντάζομαι θα μου έλεγε επειδή του είπα ότι ήθελα μικρό κομμάτι.

Την νέα πολιτική δεν την κατάλαβα. Αν θέλω το 1/2 του φύλλου αλλά σε διασταση 61 x 152,5cm, δεν θα μου το δώσουνε;

View attachment 258688
Η διάσταση που έγραψες είναι για το 1/4.
Από το διάγραμμα:
-αν θες το μισό φύλλο σε 305 x 61 είσαι οκ
-αν θες το μισό σε 152,5 x 122 θα σου χρεώσουνε όλο το φύλλο.

• Like
Reactions: KOSSTV and newbie
Πάντως στα ρετάλια δεν είχε τίποτε σε 10άρι MDF (ρώτησα -τσέκαρα κι όλας). Για χαλασμένο, φαντάζομαι θα μου έλεγε επειδή του είπα ότι ήθελα μικρό κομμάτι.

Η διάσταση που έγραψες είναι για το 1/4.
Από το διάγραμμα:
-αν θες το μισό φύλλο σε 305 x 61 είσαι οκ
-αν θες το μισό σε 152,5 x 122 θα σου χρεώσουνε όλο το φύλλο.

Σωστά Δημήτρη.
Άρα μάλλον είναι προτιμότερο να πηγαίνουμε στον Σαχλό με δισκοπρίονο μπαταρίας, να παίρνουμε όλο το φύλλο και να κοβουμε περίπου στις διαστάσεις που χωράνε στο αυτοκίνητο.

• Like
Reactions: Χιωτης
Ποσο μικρο κομματι MDF/HDF ψαχνεις Δημητρη? Μηπως εχω κατι στα 10μμ.
Μιχάλη, ευχαριστώ για την προσφορά. Θα πάω Σαχλό να αγοράσω για να έχω και απόθεμα. 6άρι, 8άρι και 10άρι είναι μεγέθη που χρειάζεται να υπάρχουν για διάφορες κατασκευές.

Σωστά Δημήτρη.
Άρα μάλλον είναι προτιμότερο να πηγαίνουμε στον Σαχλό με δισκοπρίονο μπαταρίας, να παίρνουμε όλο το φύλλο και να κοβουμε περίπου στις διαστάσεις που χωράνε στο αυτοκίνητο.
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι στο κόβουν αυτοί (τύπου για να το μεταφέρεις - όχι σε ακριβείς διαστάσεις για κατασκευές). Ο άλλος Σαχλός (EPS) σίγουρα τα κόβει για μεταφορά - το έχω κάνει στο παρελθόν.

• Like
Reactions: newbie
Το άλλο που χρειάζεται προσοχή με το leroy είναι και το ποιες μέρες και ώρες έχουν κοπή στα καταστήματα. Αυτό που είχε ξεκινήσει σαν προσωρινή λύση πριν μήνες λόγω έλλειψης προσωπικού, έχει γίνει πλέον μόνιμο. Δεν κόβουν όλες τις ώρες και τις ημέρες.
Πχ την προηγούμενη Τετάρτη στο αεροδρόμιο έκοβαν μέχρι τις 17:00. Οπότε πήγα την Πέμπτη, για να μου πουν ότι κόντρα πλακέ έχουν μόνο 10mm και 25....

Πήγα λοιπόν σήμερα στον Παπούτσογλου στην Παλλήνη με το δισκοπρίονό μου και πήρα ολόκληρο φύλλο (250x125) σημύδα 18mm στα 79€. Σημαντική διαφορά στο €/τμ σε σχέση με leroy κλπ.

• Like
Reactions: KOSSTV
Όπως τα είπαμε μερικά ποστ πίσω: φύλλο MDF 10mm 3.05x1.22 μέτρα (δηλ. περίπου 3,7 τετραγωνικά) --> 20,80€

Αυτό που βλέπουμε είναι δύο κομμάτια από ένα φύλλο κομμένο στη μέση κατά μήκος, το ένα πάνω στο άλλο (τελικά ο Σαχλός κόβει και μάλιστα η κοπή ήταν ωραία/καθαρή). Από πάνω, μία σανίδα 2εκ πάχος πιασμένη με σφιγκτήρες: όταν μεταφέρουμε λεπτά πάνελ είναι εύκολο καθώς κινείται το αμάξι, ο αέρας να σηκώσει το φύλλο και να το σπάσει. Στον πίσω σφιγκτήρα έχει περαστεί ταινία σήμανσης - επαγγελματικά πράγματα 😛
20251004_095035.jpg