Ξύλινα καράβια [Crosby, Stills & Nash]

η Αμερική του 1969 όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος.

ωραίες εποχές.
αλλά πες μας και για τα...μετά.
μέχρι Πού φτάνεις εσύ;
ποιά είναι, κατά τη γνώμη σου, τα τελευταία (πιο πρόσφατα εννοώ) Μεγάλα αμερικάνικα ροκ γκρούπ; :popcorn:

όχι τίποτ άλλο: έχουμε πήξει στους νοσταλγούς εδώ μέσα.
οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, πιστεύουν πως κάτι συνέβη ...στους πλανήτες.
και πως μετά τα 70ς, οι άνθρωποι είναι περίπου ανίκανοι να βγάλουν καλούς δίσκους πια.

Απάντηση: Re: Ξύλινα καράβια

ωραίες εποχές.
μέχρι Πού φτάνεις εσύ;
ποιά είναι, κατά τη γνώμη σου, τα τελευταία (πιο πρόσφατα εννοώ) Μεγάλα αμερικάνικα ροκ γκρούπ; :popcorn:

και πως μετά τα 70ς, οι άνθρωποι είναι περίπου ανίκανοι να βγάλουν καλούς δίσκους πια.

ε Οχι και εχετε πηξει !
εγω μονο δυο ξερω

.

ωραίες εποχές.
μέχρι Πού φτάνεις εσύ;

Κώστα μου , αν ξεκινήσεις σ' αυτόν τον συλλογισμό σου από την βασική θέση ότι ο παρατηρητής δεν μπορεί να παρατηρεί την πραγματικότητα δίχως να λαμβάνει υπόψη του ότι η παρατήρηση του αυτή είναι παραγωγικό στοιχείο της πραγματικότητας , τότε θα μπορέσεις να καταλάβεις την θέση ότι δεν βγαίνει καλή μουσική πιά. Επί παραδείγματι εμένα οι Low δεν μου λένε τίποτα ούτε καν ως όνομα . Πως θα τους τοποθετήσω στην πραγματικότητα της καλής μουσικής ;

τότε θα μπορέσεις να καταλάβεις την θέση ότι δεν βγαίνει καλή μουσική πιά.

Kαλέ μου Παύλο, μπορεί να έχεις δίκιο.
είμαι χαμένος μέσα σε μιά παράκρουση διαρκείας και η Μουσική είναι η μόνη μου παρηγορία.
σας αγαπώ.
αν αυτό που λές όντως συμβαίνει....then bang the drum slowly for me.
All of you, my dear friends.
Δεν θέλω να ζώ σ ένα κόσμο που η μουσική έχει τελειώσει.

http://www.youtube.com/watch?v=tSzfWLlvlAE

Στέλιο, ανέτρεξε στο προφίλ.

Κώστα, λοιπόν, να δώσω στίγμα:
Από τέλη '70s
Television​
Gun Club​
...​
Από '80s και εντεύθεν
US
Dream Syndicate​
Violent Femmes​
Giant Sand​
The Long Ryders​
...​
UK
Robyn Hitchcock​
...​
...
...
The White Stripes​
The Black Keys​
...​

Τα παραπάνω δεν μπορώ να πω ότι είναι "Μεγάλα", απλά μπορώ να τα ακούσω και μερικές φορές να περάσω Και καλά.
Σίγουρα ή μουσική δεν έχει τελειώσει αλλά τα ορόσημα για τον καθένα είναι διαφορετικά. Ορόσημα με τα οποία συγκρίνονται τα υπόλοιπα και κατόπιν αξιολογούνται, υποκειμενικώς βέβαια.
When the music's over​
Turn out the lights...​
:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Ξύλινα καράβια

οι White Stripes νομιζω δεν ειναι UK

ορθώς . Από την σκηνή του Detroit . Οπως κι οι Gun Club δεν είναι τέλη 70'ς , με το ντεμπούτο τους ,The fire of love,να κυκλοφορεί το 1981.
Πάντως έχει ενδιαφέρον πόσοι ροκ φανς γοητεύτηκαν από τους Dream Syndicate και ειδικά το ντεμπούτο τους Days of Wine and roses. Tόση απροκάλυπτη κόπια Ρηντ και Βέλβετς δεν έχω ξανακούσει.

... υπάρχουν δεκάδες καλά γκρουπ σε κάθε εποχή... απλά εμείς δεν έχουμε πλέον όρεξη, χρόνο, ίσως ίσως και χρήματα όσοι αγοράζουμε, για αυτά ... έχουμε και τις εμμονές μας, έχουμε και τα αγαπημένα μας είδη μουσικής, συνθέτες, γκρουπς, κλπ. που ακόμη δεν έχουμε εξαντλήσει ... η μουσική είναι αδύνατον να τελειώσει ... όπως πχ. η φύση θα παράγει πάντοτε ωραία μάτια, βυζιά, μπούτια, κώλους, κλπ. ... πχ. σε εμένα αρέσουν κατά καιρούς τρελλά κάποια από τα πράγματα που ανεβάζει ο Μανωλάκος (νταξ' είναι 1 στα 50, αλλά υπάρχει, είναι λαχταριστό εκεί έξω) ...

Λύμπε κουφάλα, αδυνατείς να θάψεις τον ελιτιστή μέσα σου ... ποιοί είναι οι Low ; αν δεν τους ξέρουν πχ. τύποι σαν τον Παύλο ή εμένα που όλο και κατιτίς έχουμε αφιερώσει από κόπο και χρόνο στην μουσική, πως είναι δυνατόν να είναι τόσο σημαντικοί ; καλό γκρουπ σίγουρα μπορεί να είναι, ιδιαίτερα αφού το λες εσύ ... αλλά από τα μεγαλύτερα αμερικανικά γκρουπ ; και δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους ;;;;

Γοητεύτηκαν οι νεότεροι Παύλο -όπως εγώ- που δεν ήξεραν ακόμη τους βελβετ.
Πολύ καλός δίσκος αυτός των Dream Syndicate που λές όπως και ο επόμενος.

in fact όχι ακριβώς μετά τα 70ς κάπου εκεί στο 1974-75-76...
με μεγάλο βαθμό απροσδιοριστίας.

Λύμπε κουφάλα, αδυνατείς να θάψεις τον ελιτιστή μέσα σου ... ποιοί είναι οι Low ; αν δεν τους ξέρουν πχ. τύποι σαν τον Παύλο ή εμένα που όλο και κατιτίς έχουμε αφιερώσει από κόπο και χρόνο στην μουσική, πως είναι δυνατόν να είναι τόσο σημαντικοί ; καλό γκρουπ σίγουρα μπορεί να είναι, ιδιαίτερα αφού το λες εσύ ... αλλά από τα μεγαλύτερα αμερικανικά γκρουπ ; και δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους ;;;;

:HTEHEH56:

http://www.youtube.com/watch?v=gBtJpVY7NkE

low.jpg

Σίγουρα ή μουσική δεν έχει τελειώσει αλλά τα ορόσημα για τον καθένα είναι διαφορετικά. Ορόσημα με τα οποία συγκρίνονται τα υπόλοιπα και κατόπιν αξιολογούνται, υποκειμενικώς βέβαια.
When the music's over
Turn out the lights...​

Συμφωνω απολυτως με αυτο

Θελω να συμπληρωσω ομως οτι οροσημα προστιθενται συνεχως.
Προσωπικα πχ εβαλα οροσημο τον Neil Young σε ηλικια κοντα στα 30, αν και τον ηξερα απο τα 15 μου.
Δεν καταλαβαινα τοτε
Απο την αλλη οι White Stripes ποτε δεν μου ειπαν κατι και κατα πασα πιθανοτητα δεν θα μου πουν και στο μελλον.
ειμαι ομως ανοιχτος αν ποτε κανουν το μεγαλο αλμα

οσο για τους Low ρε παιδια δεν προτεινει κανενα obscure σχημα ο Κωστας, ειναι πασιγνωστοι. Μιλαμε για σχεδον mainstream (των αναλογιων τηρουμενων για να μην παρεξηγουμαι).

Τωρα το πως συγκρινονται τα οροσημα μεταξυ τους: απλα δεν συγκρινονται,
το καθενα αντιπροσωπευει κατι διαφορετικο, Λειτουργει διαφορετικα οπως τα μελη του σωματος, τα οργανά του.

O Jeffrey Lee Pierce, σχημάτισε το γκρουπ το 1979, γι'αυτό και τους ενέταξα στα τέλη του '70. Όντως το "Fire of Love" κυκλοφόρησε το 1981 και όπως θυμάμαι ήταν και από τα καλύτερα της χρονιάς.

Οι White Stripes και οι Black Keys σαφώς και δεν είναι Βρετανοί, απλά προφανώς δεν έγιναν κατανοητές οι τελίτσες (...) που έβαλα, οι οποίες είναι και διαχωριστικά. Από τους White Stripes, κρατάω το Elephant και ειδικά το "Ball and Biscuit" το οποίο ακούω συχνά.

Τέλος πάντων, το θέμα είναι, όπως λέει και ο Κώστας, να μην συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι υπάρχει καλλιτεχνική στειρότητα στην εποχή μας. Θέλει, δηλαδή, ανοικτό μυαλό και ψάξιμο. Ότι δεν είμαστε δεκτικοί στο νέο, εμείς οι παλαιότεροι, και ότι αρκούμαστε στις δόξες του παρελθόντος, αυτό δυστυχώς ισχύει.

Οι Gun Club μετονομάστηκαν έτσι από Creeping Ritual τον Απρίλιο του 1980 και μάλιστα , "νονός" υπήρξε ο Keith Morris των Circle Jerks.
Με την εκδοχή ότι οι Gun Club υπήρχαν ως τέτοιοι από τις αρχές του 80 συμφωνεί και το allmusic και ο Pierro Scaruffi όχι όμως η Wikipedia αλλά έτσι αόριστα χωρίς κάποια συγκεκριμένη αναφορά.
Για τις τελίτσες έχεις δίκιο. Δεν έγιναν κατανοητές ως γεωγραφικοί διαχωρισμοί.

Οι Gun Club μετονομάστηκαν έτσι από Creeping Ritual τον Απρίλιο του 1980 και μάλιστα , "νονός" υπήρξε ο Keith Morris των Circle Jerks.
Με την εκδοχή ότι οι Gun Club υπήρχαν ως τέτοιοι από τις αρχές του 80 συμφωνεί και το allmusic και ο Pierro Scaruffi όχι όμως η Wikipedia αλλά έτσι αόριστα χωρίς κάποια συγκεκριμένη αναφορά...
Δεν έχει νόημα να αναλωνόμαστε, εάν ήταν το '79 ή το '80. Κοίταξε πάντως και αυτό:

Το θέμα μας είναι άλλο, η δεκτικότητα ή μη στο καινούργιο.

Το θέμα μας είναι άλλο, η δεκτικότητα ή μη στο καινούργιο.

Ούτε αυτό είναι το θέμα μας! Το θέμα μας είναι ο δίσκος των Crosby, Stills and Nash